Första klapparna....

2010-11-30 @ 14:58:20    Postat av: Susan Gullix


Bus i snön är kul...

Ojoj....inte haft tid att blogga ännu men bättre sent än aldrig;)

Efter att jag hade lämnat barnen på dagis imorse så begav jag mig iväg för att inköpa dom första julklapparna. Hittade 2 stycken till Stella och 2 stycken till Eliott. Problemet var bara vart jag skulle gömma dom sen. Jag menar...här finns verkligen ingen plats till att gömma julklappar för nyfikna barn;) Just nu står dom i min garderob som var enda stället med lite plats. Undrar vart vi ska gömma undan alla andra julklappar. Hmmm....vilka problem va;)?

Efter det så ordnade jag till lite frukost till mig och sen fastnade jag framför The Hills. Swisch...så var det dax att hämta barnen från dagis. Dom var ute då jag hämtade dom och dom hade superkul. När vi kom hem så drack vi varm choklad med grädde. Passade utmärkt idag då det är -10 grader ute. Brrr....kallt värre.

Nu leker barnen på rummet och jag ska ta och fixa till mig en god kopp kaffe hade jag tänkt.

 

Kväll...

2010-11-29 @ 22:03:33    Postat av: Susan Gullix
Slänger in ett litet snabbt inlägg här medans mannen sitter i telefon. Har nyss sett på Dexter och OMG....spännande så jag dör. Bara 3 avsnitt kvar av denna säsongen och sen hoppas jag verkligen att det kommer en säsong till. Ja...jag älskar Dexter;) Har börjat med ett avsnitt utav Bones men har en liten paus nu då.

Annars har dagen flötit på bra tycker jag. All tvätt är klar och invikt och så där. En liten runda blev det ute i snön också. Barnen ville ju såååå gärna ut men efter 20 minuter ute så ville dom inte mer. Hmmm....ja, det tog ju nästan längre tid att få på dom alla vinterkläder än vad vi var ute. Lönt....nej, inte direkt;) Sen här hemma har dom varit uppe, nere, här och där och väldigt högljudda. Öronen hade dom glömt ta på sig ett tag också minsann. Nu har dom sovit sedan ett bra tag tillbaka och ja....rejält skönt då här blev tyst...haha. Man måste få vila sina öron mellan varven...right?

Okidoki....back to Bones snart då. Sov så gott sen när ni gör det. Hörs imorgon!!!
 

Håll igång...

2010-11-29 @ 12:02:05    Postat av: Susan Gullix


Funny Stella=)

Här är det en massa håll igång idag. Imorse var det ju bara till att klä på oss och sen dra båda barnen i pulkan till affären. Mjölk var liksom ett måste. Phu...kan säga att det är tungt att dra båda samtidigt men men....musklerna fick arbeta lite..haha.

Sen har det bäddats, diskats, sorterats tvätt, startat tvätt, kastat sopor, förberett middag och en massa sånt fix. Nu snart är det dax att hänga upp tvätten och starta nya maskiner. Under tiden som dom två sista maskinerna körs så tänkte vi vara ute och leka så länge. Och under tiden så får Köttfärssås special a la´Susan stå och puttra lite på spisen. Jo..det blir nog bra detta. Sen ska det ätas middag, hämtas tvätt, sorteras tvätt och diskas igen. Ja...man får nog säga att man håller igång idag minsann;)

Till er som jag inte hunnit in till idag...jag kikar in senare.


 

Monday it is....

2010-11-29 @ 08:18:05    Postat av: Susan Gullix
Go morron denna underbara morgon. NOT for jag tillägga för en morgon utan mjölk är ingen bra morgon. Hade i alla fall turen att det räckte till en kopp kaffe men at ge sig iväg för att köpa mjölk så här tidigt är ingen höjdare *morr*. Får sätta barnen i pulkan snart och bege oss till den lilla affären här.

I alla fall...vi sov till en bra bit efter 7 så det var ju helt ok. Och därefter blev det full fart på barnen direkt. Haha...tänk om en annan också kunde vaknat med sådan energi;) Idag ska vi alla fall tvätta. Skulle gjort det igår egentligen men eftersom vi skulle på julskyltningen så ändrade vi det tills idag. Så det ska vi roa oss med bla.

Näää....den där mjölken måste köpas så jag kan få lite mer kaffe. En kopp på morgonen räcker inte kan jag säga. Önskar er en bra dag i alla fall=)

Julskyltning

2010-11-28 @ 16:42:00    Postat av: Susan Gullix
Efter morgonen och förmiddagen idag så begav jag och barnen oss ner i stan eftersom det är julskyltning idag. Ett besök hos tomten måste det ju vara om allt ska vara rätt till;) Vi tog bussen ner och första anhalten blev på Mc Donalds som jag hade lovat. Barnen åt kycklingbitar med pommes och äpple och jag tog en Mc Feast och company (som alltid, varför byta?). Efter det så strosade vi runt i stan och kollade på julskyltningen. Eller ja....hmmm....vad man nu ska kalla det. Lite små olika stånd här och där (inte alls mycket) och dåligt dekorerat i skyltfönsterna. Herregud...det var VERKLIGEN bättre förr. Tummen upp var i alla fall att det började tok snöa då vi var där. Efter ett tag så hittade vi till tomteboden men Stella skulle absolut INTE gå in till tomten idag. Eliott skuttad däremot glatt in=) Han har då aldrig varit rädd för tomten. Sen vandrade vi lite till. Såg bland annat en liten hund i ett utav skylt fönsterna men den tyckte jag synd om. Han hade en liten yta att springa runt på där i fönstret och en vägg bakom så han kunde inte komma någonstans. Barnen tyckte det var kul men inte jag...jag är djurvän lååångt ut i fingerspetsarna och det där tyckte jag inte var så roande. En liten tur in på BR blev det också då barnen fick välja varsen liiiten sak som dom ville ha innan vi tog bussen hem igen.

Så ja...nu är vi då på hemmaplan. Barnen är nybadade precis och leken är i full gång igen. Får se sen vilken tid mannen kommer hem. Hoppas på inte allt för sent. Vill hinna mysa med honom och kolla några avsnitt utav Bones innan det är dax för sängen sen.

Hoppas att ni har haft en mysig 1:a advent?

1:a advent

2010-11-28 @ 08:38:02    Postat av: Susan Gullix
Go morron i vinterlandet. För ovanlighetens skulle så har vi hur mycket snö som helst denna dagen. Den brukar annars vara snölös. Men nu har vi så det räcker och blir över minsann;)

Idag är det julskyltning i stan som gäller. Ska bege mig ner med barnen så dom får träffa tomten. Hoppas på att både tomten och julskyltningen är bättre än förra året. Det var verkligen ingen höjdare. Men ett plus är i alla fall att mysfaktorn höjs i år eftersom det är snö=) Vet inte riktigt när det börjar men vi åker ner i eftermiddag någon gång.

Barnen leker ust nu inne på rummet. Dom bygger polisstation och brandstation och är helt inne i sin lek. Jag ska snart väcka mannen som ska iväg till jobb sen.

Mmmm...första adventssljuset är tänt och nu är det banne mig inte långt kvar till julafton=)

Julstök och pepparkaksbak

2010-11-27 @ 18:14:55    Postat av: Susan Gullix





Så där ja...vi har varit i full gång exakt hela dagen. Efter att mannen hade gått till jobb imorse så begav vi oss ner i källaren för att plocka upp julsakerna. Och visst hade jag rätt att en del var sönder. Inköpte lite nytt faktiskt och sen var det bara till att sätta igång. Julmusik hade vi på under tiden förstås=)
Här är så fint och julmysigt nu. Ingen gran men den kommer inte upp förrän närmre ju. Barnen ville att vi skulle sätta upp den men nej..den får allt vänta ett tag till;)

Sen åt vi mat eftersom vi var jättehungriga och så blev det lite pepparkaksbak också lite senare. Gooooda blev dom. Det bästa utav allt är att det faktiskt har snöat hela tiden idag. Det passade ju verkligen bra till denna julstökar dag=)

Nu har jag precis lagt in Stella i hennes säng (hon somnade på soffan) och Eliott sitter här i soffan och tittar på Alladin. Vi har det mys här med tända ljus och lite så. Sen ikväll när mannen kommer hem från jobb så blir det väl film eller något sådant för våran del.

Vad har ni hittat på idag då?

Saturday and Christmas feeling

2010-11-27 @ 09:24:36    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Härligt att man fick sova till en bit över 7 idag....tack Stella=)

Mannen har nyss åkt iväg till jobb och jag och barnen ska snart bege oss ner i källaren för att plocka upp alla julsaker. Idag ska julen fram här hemma hade jag tänkt. Får se hur mycket som är helt för märkligt nog är det alltid något som lyckats gå i sönder (eller mystiskt försvunnit) då man går igenom vad som finns. Nåja...barnen är glada över att tomtar, stakar, stjärnor och annat juligt ska fram=)

Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska ta och hitta på idag. Är allena till cirkus 19 ikväll. Hmmm...funderar vidare på det. Kanske, kanske kan se till att baka Lussebullar? Ja menar...om vi ändå är igång med julandet. Får se annars blir det en annan dag inom det närmsta.

Sen är det julskytnig imorgon så det ska vi ner på. Wow...mest troligt att det är snö denna gången också. Det brukar det typ aldrig vara annars så då känns det nog roligare att gå där nere. Men det är ju imorgon eftermiddag som det gäller.

Nää...ta på oss lite kläder och ta oss ner till källaren var det. Hoppas att ni får en underbar dag. Misstänker att det finns ett till gäng där ute i blogglandia som håller på att julstöka?

Söta pepparkakor

2010-11-26 @ 14:36:35    Postat av: Susan Gullix
Japp, då har man varit iväg och storhandlat på City Gross, packat upp allting och sen var det dax att hämta mina darlings från dagis. Dom har haft skoj idag så det är ju bra.

Det är ju inte så långt kvar tills det är Lucia och Eliott har varit tomtenisse i 2 år och Stella var Lucia förra året. Detta året har dom sagt att dom vill vara Pepparkaks gubbe och gumma så idag köpte jag pepparkaks kläder till dom. Självklart så vill dom prova direkt då kom hem så sagt och gjort. Fina fina blev dom och det var nästan så jag vill äta upp dom...haha.

Nu leks det på rummet och jag avnjuter en kopp kaffe. Ska snart ta tag i disken för det har jag inte hunnit ännu. Fredag idag och det innebär fredagsmys. Idag är det tillåtet för mig att äta godis och sånt där gott. Har faktiskt klarat ända sedan i måndags med att vara nyttig. Stort plus i kanten till mig för det brukar bara hålla i en dag då jag säger att jag ska bli nyttig och hälsosam;)Men som sagt...fredag idag och då är det tillåten.

Visar bild på mina söta pepparkakor=)

Tidig morgon....

2010-11-26 @ 05:48:19    Postat av: Susan Gullix


My little darlings yesterday

Det var en tidig moron här idag då Stella vaknade redan en bit över 5. Oj....när hände det sist egentligen? Somna om skulle hon dock inte så bara till att gilla läget. Tur att det inte sker varje morgon;) Eliott sover i alla fall ännu och likaså Daddy Cool.

Idag är det fredag. Eliott ska iväg till badhuset med sin grupp och Stellas grupp ska nog vara ute och busa i snön tror jag. Jag ska iväg till City Gross och stor handla och mormors man är snäll och kör mig. Thank you for that!

Men tidig morgon än och jag och Stella sitter och tittar på Det regnar köttbullar. Stellas favorit film som hon har sett ett X antal gånger;)

Önskar er en god morgon!

Massa bus med farbror Robin

2010-11-25 @ 19:57:35    Postat av: Susan Gullix
Ojoj...här kan vi snacka om att barnen har busat MYCKET. Robin kom ju också då Daddy Cool kom hem, vilket barnen visste att han skulle. Dom gick här och frågade hundra gånger "Mamma....när kommer Robin"?. Haha...dom är otroligt glada för sin farbror kan jag säga. Dom har busat så mycket här hemma och sen lugnade dom ner sig och satte sig och byggde klosspussel. Behöver kanske inte säga att Stella var väldigt lätt somnad idag och Eliott slocknade här i soffan.

Jag ska se till att bära in sonen i sängen nu och sen blir det kväll här. Ska minsann ta och poppa mig lite popcorn;)


Klosspussel bygge med farbror Robin

Besök

2010-11-25 @ 17:19:30    Postat av: Susan Gullix
Bjuder på några utav dagens bilder så länge för nu kommer snart Daddy Cool hem och så kommer även barnens farbror Robin. Då blir det busa utav...haha.

Playtime outside...

2010-11-25 @ 13:41:02    Postat av: Susan Gullix
Jag och barnen begav oss ut eftersom det är snöööö ute=) Först begav vi oss till affären då jag drog båda barnen i samma pulka dit. Hmmm....tungt ja aboslut men det är ju inte ofta man kan åka pulka till affären och mamma som man är så offrar man sig;) Har i alla fall fått dagens motion! Sen stannade vi klart ute och då flippade alla 3 runt i snön. Haha...hade superkul och skrattade till tusan. Ett tag var det så illa att barnen nästan kissade på sig utav allt skratt. KUL=)

Nu har vi nyss fått lite mat i magarna och disken är undan diskad. Tänkte gå loss på resten utav hemmet här snart. Damma, dammsuga, torka golv och lite så. Lika bra att göra det då jag är igång. Barnen har inhom hus fotboll just nu och har superkul och senare så ska dom i badet också hade jag tänkt.

Näää.....kanske dax att sätta fart innan jag fastnar här. Bilder från idag visar jag senare!

Har ni varit ute och busat i snön idag?

Snowing time

2010-11-25 @ 08:16:20    Postat av: Susan Gullix


Buskul ute i snön=)


Go morron på er alla söta. En ny dag här med helt nya tag. Igår var det jobbigt känslomässigt men....det är ju så det blir ibland. Är lite bättre idag men det gäller väl att sysselsätta sig ordentligt så att tankarna inte skenar iväg.

Igår var det i alla fall snö här som ni ser på bilderna. Efter dagis så ville barnen fortsätta vara ute (varit ute och busat i snön på dagis så klart) så vi gick upp och hämtade pulkan och var ute ett tag till. Ungana är verkligen glada för att här är snö och idag fortsäter det snöa. Kan ju hoppas att det stannar ett tag nu då och inte bara blir slask. Får bli en runda ute sen också så dom kan få busa av sig=)

Annars var det inte så mycker mer igår. Jag slö kollade lite på tv:n och sen såg vi några avsnitt av Bones innan det blev sängen.

Nu har jag lite bloggar att läsa igen. Är man "borta" en dag så missar man hur mycket som helst...haha.

Hoppas att ni får en bra dag!

Just det. Vill du har fler besökare till din blogg (och ja, det fungerar och är lätt) så klicka här på Bloggtrafik.nu

Fina jul saker

2010-11-24 @ 15:32:22    Postat av: Susan Gullix
Idag har jag ingen vidare blogglust pga olika anledningar. En dålig dag helt enkelt. Får se om jag kanske har mer blogglust senare.  Men vill i alla fall visa vad mina barn hade med hem från dagis. Sååå fina. Eliott har gjort ljusstaken i glas och Stella har gjort äpple ljuset. Tjusiga eller hur?

In my head

2010-11-23 @ 15:27:39    Postat av: Susan Gullix


Mina älskade små hjärtan - älskar er till oändligheten

Då var vi hemma igen...efter att ha varit på dagis 2 gånger. Ja....kom hem efter att ha hämtat barnen , av med alla miljoner vinterkläder, skiftar till myskläder, en god kopp kaffe, sitter ner i lugnet. I lite smått panik säger Stella "Mamma...var är min Molly"? (Molly är hennes favorit kisse som hon släpar med sig överallt och sover med.) "Oh no" tänker jag. Glömt henne i affären kanske? Nej, hon hade den inte med dit. Ringde dagis och där var Molly kvar. Jaha...bara till att ta på mig och barnen alla miljoner vinterkläder igen och bege sig till dagis en gång till. Suck...nåja, nu har hon i alla sin älskade lilla Molly hos sig igen så resten utav dagen och kvällen är räddad.

In my head ja...som rubriken lyder. Har lite som spökar runt i huvudet så man är väl inte helt hundra. Kommer vissa perioder då man tänker tillbaka, minns...bearbetar och funderar. Drar mig gärna in lite i mig själv får att få handskas med det. Det är så jag fungerar. Jag är inte sur eller så som man kanske kan få intrycket av...jag är bara i min egen värld och då är jag lite "frånvarande".

Jag ska i alla fall hoppa in i duschen nu så man kan tina upp lite, fryser så in i norden. Barnen leker på rummet som dom verkar älska. Tummen upp för det!!

Go morron lite snabbt

2010-11-23 @ 08:18:23    Postat av: Susan Gullix
Kikar in snabbt och säger go morron. Blev inte så mycket bloggande igår kväll. Fastnade helt vid en helt otrolig blogg som jag kännde igen mig mycket i. Satt och läste den hela kvällen. Vilken styrka tjejen har måste jag säga. Tycker ni ska kika in faktiskt. En helt otrolig tjej som gått igenom mycket här i livet. Klicka in er till Sarah.

I alla fall...vi är klara här och ska snart bege oss ut i detta hemska vädret. Det snöar/regnar/blåser/blött/sliskigt/kallt. Bläää....återigen...jag bor i FEL land.

Nå...hörs senare helt enkelt och hoppas att ni får en bra dag.

Helt amazing

2010-11-22 @ 18:13:45    Postat av: Susan Gullix
Ja, det här med att ändra så att barnen fick ett gemensamt lekrum och ett gemensamt sovrum verkar än så länge vara helt toppen. Varför har jag inte tänkt på detta förut? Hela dagen, ja sedan vi ändrade i alla fall, så har båda barnen hållt sig inne på lekrummet. Dom har lekt tillsammans och var för sig. Inget tjaffseri, inget bråk, inget kiv....bara lek. Kanske är det för att det är nytt eller så kommer detta verkligen till att fungera. Gud så skönt i så fall. Får vi se sen hur det går vid läggdax. Stella är ju den som somnar först men hon är inte så lätt väckt så hon vaknar nog inte sen då det är dax för Eliott att lägga sig. Får se, får se hur det går.

I alla fall så blev det röjning av övriga hemmet efter ommöbleringen och sen har det mest bara varit lugnt. Ätit middag, badat barnen och lite så. Jag har till och med fått gå på toaletten själv, diskat själv osv. Wow=)

Och ja...inga onyttigheter har jag ätit idag och ikväll till tv:n så blir det fil och mussli istället för glass eller annat skräp;)

Sovrum och lekrum

2010-11-22 @ 12:19:58    Postat av: Susan Gullix
Så där....nu tröttnade jag på fighter hela tiden, dagarna i ända om vems rum som det skulle lekas på. Ingen av barnen vill leka själv på sina rum och jissus vilket elände det har varit. Nu blev jag som sagt trött på det här och fick ett ryck och ändrade. Eliotts rum fick bli barnens gemensamma lekrum och Stellas rum fick bli barnens gemensamma sovrum. Sååå...inga mer fighter och slagmål om vems rum det ska lekas på. Barnen är nöjda och ser fram emot att sova i samma sovrum inatt. Får väl hoppas på att det går bra bara. Fungerar det sen inte att ha det så här...ja, då får jag väl helt enkelt ändra tillbaka allt. Ignorera väggarna...vi har inte planer på att bo kvar här så ger oss inte på att måla.

Today is the day

2010-11-22 @ 09:13:07    Postat av: Susan Gullix
Måndag idag ja...och det är idag som jag ska starta med mitt mer hälsosamma liv;) Får se hur det går denna gången men det ska banne mig gå bra...har jag bestämmt mig för. Inga mer onyttigheter och mög. Nu ska man bli fit for fight igen tycker jag.

Idag måndag den 22/11 2010 så ligger min vikt på 64.7 kg till mina 174 cm. Så lite mer än 4 kilo ska bort då med andra ord. Så här mycket har jag aldrig vägt...ja, förutom då jag har varit gravid då.

Ok...here I go.

"Jag har sovit hela natten"

2010-11-22 @ 08:07:50    Postat av: Susan Gullix
Go morgon blogglandia!! Då är man uppe och...vaken? Njae....trött as hell. Förstår inte vart denna tröttheten kommer ifrån. Tändstickor nästa....serious!

I alla fall...igår när jag och mannen satt/låg här i soffan och kollade på Bones så kom Stella upp och sekunden efter så kom Eliott upp. När Eliott kom in här i vardagsrummet så sa han sömndrucket och lyckligt att "Jag har sovit hela natten i min säng". Han brukar ju komma in till oss under natten och var jätteglad för att han hade sovit i sin säng själv hela natten. Det var bara det att klockan var 23 på kvällen och inte morgon som han trodde. Lilla älsklingen då. Jag gick i alla fall in med Stella i sin säng (där jag somnade) och mannen och Eliott gick in och la sig i vår säng.

Idag är det ännu en ny dag och en ny vecka. Barnen är hemma idag då det är måndag så vi får se vad vi hittar på för något. Just nu är det än så länge morgon och vi tar det lugnt. Jag sitter med gott kaffe och barnen leker inne på Eliotts rum.

Vad ska ni hitta på idag?

Latmans dag kör vi på idag

2010-11-21 @ 12:01:44    Postat av: Susan Gullix

Jovisst var det så att jag skulle tvätta idag. Attans också men ja....lika bra att få det undan ändå. Förutom tvätteriet så kör vi på en sån där latmans dag idag. Alla familjemedlemmar är mer eller mindre off idag. Då passar det bra med en latmans dag eller hur? Bara softa och ta det lite lugnt. Just nu sitter vi i vardagsrummet allihop. Eliott och Daddy Cool spelar Spiderman på PS 2:an, Stella sitter och tittar på i Daddy Cools knä och jag tog tillfället i akt och satte mig här. Ska snart bege mig ner i tvättstugan igen dock. Springa upp, springa ner. Passar ju i och för sig bra då jag börjar mitt mer hälsosamma liv imorgon....haha.

En liten lista...

2010-11-21 @ 09:39:46    Postat av: Susan Gullix
Namn: Susan A-S Güllix
Ålder: 34
Ögon färg:Blå
Längd:174 cm över havet
Bor: I Skåneland
Familj:Sambon Kim och barnen Eliott 4½ år och Stella 3 år
Gillar att: Spendera tid med familjen, se på film och serier, Spela Guitar Hero, dansa, vara ute och umgås med vännerna.
Gillar inte: Orättvisa, spindlar, allt sjukt som händer i dagens samhälle (skrämmande).
Favorit färg: Lila, svart
Favorit mat: Taco soppa, Potatisgratäng
Icke favorit mat: Bruna bönor
Favorit dricka: Vatten
Icke favorit dricka: Rött vin
Musik som spelas: Allt möjligt men favorit artisten är Celine Dion
Musik som inte spelas: Opera
Favorit film: Finns ju många men Dirty Dancing och Tidvattnest furste
Favorit skådis: Samuel L Jackson utan tvekan
Största fobin: Clowner
Favorit högtid: Midsommar
Bästa platsen i hemmet: Min fåtölj i vardagsrummet
Det bästa som har hänt dig: Då jag födde mina barn
Det sämsta som hänt dig: (det skivs inte här)
Favorit djur: Hund och tiger
Icke favorit djur: Spindlar och andra små insekter...bläää
Det första du loggar in på då du startar datorn: Hehe....min blogg


No more snow

2010-11-21 @ 07:15:13    Postat av: Susan Gullix


Min älskade Stella och min älskade Eliott


Jaha då var det redan söndag. Mörkt som bara den ute och ingen snö. Som vanligt så försvinner den lika fort som den kommer...till barnens besvikelse. Får ju faktiskt då hoppas att det kommer snö snart igen.

Just nu sitter vi och morgon myser i soffan. Lite små sega alla tre är vi så tar nog ett bra tag innan vi kommer igång här. Ska antagligen tvätta idag också om jag inte minns fel. Shit alltså...glömmer alltid vilken tvätt tid jag tar. Senil...nej, inte jag...bara lite;) Kan vara en bra idé att börja notera vilken dag och tid jag ska tvätta så jag slipper springa ner och kolla varje gång.

Annar igår kväll så var det lugnt bara. Slöade mest i soffan faktiskt och gjorde inte så mycket mer. Jo, ett avsnitt av Supernatural blev det innan jag somnade i soffan;)

Jag väntar....

2010-11-20 @ 20:10:12    Postat av: Susan Gullix
Just nu väntar jag på att sonen ska somna. Men han ligger i soffan (ûber trött) och kollar på ett utav sina favorit program som visas på tv:n. Tror dock inte att han blir svår somnad sen då det är slut och dax för sängen. Barnen har ju hållt igång rejält här på eftermiddagen och kvällen. Dom har bla byggt koja med alla täcken och kuddar som här fanns. Först sa jag nopp och stopp till sängkläderna men hey.....jag lät dom fortsätta i alla fall. Dom lekte faktiskt så fint och hade så skoj....utan bråk. Ibland släpper man tyglarna lite grann.

Lite Guitar Hero spelande har också hunnits med från min och Daddy Cools sida. Sååå kul att spela då man kan ha det lite (eeh...mycket) högre än vad man har då barnen sover. Rock on säger jag bara....haha. Mmm...vi är lite nördiga emellanåt men några måste vara det också här i världen så det står vi för;) Varför vara "normal" liksom....haha.

I alla fall....så fort sonen behagar somna så ska jag ha GLASS. Är så sugen på något gott nu så lite glass ska jag allt ha sen.....och lite chips (schhhh). På måndag börjar jag (igen!!) med mitt nya liv...mer hälsosamt. Man är ju inte direkt i 20 års åldern längre och det räcker ju nästan med att titta på en godisbit för att lägga på sig några hekto. Right?

Men ja...medans jag skrev detta inlägget så fick jag pausa för att lägga sonen som nu sover gott. och ja...det betyder ju....G-L-A-S-S T-I-M-E;)

Massa snöbus

2010-11-20 @ 16:14:01    Postat av: Susan Gullix
Imorse...eller ja, i förmiddags är kanske mer rätt så gick jag och barnen ut i snön för att leka och härja rundor lite. Efter ett litet tag kom även Stellas kompis från dagis ut och hennes storebror, som är Eliotts kompis. Vad kul dom hade tillsammans=) Dom hade snöbolls krig, jagade varandra och rullade stora snöbollar. Sen blev det även bygge av snögubbe (med min hjälp då) men oj...som dom kämpade med att rulla stora snöbollar. Haha...armmusklerna har dom minsann använt flitigt idag;) Efter lite mer än 2 timmars bus ute så gick vi upp då vi var blöta från topp till tå. Var skönt att komma in och värma sig.

Här hemma sen så har vi lekt en massa allihop, ätit mat, Eliott har spelat Spindelmannen på PS2, vi har lekt lejon och lite så. Nu faller mörkret på där ute och just nu spelar Daddy Cool, Stella och Eliott inomhus fotboll....typ;) Ikväll blir det verkligen mys och slapp i soffan med förhoppningsvis en bra film och lite gott. Hur har eran lördag varit so far?

Kolla in vår fiiiina snögubbe....som faktiskt ser ut lite som Fiffi som brukar visas på barn tv:n.

Saturday

2010-11-20 @ 06:27:38    Postat av: Susan Gullix


Mina små kottar härom dagen


Go morron! Då var det en ny dag igen och det blev faktiskt lite tidigt här idag. Klockan 6 steg vi upp efter att ha legat och myst ett tag. Jag hade gärna sovit ett litet tag till faktiskt men men.

Snön ligger kvar än på marken och vi får se om det kommer til att snöa mer idag. Hoppas det för barnens skull. Dom vill ut och åka pulka idag men vet inte om det är tillräckligt med snö för det. Får se sen för ut ska vi ju idag.
 
Jag och mannen såg ett nytt avsnitt av Fringe igår och nu jäklar....sååå spännade. Kan knappt vänta tills nästa avsnitt. Efter Fringe så blev det några avsnitt av Bones....sen somnade jag i soffan. Ovanligt;)

Ja...morgon i alla fall och jag behöver få i mig lite mer kaffe för att vakna till liv.

Snöat hela dagen

2010-11-19 @ 16:55:12    Postat av: Susan Gullix


Jag och barnen hade Budapest bakelser till fika idag



När jag hade hämtat barnen på dagis idag så gick vi inom bageriet och köpte goda Budapest bakelser med oss hem. Gottigt värre att fika på då vi kom hem. Jag verkligen älskar Budapest bakelser så det satt fint i lilla magen.

Det har snöat exakt hela dagen här idag. Till en början så la det sig inte utan var bara blött. Men mot eftermiddagen så snöade det på ganska bra och nu är det faktiskt vitt på gräset och lite så. Det är fortfarande så där kallad blöt snö men hoppas att det snöar på mer under natten och att vi imorgon vaknar till riktig snö. Så mycket snö så vi kan åka pulka. Nej, jag har inte förvandlats till vinter/snö människa men för barnens skull så hade det ju varit skoj. Dom längtar verkligen efter att få åka pulka och busa i snön.

Fredags kväll och allt snart nu...det innebär ju fredags mys. Får se om jag och mannen hittar en bra film att se på. Jag hade ju blivit jätteglad om Paranormal Activity 2 tex hade kommit. Tänk vad mys att få kura upp sig hos mannen under en filt och se på hemskheter. För jag blir ju livrädd för sådana filmer...haha. Men se dom ska jag absolut ändå.

Mmmm.....nu ska jag se till att läsa bloggarna som jag har missat läsa idag och sen kommer väl mannen hem snart också.

Sååå fräscht och fint

2010-11-19 @ 15:59:31    Postat av: Susan Gullix
Visst är det bara så grymt snyggt här inne nu? Tant Kim har fixat och donat och jag är så nöjd som man kan bli. Äntligen en riktigt fin blogg *happy*. Så kul det kommer till att bli att blogga nu.



Little snow och little fight

2010-11-19 @ 08:24:59    Postat av: Susan Gullix

*Gap, skrik, kastar grejer, vill inte, ska inte, dumma mamma, fight* Ehhh...god morgon?? Japp...idag var det krig big time då det kom till tandborstning och påklädning. Jissus, mina barn kan verkligen liva till det på morgonen ibland. Efter lite "våld" så var tänderna bortsade och kläderna på och en slut mamma. Hua. Nu är dom i alla fall lugna och glada igen. Please continue with that for the rest of the day!!

Här dalar det minsann ner lite snö flingor för tillfället. Inte mycket men lite. Har två barn här som hoppas på att det kommer snöa hela dagen...och imorgon, och nästa dag...och nästa osv. Jag själv tror att det växlar över till regn snart för det är ju så det brukar vara här i Skåneland. Men vi får se. Kollade väderprognosen och nu drar minusgraderna in. Ska bli kallt kallt i veckan. Brrr. Jag som verkligen inte tycker om kyla och vinter. Gå i ide kanske? Nåväl...

Snart dax att bege sig till dagis med barnen. Fredag idag så Eliott ska iväg till baduset med sin grupp medans Stella och dom andra är kvar på dagis och myser. Jag ska bara ta det lugnt...hade jag tänkt i alla fall. Men pysslar säkert undan med något om jag känner mig själv rätt;)

Önskar er en härlig fredag!

Back to normal

2010-11-18 @ 16:37:10    Postat av: Susan Gullix
Yes...då var mannen äntligen hemma igen. Inte så att han har varit borta länge men....man saknar ju honom i vilket fall. Så tomt då han inte är här på kvällen liksom och sitter i sin hörna.

Annars har vi bara myst idag faktiskt och ännu mer sen då mannen kom hem. Mys faktor på hög nivå=) Barnen leker lite nu efter mat och bad och sen ikväll ska jag och mannen mysa ner oss i soffan och kolla på den sista filmen av The Twilight Saga, Eclipse. That we like!! Men det blir sen då barnen har somnat...när det nu blir.

Imorgon är det fredag vilket innebär att Eliott ska iväg med sina dagis kompisar till badhuset och Stella ska göra något med sin grupp på dagis. Sen blir det väl fredagsmys på kvällen som det brukar vara på fredagar;)

Star wars

2010-11-18 @ 09:31:09    Postat av: Susan Gullix
Mina barn springer runt som galningar här och leker Star wars. Ganska kul att se och höra på. Vilken inlevelse;)
Så fort dom är klara med sin lek så ska jag se till att vi får på oss kläder och kanske bege oss ut en liten runda.

Mys morgon

2010-11-18 @ 07:17:13    Postat av: Susan Gullix
Igår kväll spenderade jag tiden här vid datorn och surfade runt lite...kollade lite på tv...surfade lite till. Stella kom upp en runda men somnade snabbt igen. Vid 22.30 tiden var jag trött så jag gick och la mig. Hämtade först med mig Eliott från hans säng då jag inte ville sova själv;)Han var så yr så han märkte inget av det. Stella kom in någon gång under natten och kröp ner till oss hon med. Vid lite över 6 imorse vaknade vi och sen la vi och gosade ett bra tag innan vi masade oss upp. Mys morgon och det gillar vi♥

Nu sitter barnen och äter frukost och kollar på barn tv. Idag ska vi fixa undan lite här hemma. Inte för att här mycket att fixa undan men ändå. Sen runt 14 tiden (tror jag det var) så kommer mannen hem från Stockholm. Det ser vi fram emot=)

Lite bildlöst i brist på bilder...eller ja, nya bilder i alla fall. Har inte varit så flitig med kameran. Får väl se till att fota lite idag.

(Har ni inte klickat på Bloglovin´knappen här till höger så gör gärna det så jag får tillbaka mina premuneranter. Tack!)

Ramaskrik

2010-11-17 @ 18:45:24    Postat av: Susan Gullix
Just det...det var glada barn jag hämtade på dagis idag men någonstans på väg till den lille affären här vid oss så fick Stella, från ingenstans, världens utbrott. Hujeda mig som hon började skrika och ha sig. Sa till henne att hon allt fick lugna ner sig men icke. Jaja...skrik då tänkte jag. Genom hela affären så gallskrek hon, la sig ibland på golvet och skrek och rasade ner en del varor så som ris, chips och lite annat. Jag lät henne hållas och sen bara slutade hon tvärt och var som vanligt igen. Okej?? Ja....lilla goa Stella kan verkligen växla från 0 till 100 på en sekund. Fattade ingenting vart det utbrottet kom ifrån...haha.

Stella somnade här i soffan för ett tag sedan. Dom har hållt igång här hemma som bara den med bus och skoj så hon var helt slut sen efter den tidiga morgonen idag. Eliott sitter här och myser bredvid mig. Han är hur trött som helst men SKA se Piraterna som strax börjar på tv:n. Han kan ju bara inte missa ett program som han älskar;)

Jag installerade förresten nya messenger nyss....vet inte vad jag tycker än men jo...det ser väl bra ut. Dom gamla smileysarna som alltid har funnits där har fått nya utseende. Coolt=)

Klockan 20 ska jag i alla fall se på 3:an för då är det 24 timmar och idag är Maria Montazami med...DET kan man INTE missa;)

A little rockstar

2010-11-17 @ 15:37:51    Postat av: Susan Gullix
Hihi...satt och kollade igenom lite foto här på datorn och hittade ett foto på en liten mini rockstar. Sååå söt, min lilla Guitar Hero tjej;) Sådan mor sådan dotter heter det väl?


Utvilad? Nopp, inte alls

2010-11-17 @ 11:44:56    Postat av: Susan Gullix
Jaha....trodde att jag skulle bli sjukt mycket piggare av att vila men nej...känner mig tröttare än någonsin. Attans också...orka vara trött?

Det blev ett himla hallå på Stella då jag lämnade dom på dagis imorse. Henne kisse som hon brukar ha med sig varje morgon...ja, hon tyckte att den skulle stanna hemma idag. Jag frågade ungefär 50 gånger om hon var säker på att den skulle vara hemma och inte följa med på dagis. Nej, den skulle absolut vara hemma. MEN när vi kom till dagis så skulle hon helt plötsligt ha sin kisse ändå och blev skogstokig för att den hade lämnats kvar hemma. Gah....så nästa gång hon säger att den ska stanna hemma kommer jag att ta med den i vilket fall som. Hoppas att hon lugnade ner sig sen igen, lilla fröken envis;)

Funderar på vad vi ska hitta på då jag har hämtat barnen. Det är kallt som tusan men jag orkar verkligen inte bara vara hemma sen. Vill hitta på något känner jag. Men vad? Hmmmm...får se, får se.

Vad gör ni själva en dag som denna?

Tidig morgon

2010-11-17 @ 06:36:26    Postat av: Susan Gullix


Titt ut

 Oj...känns verkligen att man inte är van vid att gå upp tidigt längre. Det som var ganska vanligt för oss förr i tiden. Att gå upp klockan 5 varje morgon var ju inget...då. Mannens klockan ringde 05.15 imorse och då hade Eliott gått upp med honom. Själv vaknade jag och Stella 05.40. Hua....tidigt och kan säga att man är mer än trött. Barnen är inte speciellt pigga dom iheller. Men nu är mannen på väg till Stockholm och väntas hem imorgon eftermiddag någon gång. Så ensamstående för en dag igen då.

Ska snart köra igång med morgon bestyren här. Ta fram kläder till barnen och mig, packa dagis väskorna, klä på oss och lite av det där man gör på morgonen. Frukost har dom redan ätit så det är avklarat. Just nu slöar två trötta barn i soffan. Hmm...något positivt är att dom kanske är väldigt trötta ikväll och jag kan lägga dom utan krusiduller;) Vi får hoppas på det. jag ska passa på att vila en runda sen...är hur trött som helst och har en tendens till huvudvärk.

Vi hörs sen...ha en bra dag så länge!

(Klick klick på Bloglovin´knappen)

Mys med mannen

2010-11-16 @ 20:27:01    Postat av: Susan Gullix
Nu håller jag kväll här. Barnen sover och jag ska passa på att mysa med min man som åker till Stockholm tidigt imorgon bitti.

Sååå...hörs imorgon helt enkelt. Ha en bra kväll alla söta bloggisar♥

Lyssna....vad är det?

2010-11-16 @ 16:27:05    Postat av: Susan Gullix
Jo...man kan ju undra om mina barn vet vad lyssna är. Idag vet dom verkligen inte det. Jissus...man måste säga till femhundrafemtielva gånger innan dom ens reagerar. Eliott tjatar om att Stella ska komma in på hans rum och när hon är där inne så bråkar han bara med henne. Det resulterar i att hon inte vill vara där nästa gång han frågar henne. Då blir han skit sur för att hon inte vill vara där. Hmm...prova att vara snäll mot din syster så kanske hon vill vara där. Stella är lika samma då hon tjatar in Eliott på sitt rum. Dessa barn, dessa barn...haha. Just nu är det i alla fall lugnt...alltid något=)

Jag är trött, otroligt trött idag. Ändå har jag sovit bra under natten. Kanske bara en vanlig trött dag, vad vet jag. Fast i och för sig..detta halvåret är man bra mycket tröttare än vid sommar halvåret. Längtar verkligen till sommaren. Är som sagt ingen vinter människa.

Innan idag så skrev vi faktiskt barnens önskelista inför jul. Så här ser det ut än så länge.

Eliott önskar sig följande:

*Spidermandräkt med muskler
*En ny sopbil (grön)
*En Ironman mask
*Tågbana
*Bumbelbee dräkt (Transformers)
*Traktor med släp
*Städvagn med städsaker

Stella önskar sig följande:

*En dockvagn (kombi)
*En ny bebis
*Lego
*Tågbana
*Skötbord till sina dockor
*Nya saker till sitt dockhus

Nå...får se vad Tomten kommer med på julafton;)

Utvecklingsamtal

2010-11-16 @ 10:58:42    Postat av: Susan Gullix
Go förmiddag då blir det ja. Har varit på utvecklingsamtal för barnen idag på dagis och det var bra. Eliott går framåt hela tiden, har kompisar som han leker med och är som en helt annan unge än för några månader sen. Det går att tala med honom på ett helt annat sätt, han förstår osv. Samma skillnad som vi har märkt här hemma. Underbart=)

Stella går det också bra för även om hon är inne i en period då hon inte ska göra någonting. Hon ska inte sjunga på samlingarna, inte klistra, måla, rita, pyssla osv. Hon ska inte, orkar inte, kan inte osv. Lilla fröken envis. Och då snackar vi envis...haha. Undrar vart hon har fått det ifrån;) Men både jag och Annikka sa att det är en liten period som hon är i nu för vi vet att hon kan osv....hon är bara väldigt envis för tillfället...haha.

Mmmm.....tisdag idag då ja. Får se om vi hittar på något i eftermiddag då jag har hämtat barnen eller om vi bara tar det chill. Får se vad barnen är upplagda för helt enkelt. Jag har nyss kollat på Svenska Hollywood fruarna som jag inte såg igår. Tummen upp för Maria=)

Nej, lite kaffe och sen ta tag i bloggläsning...kom inte så långt med det igår.

(Påminner om att klicka på Bloglovin´knappen här till höger om ni inte redan har gjort det)

On my ass;)

2010-11-15 @ 18:22:23    Postat av: Susan Gullix


Barnen leker efter badet


Så där...nu sitter jag på rumpan och så får det förbli resten utav kvällen. Förutom då jag ska lägga barnen då vill säga. Jag har jäklar i det varit flitig idag med allt tvättande och städande. Tvättade även klädslen till Stellas vagn för jissus vad det var smutsigt. Nu får hon banne mig inte sitta i den vagnen mer;) Nej, men hon använder inte så ofta mer faktiskt för hon vill för det mesta gå.

Gud alltså.....förstår inte varför det ska vara så himla svårt att centrera bilder här på Blogg.se. Alltså bara bilden inte texten. Får ju mixtra bland HTML koderna för att bara få bilden centrerad. Orkar nog hålla på så varje gång man ska lägga in en bild. Nåå...får stå ut till mannen fixat till med min WP blogg senare.

Ikväll blir det tvmys med mannen. Ska se nya avsnittet av Hemmafruarna och Dexter. Men nu....nu ska jag läsa ikapp lite bloggar hade jag tänkt.

Ha en underbar kväll!

Städar och tvättar

2010-11-15 @ 15:09:46    Postat av: Susan Gullix

Passar faktiskt på att sätta mig ner i 3 minuter nu efter maten. Måste låta maten smälta ett liiiitet tag i alla fall..haha.

Jag har faktiskt tagit tag i att städa en massa också. Lika bra att göra det då jag ända tvättar. Två flugor i en smäll så att säga. Barnen är duktiga och springer med mig upp och ner i tvättstugan och just nu leker dom tillsammans. Har en massa disk, dammsugning, torkning av golv och så kvar. Sedan ska barnen i ett bad och då passar jag på att vika undan all ren tvätt.

Kikar in till er, sen ikväll då jag äntligen kan sitta ner i lugn och ro;) Nu måste Housewives Susan faktiskt fortsätta här så hon blir klar någon gång;)

Morning

2010-11-15 @ 08:56:17    Postat av: Susan Gullix
Go morron.

Ny dag och ny vecka igen...tiden rusar verkligen förbi. Tror att vi ska tvätta idag, måste nog gå ner och kolla det. Hoppas nu bara att det inte var igår:/ Väldigt osis i så fall får jag säga.

Annars idag...vet inte vad som sker alls. Får se och ta det lite som det kommer. Ska vi nu tvätta så är det det vi får sysselsätta oss med i ett par timmar. Upp och ner för trapporna ett X antal gånger;) Motion...o yes!

Får uppdatera bättre sen...har inte riktigt tid nu känner jag men ett snabbt morgoninlägg fick det bli ändå.

Drill och Drull

2010-11-14 @ 19:49:00    Postat av: Susan Gullix


Drill och Drull på Maxi


Idag har varit en dag som har varit lugn men ändå action från morgon till kväll. Haha....ja, typ i alla fall. Jag och barnen var ute i förmiddags. Vi var i Hålan och lekte och hade superskoj. Sen började det regna så då fick vi sluta leka. Men det blev ändå nästan 2½ timme ute. Härligt faktiskt!

Sen har vi varit hemma...myst och lekt och lite så. Jag och mannen hann även lira lite Guitar Hero. Jissus vad högt vi spelade. Vi sa att vi hade precis varit på världens konsert....där vi var stjärnorna så klart....haha. Rockstars....hell yeah;)

Nu sover en trött Stella och en trött Eliott är på G att somna i soffan. Får hoppas på att han inte vaknar utav några hemska skuggor som han var livrädd för imorse. Jag ska snegla på Fhilip och Fredrik/Felix som kommer på 5:an nu snart.

Och ja...jag har massa att läsa ikapp hos er nu. S¨å det ska jag också ta mig an. Och jag påminner åter igen om att lägga till denna bloggen på Bloglovin´...det gör ni här till höger.

Morgon

2010-11-14 @ 08:05:34    Postat av: Susan Gullix
Ja, go morron då. Vaknade av att Eliott hade den värsta paniken någonsin. Han skrek och tårarna rann. Tydligen så hade han sett en massa skuggor som kom närmre honom. Usch vad rädd han var. Lille älsklingen min=(

Jaha...känns lite så där att blogga här ifrån får jag säga. Jag är ju inte världsförtjust i blogg.se efter att ha  bloggat på WP. Men detta är bara tillfälligt. Mannen ska sätta upp en WP blogg åt mig här på hemmaplan, på vår server. På det sättet har han och jag full kontroll själv och då kan inget gå fel. Bäst att själv ha makten över sitt eget. Min blogg  som låg/ligger hos Surftown hann jag inte flytta pga strul. Det är sådant strul jag vill slippa nu. Ska i alla fall ringa Surftown på måndag och höra om dom på något sätt kan ge mig innehållet i min blogg. Vet inte om det kan funka så men hoppas det. Är ju en del år som man bloggat liksom. Får förklara läget så dom kanske fattar!

Jag och barnen var i alla fall på en teater föreställning igår på Maxi. Det var med trollen Drill och Drull (tror dom hette så?). Barnen tyckte att det var jättekul och Eliott var helt inne i det och sjöng och dansade med. Har en del foto och lite film på det som jag får visa sen.

Som ni ser så är designen katastrofal här inne. Håller på att fixa och ändra lite då och då när det finns tid. Så här kan det liksom inte se ut. Minnen kommer tillbaka om designandet på blogg.se...glömt av en del så ja, det tar väl ett tag. Men ja.....det är här jag får blogga för nu...blogga måste jag ju;)

Om ni vill kan ni lägga till denna bloggen på Bloglovin så att ni inte missar mig;)

Tjolaopp

2010-11-13 @ 17:17:42    Postat av: Susan Gullix
Jaha....min blogg på gullix.se är parkerad som ni säkert har märkt. Jag får ringa på måndag för att försöka få rätt på det. Det är inte jag som har haft hand om det och nu är det blivit strul. Hädanefter ska jag ha hand om allting själv så kan inget gå fel.

Det ska inte se ut så här i designen som det gör nu....herregud vad pinsamt...haha. Och detta tycket jag var snyggt innan. Jag är i alla fall glad för att jag hittade denna bloggen igen...trodde ärligt talat inte att jag hade den kvar.

I alla fall...här blir det i alla fall som jag bloggar tills jag får ordning på min andra...om det nu är möjligt. Så nu vet ni.