Några timmar kvar av 2010

2010-12-31 @ 17:46:49    Postat av: Susan Gullix


Mumma mumma mumma


Ja...då är det faktiskt inte så många timmar kvar på detta året. Känns lite mysko...haha. Våran dag har i alla fall varit lugn. Har lekt och myst rundor här hemma,lirat lite Guitar Hero och för ett tag sedan så satt vi och mumsade i oss goda grillspett. Såå gott=)
Barnen leker just nu och vi har ju sagt att dom får vara uppe hur länge dom vill idag (fast gissar på att en viss liten donna inte orkar så länge då hon skulle upp 5.30). Sen väcker vi dom då fyrverkerierna börjar för det vill dom så klart absolut inte missa. Jag hoppas på att jag och mannen hinner se ett eller två (tre?) avsnitt utav Bones också. Älskar den serien.

Well....chips, ostbågar och godiskålar är framtagna så vi (jag och barnen) går här och mumsar i oss mellan varven...hihi. Det får man då det är nyårsafton!

Hörs vi inte mer i år så hörs vi nästa....haha. GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!

Gott nytt år

2010-12-31 @ 11:33:05    Postat av: Susan Gullix

Tjohoo...nu är det kväll;)

2010-12-30 @ 20:12:22    Postat av: Susan Gullix


Hihi...kolla in vilken liten Eliott. Svårt att tro att han har varit så liten...och lugn;)


Nu sover båda barnen och det är kväll....tjohoo. Dom var väldigt svårsomnade trots att dom var uppe väldigt tidigt imorse men nu sover i alla fall båda. K-V-Ä-L-L-S-M-Y-S med mannen är det som gäller. Har verkligen sett fram emot kvällen ett tag nu. Man längtar lite extra mycket till kvällen då dagen har varit intensiv...haha.

Dagen har varit en vanlig dag om man säger så. Tvättat, rymt upp lite, fixat i en utav garderoberna, ätit, lekt med barn, badat barn och lite så. Inget speciellt med andra ord. Men imorgon är der nyårsafton och då ska vi mysa till det lite extra. Eliott ser fram emot fyrverkerierna...och Kent Agent så klart. Det får inte glömmas...det visas ju på fredagar;)

Nyårslöften har jag inga...inte än så länge men jag brukar aldrig hålla dom i vilket fall som. Kanske ingen mening med att lägga några löften då. Och om det dyker upp ett nyårslöfte så håller jag nog det för mig själv...så är det igen som kan få reda på om jag bryter det. Gäller ju att vara smart...hehe. Har ni några nyårslöften eller?

Var vart jag nu??......Jo...KVÄLL och lugn och ro;)


The end...

2010-12-30 @ 08:38:42    Postat av: Susan Gullix
Ja...i alla fall The end gällande år 2010....imorgon smäller det, bokstavligt talat;)

Det blev en tidig morgon här idag. Eliott vaknade vid 05.45 och var på dåligt humör tydligen. Vet inte riktigt vad det var eftersom det var mannen som hade gått upp med honom. Han skulle i alla fall inte sova mer och Stella vaknade också och var lika grinig hon. Kändes ganska olönt att försöka somna om då ingen av dom ändå skulle sova vidare och jag skulle börja tvätta klockan 06. Sååå.....gäääääääsp säger jag. Nu är det i alla fall tvättat och klart. Eller ja, det hänger på tork men ändå.

 Vi sitter här och kollar på tv. Har kollat på Scooby Doo nyss som visades på 3:an och nu kollas det på Bolibompa. Sen hoppas jag att barnen är på mycket bättre humör idag än vad dom var igår. Ingen repris på gårdagen tack.

I alla fall, ska fortsätta morgon mysa....har inte så mycket att skriva om ändå!!

Lyssna? Vad är det?

2010-12-29 @ 18:29:04    Postat av: Susan Gullix


Stellas ursnygga stil idag...eller hur;)?



Ja....då var denna dagen snart slut och skönt är det!!

Fia ringde imorse och frågade om jag var kaffesugen. Självklart var jag det. Jag och barnen tog på oss och sen begav vi oss dit. Köpte med frukostbullar på vägen också. Lite frukost, kaffe och snack så där på morgonen var ju inte fel=)

Ja...sen resten utav dagen så har det varit noll lyssnande barn. Jissus säger jag bara. Idag har dom faktiskt varit omöjliga, totalt. NU...först nu när klockan är 18.20 så leker dom fint tillsammans. Annars har det varit fight, slagsmål och tjaffs exakt hela dagen. Känns som om allt man har gjort idag är att säga till, bli irriterad och arg. För det blir man ju till slut. Gahhhh. MEN snart kväll och då ska det njutas av lugnet och så får man hoppas att det är väldigt mycket lugnare imorgon (GOD...please hear my prayer). 


No more winter...

2010-12-29 @ 08:06:47    Postat av: Susan Gullix


My lovely son=)


Go morron. Idag är det....onsdag va? Man blir lite off på vilken dag det är då alla är hemma=) Inte många dagar kvar nu på året 2010. Får man börja vänja sig vid att skriva 2011 istället. Alltid lika konstigt då det blir nytt år. Vad har ni för nyårsplaner förresten? Vi ska bara vara här hemma...mysa, äta gott, barnen får lägga sig när dom vill och lite så. Dom brukar somna för att sedan vakna då det smälls raketer och sen efter det så brukar dom fortsätta vara uppe. Då är dom så trötta så det brukar bli en del skratt åt dom små.
Lite sjukt för förr tiden (då man var barnlös) så var nyårsafton årets fest kväll. Man planerade som tusan och skulle bestämma vilken fest man skulle på.  Så är det inte längre utan det är mys med familjen som gäller och det gillar jag bättre=)

Igår var det ännu en dag hemma med lek och så där som gällde. Barnen verkar vara rejält trötta på kyla och snö. Dom känner inte alls för att gå ut så. Tyvärr kan jag känna för det är ganska mycket bråk dom emellan:/ Nåja.....syskon alltså;) Men jag förstår dom i och för sig...jag är själv också mer än trött på snö och kyla nu så det får gärna bli varmare och att snön försvinner.

Nyss har vi kollat på Scobby Doo som gick på 3:an och nu har Stella gått iväg för att leka. Eliott sov lite längre så han sitter kvar och morgon myser i soffan. Sen får vi se vad som sker under dagen.

Nu ska jag i alla fall ha en till kopp kaffe....


Delade rum med Maria Montazami

2010-12-28 @ 08:17:58    Postat av: Susan Gullix
Haha.....hade en sjuk jäkla dröm inatt alltså. Drömde att jag och Maria Montazami hade gemensamt rum på ett Hotell. Vi stod och fixade oss iordning och skulle ut på galej. Hade jättekul på hotell rummet medans vi fixade till oss. När vi sen skulle gå ut så var det en massa som hände utanför...poliser och grejjer och vi blev jagade av konstiga gubbar. Vi fick ta av oss våra klackaskor och springa för livet. Sen vaknade jag liksom och fattade nada. Herregud vad man kan ha konstiga drömmar ibland=)

Jaja...igår såg jag och mannen den senaste av Saw filmerna. Fy f*n....vad råå den var. Satt och vred och vände mig i soffan, mannen likaså. Men visst...vi ska kolla ändå så klart...haha. Efter det så blev det faktiskt ett avsnitt av Bones också. När vi hade sett klart det så var jag tvungen till att lägga mig eftersom klockan var över 24. MEN...jag somnade i alla fall inte igår, då vi såg film.. Kryss i taket!!

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Stella har nyss fått ett frispel för jag vet inte vad. Hoppas att det bara blir ett utav dom idag och inga fler. Ibland är hon som värsta tonåringen....lovar!!

Hoppas att ni får en bra dag!

Rubrikslöst

2010-12-27 @ 17:38:17    Postat av: Susan Gullix


Kidzen som ville ut för att nästan genast vilja in igen


Ja, jag vet inte riktigt vad jag säga om denna dagen....haha. Barnen ville ju klart ut och åka pulka idag eftersom vi bestämde det igår. Men när vi hade kommit till Hålan där vi skulle åka så var det bara gnäll om ditt och datt och hit och dit och barnen  ville hem igen. Jo men tjena....sååå lönt att vi tog på oss hundra miljoner kläder. Så istället var det bara till att gå hem igen och ta av oss alla hundra miljoner käder. Så vi har lekt här hemma men gud....barnen är verkligen överallt och ingenstans. Och vad man än gör så är det ändå fel. Kan man bli galen eller vad?

I alla fall...just nu leker dom Transformers, jag och mannen försöker hinna andas medans dom leker själv. Får se hur många andetag vi hinner ta innan det är igång igen;) Sen ikväll då dom sover....så blir det luuuuugn och ro. Ja, förhoppningsvis i alla fall. Kanske ska se den sista av Saw filmerna, Saw - The final chapter.

Ahhhhhh=)

2010-12-27 @ 09:00:43    Postat av: Susan Gullix
Herregud....Stella väckte mig klockan 08 idag. Förstår ni hur skönt det var att vakna och se att klockan var 08 istället för typ 6.30 som vi brukar gå upp? Underbart=)

När vi gick upp så såg vi hur det fullkomligt vräkte ner snö. Här är hur mycket snö som helst nu. Och det passar ju bra eftersom vi ska ut och åka pulka idag allihop. Men inte nu dock. Nu är det morgon än så länge. Men senare så....ska bli kul. Gäller att ta på sig rejält bara.

Jag och mannen såg film igår. The Town med Ben Affleck som jag har väntat på. Jättebra var den men vad händer? Jo, jag somnar och missade typ 1 timme utav filmen (den var lång men ändå). Hallå...alltid liksom. Så jäkla typiskt mig att somna var eviga gång som vi kollar film. Blir galen på mig själv.

Nåväl....morgon var det här så vi hörs senare. Hoppas att ni får en bra dag!

Ännu en lugn dag...

2010-12-26 @ 19:27:25    Postat av: Susan Gullix
Haha....ja, det blev inte att vi kom ut och åkte pulka idag. Näää...vi fortsatte med lugn och mys och lek här hemma istället. Lika bra liksom;) Vi har lekt mest inne på barnens rum och sen här i eftermiddags efter att dom hade badat så fick dom för sig att leka Transformers så då passade jag och mannen på att spela Guitar Hero. Attans vad kul det är. Kan man tröttna på det någonsin undrar jag? Fick i och för sig spö av mannen idag men det är ok=) Men imorgon har vi bestämt oss för att bege oss ut och åka pulka. Eller mannen och barnen har bestämt det så jag får hänga på. Schysst;)

Ikväll då även Eliott har somnat (Stella sover redan) så blir det mys i soffan för oss vuxna. Serie eller film? Beror på vad som finns. Jag blev ju lite sugen innan idag att se den första Transformers filmen då Eliott såg 2:an imorse.


Trollet Stella och Eliott i badet=)

Annandag Jul

2010-12-26 @ 08:13:57    Postat av: Susan Gullix


Mina fiiiina barn=)


Härligt att få vakna och se att klockan var 7.30. Sovmorgon var ju inte helt fel för det får jag ju säga att det var för min del=) Tack så mycket mina små darlings!!

Igår var det ännu en mys/lek dag här hemma...alla nya saker ska det lekas med så klart. Dock var barnen lite överallt igår, högljudda, kiviga och så där.....blev lite extremt ett tag så jag bara kännde att JISSUS, varva ner för guds skull. Barnens storasyster Emma var här också en runda igår så det blev dom glada för=)

I alla fall...då barnen hade somnat på kvällen så kunde man bara sätta sig och koppla av. Synd bara att man själv också somnar så fort. Känns som om jag får nada tid för mig själv lite grann. Men men....det är så det är.

Idag ska vi ge oss ut lite i alla fall. Verkar inte vara lika kallt ute idag som det var igår. Kanske går till Hålan för att åka lite pulka eller så hittar vi på något annat. Ut en runda är nästan ett måste idag i alla fall.

Just nu håller vi mys morgon. Barnen tittar på tv  och myser i varsen filt och jag sitter här med en kopp kaffe. Kaffe är ett STORT måste på morgonen för att man ska kunna komma till liv;)

Önskar er en bra dag!

Julafton 2010

2010-12-25 @ 07:39:08    Postat av: Susan Gullix


Eliott, Tomten och Stella=)


Vårt firande av julafton började på morgonen den 23:e. När barnen vaknade så ville dom öppna sin morgon julklapp direkt. Jag visade dom in på rummet och det var ju då Eliott fick sin efterlängtade sopbil och Stella fick sin efterlängtade dockvagn=)

Under dagen så lekte vi en massa och sen gjorde vi oss julfina. Barnen var så underbart fina i sin julkläder. Dennis hämtade oss vis 17 tiden och sen var det fullt ös och massa trevligt. Barnen lekte och var spännda, vi vuxna satt och pratade och hade trevligt. Alla vi som firade var jag, mannen, Eliott, Stella, Dennis, Johanna, André, Tilda, Robin, Nettan och Linda.

Efter att vi hade ätit julmat så visste barnen att nu är det inte långt kvar. Eliott stod som en vakt vid dörren och när han upptäckte fotspår utanför så tänkte han typ...WOW...tomtens fotspår säkert=) Rätt som det var så kom tomten på baksidan vid inglasningen och barnen rusade dit. Ohhh...tomten sa alla i kör och med världens största och lyckligaste ögon. Tomten frågade om det fanns några snälla barn och alla 4 skrek i kör att visst hade dom varit det. Naaaw...dom var så söta och överlyckliga=) Tomten fick en stol som han kunde sitta på då han delade ut julklapparna och oj...barnen hade visst varit väldigt snälla under året;)

När julklapparna var utdelade så sa barnen tack och hej till tomten och sen flög det julklapps papper överallt...haha. Ivriga och nyfikna till tusan=) Dom ville gärna leka med allt ihop på en gång så klart. Sen fortsatte det med en massa mys, tomtegröt, godis, prat och lek. Var en sådan himla perfekt julafton, verkligen. När klockan var 20.45 så somnade Stella i soffan trots en massa liv och rörelse och när klockan var strax efter 22 så var vi hemma. Stella fortsatte sova i soffan här hemma men Eliott skulle leka osv. När klockan var över 23 så somnade han och då mös jag och mannen här i soffan och kollade på serie...tills jag också däckade strax efter 24.

I alla fall...tack Dennis och Johanna och ni andra för en alldeles perfekt julafton=)

Barnens Julklappar då

Eliott fick följande:
*Stor sopbil med ljus, ljud och andra roliga finesser
*Radiostyrd bil
*Bakugan figurer
*Toy Story lastbil med figurer till (LEGO)
*Darth Vader utklädnings set med cape, mask, ljudutrustning och lasersvärd
*Hot weels bilbana
*Pistol som skjuter iväg pilar som har laser sikte
*Thomas tåg tågbana
*Ett stort bil set där man har nycklar till för att köra iväg bilarna
*Ben 10 handduk
*Transformers paket som innehöll 5 olika Transformers som man kan bygga ihop till 1 stor Transformers
*Pengar

Stella fick följande:
*Brio dockvagn
*Kassa apparat med tillbehör (pengar, mat osv)
*Docka som pratar och rör sig
*Ett set med nya grytor, tallrikar osv
*Pet Shop hus med massa tillbehör
*Pet shop djur
*Rittavlor
*Målarbok
*Barbie bil med hästtransport och häst
*Hello Kitty handduk
*Hello Kitty brödrost
*Pengar


A Picture

2010-12-24 @ 20:50:32    Postat av: Susan Gullix


Tre kusiner....Eliott, Stella och Tilda=)



Vi hade det super mysigt och trevligt igår då vi firade vår julafton=) Det var verkligen TOPPEN!! Kommer till att uppdatera om det under morgon dagen för jag och mannen ska snart se film och mysa. Men ville lägga in denna bilden på kusinerna tre från igår....den är så söt på dom fiiina barnen=)



Lille julafton fast JULAFTON

2010-12-23 @ 07:49:57    Postat av: Susan Gullix


Barnens morgon julklappar


Go morron denna underbara morgon=) Humöret är på topp här idag och det kanske inte är så konstigt då det är våran Julafton idag (vi firar jul idag eftersom att en del arbetar imorgon och inte kan fira då).

Barnen hade svårt att somna igår eftersom dom var så nervösa, spännda och förväntans fulla inför dagen idag. Direkt imorse då dom vaknade så var första frågan "Får vi öppna julklapp nu?". Haha...sööööta ungarna. Jag sa att dom kunde gå in på rummet och se om det fanns något där och ögonen tindrade då dom såg att där fanns varsen julklapp där. Dom slet upp pappret och båda barnen skrek av lycka då dom såg innehållet. Eliott fick sin sopbil som han har längtat efter. Den blinkar, låter som en sopbil och den kan höjas, sänkas och en del andra finnesser. Stella fick sin efterlängtade dockvagn. En Brio vagn i rooooosa, så klart. Precis som hon ville ha=) Så det är glada barn här denna morgonen som har lekt för fullt. Just nu har dom frukostpaus framför tv:n.

Under dagen här ska vi mysa, leka, göra oss julfina och så vidare för att senare under dagen åka till Dennis och Johanna och fira jul med allesamman som kommer. Mina barn läääängtar kan jag säga. Dom ser klart mest fram emot att få träffa tomten idag och få resten utav sina julklappar;)

Önskar er en underbar dag!!


Dagen före...

2010-12-22 @ 05:53:13    Postat av: Susan Gullix


Bus Eliott igår morse=)


Hua...tala om tidig morgon idag. Jag och barnen gick upp strax över FEM. Dom här fjärilarna i magarna på barnen som ställer till det antar jag;) Såå...man är inte direkt pigg just nu i alla fall.

Imorgon är det i alla fall jul för våran del. Barnen ska få öppna varsen julklapp på morgonen och det ska bli spännande att se deras lycka. Att öppna en julklapp på morgonen är något som vi alltid gör och eftersom vi firar julafton imorgon så är det paket öppning på morgonen även om det datum mässigt är den 23:e. Sen blir det lite mys och så här hemma innan vi ska hem till Dennis och Johanna och fira. Ska bli såååå kul=)

Men idag är det bara onsdag och en "vanlig" dag. Ska se om vi kan ta oss ner i stan för jag måste ha ett par tjocka strumpbyxor. Men det är så jädrans kallt ute (-10) så just nu lockas inte det direkt. Sen ska vi städa och så idag också är det tänkt.

Men ja...morgon nu och jag behöver i vanlig ordning en jädrans massa kaffe för att kunna hålla ögonen uppe. Antar att jag kommer till att somna tidigt ikväll?


Uppdatering....eehh...på min dator visar det att det är -20 grader ute nu. Det kan väl f*n inte stämma....i Skåne?

Spider....girl;)

2010-12-21 @ 17:30:33    Postat av: Susan Gullix

Redo för julen...

2010-12-21 @ 15:54:08    Postat av: Susan Gullix
Gud så skönt...alla klappar är inhandlade och paketerade (och gömda). Känns skönt och nu är vi redo för torsdagens julfirande. En dag kvar bara sen så är det tomte dax, julmats dax...ja, jul mys helt enkelt=) Har hållt igång hela dagen idag tycker jag och tur att barnen har varit lugna och skötsamma idag. Lite bråk har det varit men mest bara små kiv. Och det tillhör ju syskon emellan. Imorgon tar vi tag i städandet här hemma för det orkar vi inte idag.

Just nu leker barnen på rummet. Eller ja, Stella leker med sitt dockhus och Eliott tittar på den tecknade Transformers på sin dator. Jag sitter här nu och avnujter en god kopp kaffe som jag har längtat efter under dagen. Ikväll blir det bara mys och eventuellt någon film eller serie. Sen jobbar mannen bara imorgon också och sen är han ledig ända tills den 3:e. Underbart verkligen att få ha honom hemma under en någorlunda längre tid=)

Men vet ni vad? Nu när jag har lite tid över så tänkte jag kika in och se hur ni har det för det har jag ju inte hunnit.

Ännu en dag närmre jul

2010-12-21 @ 08:51:55    Postat av: Susan Gullix


Stella fixar och donar med sitt dockhus här på morgonen=)


Go morron...idag hoppas jag på en bättre dag än igår. Herregud, vilken dag säger jag bara. Visst har barnen fjärilar i magen osv nu då det snart är dax för tomten men igår drev dom mig till vansinne....FULLSTÄNDIGT. Idag verkar det (än så länge) lugnare. Hoppas att det håller i sig hela dagen.

Idag ska jag i alla fall införskaffa dom sista julklapparna (TACK snälla mormor och Jörgen som ställer upp som barnvakt och körning). Vet ju i princip vad jag ska ha så det går förhoppningsvis snabbt. Ska bara lyckas smuggla in paketerna sen också. Barnen är ju hemma så mormor för försöka hålla barnen inne på rummet då jag kommer hem..haha.

Imorgon ska det städas ordentligt (om jag inte hinner det idag också) och lite så för sen är det torsdag och då ska vi till Dennis och Johanna och fira vår jul. Det går liksom fort nu och man vill helst att alla "pusselbitar" faller på plats ordentligt.

Sorry för dåligt besök hos er nu men jag hinner inte riktigt och är lite off i min hjärna för tillfället. Men inte bara jag som är i full gång antar jag;) Önskar er en bra dag!


 

Inte som jag hade tänkt mig

2010-12-20 @ 13:30:29    Postat av: Susan Gullix
Blää...denna dagen blev verkligen inte som tänkt. Barnen är överj*vliga verkligen, mitt humör är verkligen inte det bästa iheller så mina planer för dagen gick i kras bla. Och just nu orkar jag inte bry mig om det. Det får bli som det blir men jag engagerar mig inte mer i denna dagen. Det får mer än gärna bli kväll nu så jag kan gå och lägga mig.

Åhhh... nu jag saknar WP där jag kunde lägga privata och lösenordsskyddade inlägg. Skulle behöva kräka av mig en massa känner jag!!! Nej, istället får det fortsätta gro inombords.

Måndag

2010-12-20 @ 08:55:10    Postat av: Susan Gullix
Då var det måndag idag och nu är det julveckan...spännande=) Barnen är hemma, dom har ju julledigt. Försöker få tag i min mormor dock för att höra om hon skulle kunna se efter barnen då jag inhandlar dom sista klapparna men får inte tag i henne. Vet inte hur jag löser det annars? Vilka  bekymmer va...haha. Men jag kan inte ha med barnen liksom. I ett sådan här läge önskar man att man hade lite mer tillgång till barnvakt.

I alla fall...barnen leker för fulla muggar, jag håller på att rymma undan morgon röran. Har väl egentligen inte tid att sitta här men pausar ändå en liten stund.

Hur har ni andra det...i full färd med dom sista jul förberedelserna?

4:e advent

2010-12-19 @ 08:00:48    Postat av: Susan Gullix
Go morron. 4:e advent idag och ett steg närmre jul. Inte långt kvar alls nu....wihoo=)

Igår såg jag och mannen film då barnen hade somnat. Vi såg på Unstoppable med Denzel Washington och my god....den var verkligen bra. Spännande och en sådan film där mina nerver satt utanför istället för innanför...haha. Rekommenderas helt klart=)

Idag ska jag och barnen bege oss hem till min mamma. Ska åka bussen dit så jag hoppas att den kör försiktigt. Tycker inte om att åka buss då det är så mycket snö och halt osv. Sitter alltid och inbillar mig att bussen ska välta eller kana av vägen eller så. Så...en försiktig busschaufför tack:P

I eftermiddag så är det sen tvättstugan som gäller. Som vanligt inte kul men ett måste. Och sen i veckan som kommer nu, ja...måndag eller tisdag, så måste jag fixa dom sista julklapparna. Måste dock fixa någon som ser efter barnen så länge för dom kan ju knappast följa med. Tänkte inte riktigt på att dom var lediga denna vecka som kommer...haha. Men ja, det ordnar sig nog.

I alla fall så önskar jag er en trevlig 4:e advent=)

Fun out in the snow

2010-12-18 @ 17:30:29    Postat av: Susan Gullix
Jissus.....det blev en del timmar ute i snön. Vi drog barnen i varsen pulka/sowracer hela vägen till Kojaks backarna (ehh....motion eller vad?) och sen var det bara till att åka. Eliott och Daddy Cool gick upp till den högsta men Eliott bangade där uppe. Jag förstår honom...jag vågade inte. Vi åkte på dom lite mindre vilket var skoj men sen skulle Eliott upp i den högsta igen. Han åkte denna gången med Daddy Cool men han skrek hela vägen ner;)
Några rundor åkte vi alla 4 i samma pulka. DET måste ha varit en rolig syn...2 vuxna och 2 barn på samma pulka...haha. Jaja, skoj var det i alla fall. Sen drog vi barnen samma väg hem när vi tyckte att det räckte. Här hemma sen blev det varm choklad och sen satte vi oss i vardagsrummet och åt pizza och kollade på E.T på projektorn. Mys=)

Nu leker barnen på rummet efter lite tjaffs och så som det är ibland och jag och mannen är helt slut. Det tar rejält på krafterna att dra barn i pulka och busa några timmar ute i snön. Ikväll blir det soffmys med film. That I like=)

Några bilder då från idag kommer här.


Go morron lördag

2010-12-18 @ 07:38:49    Postat av: Susan Gullix
Igår blev det inget bloggande för mig för mannen kom äntligen hem och då var det total glädje. Jag var glad, barnen var glada och mannen var glad. Nu får det allt dröjja tills han åker iväg så länge igen tycker jag.

Det blev i alla fall mys för hela slanten igår...precis som det ska vara. Vi lekte, pratade och hade det mysigt. Sen på kvällen då barnen hade somnat så kollade vi på Dexter (sista avsnittet...buhu) och Desperate Housewives, åt lite gott till det osv. Gick och la mig strax innan 24 tror jag.

Idag är fullt med snö ute så idag hade vi tänkt bege oss till dom stora backarna (Kojaks backarna) och åka pulka och snowracer. Ska bli superkul=)

Nu är det bara 5 dagar kvar tills jul. Vi har flyttat fram julaftonen till den 23:e i år då vi firar allihop och sen på självaste julafton så myser vi här hemma. Eliott och Stella väntar och väntar=) Ska bli kul att se om Stella blir rädd för tomten. Hon har ju varit det alla gånger hit tills men igår på dagis då tomten kom dit så hade hon sprungit fram direkt=) Där ser man!

Nåväl...önskar er en trevlig dag!

(Lite bildlöst ser jag i mina senaste inlägg men det blir bilder sen ikväll)

En lista!!

2010-12-17 @ 08:41:18    Postat av: Susan Gullix

1. Hur gammal är du om fem år? 39 år och 8 månader...typ. (Schyyyy )


2. Vem var den sista du träffade?
Förutom barnen så var det kvinnan i blomsteraffären igår.

3. Hur lång är du?
174 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett?
Devil...som inte alls var så bra som jag hade förväntat mig.

5. Vem ringde du senast?
Anette på barnens dagis.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
"Go morron hjärtat. Vet inte om du loggade in på Msn igår men jag la mig 22.15. Hoppas att ni hade en bra dag igår? Saknar dig o älskar dig. Puss"  Och japp, det  har skickats till mannen=)

7. Vad är dagens planer?
Lämna barnen på dagis, vila lite, städa undan, hämta barnen, invänta mannen och sen fredags mysa=)

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms...är inte så glad för att prata i telefon.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Sepererade för längesedan.

10. När såg du senast din mamma?
För väldigt längesedan men ska träffa henne på söndag.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du idag?
För tidigt enligt mig...05.50 var klockan.


13. Har du någon gång hittat en katt?
Japp..


14. Vilken är din favoritplats?
I min fåtölj.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Trånga, små utrymmen...

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I ett fint radhus med min underbara familj.

17. Vad skrämde dig som barn? Väldigt mycket som inte skulle skrämma mig egentligen. 


18. Vem fick dig att skratta senast?
Eliott

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nej, absolut inte men har inga kvar.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Haha....alla möjliga varianter, vi är familjen datornörd. Men det jag sitter vid är en bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Jag sover i t-shirt och trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Jag har 2 kuddar då jag sover

23. Hur många landskap har du bott i?
Bara i Skåneland=)

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Haha...jo, det har ju hänt;)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor...avskyr att vara barfota. Skor har jag ju så klart då jag går ut;)

26. Är du social? Njae....inte direkt faktiskt. Men mer nu än vad jag var förr. Jag är en blygis även om folk inte tror det;)

27. Vilken är din favoritglass? Hallon sorbet

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Shoppa

29. Tycker du om kinamat?
Ibland

30. Tycker du om kaffe?
Jag är kaffoman så japp...absolut=)

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe med mjölk

32. Sover du på någon särskild sida?
Somnar oftast på höger sida.

33. Kan du spela poker?
Klart jag kan men vinner inte så ofta...haha.

34. Tycker du om att mysa? Självklart=)

35. Är du en beroendemänniska? Ja, det tror jag nog att jag är.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej.

37. Vill du ha barn? Har två och det räcker.


38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, det har hänt några gånger

40. Föredrar du havet eller en pool?
Det beror på.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Barnen och hemmet

42. Äger du dyra smycken?
Nej, är ingen smyckes människa direkt.

43. Har du någon gång testat narkotika?
Absolut inte..har sett allt för mycket skit. Never in my life!!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?Tandborsten...

45. Vem är den roligaste människan du känner? Stella har gott om humor och får en skratta många gånger=)

46. Välj ett ärr på din kropp?
Ett ärr på överarmen som jag fick efter att ha dansat på bardisken på Bookmaker...haha.

47. Vad har du för ringsignal? En låt med Miley

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Tyvärr inte

49. Flirtar du mycket? Jo, jag är väl en liten flirtis=)

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
På en fest hemma hos Fia=)

51. Kan du byta olja på bilen?
Eh, jag kan inget om bilar

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej.. har ju inget körkort

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Jag håller på att läsa Inspärrad av Teresa Cooper

54. Läser du dagstidningen?
Ja, på nätet

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen? Nej, åker sällan bil.


57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Rix Fm

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Det är hemligt;)

59. När var du i kyrkan senast?
Oj...minns inte...längesedan.

60. Vilka personer utmanar du?
Alla som vill=)


Härliga underbara fredag=)

2010-12-17 @ 07:42:40    Postat av: Susan Gullix
TJOHOOO......idag är det fredag och då kommer mannen äntligen hem=) Som vi har längtat!!

Men först är det morgon som nu och barnen är klara, paket till personal är nerpackat. Bara jag som ska bli klar också. Är mycket bättre från min förkylning nu. Lite snorig och mitt vänstra öga är helt svullet av allt tårande igår..haha. Ser väldigt knas ut men inte så mycket att göra åt. La mig redan vid 21.30 igår så det var skönt. Barnen har tassat in till mig någon gång under natten men det har jag inte märkt alls.

Just nu leker dom på rummet. Dom är förväntasnfulla idag eftersom det händer en massa skoj. Först Julfest på dagis (och deras sista dag idag inför julledigheten), sen i eftermiddag kommer deras älskade pappa hem från Stockholm...och sen inte att förglömma...Kent Agent kommer på tv ikväll. Det var det fösrta Eliott påpekade imorse...haha.

Ikväll blir det massvis utav fredagsmys...allt tillbaka till normalt. Skönt=) Önskar er en underbar fredag för nu måste jag också göra mig iordning snart!!

Vi fick ett ryck..

2010-12-16 @ 17:50:37    Postat av: Susan Gullix
Jag och barnen fick ett ryck här för ett tag sedan och gav oss på att baka pepparkakor. Inte helt fel bara så där;)

Har nyss suttit och pratat med mannen på Msn och imorgon är det äntligen fredag och han kommer hem. Det är vi 3 stycken som längtar efter. Men tiden har ändå gått rätt fort tycker jag. Bara för det så går hela dagen imorgon jäääätte sakta. Brukar ju tyvärr vara så. Men imorgon kväll blir det fredagsmys på hög nivå med mannen....wihoo=)

Just nu tittar barnen på Bolibompa och jag sitter här. Ska snart läsa lite i min bok, natta barn och sen då dom har somnat ska jag se ett eller två avsnitt av Flash Forward. Sen somnar jag väl också. Ögonen rinner och näsan rinner. Det är ok...bara jag inte har den där förfärliga yrslen för det känndes som om man skulle typ tuppa av eller något då det snurrade i skallen så. Det har jag inte nu så tack för det!

It´s a secret

2010-12-16 @ 11:24:10    Postat av: Susan Gullix


Julpåsar med hemligt innehåll till världens bästa dagis personal=)


Haha....satt här imorse och tänkte plötsligt på när jag hade satt julledighet för barnen. Hade för mig att jag hade satt från den 20:e men blev osäker. Ringde till dagis och kollade och jo, imorgon är sista dagen för dom innan dom har "jullov". Och VÄRLDENS BÄSTA (för det är dom verkligen enligt mig) dagis personal ska ha avslutningsklapp eller vad man nu kallar det så det har jag och barnen ordnat med nyss. Dock får innehållet vara hemligt tills imorgon för ärligt talat så vet jag inte vem som kikar in hit. Vet ju att en av dom i alla fall har hittat hit en gång;)

I alla fall...kännde ju mig otroligt kass imose, värre än igår. Hela huvudet snurrade, hade ont i nacken osv. Men nu känner jag mig lite bättre faktiskt och jag hoppas att det håller i sig. Vet inte om det var promenaden ute som hjälpte, eller om det är kombinationen av Kan Jang och Ipren som "hjälpte" mig. Eller om det helt enkelt är på väg bort kanske. Skönt i vilket fall som så håller tummarna för att jag är på bättringsvägen.

Hoppas att ni har en bra dag ute i snöyret? Här snöar det som tusan idag...och mycket.


Snörvel och så vidare...

2010-12-16 @ 07:01:20    Postat av: Susan Gullix
Fy för...denna förkylningen är för f*n ännu värre idag. Och jag som trodde att det inte kunde bli värre:/ Nu har jag även ont i på ena sidan av nacken, värker som bara den. Får ju bli ännu en hemma/lugn dag. Hur det nu ska gå med 2 små som inte är så värst roade utav att bara vara hemma. Nåja....det FÅR gå helt enkelt!

Igår läste jag mest. Började på Inspärrad utav Teresa Cooper och har nu läst ungefär halva boken. Hemsk men väldigt bra. Skönt att ha hittat tillbaka till läsandet igen faktiskt. Får fortsätta läsa sen ikväll så kanske läser ut den då.

Det är bara jag och Stella som är vakna, Eliott sover fortfarande. Hon har fått öppna sina adventskalendrar. Det är det första hon säger då hon vaknar. Mamma...får jag öppna luckor nu? Älsklingen min=) Nu ligger hon här i soffan och tittar på barn tv men gissar på att hon snart går in på rummet för att leka med sitt dockhus. Hon älskar att leka med sitt dockhus. Får se sen när Eliott behagar komma upp. Han gillar att ligga och dra sig lite extra;)

Söta tomtar (och böcker)

2010-12-15 @ 15:52:26    Postat av: Susan Gullix


Söööta tomtar som barnen har gjort på dagis fick följa med hem idag. Innehåller chokladbollar som barnen också har gjort idag=)



När jag gick för att hämta barnen idag så var dom inte på gården och lekte så jag gick in eftersom jag antog att dom var inne istället. Kom in på dagis men där var ingen. Hmmm tänkte jag. Såg jag så fel ute? Gick ut igen men nej, inga barn någonstans. Tittade ut genom grindarna och då såg jag en hög barn och personal. Dom hade varit på promenad i området för att kolla var alla bodde, istället för att leka på gården. Haha....så kan det gå då man kommer och hämtar tidigare=)

Nu är vi hemma, barnen leker på rummet och jag snörvlar vidare. Lugna puckar som sagt idag. Läste faktiskt lite innan i min bok. Eftersom jag inte läser så mycket nu för tiden så har jag läst denna boken i evigheter känns det som. Läser Invasion av Koontz men nu har jag inte mycket kvar. Den läser jag ut senare idag och sen ska jag börja på en ny bok tänkte jag. Vet inte om jag ska börja med När ingen annan ser utav Duncan Fairhurst eller Inspärrad av Teresa Cooper. Någon som har läst någon av dom böckerna?

Lugna puckar...

2010-12-15 @ 12:17:55    Postat av: Susan Gullix


Tänkte att jag skulle kurera mig....


Idag är och blir det en väldigt lugn dag här hemma. Barnen är på dagis och jag la mig direkt för att vila då jag kom hem igen. En liten sup utav Kan Jang först blev det förståss. Jag måste se till att inte hålla igång med en massa idag, måste se till att göra det bästa för att kurera mig. Jag har sååå svårt för att bara...ja, inte göra något. Det kliar lite i fingrarna, vill gärna se till att få något gjort. Men jag får låta det vara, för idag i alla fall. När jag har hämtat barnen sen så får det bli lek och mys här hemma. Ska hitta orken att göra något att äta till oss också...vet inte vad bara. Det får gärna gå fort då jag har mycket mindre kraft och ork än vanligt. Hela kroppen känns helt....slö och tung. Goosh...jag avskyr att vara förkyld. Just nu ska jag i alla fall lägga mig här på soffan och läsa en bok. Ja, jag ska LÄSA...det var längesedan men passar bra nu då man är sjuk.


Förkylning från helvetet

2010-12-15 @ 05:57:35    Postat av: Susan Gullix
Jaha....jag är uppe före barnen. Kunde inte sova mer då jag har blivit riktigt jäkla förkyld:/ Jag nyser 75 gånger per minut, snorar, snörvlar, är täppt i näsan, ont i halsen och huvudet känns som en stor cementklump...eller något. Great att det skulle komma nu när jag är själv hela veckan. Får bara hoppas att barnen klarar sig...ser gärna att det inte är någon som är sjuk då det är julafton.

När jag har lämnat barnen på dagis sen så får det bli en runda till apoteket för att inhandla lite förkylningsnödvändigheter och efter det får det bli säng/vilo läge. Jag vill verkligen inte vara sjuk nu...helt fel tidpunkt om jag får säga mitt.

Nåväl...go morgon i alla fall!!

Pictures

2010-12-14 @ 19:03:31    Postat av: Susan Gullix

En Award

2010-12-14 @ 17:56:48    Postat av: Susan Gullix

Utav söta Milla så har jag fått en Award...en ganska annorlunda sådan. Tackar så mycket=)




Regler:

1.  Tacka o länka den du har mottagit priset av.
2.  Kopiera prismärket till din blogg.
3.  Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.

4. Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det (Läs: som jag vill veta vad de läser ).

Awarden går ut på att man ska lista sina tre favoritförfattare och välja ut en bok vardera från dessa.


Ok...då ska vi se.

Dean R Koontz...min absoluta favorit författare och jag har läst i princip alla böcker utav honom. Han äger inom författar världen enligt mig. Han skriver Skräckromaner och det gillar jag. Min favoritbok med honom är bla Väktare.

Torey Hayden...en väldigt bra författare som skriver mycket om barn som har det svårt. Aldrig ett öga torrt då man läst en bok utav henne. Favorit boken med henne är Spökflickan.

Dave Pelzer....kanske inte en favorit författare men Pojken som kallades Det , Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde lämnar ju ingen oberörd.

Jag läste mycket förr, var en riktig bokslukare. Tyvärr har jag kommit ifrån det men gud...nu saknar jag verkligen att läsa. Har ju en ny bok med Koontz liggande här så kanske dax att ta tag i läsningen igen?

I alla fall....jag vill veta vad följande personer har för favorit författare:

Sofie , Jayne , Amanda , Maria  och Johanna

Tandläkar besök FAILED

2010-12-14 @ 14:27:37    Postat av: Susan Gullix


Lilla fröken envis hemma hos min moster idag


Jaha....vi kan ju säga att Stellas tandläkar besök misslyckades ganska kraftigt idag. Efter att vi hade lämnat Eliott på dagis imorse så gick vi direkt till bussen. Vi pratade åter igen om att tandläkaren endast skulle räkna hur många tänder hon har. Det var ok enligt Stella. Hon var cool lugn hela vägen och i hissen upp också. MEN då hon ser dörren in till tandläkar receptionen så freakar hon ur....fullständigt. Kastar sig ner på golvet och skriker och sparkar. Fick bära in henne i väntrummet. Där skrek hon ett tag och gömde sig bakom en stol men sen kom hon fram och var glad igen. Mmm....tills tandläkaren kom. Då blev det samma rama skrik igen och jag fick bära in henne samtidigt som hon skrek och sparkades. Väl inne så gömde hon sig bakom en stol och hon skulle INTE komma fram.
Inget kunde locka fram henne, inte ens att muta henne med att gå till leksaks affären efteråt fungerade. Tandläkaren, sköterskan och jag försökte med alla medel i ca 20 minuter men nej. Hon skulle inte så det var bara till att ge upp. Fick en ny tid i januari men....det kommer nog inte fungera då iheller. Ni vet...har Stella bestämt sig för något så är det så. Hon går inte att rucka på för 5 öre. Tandläkaren föreslog att kanske någon annan kommer med nästa gång och går med Stella in medans jag väntar i väntrummet. Haha....det kommer inte till att fungera det iheller. Mmmm.....har jag glömt att berätta att min dotter är VÄLDIGT envis och bestämd;) Nåå...nu vet ni i så fall=)

Efter tandläkaren begav vi oss i alla fall hem till mormor på lite frukost och prat och sen blev det en runda till min moster också på lite fika. Sen var Jörgen snäll och körde oss hem så att vi slapp ta bussen. Var hem om och bäddade som vi inte hann imorse och sen begav vi oss till dagis för att hämta hem Eliott. Nu håller vi oss hemma resten utav dagen och tar det lugnt. Eliott har rivit upp hela sidan av låret på sin sparkcykel så han STÅR just nu upp och kollar på Kung Fu Panda. Sitta ska han inte för han har så ont. Ajajaja...hör man ibland. Ja...han har ju egentligen inte så ont som han vill få det till men ja...ni vet ju hur barn och olyckor fungerar ibland;) Stella har klätt ut sig till Prinsessa och sitter och pratar med Molly, hennes katt då.





Tandläkar dax

2010-12-14 @ 07:20:58    Postat av: Susan Gullix
Go morron på er.

Herregud...satt och kollade på Flash Forward igårkväll efter att barnen hade somnat. 21.30 rycker jag till....ojsan, jag hade visst somnat i soffan. Jaja....bara till att stänga ner och gå och lägga sig. Shit vad trött jag var...tydligen;)

Idag fick jag ställa klockan på ringning efersom Stella ska till tandläkaren. Hon ska vara där 8.30 så Eliott ska lämnas på dagis tidigt idag. Dom sitter och tittar på Julkalendern nu och sen ska vi gå strax efter det. Gud...mörkt ute ännu ju. Garanterat kallt också...brr.

Nåja...ska packa ner Eliotts grejer i sin väska så det är klart. Önskar er en underbar dag så länge i alla fall.

Lucia firande på dagis

2010-12-13 @ 18:53:30    Postat av: Susan Gullix


Två stycken busiga pepparkakor på dagis;)


Så där ja...då har vi varit på barnens dagis för lite Lucia firande. Mina barn var minsann väldigt busiga och hade fullt upp direkt då vi kom dit. Det skulle lekas och stojas och ha sig inför alla...haha. Att få till foto var inte det lättaste men så här såg dom i alla fall ut=) 

Jag som trodde att mina barn skulle bli blyga och inte vara med i lucia tåget hade fel. Eliott sjöng inte men han satt kvar där han skulle och tittade på alla. Stella sjöng för fulla muggar och gjorde alla rörelser till. Duktiga var dom till tusan och man kan ju inte annat än att vara stolt då man ser sina barn i lucia tåget. Efter det så blev det fika på lussebullar, pepparkakor, saft och kaffe. Himla gott=)

Nu är vi hemma och har bänkat oss i soffan alla tre. Stella är trött och lär nog somna inom det snaraste. Eliott tittar på Kung Fu Panda och jag sitter här. Sen när båda barnen sover så ska jag kolla på Flash Forward. Så enormt bra och spännande så det finns inte. Me like=)

Imorgon är det tidig uppgång. Ska lämna Eliott tidigt på dagis då jag och Stella ska iväg till tandläkaren med henne. Ska bli intressant att se hur det går. Hon är ju inte så villig då andra ska titta på henne osv.

Hur har eran lucia varit idag? Bra hoppas jag?

En liten vila gjorde susen

2010-12-13 @ 09:12:41    Postat av: Susan Gullix


Det gäller att vara koncentrerad;)

Åhhhh....jag och barnen tog faktiskt oss en liten vila på 1 timme. Det gjorde susen får jag säga för nu är man inte lika trött och zombie aktig som man var innan. Sen lite mys i sängen innan vi steg upp...härligt.

Nu leker barnen på rummet, jag dricker morgon kaffe för andra gången och sen ska jag se till att komma igång med lite städning. Inte så mycket men här behövs dammas av, dammsugas och torka golv.  Sen ska ungarna snart i ett bad också. Stella ska ha änglahår så hon får ha flätor som förhoppningsvis hinner torka innan det är dax för kvällens lucia firande. Eller jag kanske ska locka hennes hår istället? Jag får se...sist var hon inte så villig med att locka håret och yes...Stella är en envis och bestämd liten donna...haha.



Tiiiiidig (lucia) morgon

2010-12-13 @ 06:37:42    Postat av: Susan Gullix
Hujedamig så tidigt jag och Stella har varit uppe idag. Jag är enormt trött kan jag säga. Mannens klockan ringde klockan 5 imorse (han ska ju till Stockholm) och självklart vaknade Stella och skulle inte efter några omständigheter somna om. Jaja....det var ju till att gå upp, inte så mycket att be för. Men det braiga var ju att man hann säga hej då till mannen....som nu inte kommer hem förräns på fredag kväll=( Eliott sover dock vidare och har inte vaknat ännu.

Idag är det i alla fall Lucia. Vi ska till barnens dagis ikväll vid 17 och fira det. Innan har det alltid varit på morgonen men denna gången är det på kvällen. Tror att det är bättre faktiskt. Ska bli spännande att se om dom inte är så blyga denna gången. Hoppas på det=) Pepparkakor ska dom i alla fall vara. Men innan dess så har vi hela dagen på oss att sysselsätta oss. Får se vad vi hittar på.

Nu är helgen över och jag har massa att ta igen i blogglandia. Har ju inte varit inne hos er eller bloggat knappt för ville ha så mycket tid som möjligt med mannen. Men ja....nu får ni flitiga besök utav mig...haha.

Boris Becker

2010-12-12 @ 08:39:57    Postat av: Susan Gullix
Haha....igår ändrade jag skepnad och förvandlades till Boris Becker;) Jag och mannen spelade Tennis på Wii:et. Alltså....fy f*n vad kul det var. Jag och mannen spelade som tusan, match efter match. Helt plötsligt så var klockan 23.30....oooooups. Tala om träningspass...haha. Och njae....jag spöade inte mannen som jag sa att jag skulle göra men jag blev verkligen bättre och bättre och mannen fick kämpa för att slå mig:P

Nåja...söndag idag och nu är det 3:e ljuset tänt här hemma. Inte långt tid kvar nu och imorgon är det Lucia. Vi ska till dagis imorgon klockan 16.45 då barnen ska fira Lucia där. Mina små pepparkakor:) Får se om dom är mindre oblyga detta året. Förra året så gick dom bara med in i tåget men sen då dom såg allt folk som var där så brast Stella i tårar och sen blev Eliott blyg och vågade inte.

Idag får det bli ännu en mysdag. Sista dagen och kvällen nu då mannen är hemma ju. Ska dock hinna en snabb vända hem till Fia och sen klockan 16 ska det tvättas. Mindre kul att tvätta men men....måste man så måste man.

En softis dag

2010-12-11 @ 19:39:05    Postat av: Susan Gullix


Eliott bowlar



Det har varit en soft mysig dag här hemma idag...trots besvikelse över att snön töade bort. Vi har lekt och haft det mysigt hela dagen. Vi har även spelat Wii. Vi bowlade, spelade golf och tennis. Riktigt kul=) Eliott tyckte att det var roligare än vad Stella tyckte och om Eliott hittar lite mer tålamod så kan han bli riktigt duktig. Vår lilla bowlare. Hmm...passade även på att träna lite, ni vet det där då man får se "hur gammal" man är. Well...mannen blev 33 år medans jag blev.....59 (haha)!!!!!

Stella sover nu och Eliott tittar på Enyo som visas på tv:n nu. Han har väntat hur länge som helst på att det ska börja så han är nöjd nu. Det är nämnligen ett utav hans favorit program=) Efter Enyo så ska han också lägga sig.

Vad jag och mannen ska göra sen? Hihi....vi ska faktiskt fortsätta med Wii:et. Tänkta prova lite nya spel så som Dart och nya Tennis spel. Tennis är kul och jag hade tänkt spöa mannen i det;) Vi kan inte bara fastna i Guitar Hero som vi har gjort bra länge nu....nu får vi prova lite annat.

Sorry för att jag är dålig på att kommentera nu under helgen men eftersom mannen åker iväg på måndag (till fedag) så gäller det till att ta vara på så mycket tid tillsammans som möjligt. Men det har ni nog förståelse för?

Hoppas att ni har en mysig lördgas kväll!!

Besviken

2010-12-11 @ 08:30:16    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här sov vi till 7.40 idag.....thanx, det var riktigt nice=)

I alla fall...blev så otroligt besviken då jag vaknade och tittade ut. REGN!!! Vad då....why? Denna helgen hade vi sett fram jättemycket. Vi hade planerat att åka pulka med Daddy Cool eftersom han är ledig denna helgen. Eliott har väntat och längtat och så är det SLASK ute. Det kunde i alla fall väntat med att slaska till sig tills imorgon åtminstonde. Nåja...får mysa till det ordentligt här på hemmaplan. Gäller ju att ta vara på helgen nu.

Igår såg jag och mannen först Fringe och sen filmen Devil. Hade förväntat mig att filmen skulle vara mycket bättre men jag har en förmåga att välja filmer som inte är så bra. För nog se till att lämna den biten till mannen hädan efter för han lyckas alltid välja bra filmer...haha.

Nåja.....man är i alla fall pigg idag efter en sovmorgon så det känns i alla fall ok.

Friday it is...

2010-12-10 @ 15:01:28    Postat av: Susan Gullix


Min älskade prins och min älskade prinsessa


Då var fredagen här och har ju varit ett tag. Då jag hade lämnat barnen på dagis så satte jag musik i öronen och gick till Maxi för att handla hem det lilla som behövdes. Här hemma sen så orkade jag liksom inte göra så mycket så beslöt mig för att bara vara. Jag såg 3 avsnitt av Flash forward. Den serien har jag velat se hur länge som helst och nu äntligen kan jag se den. Tack Fia för den rekommenderade sidan=) Jag kan bara säga att OMG så jäkla bra serie. Det var superspännande från början och nu är jag fast i den serien...for real. Så jag har att titta på nästa vecka då mannen är i Stockholm.

I alla fall...efter att jag hade hämtat barnen på dagis så tog vi en runda inom bageriet och köpte med oss något gott hem att fika på. Jag och Eliott tog varsen Semla och Stella valde en hallonbakelse. Till det hade barnen varm choklad och jag hade kaffe. Nu leker barnen och Robin har precis varit här en snabb runda.

Sen ikväll får det bli mys, mys och åter mys. Vi får mysa riktigt här med familjen i helgen eftersom mannen är borta i 5 dagar sen. Får se om vi kan hitta någon bra film kanske och sen ha något gott till det. Inte helt fel om man säger så. Antar att många av er ska kolla på Idol...eller är jag fel ute?

 

Ta bort sniglen...

2010-12-09 @ 19:40:41    Postat av: Susan Gullix
Stella sover och Eliott är vaken. Dock ska han snart i säng han också. Vi har haft det lugnt här på eftermiddagen men vi höll ju igång under förmiddagen så lite lugnt skadade inte alls. Barnen badade och sen har dom lekt vidare här hemma. Dom har lekt doktor, åkt tåg och Stella har haft en runda då hon var en ballerina också=) Lite kiv och lite bråk var det mellan varven också men det var inte så farligt.

Haha...förresten. Då barnen badade innan så fick Stella panik och skrek "Ta bort sniglen, ta bort sniglen". Jag bara...."eh, what"? Hon höll krampaktigt i sitt hår, en hårslinga då alltså och forsatte skrika att jag skulle ta bort sniglen. Va f*n...har ungen fått plötsliga hallunicationer eller vad? Det visade sig att hon fick för sig att den blöta hårslingan var en snigel...hon sa att hon bara skojade egentligen men nej....jag lovar att hon hade värsta paniken på riktigt. Jag kunde inte låta bli att skratta fast att jag tyckte synd om henne.(Dumt men jag kunde inte hålla mig) Jag menar...hon har alltid blött hår då hon badar och har aldrig fått för sig att hon har sniglar i håret innan=)

Jaja....nu ska jag in och lägga Eliott och sen ska jag ha mig lite marängswiss tänkte jag. Visar lite bilder från när vi var ute innan idag.



Snygga till din Facebook

2010-12-09 @ 17:06:53    Postat av: Susan Gullix


Så här snygg är min sida på Facebook nu. Lite roligare att se på än innan=)



Om du också vill ändra utseendet på din Facebook så kan du göra det HÄR. Det är enkelt, går snabbt och finns massa olika Layouts att välja mellan.

A lot of snow

2010-12-09 @ 15:09:22    Postat av: Susan Gullix


Man kan lugnt säga att det snöade här idag....



När vi var ute innan och åkte pulka så snöade det massvis. Hur mysigt var inte det på en skala? Vi åkte pulka, snowracer och sen åkte barnen på magen på den delen utav backen där det var is. Oj, som dom skrattade...tyckte att det var jättekul. Lekte även lite annat som om att Stella bodde i leksaksuset som fanns där och där lagade hon mat medans Eliott klättrade i träd. I alla fall...när vi kom hem igen så såg vi ut som 3 stycken snögubbar. Och jag skojar inte där....jissus alltså;)

Sen har barnen lekt här medans jag har städat undan lite och så har vi ätit mat som blev potatismos med ugnsbakad falukorv. Nu har jag precis satt dom i badet så där busar dom för fullt nu. Antar att badrummet snart ser ut som en swimingpool:P

Morning

2010-12-09 @ 08:09:14    Postat av: Susan Gullix
Go morron....trots att vi sov till klockan 7 idag så var det väldigt svårt att öpnna ögonen och vakna idag. Återigen så saknar jag den energin som barn har då dom vaknar. Tänk att vakna och känna sig pigg direkt. Hur lyckas barn men inte vuxna?

Barnen är lediga idag men jag vet inte vad vi ska hitta på ännu. Men än så länge så har vi hunnit mysa, kolla på Julkalendern, öppnat adventskalendrar och sen har Stella dukat upp med världens frukost buffe´ som vi har ätit...haha. Hon älskar att duka och fixa med all sin leksaksmat som hon har och kan vara sysselsatt med det i evigheter.

Jaja....det är i alla fall morgon är ännu och sen får vi se vad det blir av utav dagen. Någon runda utomhus får det i alla fall bli någon gång idag.

Vad ska ni själva hitta på idag?

Kärlek

2010-12-08 @ 20:30:53    Postat av: Susan Gullix

Så var det onsdag

2010-12-08 @ 16:51:56    Postat av: Susan Gullix
Tjolahopp galopp!

Idag har vi bara haft en helt vanlig dag här. Barnen har varit på dagis och sen har vi bara varit hemma och lekt och myst. Just nu håller dom på att bygga koja inne på rummet. Och innan har dom minsann åkt tåg som dom byggde utav stolar. Självklart intog Eliott platsen som lokförare och Stella var passagerare=)

Ikväll har jag lite planer på att jag och mannen ska se film. Hade tänkt att vi kanske kunde se filmen 13 som har skådespelare så som Jason Statham, Alexander Skarsgård, Mickey Rourke och David Zayas bla. Kan kanske vara bra?

Nåja...här kommer i alla fall en bild på barnen då dom åker tåg och ja, jag ska ta och komma igen bland alla inlägg jag har att läsa ikapp;)

Julpyssel på dagis

2010-12-07 @ 17:30:21    Postat av: Susan Gullix


Barnen i full gång med julpysslande på dagis



Då jag gick för att hämta barnen på dagis så stannde jag kvar eftersom det var pysseldag där idag med barn och föräldrar. Det var mysigt när jag kom för det första jag såg var att Eliott satt på golvet och tröstade en pojke som var ledsen. Han satt hos honom och klappade honom på huvudet. Hur sött var inte det nu då? Gullepåg=)

Vi började i alla fall med att dekorera runda knäckebröd med lite saker som kanelstänger, torkade apelsinskivor, små paket och lite så där annat juligt. Stella tyckte att det var kul att sitta och limma fast allt medans Eliott satt i 1 minut och sen sprang han iväg och lekte. Därefter så gjorde vi (läs jag) smällkarameller. Oj..märktes att det var lääängesedan för jag kom knappt ihåg hur man gjorde....haha. Men fina blev dom då dom blev klara. Lite fika blev det efter smällkaramellerna. Kaffe, saft och pepparkaka. Gott. Sen fortsatte vi med pepparkaksbak och det var Eliott flitig med. Stella var också flitig där...med att äta pepparkaksdegen;)

Nu har vi varit hemma ett tag. Smällkaramellerna är hängda i granen, knäckebröds dekorationerna är upphängda och pepparkakorna ska ätas då barnen ska ha Lucia på dagis i nästa vecka.

Tuseday

2010-12-07 @ 11:26:34    Postat av: Susan Gullix


I lekar tagen

Hallå i stugorna....dax för mig att blogga nu kanske? Blev inte av igår märkte jag. Hade fullt upp hela dagen faktiskt. På tidiga morgonen så tvättade jag och sen kom Fia hit på fruksot besök. Snackade och så som vanligt och så såg hon efter barnen dom gånerna jag var tvungen att springa ner i tvättstugan. Sen fick det bli pulka åk i stora backarna...hade lovat barnen så det var ett måste. Shit vad kul vi hade. Hur mycket roligare som helst att åka i Hålan kan jag säga. Snowracer, pulka och stjärtlapp var med. Eliott ville åka pulkan eftersom han ville åka på det stora guppet. Haha....som han skrattde då han flög rätt upp i luften och jag likaså=) Jag och Stella åkte snowracern och jag måste säga...Stella är inte klok. Det går skitfort och hon sträcker upp armarna i luften och skriker Wiiiiie.

Sen resten utav dagen så var det bara utför. Barnen var gnälliga och bråkiga till tusan och gick sin stackars mamma på nerverna. Det var illa hela daen sen och inget hjälpte. Det skulle bråkas, kivas och gnällas i alla fall. När Daddy Cool och Robin kom sen efter att mannen hade slutat jobb så sa jag bara Här....ta dom...gör vad ni vill med dom. Nej, men typ i alla fall. Jag var helt slut i huvudet. Dom var glada för att Robin var med och jag kan säga att dom busade järnet här sen. Nåja...dom somnade gott sen så det var ju skönt.

Idag är dom på dagis, jag har varit en snabb vända hemma hos Fia på kaffe och frukost. Sen ska jag till dagis och då är det julpysseldax. Ska bli skoj så hoppas att barnen är på pyssel humör=)

Vet att det är illa med mina kommentarer men det kommer. Jag har bara inte all tid just nu. Hoppas att ni har överseende.

 

Härlig dag i pulkabacken

2010-12-05 @ 18:27:18    Postat av: Susan Gullix
Tjingeling i vinterlandet!!

Haha....idag har det varit intensivt, lite rörigt, lite hit och dit men ack så kul. När mannen hade gått till jobb i förmiddags så begav jag och barnen oss till Maxi för att inhandla en pulka till. En pulka räcker inte så långt med 2 stycken barn som inte vill dela alltid. Men där fanns inte en enda vanlig pulka där. Stjärtlappar fanns (har vi redan) och snowracer fanns. Jaja...vi slog till med en snowracer för en sådan har vi lovat Eliott i alla fall. Snowracer inhandlat men där sprack planen om att stanna i Hålan för att åka pulka. Inte lätt att åka med en snowracer som inte är ihop monterad. Fortsatte hemmåt med två barn och en snowracer i pulkan...haha. Vilken syn det måste ha varit. På pulkan låg snowracern i sin förpackning och uppe på förpackningen så satt barnen=)

Hemma och skulle montera ihop den här då. Hur svårt kan det vara tänkte jag?? Tydligen svårare än vad jag trodde (och jag som är såååå händig) så det tog sitt lilla tag innan det var klart. Hmm...någon skruv och lite så blev över men jag hoppas det är reserv...eller något:P

Ut med barnen till backarna på skolan istället och med snowracer, pulka och stjärtlapp i högsta hugg. Tjohoo....äntligen ska vi få åka. Ojoj...skoj vi hade...till tusan. Alla tre lika galna. Ja...mamman här kan också leka och ha väldigt skoj=) Vi skrattade nog så hela området hörde oss.

Sen hungriga...hem och laga mat. Blev fisk i ugnen med potatis. Hur gott som helst efter att busat ute hur länge som helst. Efter det så tog vi på jackor, mössar, vantar och skor för att gå till soprummet för att kasta sopor. När vi kom upp så sa jag till barnen att nu ska vi inte ut mer så ni kan ta av alla kläder. Och ja...då dom hade gjort det så kom jag på....SKOSNÖRE...för h*lvete...SKOSNÖRE. Mmm...det var det jag absolut skulle komma ihåg att köpa men nopp...det hade jag visst glömt. Nåja....på med barnens alla kläder igen och sen blev det pulka åk till Maxi igen för att inhandla skosnöre. Nej nej...barnen var inte ledsna för att dom fick komma ut igen. Däremot så kan jag säga att mina ben känns som gele efter att pulka dragning idag...haha. Nu är det i alla fall soffläge som gäller här för alla tre.  Kollar på tv, myser och inväntar mannen.

Lite bilder från idag då....det får inte glömmas;)


2:a advent

2010-12-05 @ 07:50:46    Postat av: Susan Gullix
Go morron på er i blogglandia. Här sov vi till typ 07.15 idag. Mysigt och kanske behövligt då jag kom i säng strax efter 24 inatt. Mannen kom hem vid 21.30 tiden igår och då snackade vi lite innan vi kollade på filmen Skyline som faktiskt var bra. Tur jag hade att jag inte valde en kass film;)

Idag är det Söndag och därmed 2:a advent. Inte långt kvar alls till tomten kommer. Barnen väntar och väntar...som så många andra barn gör i dessa tider. Denna gången ser jag fram emot julen riktigt mycket. Brukar inte se fram emot det så mycket men i år gör jag det. Jag känner positiv julstämmning för en gångs skull så även jag väntar med spänning tills den 24:e=)

Idag så vet jag inte vad vi ska göra. Eller jo...fel ord. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ta barnen till Julmarknaden på Fredriksdal eller om vi ska strunta i det och bege oss ut och åka pulka och ha skoj. Har aldrig varit på Julmarknaden på Fredriksdal och det sägs att det brukar vara fint och bra där. Mmmm....får ta och fundera på det där och se vilket det blir. Ni som har varit där...är det så bra och fint som det sägs??

Well...nu ska jag sätta på en kanna kaffe och sen är det snart dax att väcka mannen som ska jobba idag. Önskar er en fin 2:a advent.

Jag planerar filmkväll för 2

2010-12-04 @ 19:07:32    Postat av: Susan Gullix
Jaha....sitter och undrar vilken tid mannen kommer hem. Han skulle försöka vara hemma till 19 men han lovade ingenting eftersom allt kan hända. Well...miss him anyway. Skönt att han är julledig snart=)

Stella somnade här på soffan för ett tag sedan och jag och Eliott sitter här. Han tittar på tv, jag bloggar och så mumsar vi i oss pepparkakor. Hihi....egentligen ska vi inte äta det på kvällen men jo...vi gör det i alla fall idag;)

Jag har redan bestämt vad jag och mannen ska se för film då han kommer hem. Först ska vi se ett nytt avsnitt av Supernatural och sen tänkte jag att vi skulle se filmen Skyline. Någon som har sett den och är den i så fall bra? Jag har fått för mig att den ska vara bra så jag hoppas att jag inte är fel ute. Men ja....först återstår det ju att se när mannen kommer hem. Blir det way to late så får filmen bli imorgon istället. Men det är i alla fall vad jag har planerat...mannen har ingen talan i detta;)

Rensning av leksaker...

2010-12-04 @ 16:06:37    Postat av: Susan Gullix


Dagens busungar leker på rummet

Ojsan...ännu en dag då det blir sen bloggning. Oooupsi!! Idag har det i alla fall varit i full gång hela dagen, igen. Hade mysmorgon hela familjen innan mannen drog iväg till jobb och sen satte jag och barnen igång här hemma. Rensade och plöjde igenom alla leksaker. Dom hade så mycket som bara stod, som inte används så det fick åka ner i källaren. Plus att rensning bland leksaker inte är dumt innan tomten kommer;)

Sen Har Jörgen kört mig till Jysk där det inhandlades en bättre förvarings hylla till barnens rum. Som det var så var mycket bara staplat i en hög och inte direkt så att barnen kunde ta fram själv. Irriterande och inte snyggt. Men nu är det snyggt och prydligt. Barbie för sig, bilar för sig, dock kläder för sig osv osv. Nu kan barnen komma åt det själv så det är ju bra. Och ja....hyllan skruvade jag ihop själv minsann. Jag är inte så värst händig men om jag gett mig f*n på något så kan jag...haha. Så ja...en del varv ner i källarförrådet och sen en massa dammsugning då barnen strösslat sönder allt det där vita skyddet i förpackningen till små smulor som var ÖVERALLT i alla rum:P

Nu har dom skratt attacker inne på rummet...låter skitskoj. Har dock inga planer på att störa dom när dom har kul så nu passade jag på att sätta mig ner ett tag.

Så vad har ni hittat på idag?

 

The christmas tree is up

2010-12-03 @ 18:36:17    Postat av: Susan Gullix
Oj...första gången jag sätter mig vid datorn idag(förutom en snabb titt imorse). Vad ska jag säga? Jag har haft fullt upp idag så tiden har inte funnits förräns nu...och knappt det..haha. Så vad har jag då hittat på idag? Jo...efter att barnen var lämnade på dagis så blev det lite julklapps köp. Det tar ju sin lilla tid bara det. Hemma sen så var det till att packa in och gömma (hmmmm...inte lätt). Sen var det dax att hämta barnen igen typ. 

När jag hade hämtat barnen på dagis så bestämmde vi oss sen för att hämta upp granen. Jag menar...lika bra att ha det gjort när det andra juliga är uppe. Sagt och gjort...ner i källaren för att hämta, slita och bära. Sen var det liksom bara till att sätta igång. Jag och julgransbelysning...haha. Tog sitt lilla tag att få slingan rätt men sen var det bara till att säta igång med pyntningen och ett tag såg granen ganska rolig ut. Barnen hjälpte så klart till. Mitt i allt så dök mannen upp...tidigt hemma idag till allas glädje=) Efter en del timmar så blev granen färdig så nu står den här så fint. Blev en del dammsugning och upp plockning efteråt för här var glitter i hela lägenheten och lite till. Sen har vi lekt lite och nu har jag precis lagt Stella som  var supertrött idag och somnade på 5 sekunder trots att hon låg och hickade. Eliott tittar på Kent Agent och sen ska han också sova. Även han är supertrött idag.

När han också sover så hålls det fredagsmys med mannen. Jag ska äta kycklingsallad (mannen äter grillad kyckling) med vitlöksbröd och så ska vi myyyyysa och se film. Så...ja, så mycket mer hinner jag inte här idag. men det kommer ju en dag imorgon också. Hoppas i alla fall att ni har haft en underbar dag?

Bullbak

2010-12-02 @ 16:16:10    Postat av: Susan Gullix


Muuuuuuums.....

Japp...här ser ni vad jag och barnen har åstadkommit idag...tada. Japp, jag som verkligen INTE är ett fan av bakning har idag gett mig på att baka både Lussebullar och Kanelbullar. Nu måste det verkligen trilla in många vuxenpoäng (och stjärnor). Kan ju berätta att det blev hur gott som helst. Både jag och barnen har proppat i oss en del (ooouups).

 

What are we doing?

2010-12-02 @ 10:30:58    Postat av: Susan Gullix

Guten morgen

2010-12-02 @ 08:17:31    Postat av: Susan Gullix
Tjolahopp....inatt har jag sovit i MIN säng HELA natten. Wohoo, det var nice. Stella och Eliott kom in någon gång under natten men who cares. Att jag fick sova i min egen säng var lycka. Måste bli hård mot Stella ang att jag inte ska sova i hennes säng på nätterna. Ja, jag har mig själv och skylla så jag behöver inga pekfingrar;)

Idag ska vi göra något kul så att ni vet. Ungarna ser fram emot det för det är (tyvärr) inte så ofta som det sker=) Men ni får veta senare helt enkelt. Hihi...elaka jag:P

Mannen har nyss åkt iväg till jobb och kommer hem sent ikväll/natt. Dom har en sån där dag då dom ska göra något under dagen och sedan gå ut efter jobb och ha lite skoj. Såå...allena ikväll så då får jag roa mig med att kolla på The Hills.

I alla fall...önskar er en underbar dag. Skahålla lite mer morgon här nu och sen ska vi sätta fart med det vi ska.

Singing in the ra.....eh, livingroom!!

2010-12-01 @ 16:59:07    Postat av: Susan Gullix


Darling Eliott

Japp...då var det snart kväll igen. Dessa dagarna går hur snabbt som helst tycker jag. Var ju hos Fia efter att jag hade lämnat barnen på dagis. Vi käkade frukost och snackade en del. Ojoj...jag hade visst missat ganska mycket;) Tur att jag har blivit uppdaterad nu...haha. 

När jag kom hem så slog jag in julklapparna som jag köpte igår. Skulle ju varit stor otur om barnen hittade dom i min garderob oinslagna. Lyckat liksom. Nu brukar dom inte vara i min garderob men man kan aldrig veta och det är bättre att vara på den säkra sidan, right?

Efter att jag hade hämtat barnen på dagis så har vi bara varit hemma. Jag passade på att städa lite och samtidigt hade jag i vanlig ordning hög musik på. Nja...hmm....jag tror att jag sjöng och flippade rundor mer än vad jag städade men jag hade kul och ungarna trodde nog att deras mamma fått världens fnatt. Kan ju säga att golvmoppen fungerar utmärkt som låtsas mikrofon med stativ...haha. Undrar om grannarna hörde mig? Ganska troligt men det bjuder jag på. Jag har ju dessutom världens bästa sångröst (det låtsas vi i alla fall...hehe).

Nu leker barnen på rummet. Det skrattas till tusan där inne så dom hittar väl på tokigheter;) Jag sitter här nyduschad och med en kopp kaffe. Gott värre!

Lucköppning...

2010-12-01 @ 05:45:02    Postat av: Susan Gullix




Idag är det den 1:a december...det är dagen då nedräkningen inför julafton börjar på riktigt. Idag är dagen då man får öppna första luckan i adventskalendern. På bilden är barnens adventskalendrar. Varsen vanlig chokladkalender och varsen med leksak i...Lego till Eliott och Hello Kitty till Stella. Lyckliga barn som fick öppna lucka nummer 1 idag=)

Igår efter att vi hade ätit mat så ringde Fia och undrade om vi ville komma till pulkabacken och åka lite pulka. Sagt och gjort och även mannen kom dit efter jobb eftersom vi skulle handla skor till honom. Barnen åkte ett tag men det var så kallt så skelettet skakade så det blev ett tag bara. Skor....hmm.....inget direkt utbud till män inte så han får kolla vidare i stan istället. Det var skönt att komma hem sen typ 1½ timme senare. Jissus vad kallt ute. Vi är inte riktigt vana vid sådan här kyla i Skåne.

Vid strax innan 21 tiden så tittade jag och mannen på Bones men herregud jag somnade och gick sen i säng 21.40 typ. Hallå....vad hände. Nog för att jag brukar somna i soffan men inte så tidigt. Nåja...tur var det för barnen skulle upp strax innan 5 imorse. Hmmm...inte populärt från min sida men men.

När jag har lämnat barnen på dagis sen så ska jag till bageriet och köpa med mig lite frukostbullar för jag ska hem till Fia sen. Nu är det (förutom det lilla taget igår) evigheter sedan vi sågs så vi har en del att "gossipa" om...haha.

Det är lite dåligt med kommentarer från min sida...men ja...juletider och man fixar och donar och så så riktigt samma tid finns inte varje dag. Ska dock hinna in till er senare under dagen hade jag tänkt.