Duracell kanin...that´s me

2011-01-31 @ 19:59:26    Postat av: Susan Gullix


Stella och Johan..framtida kärlekspar kanske?

Idag har vi gjort massor känner jag nu när jag väl sitter ner på rumpan.

Följande har gjorts idag med start imorse:

*Renbäddat sängarna
*Sorterat smutstvätt
*Diskat
*Plockat leksaker
*Tvättat
*Lämnat ner STORA jullådan och pulkor i källaren (O yes...idag gick det minsann att öppna)
*Lagat mat
*Hängt upp tvätt
*Varit i affären
*Ätit mat
*Diskat igen
*Dammsugit
*Sprungit till soprummet
*Hämtat upp tvätt
*Badat barn
*Sorterat tvätt
*Lekt med barn
*Spererat barn från bråk
*Nattat barn

Nu sover då barnen och jag sitter ner...trött as hell kan jag lova. Va fan...denna dagen skulle ju bli lugn skrev jag imorse. Well well....skönt att ha fixat allt som jag har gjort idag i alla fall.
Nu har jag mer än väl förtjänat mig en STOR tallrik med marängswiss.

Dag 6

2011-01-31 @ 16:30:46    Postat av: Susan Gullix
Här kommer då Dag 6 i min 25 dagars lista som handlar om vad för typ av killar jag faller för.

Jag har alltid dragits till dom killar/ som ser snälla ut, gärna brun/mörkhåriga, långa och lite äldre. Som när jag var mindre har jag alltid haft ett stort öga för "idoler" som faktiskt alla är brun/mörkhåriga. Typ som Joushua Jackson, Kevin Costner, Mel Gibson osv. Blonda killar/män har jag aldrig dragits till av någon anledning. Jag tittar först och främst på ögon och händer, fina händer är viktigt enligt mig. Inga korta, grova händer med massa smuts under naglarna...nej tack. Sen är även snällhet jätteviktigt och att man är ödmjuk. Inga spännda, "kolla på snygga mig som är ett muskelberg" killar/män. Det går bort...haha. 

Så ja...mörka, långa, killar/män som är snälla och ödmjuka och som inte har knubbiga, korta händer...lite så typ

 

Monday...

2011-01-31 @ 09:06:11    Postat av: Susan Gullix


Lille Herr Nilsson


Ny dag och ny vecka var det då ja. Idag får det bli en lite lugnare dag än igår. Får ta och städa undan lite och så ska det tvättas (evighets syssla?). Eller ja...vi får se vad som hinns....Eliott är verkligen inte på sitt bästa humör idag. Hoppas att det rättar till sig!

Barnen somnade inte förräns vid 20 tiden igår, trots en väldigt intensiv dag. Trodde att dom skulle somna tidigare men icke. När dom sov så kollade vi på Chuck men självklart så somnade jag efter ett tag..haha. Var väldigt skönt att gå in och lägga sig i sängen sen kan jag säga.

Nå...ta tag i dagens sysslor och det är lika bra att sätta fart nu känner jag. Vi hörs senare, ha en bra dag så länge.

Vill även passa på att säga Grattis till min kusin Alexandra som blev mamma till en liten Cornelia igår kväll. Wihooo.

En heldag blev det

2011-01-30 @ 19:15:10    Postat av: Susan Gullix
Halli hallå....här har vi varit iväg hela dagen. Vi tog bussen imorse, efter att vi var morgon klara här hemma, hem till Sonia och hennes barn. Vi var där och fikade, snackade en massa och barnen lekte. Längesedan som vi sågs så det var skoj. Sen tog vi på oss allihop och tog en promenad till IKEA. Där skickade vi in Eliott och Johan i Småland så dom fick leka där. Stella bangade då hon upptäckte att hon skulle få en stämpel på handen....hihi. Vem träffade vi inte där om Tilda och André (barnens kusiner) och givetvis Dennis och Johanna också. Plötsligt dök även Eliotts dagis kompis Arlin dit...haha. Lite kul faktiskt och Eliott blev glad att Arlin också skulle in till Småland.

Jag, Stella, Sonia och Adrian traskade runt på IKEA och spanade in alla saker. Vi vandrade runt i en timme och med hem fick det följa med fingerdockor till barnen och ett nytt täcke till Eliott som han behövde. Självklart blev det korv och glass också då vi var där.

Sen fortsatte vi in till Väla eftersom jag skulle köpa med mig en löddtång hem så ett snabb visit in på Kjell och Company fick det också bli. Flera timmar senare så var vi trötta, sa hej då till Sonia och hennes barn och åkte bussen hem. Hey...till och med solen gick i sömn då vi skulle hem. Sååå...en lång dag borta idag men helt klart kul.

Visar några utav bilderna som jag tog idag och sen får Dag 6 i min 25 dagars lista faktiskt vänta tills imorgon. Jag är helt SLUT!!

Det blir la rubriks löst här

2011-01-29 @ 17:21:33    Postat av: Susan Gullix


Koncentrerad på att transformera sin Transformers


Jahupp...dagen har ju gått sin lilla gång och det börjar närma sig kväll. Skönt tycker jag. Har huvudvärk idag så en kväll med lugn och ro blir nog bra.

Fick otroligt nog tid i snabb tvättstugan idag så jag fick undan tvättat alla sängkläder, så slipper jag det på måndag då jag ska tvätta undan alla annan tvätt. Jissus alltså...det förökar sig som sagt, snabbt. Men nu är det väck thank God. Annars förutom det så har det bara varit lugna puckar här hemma. Hmm...inräknat med en del skrik, kiv och lite så. Mellan varven så förstår jag inte hur mina barn orkar. Dom kan ju liksom inte tycka att det är kul med kiv och allt. Nåja...just nu leker dom i alla fall tillsammans...dom leker Transformers.

Imorgon ska vi eventuellt hem till Sonia och umgås och leka lite. Ska bli skoj faktiskt. Tar bussen dit någon gång på förmiddagen men vi ska höras närmre om det imorgon bitti.

Ikväll blir det i alla fall mys i soffan. Vi ska kolla på Fringe och Supernatural...antagligen hinns det med något avsnitt utav Chuck också. Till det blir det Marängswiss....MUMMA!!

Dag 5

2011-01-29 @ 09:56:32    Postat av: Susan Gullix
Dag 5 i min 25 dagars lista är om vad jag vill ha mer än någonsin just nu.

Något jag vill ha och som jag har velat ha ganska länge är en helg då det bara är mannen och jag. Jag är i princip aldrig barnledig då vi inte har tillgångar till barnvakt och har inte tid någonstans där jag bara är jag. Missförstå mig inte, jag älskar mina barn mer än livet själv men alla föräldrar behöver en paus ibland.

Det skulle vara underbart att få ha en helg där man är ett par, kanske ta in på hotell och få rå om varandra, äter gott och i lugn och ro, dricker gott, pratar i lugn och ro, ladda om batterierna osv. You get the picture, right? Goosch...underbart ju.

Saturday it is

2011-01-29 @ 07:58:20    Postat av: Susan Gullix
Då var det lördag och vi sov till ungefär 6.30. Hade mer än gärna sovit längre men sova får jag väl göra i graven sen.

Just nu tittar barnen på barntv och jag sitter bara helt off...typ. Hur är det ens möjligt att vara så trött? Nåja..man piggnar förhoppningsvis till senare.

Dagen igår var seg tyckte jag. När barnen var lämnade på dagis så var jag hemma ett tag och sen åkte jag med mormor och Jörgen till Willys och storhandlade hem lite. Skönt att ha fyllt på förråden. Sen under tiden som jag var och hämtade barnen på dagis så kom Daddy Cool hem från Båstad. Han mådde inte så bra, hade frossa och så där.

Vi mös bara här hemma, lekte och sen åt vi pizza. På kvällen då barnen hade lagt sig så kollade vi på Chuck, en ny serie som vi har börjat kolla på. Eller ja, den är ju från 2007 så den är inte ny i den bemärkelsen, men ny för oss. Haha...den är faktiskt helt ok. Sen blev det sängen och mannen fick frossa igen. Hoppas att det INTE är sjukdom på G.

Så lördag idag och vi får se vad det blir utav denna dagen. Inga planer men skulle dock behöva springa ner i källaren sen för att se om det eventuellt finns en tvätt tid ledig. Jag förstår inte...här är hur mycket tvätt som helst och ändå var det inte längesedan som jag tvättade. F*n...det förökar sig på noll tid.

Anyway....önskar er en trevlig lördag!

Dag 4

2011-01-28 @ 16:54:25    Postat av: Susan Gullix
Dag 4 i min 25 dagars lista är om mina mål/drömmar/önskningar.

Min dröm har alltid varit sedan liten att ha en fin familj med mamma, pappa och barn. Ni vet den där kärnfamiljen, eftersom jag själv hade en väldigt turbulent barndom. Men när jag var tonåring så längtade jag och drömde extra mycket.  Eftersom jag inte trodde att någon någonsin skulle kunna älska mig och så vidare så trodde jag aldrig att jag skulle få barn eller en familj, någon som älskade mig. Jag hade en jobbig tonårstid med mig själv räcker det med att jag skriver och därav väldigt dåligt självförtroende, dvs inget alls faktiskt.

MEN....det skedde och min dröm om en familj  blev faktiskt sann. Nu sitter jag här med en man som älskar mig och som jag älskar lika mycket tillbaka och vi har världens finaste barn tillsammans.

I era ögon kanske det är en liten sak men för mig som har haft det som jag har haft det så är det stort!


(Sen ett bröllop på det skulle ju inte skada för att göra det hela komplett )

Hopp hopp hopp

2011-01-28 @ 09:33:06    Postat av: Susan Gullix
Haha....så här kan det se ut om man hoppar upp och ner som en jojo samtidigt som mamma försöker fota


I alla fall, barnen är lämnade på dagis och jag sitter och väntar på mormor och Jörgen som ska köra mig till Willys. Behöver fylla på kyl, frys och lite sånt där smått och gott.




Fredag

2011-01-28 @ 07:56:46    Postat av: Susan Gullix
Go morron!!

Här var vi uppe tidigt idag, redan strax innan klockan 6 så vaknade Eliott och tyckte att vi skulle gå upp. Det var ok för jag la mig relativt tidigt igår. Var ganska trött efter dagens intensiva aktiviteter och farande hit och dit. La mig efter 22 någon gång efter att först ha burit in båda barnen i vår säng. När mannen är borta så brukar jag ta med dom med mig när jag ska sova. Mysigt och så vill jag inte riktigt sova själv..haha.

Fredag idag i alla fall. Barnen ska till dagis igen och Eliott ska iväg och bada med dagis kompisarna. Sen kommer mannen också hem idag men har faktiskt ingen aning om när. Eftermiddag eller ikväll? Återstår att se helt enkelt!

Nå...hörs senare i alla fall men önskar er en trevlig fredag så länge.

Dag 3

2011-01-27 @ 18:06:56    Postat av: Susan Gullix
Dag 3 i min 25 dagars lista handlar om min favorit årstid och varför.

SOMMAR är min favorit årstid och här kommer varför:

*Sol
*Värme
*Glass i stora lass
*Strand och pool
*Bara fötter
*Festival
*En kall öl på en mysig uteservering
*Utomhus mys och lek
*Picknick i det gröna
*Ljusa, ljumma sommar kvällar
*Grillning

Jag menar...behöver jag säga mer?


Barnen vid poolen sommaren 2009

Fullspäckad morgon/förmiddag

2011-01-27 @ 14:21:34    Postat av: Susan Gullix
Tjena vilken fart det har varit på oss idag. Vi gick upp klockan 6 imorse eftersom vi skulle iväg tidigt till Logopeden med Eliott. Hela familjen åkte buss ner mot Daddy Cools jobb eftersom Stella skulle vara där under tiden. Det går nämligen INTE att ha med henne till Logopeden...been there and will NEVER do it again...typ

I vilket fall som, Eliott var superduktig och fick beröm av Eva som han går hos. Han hoppade direkt upp på stolen och började prata glatt och sa vad alla bilder föreställde osv. Han hade förbättrats med sitt tal sedan sist då vi var där i September så det är ju kanon. Lite mer att jobba på men hon sa att det kommer. Nästa gång vi ska dit blir inte förräns i Augusti.

Efter att vi hade varit där så ringde min mormor och ville bjuda oss på fika så vi hämtade Stella som var på Daddy Cools jobb och hon hade skött sig. Haha...tur det. Mötte sedan upp mormor och gick och fikade på Bagels Café, satt och pratade och sen begav vi oss till Åhlens där barnen fick välja varsen sak som hon köpte till dom. Eliott valde en robot och Stella valde en stor Barbapappa nalle.

Mmm...sen fortsatte mormor hem och vi begav oss mot Mc Donalds för det hade jag lovat. Jodå...dom åt massor trots att dom nästan precis hade fikat. Får visst plats mycket i dom små magarna. Sen blev det en snabb tur inom Bokia då jag var ute efter Koontz böcker då jag har blivit så flitig med att läsa igen. Hittade tack och lov 2 stycken som jag inte har läst så dom följde med hem. Ska man läsa så får det ju vara Koontz då han är bäst enligt mig.

Nu är vi hemma och har varit ett tag...helt slut är vad jag är nu. Blir nog lugnt resten utav dagen. Ja, barnen ska bada och så och lite annat men vi ska definitivt inte iväg mer idag. Gissar på att barnen somnar gott ikväll eftersom dom har gått jätte mycket idag. Bra eftersom jag är själv med dom tills imorgon. Mannen är ju iväg i Båstad.

Just det....Dag 3 i min 25 dagars lista kommer senare.


Barnen fikar på Café Bagel och mina nyinköpta Koontz böcker

Lugn mys dag

2011-01-26 @ 17:53:05    Postat av: Susan Gullix


Mina älsklingar idag då vi var ute på en mini promenad


Ja, då har denna dagen snart gått förbi också. Vi har haft det lugnt och mysigt faktsikt. Bara myst runt. Eliotts huvudvärk som han hade imorse släppte med lite medicin och sen har han faktiskt varit som vanligt, inte speciellt sjuk. Lite i förstadiet till att bli förkyld är han allt men annars hur pigg som helst. Vi får hoppas att han inte får feber som Stella hade för han blir superkass då han har feber, oavsett hur hög eller låg den är.

Just nu leker dom tillsammans inne på Eliotts rum. Jag har precis klippt deras hår också. Trodde inte Stella skulle vilja men jag fick allt klippa hennes slitna toppar så nu är hennes hår fräscht och fint igen och Eliott har sitt fina korta hår.

Mannen är iväg och spelar Badminton som han gör varje onsdag så han kommer hem senare. Sen imorgon åker han till Båstad och kommer inte hem förräns på fredag. Så då blir jag "ensamstående" i ett dygn, men det klarar man väl.

Imorgon bitti så är det dax för Eliott att gå till Talpedagogen igen. Vi ska vara där klockan 9 förutsatt han inte har feber och är sjuk då. Stella får stanna med sin pappa på jobbet under tiden och innan han ska iväg.

Om ni har missat Dag 2  som handlar om vem jag ville träffa just nu i min 25 dagars lista så hittar ni det här
Imorgon är det Dag 3 och det blir om min favoritårstid och varför.

Hoppas att ni alla har haft en bra dag?

Dag 2

2011-01-26 @ 11:51:42    Postat av: Susan Gullix
Nu är det dax för Dag 2 i min 25 dagars lista och idag är det om en person jag vill träffa just nu.

Den personen som jag vill träffa just nu är Marika. Marika är min bästa vän och kommer alltid till att vara och vi fann varandra för många år sedan då vi var på samma arbetsplats. Om jag inte minns helt fel så var jag APU praktikant vid det tillfället. Vi är väldigt olika hon och jag men ändå så lika på något sätt. Svårt att förklara.

Många galna saker har vi hittat på genom åren, det ena mer galet än det andra. Det har varit mycket skratt, tårar och allt möjligt om jag får säga mitt. Vår vänskap är djup...otroligt djup. Tror ingen kan förstå faktiskt hur vår vänskap är. Den är för evigt oavsett vad. Vi vet alltid vart vi har varandra och hur vi står till varandra även om det kan gå lång tid mellan gångerna. Vi har en vänskap där ord inte alltid behövs för vi vet ändå vad som gäller, vad som tycks, vad som känns. Vi kan liksom varandra utantill.

Om man kan ha en tvillingsjäl inom kärleken så kan man ha det inom vänskapen också och där är Marika absolut min tvillingsjäl...för alltid.

Då var det sonens tur

2011-01-26 @ 08:00:05    Postat av: Susan Gullix
Japp...som jag misstänkte under kvällen igår så är det nu Eliotts tur att vara sjuk. Han sov jätteoroligt under kvällen/natten och det är ett ganska säkert tecken för honom att det är sjukdom på gång. Han har huvudvärk och är så där förkyld sjuk. Dock ingen feber ännu men jag gissar att det kommer under dagen eller ikväll. Båda barnen är hemma från dagis då jag anser att Stella kan vara hemma en dag till och kurera sig på. Hon har inte feber och är inte sjuk som i sjuk....men lite små förkyld. Så ja...det blir mys på hemmaplan idag så båda barnen får kurera sig.

Filmen igår som vi såg, Paranormal Activity 2...goosh...scary. Men faktiskt så blev jag  mer rädd i den första filmen. I denna hände egentligen inte så mycket som i den första men denna var väl "värre" med tanke på att det var barn och djur med. Aaa...jag vet inte men jag tycker nog ändå att den första var mer scary. Rekommenderas i vilket fall som.

Ska återgå till att mysa och pyssla om sjuklingarna här men senare kommer ett inlägg om Dag 2 i min 25 dagars lista. Håll utkik

Hoppas att ni får en bra dag och har ni inte klickat i gilla rutan här till höger så blir jag glad om ni gör det. Förutsatt att ni gillar min blogg vill säga

Frisk dotter igen

2011-01-25 @ 18:29:09    Postat av: Susan Gullix


Barnen spelade Mario Cart på Wii:et häromdagen. Det tyckte dom var skoj



Ja...kan ju säga att lilla Stella Bella inte är sjuk mer. Den lilla febern som hon hade imorse var bara "rester" från igår för hon har varit superpiggelin hela dagen. Skönt kan jag säga att det inte blev långvarigt. Sen har hon även tagit igen allt snackande som hon missade igår då hon sov nästan hela dagen, för j*klar vad hon har snackat idag...haha.

Eliott blev glad då vi kom och hämtade honom på dagis och så gav han Stella en kram. Gulligt! Under eftermiddagen har barnen lekt och nu tittar dom på Bolibompa. Sen ikväll då dom sover så ska vi ÄNTLIGEN se Paranormal Activity 2. Som jag har väntat...lär väl bli scared like hell

Missa inte Dag 1 i min 25 dagars lista.

Ps. Ni får mer än gärna trycka på Gilla knappen till min blogg på Facebook här till höger Tack!

Dag 1

2011-01-25 @ 13:04:48    Postat av: Susan Gullix

Här kommer dag 1 från min 25 dagars lista. En bild på mig + 10 fakta.


En bild på mig från i sommras då vi hade en minst sagt oförglömlig dag/kväll hos Dennis och Johanna med grillning, bad, bus och massa annat.


*Jag är 174 cm lång men skulle gärna vilja vara några centimeter kortare. Har alltid tyckt att jag är för lång.

*Jag har haft all världens hårfärger då jag jämt och ständigt exprimenterade med håret som tonåring. Allt från grönt, rött, lila, svart...till och med blått. Fast min naturliga hårfärg är brunt, åt det ljusare bruna.

*När jag var yngre så gick jag på gymnastik och var väldigt duktig, spelade även mycket fotboll men mina knä klarade inte av det.

*Min värsta fobi är clowner och brutna kroppsdelar.

*När jag var i tonåren så var jag hemskt kaxig och bångstyrig, gjorde en massa dumma grejjer som man inte skulle göra. Nu är jag världens snällaste och lugnaste typ.

*Dansa är något av det roligaste jag vet. Älskar att dansa och har gjort ända sedan jag kunde stå. Har som mindre gått alla möjliga danskurser.

*Jag älskar kaffe och det ska vara Zoegaz´gröna. Flera koppar kaffe om dagen går det åt här.

*Jag är väldigt blyg och osäker även om folk har en annan uppfattning. Jag kan ge intryck av att vara "kall" men det är jag abolut inte.

*Jag har j*äkligt sjuk/dålig humor och kan plötsligt få ett hejdlöst skrattanfall åt något som hände för miljoner år sedan.

*Jag trodde aldrig att jag skulle finna kärleken men det gjorde jag. 


25 dagars lista

2011-01-25 @ 11:49:25    Postat av: Susan Gullix
Med start senare idag så kör jag igång med 25 dagars listan.

Dag 1 –   En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 –   En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 –   Min favorit årstid och varför.
Dag 4 –   Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 –   Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 –   Typ av killar jag faller för.
Dag 7 –   Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 –   En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 –   Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11Någonting jag oroar mig för.
Dag 12En bild på ett ställe jag varit på.
Dag 13Mitt drömbröllop.
Dag 14En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18Vad jag åt idag.
Dag 19En bild på det jag köpte senast.
Dag 20Min favorit film.
Dag 21En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23En låt som får mig att gråta.
Dag 24Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Förkylt och febrigt

2011-01-25 @ 08:04:18    Postat av: Susan Gullix
Go morron...typ...är tröttare än tröttast kan jag säga.

Stella är fortsatt febrig och förkyld och trots att hon sov så mycket under dagen igår så har hon ändå sovit hela natten. Hon fick ett ryck på kvällen igår då hon lekte och busade men under natten blev hon febrig igen. Så hon stannar hemma med mig idag medans Eliott är på dagis. "Tur" hon har får man kanske säga för hon skulle egentligen till tandläkaren idag och det gillar hon ju definitivt inte;)

Annars inget annat faktiskt...får uppdatera mer senare. Ska se till att ringa tandläkaren nu och ändra Stellas tandläkartid och sen är det dax att lämna Eliott på dagis om ett tag. Ha en bra dag!

Sjuk dotter

2011-01-24 @ 14:31:16    Postat av: Susan Gullix
Stella har klagat på huvudvärk här hemma idag så hon vilade en liten runda innan. Och visst...nu har hon även feber och vill inte äta. Stackars min lilla tös. Just nu ligger hon i soffan med en filt på sig och kollar på Nemo, hennes favorit film.

Lördag

2011-01-22 @ 08:23:52    Postat av: Susan Gullix
Go morron på er. Igår hade jag verkligen ingen lust eller energi till att blogga så jag avstod. Därav min frånvaro igår.

Igår var barnen på dagis och Eliott var äntligen iväg och badade med sina dagis kompisar. Han hade haft jätteskoj och det första han sa då jag kom till dagis var att Mamma....jag DÖÖÖK. Sötisen då.

Här hemma var det lugnt sen, vi åt och lekte. Då det blev kväll så blev det aningen turbulent då det var läggdax. Mannen var iväg på lite galej och då Stella skulle sova så gick Eliott absolut inte med på att sitta själv i V-rummet medans jag skulle sitta i matrummet medans Stella somnade, och Stella vägrade ju så klart då att sova. (Hur i h-lvete gör man då man är själv?) Det var ett himla liv i vardagsrummet med kiv och bla bla....från Stellas sida. Hon skulle leka och busa i vardagsrummet, knipa Eliott osv. Då klockan var 20 så däckade hon i soffan. Eliott fick fortsätta vara uppe och ha lite mamma mys. När klockan var 20.45 så däckade även han i soffan.

Jag fortsatte sen att titta på tv men sen har jag nog somnat i soffan runt 22 tiden och klockan 23 kom mannen hem och hittade mig sovandes i soffan.

Idag är det lördag....får se vad vi ska ta och hitta på. Önskar er i alla fall en bra dag.

Lugnt och skönt får jag säga

2011-01-20 @ 16:39:18    Postat av: Susan Gullix


Mina darlings...älskar er till månen och tillbaka


Vilken mysig dag det blev. Förstår inte vad som har hänt men mina barn har skött sig exemplariskt idag. Wow liksom.

Imorse efter mys och en massa bus så bestämde vi oss för att gå ut en runda. Solen var faktsikt framme idag så då passade vi på. Underbart väder faktsikt. Vi hade det mysig ute och sen begav vi oss hemmåt efter en visit till affären. Barnen ville leka så det gjorde dom på sina rum.

Efter maten så ville dom bada så det var ju ok....inget bråk what so ever i badkaret och jag började nästan undra om det verkligen var mina barn...haha. Dom kivar ALLTID annars då dom badar tillsammans. Men icke idag. Sen har dom faktiskt fortsatt med att leka fint. Dom har hållt sig på sina rum och stängde dörrarna efter sig. Hmm...jag är fortfarande lite förvånad faktiskt. Dom brukar inte fixa en hel dag utan att bråka och skrika några gånger. Jag är bara glad, men förvånad.


Inte lika bra...

2011-01-20 @ 08:14:35    Postat av: Susan Gullix


Lilla Mamma Stella


Bläää....har vaknat på ett inte allt för bra humör idag, känner mig helt låg. Nåja....kanske blir bättre under dagen.

Igår gick det lika bra för Stella att somna i sin egen säng igen. Men det gick inte lika bra för Eliott för han skulle absolut inte somna själv. Så ja...jag fick sitta inne hos honom tills han hade somnat. Imorse då Stella fick ett klistermärke för att hon klarade det så blev han skitsur för att han inte fick. (klarar dom att somna själv så får dom ett klistermärke som dom själv väljer på ett fint papper, och då dom har tillräckligt många så får dom något dom vill ha....ni vet typ som en morot). Nu har ju Stella ett mer än Eliott och det gillas inte. Ledsamt att se honom bli så arg men ja...Stella klarade ju det och det ska hon så klart ha beröm för. Går kanske bättre ikväll för Eliott, vi hoppas på det i alla fall.

Torsdag idag ja....får se vad vi tar och hittar på. Blir ju alltid något för sitta inne hela dagen går inte. Men först så är det en lugn och skön morgon. Stella leker på sitt rum med alla Barbie och sin Barbiebil och Eliott leker med sina Transformers. Ska snart se till att göra lite gröt till frukost. Det gillar vi här hemma.

Vad ska ni hitta på idag?

Today...

2011-01-19 @ 17:32:39    Postat av: Susan Gullix


Barnen lekte fint innan dagis imorse


Onsdagen mitt i veckan börjar lida mot sitt slut. Barnen har varit på dagis och härjat rundor. Stella hade varit iväg med sin grupp ner i Norra hamnen. Kollat på ankor, en svan och lite så. Dom hade åkt buss dit och det tyckte hon var skoj. Eliott hade varit kvar med sin grupp och hittat på vad dom nu gjorde. Jobbade i sin grupp antar jag. På fredag är det dax för honom att åka till badhuset igen med sina dagis kompisar. DET längtar han till...badunge som han är.

Efter dagis var vi hemom och lämnade barnens väskor och hämtade Stellas dockvagn. Var ute och gick lite och Eliott ville cykla idag. Kan säga att det var sista gången som han cyklade på den cyklen. Jissus vad han har växt sedan i somras. Dax för stor cykel nu till våren. Inget som han blir ledsen för direkt...att få en stor cykel.
När vi var ute så blev vi intervjuade och fotograferade utav HD så det lär väl dyka upp i tidningen imorgon. Ska bli spännande att se. Se vad dom har tagit bort och lagt till, vi vet ju alla hur det fungerar. Nåja....får kika imorgon helt enkelt. Här är en annan artikel som vi har varit med i.

Ikväll blir det att vi ser V och bästaste Bones. Jag är verkligen helt kär i den serien...galet men sant...haha. Sen får vi hoppas att det går lika bra för barnen att somna i sina sängar själv ikväll, som det gjorde igår.

Hoppas att ni har haft en bra dag?




Go morron

2011-01-19 @ 08:16:02    Postat av: Susan Gullix
Tjohoo är väl det jag har att säga. Det gick galant igår kväll med att barnen skulle somna själv i sina sängar. Hade i och för sig påmint dom ett flertal gånger under gårdagen om vad som gällde då det var läggdax men hade ändå väntat mig en massa springande upp och ner. Men icke. Stella sa jag god natt till runt 19 tiden och så satt jag vid köksbordet som är utanför hennes rum. Hon var lite rädd förstår ni när jag satt i V-rummet som är längre bort. Att sitta där var liksom ok, man måste börja någonstans. Efter ca en halvtimme sov hon gott och hade klarat av det. Jippie!! Sen var det dax för Eliott och han ville ha taklampan tänd, vilket är helt ok det med. Sen satte jag mig i V-rummet och sen tog det ca en halvtimme även för honom att somna. Hallelulja...dom klarade det och ingen är lyckligare än jag. Det var stolta barn som vaknade imorse kan jag säga. Nu får vi hoppas på att det går lika bra ikväll.

Nu sitter vi här och är redo för dagis. Det har varit en lugn morgon utan kiv och tjaffs så det känns bra. Inget gnäll vid tandborstning och påklädning så tummen upp för det med.

Tuseday och kanske lite tips från er?

2011-01-18 @ 16:47:49    Postat av: Susan Gullix

Imorse så gick vi upp lite strax innan 6.30. Vaknade utav att mannen och sonen var på toaletten. Tur kanske annars hade man lugnt sovit vidare gissar jag på.

Eliott var lite tvär imorse och skulle inte alls gå till dagis, inget var bra osv. Men han ändrade sig sen och blev på bättre humör. Skönt det! Medans dom har varit på dagis så har jag mest tagit det lugnt, jag har liksom haft noll ork till något.

I alla fall... efter att jag hade hämtat barnen så var vi ute och gick en liten runda innan vi gick hem. Åt lite mat och satt och hade det mys vid matbordet. Pratade lite om dagen och så och bara tog det lugnt. Mysigt. Dom kan om dom vill mellan varven. Efter maten ville Stella leka med sitt dockhus och sina Barbie på sitt rum och Eliott ville leka med sina lastbilar och traktorer på sitt rum. Han blev inspirerad då vi gick förbi skolan där dom för fullt håller på med att förbereda inför bygge av ett nytt dagis.

Ikväll får vi se vad som sker. Påbörjar i alla fall projekt "somna själv i sina sängar". Får la se hur det går. Så som det är nu fungerar i alla fall INTE. Tips och ideér ang att få sina barn att somna själv mottages tacksamt om ni har några på lager.



Wohoo....man kan ju se gräset;)

En Award...

2011-01-18 @ 10:51:42    Postat av: Susan Gullix


Jag har fått en Award utav fina Elin. Tack så jättemycket=)

Med awarden följer lite frågor att svara på och här kommer dom! ;

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
Till slut kom miss Foley tillbaka för att hämta mig.

Vad var det senaste du såg på tv?
Våra bästa år...haha

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Ljudet från tv:n där Våra bästa år visas

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Strax innan 9 imorse då jag lämnade barnen på dagis.

Vad har du på dig?
Jeansleggings, svart linne, svart stickad tröja, strumpor, BH och trosor

Vilken var den senaste filmen du såg?
The Fighter med Mark Wahlberg och Christian Bale...somnade tyvärr i slutet.

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Hmmm....kanske, tror det.

Nu ska Awarden skickas vidare. Till sju stycken bloggar/bloggerskor. Dom jag väljer är följande:

Maria, Fia, Johanna, Jayne, Milla, Cecilia och Amanda




 

Tvätt, städ och ditt och datt...färdigt!!

2011-01-17 @ 17:20:22    Postat av: Susan Gullix


Nybadad Stella sitter och leker på sitt rum...och poserar;)


Så där.....då var dagen snart slut och det börjar bli kväll. Skönt kan jag tycka efter denna dagen;) Vi har tvättat, städat och haft oss. Eller ja, jag har städat men barnen hjälpte till med tvätten. Dom har sin uppgift att ta hand om underkläder och strumpor då vi är i tvättstugan. Haha...fixar dom bra det. En vända blev det ett himla hallå här hemma. Det var bara till att lämna allt här hemma och bege sig ut så att alla kunde lugna ner sig. Tror minsann att jag fick en del gråa hårstrån idag:P

Ja...sen fick jag för mig att jag äntligen skulle bära ner den tunga, stora jullådan. Julen är ju över för ett tag sedan liksom. Mmm...ner med den och barn för alla trappor, promenera ner till källaren för att upptäcka att det absolut INTE går att låsa upp dörren. WTF? I det läget blev jag rejält sne kan jag säga. Det är inte första gången liksom som man inte kan komma in. Nåväl, upp med barn och låda igen och ringde HBG hem. Bara det att dom hade bara telefon tid till 12. Mmm...lådan får väl stå kvar här uppe ett tag till då.

Barnen har badat och så och nu leker dom ett tag innan det är dax för kvälls tv och sen natti natti....typ. Ikväll blir det väl lite Bones också och sen lär jag garanterat stupa i säng.

Hoppas att ni har haft en bra dag?

 

Here I am again...

2011-01-17 @ 08:56:03    Postat av: Susan Gullix


Lille Herr Nilsson


Herregud vad min blogg står stilla (och kamera med för den delen). Gör i alla fall ett försök så får vi se helt enkelt. Är man inte på topp så är man inte antar jag. Men i alla fall....kommer tillbaka nu anyway.

Vi tvättar här idag och det var med start klockan 6 imorse. Varför väljer jag sååå tidigt och med barn? Att ha med mina barn i tvättstugan...ehhh....jag är lika glad varje gång att tvättstugan överlever deras bärsäkargång (heter det så?). Dom älskar att följa med i tvättstugan så jag ska väl vara glad så länge dom vill det men goosh....dom river stället och fightas med varandra. Nåja....nu är det bara kvar att hämta det sen så sen är det klart för denna gången.

Sen måste här städas idag...ser ut som ett världskrig här efter helgen, Really alltså. Hur kan det bli så? Jo...antagligen för att jag inte hade någon lust till att ta tag i något under helgen. I guess! Så det ska vi också sysselsätta oss med idag. Mat ska vi också ha, lekas ska det också göras, badas...och en massa annat. Hmm...en kloning eller 4 utav Susan hade suttit fint. 

Just nu är det i alla fall lugnt. Eliott tittar på sopbilar på sin dator och Stella leker med alla sina dockor på sitt rum. Jag tänker sitta här ett litet tag innan jag beger mig på kaoset här hemma. Man måste väl samla kraft, eller hur?

Just det...en maaaassa inlägg har jag på Bloglovin´som väntas på att bli lästa. Ska plöjja igenom dom också...när tid finns. Får ta lite i taget. Men så att ni vet så har jag kikat in hos er mellan varven trots att jag har varit borta från bloggandet.

Några bokstäver...typ

2011-01-13 @ 09:04:30    Postat av: Susan Gullix
Hej på er....jag är inte helt inne på att blogga ännu. Jag har för mycket annat som snurrar :/ Men dagarna fortsätter rulla på i sin vanliga ordning. Dagis, städ, matlagning, bad, underhållning av barn, sova osv...ja, ni förstår. Barnen tycker att det är skönt att vara tillbaka på dagis igen så det är i alla fall skoj. Hoppas i alla fall att ni har det bra. Jag är inte så flitig med att kommentera som ni har märkt men jag tassar in mellan varven och kollar läget lite.

Oj?

2011-01-11 @ 17:07:19    Postat av: Susan Gullix
Hmmm....ehhhh.....öööhhh......jag har ju inte bloggat idag? Men...ja, jag tar det en annan dag. Typ som imorgon kanske. Då jag eventuellt har en bättre dag med mig själv. Jag har inte det idag. Skulle helst vilja hoppa av en hög klippa eller liknande...typ. Ja, så känner jag idag!
Återkommer....imorgon?

Monday it is..

2011-01-10 @ 08:23:33    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här gick man upp klockan 6 då larmet på mobilen ringde. Det var dax att sätta igång med tvätten. Barnen vaknade också vilket var bra för då kommer dom i säng i tid ikväll. Dagis dax imorgon ju så backt to the rutins! Nu hänger tvätten på tork och jag sitter och slöar lite innan jag ska ta tag i städeriet. Blir en sådan dag idag och det behövs. Stella sitter och tittar på barn tv just nu och Eliott spelar Transformers spel på sin dator.

Igår kväll blev det inget Bones....buhu. Fattas dom första 4-5 avsnitten av säsong 5 fortfarande. Knäckande!!! Vi såg först en film men den stängde vi av ganska fort för den var för tramsig (parodin på Mc Gayver...eller vad det nu heter) så vi såg istället på Hipp Hipp och skrattade lite=) Ikväll blir det i alla fall nya avsnitten utav V och Desperate Housewives. Får hoppas också att avsnitten utav Bones dyker upp.

Nåväl....lite kaffe innan det är dax att sätta på musik och städa. Och just det...har ni några bra serier att rekommendera, som inte är komedi serier?

Sunday

2011-01-09 @ 09:31:17    Postat av: Susan Gullix


Happy little Stella in the snow=)


Jahapp...då var det söndag idag då och imorgon (eller nja, tisdag) är det åter till vanliga rutiner med dagis och så. Barnen längtar jätte mycket! Förståeligt kanske då det var längesedan nu som dom var där. Gäller att komma tillbaka till normala läggningstider nu så dom kommer upp i tid på morgonen. Dom har ju faktiskt sovit längre nu för tiden.

Igår gjorde vi inget speciellt. Barnen lekte, vi lekte med dom, fixade lite, spelade Guitar Hero och lite så. Inget avancerat alls. Sen var det en jäkla seg dag i övrigt...tiden gick ju hur sakta som helst.  På kvällen såg jag och mannen på Bones och nu måste vi verkligen få tag i säsong 5 och resten som har visats av säsong 6 för vi har sett alla avsnitt vi hade och det slutade ju såååå spännande. Jag bara wtf...inte sluta så. Sneande verkligen när man ville se mer.

Nåja...idag gick vi upp en så där 7.15 (tidigt) och nu leker barnen Transformers efter att ha suttit och tittat på morgon tv. Jag har varit lite flitig och redan bäddat och diskat. Nu tänker jag sitta ner och slöa lite med en god kopp kaffe.

Ha en trevlig söndag (som förhoppningsvis går fortare än lördagen).

Saturday

2011-01-08 @ 09:27:42    Postat av: Susan Gullix
Då var det lördag och vi gick inte upp förrän närmre 8.30 idag. Härligt!!

Jag och mannen såg på Human Target igår då barnen hade lagt sig. Eller nja...inte direkt för jag kollade lite på Let´s dance först. Men jag såg bara ett avsnitt för sen när vi såg det andra avsnittet så somnade jag. Hmm....ovanligt. Så något Bones blev det inte alls...haha. Får kanske bli ikväll istället då.

Idag har vi inga planer faktiskt...tar dagen som det kommer. Känns inte så inspirerande att bege sig ut då det är regnigt och töigt ute. Slisk och slask gillar jag inte. Däremot så gillar jag sommar och sol så det är mer än välkommet nu;)

Nu ska jag ta och göra lite nytt kaffe och sen ska bädda barnens sängar hade jag tänkt. Hoppas att ni får en bra dag!

An ordinary Friday

2011-01-07 @ 18:42:13    Postat av: Susan Gullix


Barnen sitter och tittar på Ben 10 på Eliotts dator


Förutom att man läser om tusentals fåglar som trillar ner från himlen och tusentals fiskar som dör (why...mysko?) så har det varit en helt vanlig fredag idag. Vi sov faktiskt länge, ända till 7.30. Skönt men sen kom också barnen i säng senare än vanligt igår.

Vi har myst på här hemma...tagit det lugnt bara och lekt. Var ute en liten runda också innan. Det är i princip vad vi har gjort. Nja...lagat mat, diskat och plockat undan och så också så klart. Barnen har roat sig med att leka med Lego, kolla på Ben 10, lekt Transformers och byggt olika gömställe. Ja, här hemma heter det tydligen inte kojja utan gömställe=) Just nu sitter dom och kollar på Kent Agent på tv:n. Eliott har väntat ända sedan imorse. Hans favorit program nummer 1 för tillfället. Gissar på att dom kommer till att fortsätta leka efter det för dom är inte så trötta idag. Sen ikväll så ska jag och mannen mysa ner oss i soffan och kolla på något vi med. Serie eller film blir det ju....ska bara välja vad...haha.

Önskar er en mysig fredags kväll.


Jäklar vad fåglarna dör....

2011-01-07 @ 15:47:01    Postat av: Susan Gullix
What´s going on? Hur många fåglar som helst som trillar ner och är döda. Wierd...huh?

Aftonbladet

A nice day...

2011-01-06 @ 19:50:33    Postat av: Susan Gullix


Haha...jag vill också vara med ibland;)


Japp...kväll snart och det har varit en LUGN och näst intill bråkfri dag. Wohoo vad skönt=) Vi har egentligen inte gjort så mycket. Myst rundor här hemma, lekt, kollat på film och jag och mannen har lirat lite Guitar Hero. Barne har lekt jättefint tillsammans idag. Dom har ju så kul då dom leker så jag förstår inte varför dom kivar nästan varje dag...dom måste ju själv märka att det är roligare utan kiv.

Och just det....ÄNTLIGEN är Stella bellas lugg klippt. Har försökt i måååånga dagar nu med att klippa den. Mutat och hit dit men hon är ju verkligen mer envis än jag vet inte vad. Idag har vi försökt igen i omgångar med att muta och bla bla och nu här på kvällen så dealade vi. Att hon fick vara uppe längre om hon klippte luggen. Det gick hon med så mannen gick in med henne och klippte hennes lååååååånga lugg. Finally... så kan man se hennes fina ögon igen=) Nu sitter hon i mitt knä men nu är det snart natti för nu har hon fått vara uppe längre så.

Senare ikväll då även Eliott sover så antar jag att det blir att vi kollar på någon serie. Jag vill ju gärna se Bones men gissar på att mannen vill se Human target. Får se om vi får köra någon sorts deal här också då;)


Snöstorm?

2011-01-06 @ 08:03:25    Postat av: Susan Gullix
Vaknar vid 7 ungefär av att Stella väcker mig, går upp och ser att det är typ snöstorm ute. Ni vet när det är massvis av sån där minisnö som blåser och yr på alla håll och kanter. Blää säger jag bara. Tji att man kan gå ut idag liksom. Avskyr när det är så där...blåsigt!!

Igår var i alla fall Celine här hela dagen medans Marika var på jobb. Det gick så klart bara fint. Vi var ute ett tag och lekte och åkte pulka i snön och sen busade barnen jättemycket här hemma. Vid 16 tiden kom Marika och hämtade henne och strax därefter så spårade mina barn ur helt och hållet. Ett tag kännde jag att jag lätt skulle kunna lägga in mig på Sankta (eller liknande). Och det kännde jag på riktigt allvar. Båda barnen var helt....jag vet inte....demoniska? Mina nerver befann sig utanpå kroppen och jag bara ville att dom skulle lägga sig. Känns för jävligt att man längtar så mycket tills dom lägger sig men jag orkade inte mer. Dom knäckte mig igår. Så hoppas att det inte håller i sig idag igen...då rymmer jag.

I alla fall....2 bilder från igår!

Onsdag

2011-01-05 @ 08:37:46    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Hoppas att ni har sovit gott? Det har jag och fick sova till 07.10...inte dumt alls.

Idag kommer Celine hit till oss och stannar tills hennes mamma Marika har jobbat färdigt. Blir skoj att ha henne här. Dom kommer om ett tag och barnen här hemma tycker att det ska bli jätteskoj=)

Natten för Stella har gått jättebra igen. Inatt frågade hon inte ens efter den så jag anser henne som helt nappfri nu. Skönt....ingen napp, ingen blöja och ingen välling. Stora tjejen nu=) Liiiite sorgligt bara att dom växer så fort fort. Snart tonåringar ju...hihi. Nej, men det är väl skönt att dom växer upp men man saknar helt klart bebis tiden. Faktiskt!!

Ute snöar det som bara den och har väl gjort sen igår kväll. Gah....jag vill ju inte ha mer snö nu. Jag längtar jättemycket efter sol och värme nu. Barnen likaså. Eliott är inte speciellt glad över att det kommer mer snö. "Men åhhh....jag vill ju att blommorna ska kunna komma upp nu" sa han. Jag kan inte annat än att hålla med honom.

Nåå...önskar er en bra dag mina fina vänner.

Full fart hela dagen...

2011-01-04 @ 18:42:15    Postat av: Susan Gullix


Todays kidz striking a pose...haha


Jahapp, det var denna dagen det. Fullt fart har det varit sedan imorse. Det var dax att ta bort julen och så fick det bli. Och med 2 hjälpredor (eller vad man ska kalla dom) så tog det sin lilla tid eftersom det blev lite kiv och så emellanåt. Och då man plockat bort julen så får man även se till att städa eftersom det blir glitter rester och annat som skräpar ner. Och att städa då barnen plockar fram hela tiden tar också sitt lilla tag...haha. Ja, jissus. Men till slut så...så blev allt klart och nu finns här inte ett spår utav jul. Känns väldigt bra!!

Gav oss ut en runda sen också och så har vi ätit mat, barnen har badat och lekt och lite så. Stella har nygligen somnat och det gick lika bra idag utan nappen. Somnade även fortare än igår så tummen upp. Eliott sitter och tittar på barn tv ett tag till innan han också ska sova sen. Ikväll blir det kanske att vi ser på Bones (I hope so) och sen somnar väl jag antar jag;)

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Så var det nappfritt

2011-01-04 @ 08:49:33    Postat av: Susan Gullix

Go morron på er i blogglandia. Ny dag idag och idag ska julen verkligen ut. Blev ju inte av igår eftersom vi fick för oss att byta med barnens rum.

Det gick i alla fall bra för Stella att somna utan sin napp igår. Hon skrek inte eller något alls, vilket faktiskt förvånade mig. Det tog tid för henne att somna helt klart men hon frågade inte ens efter den utan la bara snällt och höll mig i handen tills hon till slut somnade....40 minuter senare. Sen vaknade hon vid 04 tiden och frågade en gång efter den men sen somnade hon om igen. Duktig tjej=) Skönt att den där eländiga nappen nu äntligen är väck!

Och sen snö....det har vi fått mer utav. Det regnade ju här för ett tag sedan och mycket utav snön började försvinna. Sen blev det isgator och sen började det snöa igår kväll. Vitt överallt igen då vi vaknade imorse men nu ser det ut till att töa bort. Fine...bort med allt bara för jag vill verkligen inte ha mer snö. Så det så;)

Nu sitter vi här och morgonmyser och kollar på lite barn tv....sen är det snart dax att sätta fart med att få undan julen.

Bumblebee

2011-01-03 @ 19:15:28    Postat av: Susan Gullix


Bumblebee från Transformers har varit här idag=)


Visst är Eliott cool som Bumblebee? Den har han fått utav sin pappa idag. Den har olika ljudfunktioner som Bumblebee har och lite annat. Eliott är lycklig för den har han suktat efter ett bra tag. Stella fick en "sluta med napp present" som var ett stall med häst, docka och hästmat från Babyborn. Hon blev jätteglad hon också=) Så ja, nu leker barnen och det är ju bra för då blir Stella ännu mer trött och därmed blir det kanske inte så mycket gnäll då hon ska sova utan napp. Hoppas att det går bra. Vi får i alla fall hålla tummarna för det=)

(  Och sen är jag jätteglad för en väninnans skull också men det håller jag för mig själv;) )


 

Det blev lite ändring...

2011-01-03 @ 16:16:02    Postat av: Susan Gullix
Hmmm.....nå.....julen är kvar här hemma. Jag och barnens satt och diskuterade här imorse och kom fram till att vi skulle byta tillbaks så att dom fick egna rum igen. Och det blir ju bra pga av olika anledningar.

1. Stella är inte rädd för att vara själv på sitt rum längre.
2. Eliott har sagt ett par gånger att han vill ha rummen som dom var innan.
3. Stella påbörjar projekt "sluta med nattnapp" ikväll och det är väl inte så kul för Eliott att höra henne skrika och ha sig då dom ska sova ikväll.

Jo, ja....vi har bytt och det tog ju en del timmar. Tömde först lekrummet på alla saker och sen bar jag in Eliotts säng och ställde iordning hans rum med hans saker. Sen var det till att ställa iordning i Stellas rum med hennes saker. Det blev bra och nu är det så här, med varsett rum. Jag har fotat men det är svårt att få med hela rummen. Stella har ju sin spis och sina dockvagnar men det kom inte riktigt med på bilden. Och Eliott har ju sitt skrivbord med sin dator och lite så som inte är med på bilden men ni kan i alla fall se lite grann hur det blev.


Bye bye Christmas och ett dilemma

2011-01-03 @ 08:21:06    Postat av: Susan Gullix
Go morron....ny vecka och nya tag. Verkligen helt nya tag!! Mannen är på jobb för nu är hans semester slut och idag tänkte jag plocka bort allt vad som har med jul att göra. Eliott brast dock i tårar då jag sa att vi skulle plocka undan julen idag. Lilla gubben då. Men julen är över och jag är trött på allt som är rött och juligt. Så det är vad jag snart ska ta och sätta igång med.

Ett dilemma jag har som jag inte vet hur jag ska deala med. Det är så att lille Herr Nilsson plötsligt och sedan ett bra tag tillbaka har blivit väldigt rädd. Alltså...han vågar inte gå någonstans i lägenheten själv utan man måste följa med honom. Om han ska kissa på toaletten, om han ska gå till köket....han vågar inte ens leka själv på sitt rum längre utan tvingar Stella att leka där med honom. Och det är ju inte alla gånger som hon vill och då blir han skit förbannad. Så kan vi inte ha det, det är ju ganska tydligt. Han är snart 5 år och vågar inte gå på toaletten själv. Hur gör jag liksom? Jag kan ju inte låta honom kissa på sig för det vet jag att han hade gjort om ingen går med honom. Hur gör man liksom för att få honom tillbaka till där han var innan? Han kunde ju själv förr, han kunde även somna själv men nu måste jag sitta hos honom men sen hamnar han ändå på soffan efter ett tag. Jag håller på att bli galen helt ärligt. Några tips eller idéer? För som det är nu så är det inte mycket han vågar själv. Och jag fattar inte varför.

Vi är sååå dumma!!!

2011-01-02 @ 18:55:49    Postat av: Susan Gullix


Utslagen liten kille på nyårskvällen innan det skulle smällas fyrverkerier


Idag har det varit en sådan dag då vi (mannen och jag) är jättedumma, jättetaskiga och jag vet inte allt....enligt Eliott. Stackars påg som har en sådan hemsk mamma och pappa som inte låter honom slåss, rivas och göra som han vill. Visst är det hemskt för honom att ha en sådana föräldrar som vi? Herregud...han är 4½ men ibland undrar jag om han är en trostsig tonåring eller vad. Här kan vi tala om humörsvängningar. Idag är en sådan dag då jag önskade att jag antingen var döv eller att där fanns en On/Off knapp på barnen. Och sen lite PMS på det så blev det hela ännu värre:P

Nåväl...snart dax för att börja projekt läggning utav barn....startar med den lilla. Sen blir det bara slapp för hela slanten ikväll kan jag lova.

Sunday it is

2011-01-02 @ 08:35:53    Postat av: Susan Gullix
Go morron världen;)

Idag är det söndag och det blir väl en vanlig tråk söndag antar jag. Stella och Eliott sov till närmre 7.30 imorse så det var helt ok. Dom hade ju en del missad sömn att ta igen om man säger så.

Igår kväll var det i alla fall lugnt. Jag och mannen kollade på Bones och åt Marängswiss och jag kunde faktiskt hålla mig vaken till strax innan 22.30. Inte illa med tanke på att jag bara hade sovit 4 timmar natten innan. Nu är man väl mer rätt i allt med sömn men sen å andra sidan sett så är jag väl konstant trött;)

Idag vet jag i alla fall inte vad vi ska göra. Får se men blir väl mest lugna puckar. Vardagen är tillbaka imorgon så då kan vi deala med allt då istället känner jag. Nåväl....är för trött och har inte så mycket att skriva just nu. Hörs senare!!!

The first day of the year is over...

2011-01-01 @ 18:26:41    Postat av: Susan Gullix


Barnen lekte med bilar imorse


Idag har det varit en lugn dag, som det oftast brukar vara dagen efter nyår. Man är ju lite mör då och det kan man säga att jag har varit och är idag. Har sovit typ 4 timmar under natten så jag är sååå trött. Risken finns att det slår över så att jag blir övertrött och speedad istället .

Barnen har (tro det eller ej) faktiskt lekt massvis idag på egen hand OCH utan att bråka. Liiite bråk men det överlever man och det får man ta. Duktigt utav dom!! Nu sover Stella och hon somnade ganska så snabbt. Inte konstigt kanske då hon inte har sovit så mycket under natten. Eliott är också jättetrött så han blir inte iheller långvarig. Själv är jag som sagt också rejält trött men jag ska hinna mysa med mannen och förhoppningsvis hinna se något avsnitt utav Bones innan jag somnar. 

1:a Januari 2011

2011-01-01 @ 09:26:55    Postat av: Susan Gullix
Go morron så här på det nya året....2011!!

Jag som trodde att jag skulle få sova länge idag och allt....jo men tjena. Stella började första gången tjata om att gå upp då klockan var runt 6 tror jag och tjatade sen ända fram till 8 då jag gav upp. Jag somnade inte förräns vid 02 så jo visst är jag jättepigg *ironisk*. Eliott sover i alla fall ännu men han sov inte än då jag la mig vid 02 igår (idag?).

I alla fall....barnen var ju uppe här igår och Stella somnade vid 20 tiden och då hade hon varit uppe sedan 5.30 tiden. Eliott somnade i soffan runt 21 tiden tror jag det var. Dom hade varit ganska intensiva och kiviga här på kvällen så några timmars andrum då dom sov behövdes;) Jag och mannen kollade på 3 avsnitt utav Bones innan det var dax att väcka barnen. Dom skulle ju absolut inte missa fyrverkerierna=)

Stella vaknade på 1 sekund då jag gick in och väckte henne, inga problem där inte. Eliott var lite mer svårväckt men till sist så slog han upp sina blå. Tog på dom kläder, skor och jackor och sen gick vi ut på inglasningen och kollade in alla fyrverkerier och pussades vid 24 slaget . Barnen tyckte att det var spännade och kul med alla fyrverkerier och detta året small det mer än förra.

Sen var dom uppe lite till efter det och vid 01 tiden somnade Stella igen i sin säng och sen vid 02 somnade jag (hade varit uppe sen 5.30 så var gaaaanska trött). Eliott kunde inte somna då han var rädd för stormen bla så han fick minsann sitta uppe hos sin far. Vet inte när han somnade (och han har hunnit vakna nu mednas jag bloggar).

Idag blir det en latmans dag som det alltid är efter nyår. Jag är mega super trött och lär väl somna tidigt ikväll. 

Hoppas att ni alla hade det mysigt och trevligt vid ert nyårsfirande?