Massa fart men härlig dag

2011-05-31 @ 17:17:52    Postat av: Susan Gullix

Phew.....jahapp, första gången typ som jag sitter ner på rumpan då det har varit ännu en dag med fart och fläkt.
När jag hade lämnat barnen på dagis så gick jag hem och åt lite frukost och sen tog jag bussen ner till stan. From imorgon så är det ju kontant stopp på bussarna så busskort till mig och mannen fick införskaffas. Kan ju säga att det inte bara var jag som var nere och skulle fixa busskort. Skånetrafiken har fått jobba hårt idag...haha.

Sen vandrade jag vidare i stan på jakt efter födelsedags present till barnens farmor som fyller år imorgon. Inte det lättaste men sen hittade jag en present som jag tror och hoppas att hon blir glad för. Det återstår att se då vi ska dit imorgon.

Hem om och i med en snabb kopp kaffe (slurp) och sen hämtade jag barnen. Och sen var det ju bara till att vara ute. Kanon väder idag ju. Till Eliotts stora lycka så kom gräsklipparen idag och klippte båda gräsmattorna så ni kan ju gissa vem som var eld och lågor? Sen har han själv roat sig genom att klippa gräset med sin gräsklippare i 3 (TRE) timmar. Halle dar...lille påg. Grannarna var också ute så Stella lekte med barnen som var där och sen blev det fika och snack och så där. Mycket trevligt!!

Nu är jag mer eller mindre död här i soffan. Var ju uppe hur tidigt som helst imorse och sen i full gång. Men ja....skit samma liksom.

Tyvärr har jag inga foto från idag då jag inte hade laddat batteriet till kameran...såååå fotolöst blir det faktiskt idag. Boring...I know!!!

Big F-ing bakslag

2011-05-31 @ 08:30:27    Postat av: Susan Gullix
Näää.....jag blir så jäkla trött på mig själv så jag spyr. Antingen äter jag för lite eller så äter jag way to much. Sedan i lördags så har jag krängt så hmm....väldigt lönt att jag gick ner nästan 5 kg innan dess. Vad fan är det med mig? Vet ni vad? Igår kväll krängde jag i mig en HEL paj och till det hade jag 5 dl vaniljsås. Fattar ni? Hur normalt är det på en skala att äta en hel jäkla paj för sig själv???? Jo, jag har vägt mig idag och ja....upp, upp, upp i vikt så nu står vikten på 64.5 kilo (67.6 för 3 veckor sedan. WTF? Nu vet jag inte vad...får väl se ut som en jäkla Michelin gubbe.

Annars....Stella ville upp 05.18 imorse (jäkla fåglar som måste kvittra så tidigt). Jag är mer än trött kan jag säga. Men vi är redo för dagis nu men som vanligt så finns här en massa att fixa här hemma så lugna puckar blir det då rakt av inte.

Hörs sen......hoppas att ni får en bra dag!!

Men....eh...heeeej

2011-05-30 @ 19:23:01    Postat av: Susan Gullix
Tjena mors....här har vi verkligen inte haft tid att blogga idag för det har varit full rulle sedan imorse faktiskt så det är i princip först nu som jag sitter ner och kan koppla av lite. Phew.....säger jag på det.

Vi började med lite mys på morgonen (of course) och lite barn tv och frukost och så där. Sen blev det till att bädda och plocka undan morgon röran som alltid. Tog en promenix till Maxi för att inhandla det som behövdes och yes....häääärligt väder ute idag ju. Wiiie.....kanske kan vara så att sommaren kommer nu? Det hoppas jag verkligen på för man är allt lite trött på allt regn och alla gråa dagar.

Sen blev det en liten paus här hemma innan det var dax att sortera all tvätt som skulle tvättas. My lord....det är ännu ett mysterium var allt kommer ifrån? När tvätten var startad så höll vi oss ute och lekte i det fina vädret och det var skönt att man bara kunde ha på barnen shorts, t-shirt och sandaler igen. Dom lekte och byggde en massa hav och berg i sandlådan och sen körde dom med en båt där och Stellas anka simmade i havet osv. Var roligt att lyssna på dom då dom lekte. Efter några vändor i tvättstugan och efter lek ute så gick vi upp och lagade mat som blev nypotatis, fiskpinnar, remouladesås och grönsaker. Gottigt men ingen av barnen "tyckte om" potatis idag (mmmm...dom har sina perioder). Men minsann...då jag sa att dom absolut INTE fick äta upp lillasyster potatis, kung potatis, kusin potatis osv så blev det fart på dom och helt plötsligt så hade dom minst 8-10 potatis var i sina magar....haha. Och som dom garvade eftersom där självklart fanns en historia kring varje potatis.

Hmmm....ja, sen klippte jag Eliotts hår och sen fick han duscha då han inte ville bada idag. Stella ville så klart bada så medans hon gjorde det så sorterade jag in all tvätt, vilket tog sin lilla tid. Därefter har det blivit lite lek och nu ligger Stella och är på väg att somna i sin säng och sen är det om ett tag natti för Eliott också.

Phew...jap, det var våran dag det...som ändå har flötit på ganska bra. Tur det. Lär väl kanske somna helt utslagen i soffan sen om ett tag kanske...hihi. Hopas dock att jag håller mig vaken till längre än 21 i alla fall.

Susan - The naked truth

2011-05-29 @ 17:17:49    Postat av: Susan Gullix


Mamma och Stella mys

Haha....ja, så där ser jag ut då jag är hemma och myser runt. Osminkad och tjusig....typ. The naked truth så att säga. På bilden ser ni också lite utav min fina pyjamas jag fick i Mors dags present och så ser ni att luggen numer är klippt på Stella. Hon ville själv så nu kan hon se igen.

Annars har vi en lugn mys dag här hemma och det känns som om det inte gör något då vädret ute ändå är mög. Eliott spelar på PS 2:an, Stella leker inne på rummet, mannen lirar Guitar Hero och jag passar på att blogga. Jag lirade också innan men nu har mannen hittat ett nytt spel (AC/DC på Band Hero) och där failade jag direkt så jag gav upp...haha. Var visst en jäkla skillnad på Band Hero och Guitar Hero.

Till mat idag så har vi ätit kyckling, nypotatis och gräddfil och så där gott. Seriöst...jag älskar ny potatis. Så....hmmm.....ja.....min där diet gick käpp rent åt helsike idag igen. Bra jobbat Susan.....not!!! Kanske nya tag imorgon?? Jag var ju så duktig innan jag frossade igår. Well well!!

Ikväll gissar och hoppas jag på att vi ser film. Igår såg vi Red Riding Hood och den var riktigt bra. En film helt i min smak faktiskt. 

Önskar er en bra kväll och hoppas att ni har blivit firade idag? Såg att det går att kommentera på Blogg.se bloggar igen så ska kika in till er nu.
 

 

Happy Mother´s Day

2011-05-29 @ 10:47:43    Postat av: Susan Gullix
Idag är det den 29:e maj......så stort GRATTIS till alla oss MAMMOR idag. Fy fan vad vi är bra eller hur?

Min morgon startade med morgon pigga barn som skulle upp 06.15. Men dom är i alla fall väldigt snälla och lugna så det är tummen upp på det. Har fått en ny pyjamas där det står Världens Bästa Mamma på så den myser jag runt i nu. Fick dock byta den till en mindre storlek då den andra var gigantisk.....hihi.

Annars idag så får vi se vad som hittas på....än så länge har jag ingen som helst aning.

Hoppas att ni alla mammor får en ordentligt mysig och bra dag idag.


(Ps. Går inte att kommentera på Blogg.se bloggar så jag får återkomma.)


(Lånade en bild då jag inte orkade knåpa ihop en egen)

Intensiv dag

2011-05-28 @ 19:39:26    Postat av: Susan Gullix
Goosh......man är ganska trött i huvudet idag kan jag säga. Barnen vaknade 05.30. Jag höll på att dö bokstavligt talat. Vad hände med att sova till 7.30??? Sen har dom varit högt uppe i taket exakt hela dagen. Förstår inte vad dom har gått på riktigt idag men holy shit alltså.

Nu är Stella i alla fall i säng och jag hoppas att hon somnar snabbt och sen är det snart även Eliotts tur att somna. Sen är det kväll och först kan jag och mannen få ha lite mys tid tillsammans på våran 7 års dag. Vi ska äta potatis gratäng och reben och sånt där gott och kolla film till det. När vi var på Maxi innan idag så var det första gången som jag kollade vad dom hade i delikatess disken och my loooord. Gick upp 3 kilo bara utav att titta på allt gott som fanns där. Sååå....gick inte att låta bli att köpa något gott där ifrån ju. Men andra ord....en frossar kväll ikväll då och mina kilo jag har tappat kommer väl dubbelt tillbaka nu. Blir trippelt så hårt på det igen imorgon med att vara nyttigt.

Men jag orkar tyvärr inte skriva mer nu....tänker bara ta 5 minuter och låta hjärnan vila efter allt sorl och högljudda nivåer idag....phew!!!

7 år med kärlek

2011-05-28 @ 06:08:23    Postat av: Susan Gullix

Jag vill ha....

2011-05-27 @ 17:35:37    Postat av: Susan Gullix

Helt seriöst...idag vill jag verkligen kränga i mig ALLT möjligt.

*Choklad
*Kebab
*Chips
*Ostbågar
*Godis
*Marängswiss
*Äpplepaj med vaniljsås
*En fet stek med massa god och fet sås
*Tacos

Åhhhhh....jäkla tur att allt det inte läggs på ett fat framför mig för det hade nog varit slut på 30 minuter!!

Laughing out loud

2011-05-27 @ 09:35:46    Postat av: Susan Gullix
Go morron...då var det fredag. Jag vaknade utav mig själv idag faktiskt. Vaknade utav att jag låg och asgarvade högt (så mycket skratt så att man inte kan sluta ni vet). Stella vaknade också och sa: "Mamma, vad skrattar du åt"? Haha, det var omöjligt att sluta skratta...helt stört. Och det var inte ens en rolig dröm utan mer en mardröm. Jag var ute på natten och blev jag jagad utav en gubbe/man som skulle fånga mig och stänga in mig. Jag sprang och sprang och till slut så kom jag till ett brant stup som jag skulle nerför. Där trillade jag och så började jag asgarva. Och ja...så vaknade jag då utav att jag låg och asgarvade. Jo...så startade min morgon.

Barnen är i alla fall på dagis nu och jag har precis bäddat och plockat undan. Ska om ett tag iväg och storhandla så det är gjort, och sen kommer ju mannen hem idag. Ska bli skönt att få hem honom igen. Blir en mys kväll sen ikväll och det får det ju bli imorgon också eftersom det är våran 7 års dag då. Men den får som sagt "firas" på kvällen då barnen sover.

Nää...lite kaffe och sen iväg om ett tag då. Önskar er en underbar fredag! 

Kväll

2011-05-26 @ 19:27:16    Postat av: Susan Gullix


Ja, då var det kväll. Har precis sagt go natt till den lilla prinsessan som snart somnar. Trött liten tös idag. Eliott har en halv timme till innan han ska sova och sen hålls det kväll här. Får se vad jag hittar på. Slöar nog bara i soffan och får hoppas att det kanske kan visas något utav intresse på tv:n. Lär nog inte bli så himla långvarig ikväll för jag är dödens trött.

Vi har i alla fall varit ute en runda innan idag. Eliott hade med sig sin gräsklippare och Stella hade med sin dockvagn. Så gungades det för fullt och så studerades det på insekter. Himla spännande enligt barnen. Annars har det mest varit lugnt.

Som sagt....dödens trött så jag avslutar här så ska jag med mysa med sonen innan han ska i säng.



Singel Lady

2011-05-26 @ 08:18:34    Postat av: Susan Gullix
Ja...jag får väl nästan kalla mig singel då mannen är iväg på event och inte kommer hem förräns imorgon. Lite trist är det allt men i detta läget är det ändå ganska skönt att få vara själv, även om jag saknar honom. Han kommer hem imorgon eftermiddag i alla fall och sen på lördag så är det våran 7 års dag. Hjälp...vad fort dom åren gick.

Stella somnade igår vid strax innan 19.30 och sen somnade Eliott vid lite över 20 tiden. Jag tog tag i min författar sida och skrev en massa på datorn. Sen fastnade jag där och kunde inte sluta skriva. Som det kan bli. Men det var ganska skönt att få skriva så mycket om än väldigt jobbigt och tufft.

Idag är det i alla fall torsdag. Stella vaknade vid 06.15 tiden och Eliott kom strax efter 07. Frukost har dom ätit och nu leker dom lite. Jag ska snart bädda och plocka undan lite och sen får vi se vad vi hittar på. Ska i alla fall ut en liten runda sen tänkte jag så hoppas att det inte finns några planer på att regna.

Vad ska ni hitta på idag?

Emotions

2011-05-25 @ 12:04:49    Postat av: Susan Gullix
Förlåt för att det inte blev något bloggande igår men det gick inte att blogga igår. Då jag inte kan blogga öppet om allt så fick det bli en liten paus istället. Fick reda på väldigt mycket igår som var upprörande och slog undan fötterna för mig så det var en väldigt känslosam dag igår med känslor som var både ut och in. Hoppas att ni har förståelse för det. Idag känns det liiiite bättre så.......

Barnen är på dagis och  vid 10 tiden idag så åkte mannen till Tylösand då han är på konferans och lite sånt där. Så jag är ensamstående tills på fredag eftermiddag med andra ord. Blir väl lugnt det med. Blir lite trist här på kvällarna men kan kanske vara bra att få vara lite själv och rensa tankarna.

Får se vad jag och barnen hittar på sen då jag har hämtat dom på dagis. Det blåser fasligt mycket ute så hoppas att dom kanske kan avstå en dag utan att vara ute sen. Hoppas dock inte för mycket för båda mina barn är riktiga ute ungar men idag hade det faktiskt varit skönt att bara få vara hemma och mysa.

Skriver mer senare.....har lite att stå i här hemma.



Tisdag it is och vägningsdag

2011-05-24 @ 06:32:42    Postat av: Susan Gullix
Go morron...då var det tisdag och Stella tyckte att det passade att gå upp 05.45 idag. Joooo, jag är TRÖTT!! Men men....bara att gilla läget liksom. Tisdag idag och jag har vägt mig idag, precis som jag ska. Vågen stod på 63.7 kg idag så på två veckor har jag blivit av med 3.9 kg. O yes!!! Fan vad bra det här går och inget sug efter godis och sånt där har jag.

Barnen ska till dagis idag och sen får vi se sen. Ute är det regnigt och tråkigt och nu börjar jag bli riktigt less. Vill att sommaren ska komma nu. Fan om det är så här regnigt och tråkigt hela sommaren.

Men...nu ska jag se till att väcka sonen och mannen så hörs senare. Ha en fin fin dag så länge.

Bloggsvar

2011-05-23 @ 17:48:23    Postat av: Susan Gullix
Som ni kan se så har jag numer en ruta här till vänster med Bloggsvar. Där kan ni ställa vilka frågor ni vill till mig så svarar jag.

Jag har även 3 inbjudningar så hojta till om du är intresserad!

Vägning

2011-05-22 @ 08:04:14    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Då var det söndag idag och än har jorden inte gått under. Hmmm....det var ju sagt att den skulle gå under den 21:e maj. Någon som trodde på det? Knappast va?

I alla fall. Idag är det söndag och egentligen så har jag tisdag som min "vägar dag" men kunde inte hålla mig så tog en liten smygtitt idag. Idag väger jag 64.3 kg så alltså har jag gått ner 3.3 kg sedan förra tisdagen. Start vikten låg ju på 67.6 kg...så då har jag väl räknat rätt? Trodde aldrig att jag skulle klara av det här men det går ju fin fint. Ska väga mig på tisdag igen men gissar på att den står på samma vikt då som idag. Bara några kilo kvar nu ju.

Idag är det i alla fall en tvättar dag...inte så kul men måste ju göras ändå. Har provat att knäppa med fingrarna men nopp....tvätten är kvar ändå. Hade i alla fall varit bra om det hade fungerat så!!

Just nu håller vi morgon ännu. Jag är inte lika pigg som barnen som är i full gång så fort dom öppnar sina blå.

Önskar er en bra dag så hörs vi senare!

Musiklekplatsen

2011-05-21 @ 13:48:35    Postat av: Susan Gullix


Imorse efter att vi hade hållt morgon här hemma så gick jag och barnen iväg till Musiklekplatsen. Docka, gräsklippare, sandsaker och lite mackor och dricka tog vi med oss dit. Soligt härligt väder var (är) det också så det var ju bra.

Vi spenderade några timmar där då det gungades, klättrades, grävdes, klipptes gräs, spelades musik på instrumenten som är där, det lektes med andra barn osv. Barnen tyckte att det var roligt där, som alltid.

Nu är vi hemma...jag har fått mitt efterlängtade kaffe. Barnen sitter och slappar lite nu och likaså jag och mannen. Gissar på att det blir full action igen om ett litet tag.

 

Early morning....

2011-05-21 @ 08:21:37    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Jag tror att klockan var en bit innan 06 då Stella började tjata om att vi skulle gå upp. Absolut inte tyckte jag och lyckades efter mycket om och men få henne att somna om....ett litet tag till 07 bara. Jag ville inte gå upp då iheller men kännde att jag inte hade något annat val. På morgonen gillar jag absolut inte att solen skiner igenom fönstret hur mycket man än täcker för.

Igår i alla fall så var vi ute och lekte och hade det lite mysigt. Men jag vet inte riktigt vad det var med mig. Om det var min hemska dröm som satte effekt på mig eller om jag bara hade en dålig dag men jag var väl inte på topp humör direkt igår. Irriterad och vresig för lilla minsta tyckte jag och det med en combo utav barn som var uppe i 580 hela dagen. Yiiieks!!! Var i alla fall skönt då dom hade lagt sig för då blev det tyst. Oj, jag var verkligen ljudkänslig igår. Well...hoppas på en bättre dag idag men något är det som ligger och lurar.

Vet inte vad jag ska skriva riktigt mer så avslutar med att visa en bild på Stella då hon gungar sin älskade hund



Scary dreams

2011-05-20 @ 08:55:02    Postat av: Susan Gullix
Det här med drömmar kan få en helt ur balans och få en att verkligen tappa fotfästet emellanåt. Hemska drömmar som känns  precis som verkligheten!! Inatt har jag drömt helt sinnessjukt hemskt och jag vaknade och var helt.....ur balans? Vilken effekt drömmar har...då dom är så verkliga och då man blir så rädd. Galet värre. Den här drömmen lär väl sitta i ett bra tag. Den naggar lite där bak hela tiden och vill inte riktigt släppa taget. Får allt försöka "packa ihop" den och låsa in den....eller kasta bort den om det går. Ibland kan det ju fungera så?

I alla fall så är det en lugn morgon här. För tillfället så leker barnen och senare så ska vi helt klart gå ut. Solen lyser idag och det ska bli fint väder. Wihoooo för det i alla fall. Får hoppas att den där kära solen är här för att stanna nu.

Igår när mannen kom hem vid strax efter 22.30 så kollade vi på det sista avsnittet utav The Pacific MEN båda två somnade gott i soffan och vaknade när avsnittet var slut. Hmmm....blir allt till att se om det. 

Men nu ska jag snart se till att få väck morgon röran, barnen ska ha frukost och senare efter det så blir det till att gå ut. Hoppas att ni får en mysig fredag.

 

"Sudda bort din sura min"....

2011-05-19 @ 18:23:28    Postat av: Susan Gullix


Lite lek utomhus då solen sken blev det allt idag


Som rubriken lyder så är det något som mina barn borde göra idag för sura miner har det blivit en del idag. När jag kom och hämtade barnen på dagis så var Eliott sur direkt, han sa inte ens hej utan ställde sig och surade i en hörna. Okej...hej på dig med liksom. Han var sur för att han visst skulle vara ute och inte inne. Jag hade varken sagt bu eller bä men han var sur ändå. När jag hade packat ihop grejjerna vi skulle ha med hem så bara sprang han iväg ut på gården på dagis och brast i gråt. Då var han ledsen för att han inte hade hunnit cykla på cyklarna där idag. Inte mycket som var bra med andra ord.

Lämnade sakerna från dagis här hemma och så tog vi med gräsklipparen och dockvagnen ut för minsann så blev det faktsikt fint väder idag fast att det såg dystert ut imorse. Sol gillas så klart. Var ute och lekte och hade det mys och sen gick vi upp och åt mat senare. Var lite snäll och gav barnen glass efter maten fast att det "bara" är torsdag men sen blev det skrik och tårar då dom hade ätit upp sin glass och för att dom inte fick tömma hela stora glasspaketet. Sen har det fortsatt på den vägen...inget bra och hit och dit. Jag fattar nada. En dålig dag helt enkelt? Sjukdom på G? Trötta helt enkelt? Eller något annat? Nu är dom i alla fall sina vanliga jag men Eliott är ganska trött. Men han har ju varit iväg hela dagen på äventyr och sen fortsatt ute efter dagis. Så han är ju trött med all rätt. Han sitter i alla fall och tittar på barn tv nu och Stella leker med sina saker.

Och ja.....jissus vad jag är sugen på godis. Big no no så klart men iiiiiii......jag kan nästan inte tänka på annat. Men jag ska absolut INTE ge efter...det här klarar jag. Har jag klarat det så bra nu så ska jag verkligen inte ge efter tycker jag.

Näää...känner att jag lätt behöver en mängd kaffe så det ska jag gå och ordna nu. Hoppas att ni har haft en bra dag??


 

Galet tokigt!!

2011-05-19 @ 08:14:49    Postat av: Susan Gullix
Haha...såg att jag hade helt FEL rubrik på gårdagens inlägg. Jag hade skrivit Torsdag men det var ju Onsdag igår jue. Haha....tala om att jag är en förvirrad människa. Nåja, jag har rättat till det nu i alla fall så nu är det RÄTT.

Idag är det då Torsdag och idag ska då Eliott åka iväg till Ängelholm med dagis. Såå trist väder dom får dock. Just nu regnar det men jag hoppas verkligen att det slutar. Inte för att det spelar Eliott någon roll för han är lika glad vilket som....men ändå liksom. Hoppas också att det inte ska vara sånt här tråkigt väder hela sommaren. Fint väder 1 vecka, regn 1 vecka, fint väder nästa vecka and so on. Kan solen och värmen komma nu och stanna....för evigt?

Igår skedde inte så mycket. Jag och mannen såg film då barnen hade somnat. Vi kollade på Sharpshooter med James Reamar (Dexter´s pappa). En film som var lite si så där och japp....jag somnade självklart på soffan. På tal om Dexter....oyes....där kommer en till säsong så ni kan kanske förstå hur lycklig jag blev då jag fick veta det?Vet dock inte när men gissar på september någon gång. Ola la...the cool killer is coming back.

Hela dagen och sen ikväll så är mannen på en "Kom ut dag" med jobb så ska bli spännande att se när han kommer hem ikväll. Hopas på att det inte blir fööööör sent bara. Han kan ju gott komme hem innan 20 i alla fall.

Well....ska snart se till att packa ner Eliotts matsäck och lite så och sen är det dax att lämna min prins och min prinsessa på dagis. Hoppas att ni får en bra dag men vi hörs senare.

Onsdag

2011-05-18 @ 19:10:18    Postat av: Susan Gullix

Jaha...hejsan hoppsan så....glömt av att blogga idag visst men bättre sent än aldrig, right? Har väl egentligen inte så mycket att blogga om utan det har mest varit en tråkig och seg dag. Är sååå trött så det finns inte. Undrar om jag återigen somnar på soffan ikväll? Har ju en förmåga att göra det...haha.

Stella har varit i skogen idag i alla fall med sin grupp på dagis. Fast hon själv säger att hon har varit på läger. Dom grillade där och hade det lite mys och Stella hade sett en grön larv. Och så sa hon att det inte fanns några stolar att sitta på i skogen så dom fick sitta på stockar. Lilla gullungen då.

Efter dagis så har vi inte gjort något speciellt. Ätit mat, barnen har badat och sen har dom lekt med lite allt möjligt. Kvällen närmar sig nu i alla fall och det är skönt tycker jag. Hoppas på att man är lite piggare imorgon.

Imorgon är det dax för Eliott att bege sig ut på äventyr igen. Dom ska åka iväg med tåg till Ängelholm och stanna där och ha skoj och äta matsäck. Det ser han fram emot.

Nu ska jag i alla fall avsluta här för snart är det dax för den lilla att hoppa i säng men bjuder på en bild utav mig och och Eliott som är tagen för ett tag sedan

En medalj till sonen

2011-05-17 @ 17:28:44    Postat av: Susan Gullix


Eliotts fina medalj


Eliott och hans dagis kompisar (och många fler) var ju som sagt i Pålsjöskog idag där det skulle springas busruset. Som ni ser på bilden så fick han med sig en fin medalj hem. Oja....stolt son minsann. Den ska vi hänga upp någonstans på hans rum så klart.

Imorgon är det dax för Stella att åka till skogen med sin grupp på dagis. Det ska hållas lite avslutning och grillning och lite så mys. Innan idag innan vi gick hem från dagis så var Stella allt lite busig och sa att hon skulle springa ifrån Annikka imorgon då dom är i skogen. Och om hon trillar så får Annikka ha med mååånga plåster. Ja...något i den stilen...haha. Well....får hoppas att hon inte gör verklighet utav sina rymningsplaner.

På torsdag sen så ska Eliott åka iväg igen med sin grupp. Dom ska åka tåg till Ängelholm och ha lite skoj och avslutning där. Det ser Eliott fram emot för han har faktiskt inte åkt tåg så ofta. Vi tar ju alltid bussen eller benen dit vi ska.

Kvällen här blir lugn. Barnen leker just nu. Eller ja, Stella leker och Eliott har fått tillåtelse att spela Spiderman på PS 2:an. Sen när dom sover så får vi se om det vankas film eller något annat skoj.


 

Minus

2011-05-17 @ 11:18:33    Postat av: Susan Gullix
Go morron...eller ja, go förmiddag kanske men det blir väl go morron i bloggen??

Idag är det tisdag och det är nu 1 vecka sedan jag startade med att vara lite nyttigare/hälsosammare och idag är det också dagen då jag vägde mig. Förra tisdagen så vägde jag 67.6 kg och idag stod vågen på 66 kilo. Wihoo....minus minus....1.6 kilo ner. Tackar. Då är det bara till att köra vidare och hoppas på nytt minus nästa vecka.

Barnen är på dagis och idag är det den dagen då Eliotts grupp  springer Busruset i Pålsjöskog. Kul väder dom har fått då...eller inte. Har ju regnat hela dagen. Men hoppas att det har gått bra ändå. Dom åkte iväg runt 9 tiden imorse och kommer tillbaka vid 13.

Annars...ja, det blir väl mest lugnt sen. Inget väder att hålla sig ute i direkt. Tycker gott att sommaren och solen kan komma tillbaka nu. Hur har ni det hos er där ni bor? Sommar och sol eller regn och rusk som här?

One picture - a lot of love

2011-05-16 @ 16:50:49    Postat av: Susan Gullix


(Japp, jag ser att jag har skrivit tråkigt men det ska klart stå tråkig. Orkar inte ändra!)

Monday it is

2011-05-16 @ 10:58:21    Postat av: Susan Gullix
Så där....måndag igen och åter till verkligheten efter en rolig helg. Idag är det att städa och tvätta som står på schemat men det är helt ok för då man tittar ut så är det bara grått, regnigt och trist i alla fall. Hello summer....where are you?

Jag är bara inom snabbt nu för jag ska verkligen se till att sätta fart här nu. Men tänkte bara berätta att jag faktiskt är fortsatt duktig på det här med att inte äta onyttigheter. Första dagen (som var i tisdags tror jag) var det jobbigt för jag var himla godis sugen då. Men sen var det lugnt och nu känner jag att det går galant. Tjihooo! Eller aaa, nu i lördags så blev det ju cider/vin och lite godis men det var ju lite party så då kan man inte undvika en massa. Och sen var det en dag det gällde. Näää....om jag får säga det själv så sköter jag det bra.

Men ja....vi hörs senare för nu ska städar tanten se till att komma igång här. På med hög musik och så släpper vi loss då.

Grillmys och skojsigt

2011-05-15 @ 16:11:00    Postat av: Susan Gullix
Go morron? Näää.....har varit vaken sedan 8.45 så morgonen var för längesedan men det är först nu jag orkar uppdatera bloggen.

Igår for vi iväg hem till Dennis och Johanna för att grilla och ha det mysigt. Hade bestämt sedan innan att vi här hemma, Dennis, Johanna, deras barn och Robin och Nettan skulle träffas för att ha skoj och grilla och lite så. Hade verkligen hur kul och trevligt som helst...som vi brukar ha då vi träffas.
Barnen lekte en massa och vi satt och drack öl/cider och snackade en massa. Mitt i allt som kom världens oväder in med massa regn, åska, blixtrar och hagel. Haha....i det läget så behövde vi nästintill megafonen för att kunna prata med varandra. Efter ovädret så kom då Robin och Nettan, vi åt, drack och snackade vidare. Musik spelades och det dansades och sjöngs så hmm...ja....lite roliga videoklipp och bilder har det blivit men hey...allt kommer absolut INTE till att visas här. Jäkligt skoj hade vi alla fall och sen när klockan var runt 23.30 så tog vi bussen hem. Här kan vi snacka om trötta barn men dom hade också haft skoj och busat massor. När vi kom hem så var klockan nästan 00.30 och då fullkomligt rasade vi i säng allihop. Tack Dennis och Johanna och Robin och Nettan för en grymt rolig och mysig kväll!!

8.45 imorse gick jag och Stella upp. Vi kollade lite på ESC som vi missade igår och grattis till Eric Saade som kom på en 3:e plats. Helt klart en bra placering även om jag helst skulle vilja se honom som vinnaren. Eliott vaknade inte förräns klockan 11. Så länge har han aldrig sovit men jo, klart killen var trött. Först läger i 3 dagar och sen uppe sent efter lägret. Hmmm....ska bli spännande att se när han somnar ikväll?

Idag har vi bara slappat och tagit det lugnt. Man är seg som bara den kan jag säga. Ingen skallebank men seeeg. Dock klart värt det så det är lugnt.

Visar några utav gårdagens bilder men mer än så får ni inte se...haha

Liten dagspaus

2011-05-15 @ 13:36:34    Postat av: Susan Gullix
Bloggen står lite still under dagen så uppdatering kommer senare under kvällen. Vi var och grillade och hade mysigt och skoj hemma hos Dennis och Johanna igår...såååå man är lite seg och mör idag.

Hörs sen ikväll!!

2 barns mamma igen=)

2011-05-14 @ 08:16:00    Postat av: Susan Gullix
Go morron på er. Blev inga fler blogginlägg och så igår för jag var fullt upptagen utav att mysa med sonen och att vara 2 barns mamma igen. Nu har jag fått känna på att vara 1 barns mamma men det är inte riktigt min grej. Jättemysigt och underbart att får vara själv med Stella så tro inget annat men jag gillar när det är mer tempo och action.

Jag, Stella och Daddy Cool gick till dagis igår eftermiddag och inväntade sonen. Då vi såg bilarna så var det stor lycka. Glad son, glad mamma, glad pappa och glad (men blyg) lillasyster. Kramade och pussade Eliott riktigt länge och ville inte släpa taget om honom igen. Han hade haft riktigt skoj och han hade varit jätteduktig. Han hade så klart en massa att berätta om allt han hade hittat på. På vägen hem släppte Stellas blyghet och hon skulle krama, pussa och hålla Eliott hela tiden. Gullisar. När vi kom hem så pratade vi om allt som hade hittas på, åt mat, mös massor, Eliott fick duscha och bli ren och sen var det bara mys för hela slanten tills barnen somnade. Underbart att ha honom hemma igen kan jag säga.


Utanför dagis....nyss hemkommen från lägret

My son is coming home today=)

2011-05-13 @ 07:56:28    Postat av: Susan Gullix
Go morron till denna fredagen den 13:e. Äsch känns lugnt, man har inte mer otur denna dag än någon annan. Eller ni brukar vara oturs drabbade just fredagen den 13:e? Idag kommer i alla fall min älskade son hem från lägret....wiiie. Som jag saknar honom alltså. Några timmar till (runt 15.15-15-30 tiden) sen ska jag krama och pussa sönder han.

Igår så hade jag och Stella mest en lugn och mysig dag. Vi höll oss hemma på förmiddagen och lekte och så. Stella lekte så klart med lera, hon älskar att sitta och pyssla med det. Efter att vi hade ätit mat och fixat undan det sen så gick vi ut på gården och lekte lite och sen ville hon cykla så vi cyklade bort till den stora lekplatsen vid Dalhem. Och nu säger jag TACK OCH LOV för cykelhjälm!!! Stella fick lite för mycket fart på cyklen och blev lite rädd. Hon bromsade hastigt och svängde samtidigt och det resulterade i att hon kraftigt vurpade av sin cykel och landade med bakhuvudet hårt i marken. Vill inte veta vad som hade skett utan hjälm. Man ser så många barn här som är ute och cyklar utan hjälm och jag tycker det är ren idioti, en sekund kan det ta innan olyckan är framme. Jag är rädd om mina barn i alla fall och inte en chans i världen att dom får cykla utan hjälm.

Morgon i alla fall nu och det är lugnt här hemma. Vädret är lite ostabilt idag så får se vad vi hittar på. Önskar er en bra fredag den 13:e.

Stella leker med lera...och så fin är inte leran nu kan jag säga...haha

I talked to my son

2011-05-12 @ 10:25:05    Postat av: Susan Gullix
Då min längtan efter sonen blev allt för stor så var jag helt enkelt tvungen till att ringa och höra så att allt gick bra. Pratade med Anette som berättade att allt går superbra och att Eliott många gånger har gått och sagt att det är himla kul att att vara på läger. Det är full fart hela tiden och han njuter järnet och har hur skoj som helst. Natten hade också gått superbra. Några fötter i ryggen på Anette men annars toppen. Just när jag ringde så satt dom och åt frukost och eftersom det inte var någon nöd på Eliott så tog jag "risken" att prata med honom i telefon. Kul (och skönt) att få höra hans röst och hur han har det så nu är saknaden stillad liiiite i alla fall. Tur att han kommer hem imorgon. Därefter dröjjer det tills jag släpper iväg honom igen...hihi.

Torsdag

2011-05-12 @ 08:21:58    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Klockan 6.30 slog Stella upp sin blå och sa "Nu är det morgon mamma". Hmmm......njae.....känndes fortfarande som natt men det var bara till att gå upp. Hon har sovit i mitten mellan oss inatt för hon vaknade igår då vi skulle lägga oss. Mys pys.

Jag var duktig igår får jag säga. Åt inget onyttigt överhuvudtaget (förutom den lilla tårtbiten på dagis). Fil med musli, middag (1 portion), avokado med keso, kiwi och massa vatten. Och det dagen innan icke trevliga veckan och då brukar jag i vanliga fall ha världens begär efter choklad. But I made it så idag kör jag på samma. Några kilo SKA bort, så är det bara. Kommer gå fint det här.

Stella sitter och leker med lera nu och jag ska se till att bädda. Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Får se vad vi kan komma på.

Annars.....saknar min Eliott men imorgon kommer han hem....wiiie.

Mys och bus ute och inne

2011-05-11 @ 19:03:57    Postat av: Susan Gullix

Efter att jag och Stella hade ätit innan idag så tog vi med cyklen och lite saker och så begav vi oss ut. Har cyklat och vandrat Dalhem igenom känns det som. Ett tag irrade vi in oss bland alla husen och visste inte vilket håll som var rätt. Stannade och lekte på den stora lekplatsen och sen även på den "vanliga" Dalhems lekplatsen som vi brukar leka på. Mysigt hade vi det i alla fall. Girls time only.

Nu är det kväll och innan runt 17 tiden så kännde jag att goosh....I miss my son. Är ju inte van vid att han är borta så visst känns det lite tomt. Han har ju så klart garanterat jätteskoj men saknade kom över mig innan och sitter i än. Undrar om han eller jag blir gladast då han kommer hem på fredag?

Just nu sitter Stella och kollar barn tv innan det är dax för henne att nanna kudden...därefter blir det mys med mannen min.

Visar lite bilder från när jag och Stella var ute innan

It´s just the girls

2011-05-11 @ 12:19:28    Postat av: Susan Gullix


Glass på dagis innan avfärd (Stella viftade med sin som synes på bilden)


Japp...då var sonen iväg och gissar på att dom är framme vid detta laget. Eliott var så klart eld och lågor och likaså dom andra barnen som också skulle iväg på läger. Hoppas nu att han får riktigt skoj men det får han garanterat.

På dagis bjöds det på glass till barnen eftersom Kristina fyller år idag. Jag fick i mig en bit tårta och en kopp kaffe till det.  Inte dumt alls, tårtan var jättegod (Ouuups....men tog en liiiten bit). Tack så mycket Kristina och fortsatt GRATTIS på födelsedagen.

Jag och Stella har varit ute i värmen och cyklat lite och just nu sitter hon och leker med lera. Lite mys att bara vara vi tjejer...det händer ju nästan aldrig annars. Om ett tag ska vi se till att få lite lunch i oss och sen går vi nog ut och hittar på något.

Hoppas att ni har en bra dag?

 

The last hour...

2011-05-11 @ 08:17:26    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Det var en väldigt lycklig son som studsade ur sängen idag och sa med glädje att "Idag ska jag på läger mamma". Japp....läger dag idag och om ungefär 1 timme så åker dom iväg. Det sista är nerpackat nu så nu är det bara att vänta tills vi ska gå. Eliott vill väldigt gärna gå nu men ha får ge sig tåls ett tag till.

Oj som jag kommer till att sakna min son. Han kommer inte hem förräns på fredag eftermiddag så det är ju ett tag utan honom. Min lille älskade påg. Första gången som man är ifrån honom så "länge" så jo, jag kommer till att sakna honom ENORMT. Men skönt att veta att han kommer till att ha superkul. Läger passar honom perfekt då han älskar att vara ute och hitta på en massa osv.

Nej...nu ska jag passa på att mysa extra mycket med sonen så jag klarar av dagarna utan honom.

Packning och lite annat

2011-05-10 @ 19:56:36    Postat av: Susan Gullix
Ja, då var det packat och klart till Eliott och i vanlig ordning så har jag väl packat med alldeles för mycket. Men hellre för mycket än för lite tycker jag.

Vad som har packats ner är:

*T-shirts, linnen och  tunnare långärmade tröjjor (några par utav varje)
*Shorts, jeans och joggingbyxor (några par utav varje)
*Strumpor (många)
*Kalsonger
*Tjocktröjor
*Pyjamas
*Handduk
*Hygienartiklar
*Lakan
*Ficklampa + extra batterier
*Keps
*Jacka
*Regnkläder + stövlar

Imorgon på morgonen så ska det packas ner täcke, kudde, tandborste, snuttefilt och hans nalle. Hmmm.....det var nog allt det där. O yes....han längtar.

Och så vidare till hur jag har klarat mig med att få till dom där minusen som jag vill åt. Bestämde ju mig innan (läs inlägget nedan). Har druckit massvis med vatten...godis och annat skräp har jag tänkt byta ut mot avokado, frukt, lite keso och sånt där gottigt istället. Avocado och Keso har gått ner idag så ja tummen upp. Nu ska jag inte vika mig denna gången.

Och yes...normalt BMI mått och så där MEN nu handlar det om att JAG ska trivas i och med min kropp och det är det jag vill nå fram till. Jag trivs inte så här...känner mig inte bekväm alls. Det handlar om några kilo ner...inte många. Jag vill bara trivas.


Stella bella sover gott nu och hon somnade själv som hon har lärt sig nu. Eliott har väldigt många fjärilar i magen och kan inte riktigt komma till ro men om ett tag så kanske några fjärilar flyger iväg. Sen hålls det kväll här. Serie, film eller tv.......vi får se.


Lite utav sonens packning inför morgondagens läger

Från plus till minus

2011-05-10 @ 12:50:46    Postat av: Susan Gullix
Så...nu är det bestämt att jag ska sikta mot några kilo neråt. Ställde mig på vågen idag och yepp...ERROR stod där. Oki...inte riktigt men för mig känndes det som det.

Jag är inte tjock och jag strävar definitivt inte efter att bli superslimmad men för att jag ska må bra med mig själv och trivas med min kropp så måste jag få bort några kilo. Jag som alltid varit smal känner mig inte bekväm som det är nu. Jag har sagt det innan men nu blir det så...det här håller inte.

Så nu ska jag vara modig (för mig är det modigt ja) och skriva ut min vikt som är 67.6 kilo till mina 174 cm över havet. Omg...att jag ens skrev det.

Men nu kan ni ju vara snälla och heja på mig lite så jag kan bli bekväm med mig själv igen.

Tänker så det knakar....

2011-05-10 @ 09:27:02    Postat av: Susan Gullix


....men kommer inte på en bra rubrik ändå.


På bilden är det vi tre på morgonen idag. Härliga glada barn och glad mamma. Man kan inte annat än vara glad med två söta solstrålar inne och massvis med solstrålar ute. Jissus vad jag är fyndig då. 23 grader varmt ska det bli idag och det är såå härligt. Älskar sommaren!!

Barnen är lämnade på dagis och just nu sitter jag och äter frukost bestående utav en god Parma macka och en god kopp kaffe. Sen ska jag se till att plocka fram allt som Eliott ska ha med sig på läger imorgon. Packa ner det ska jag inte göra förräns senare för han ska så klart vara med då det packas ner. Men lägga fram allt och kolla några gånger så att man inte missar något. Behöver kanske inte nämna att han är eld och lågor över att det är dax imorgon?

Men just nu...frukost time. Önskar er en bra dag...vi hörs senare!!



We love the SUN

2011-05-09 @ 17:11:42    Postat av: Susan Gullix


Haha....ja, denna dagen gick fort som tusan....tjoff poff liksom. Efter lite frukost och undan rymmning imorse så gick vi ner och startade tvätten. Samtidigt som det tvättades så höll vi oss så klart ute. Underbart väder ju.
Knäckande dock då man kom ner i tvättstugan och upptäckte att den ena tvättmaskinen åter igen var i sönder. Mindre kul då man har massvis som ska tvättas och så på en maskin. Good luck liksom. Blev som vanligt irriterad till tusan. Det stod på en lapp att felet var anmält men när jag såg en Helsingborgs snubbe här ute på gården så grep jag tag i honom och sa till att det är banne mig inte kul att samma maskin ALLTID är i sönder. Han gick med ner och kollade och jag sa att det kanske kunde vara dax att byta ut den som går i sönder jämt och ständigt och istället köpa en ny. Han höll med och ringde direkt och fixade så att det ska köpas en ny. Well....hallelulja typ.

Efter cirka 3 timmar ute då det hade lekts en massa så begav vi oss upp och lagade mat. Var ju hungriga som vargar alla tre. Satt fin fint i magarna....absolut. Efter disk och hämtning utav all tvätt så åkte barnen i ett väl behövligt bad så nu är dom rena och luktar äpple. Kan man gå och sniffa på dom lite när man vill....haha.

Ikväll blir det mest lugnt, lite tv och så där. Får hoppas på att det kanske går bra för Eliott ikväll att somna själv. Får hålla  en tumme helt enkelt .

 

En helt ny vecka...

2011-05-09 @ 08:21:53    Postat av: Susan Gullix

Go morron....måndag, ny vecka och definitivt helt nya tag. Sol i sikte också så hurra för det.

Idag ska vi tvätta och hålla oss ute mellan varven....tvättkorgen är mer än överfull och det märks nu att det var ett tag sedan man tvättade. Blä men ett måste så klart.

Förresten så är det dax att skryta lite. Vi har ju haft ett projekt med det där att få barnen att somna själv i sina sängar. Det gick jättebra ett tag förr, för den lilla i alla fall men jag fick dock sitta i matrummet då hon skulle somna. Eliott fixade det en natt sen gick det inte mer.  Men i all fall....Stella har sedan några nätter tillbaka somnat själv i sin säng och det går bra att jag sitter i vardagsrummet. Jätte duktigt så det funkar nu toppen. Eliott går det tyvärr inte så bra för och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Han klarar av det för det har han visat att han kan men han ska "ställa till det" för sig och hotar att han ska göra både det ena och det andra om han ska sova själv. Han vågar alltså somna själv men han tycker ändå att jag ska sitta där inne. Han lovar varje dag att han ska göra det men sen när det väl är dax så säger han att han ska dra en i håret om han ska somna själv, han ska skrika om han ska sova själv osv. Mutor fungerar inte. Well...det släpper kanske där också snart. Men tummen upp för att Stella klarar i alla fall...äntligen.

Well.....denna vecka är det dax för Eliott att åka på läger. Han åker iväg på onsdag och han längtar så in i norden. Så imorgon ska han och jag packa ner allt som ska med. Blir väldigt tomt utan honom här för han kommer inte hem förräns på fredag eftermiddag men oj så skoj han kommer till att ha det. Stella är ledig dessa dagar och ska få vara hemma med mig. Blir lite konstigt att bara ha ett barn...haha.

Ja....i alla fall, hoppas att ni får en bra dag och att solen skiner hos er?

Lördag

2011-05-07 @ 07:33:19    Postat av: Susan Gullix
Jaha...lördag och jag mår allt annat än bra. Är irriterad och less över att jag missar allt det roliga. Har en gigantisk huvudvärk, tung och matt i hela kroppen och orkar knappt röra mig. Har ju kännt mig skum och kymig i ett par dagar så det var väl inte oväntat men hey....why liksom? Min ständiga osis. Nååå...tänker inte skriva mer om det för det förbättrar inte saken...får nöjja mig med att kika in hos er och se vad som händer.

Igår på morgonen så tog jag och Eliott oss i alla fall till sjukhuset, till Ögonmottagningen. Det var ju äntligen dax för honom att kolla sina ögon. Fick ju en remiss dit då vi var på 4 års kontrollen på BVC. Sen att det tog 1 år för att komma dit är ju en annan sak.
Det gick jättebra för honom att kolla på alla bilder och allt han fick göra men när det var dax att få droppar i ögonen så sparakde han back ut. Fick kämpa för att få droppar i hans ögon och det gjorde ganska ont i hjärtat att nästintill tvinga honom. Efter att han hade fått droppar så skulle vi vänta så vi höll oss i lekrummet. När vi var där så såg jag att det bara var den ena pupillen som hade utvidgats så suck....fick göra om det på andra ögat till Eliotts (och min) stora besvikelse. Ni kan se skillnaden på bilden nedan sen.
Sen fick han kolla på fler bilder, lys i ögonen och lite så men hans syn är det inte alls fel på så skönt det.

Resten utav dagen och sen efter att vi hade hämtat Stella så blev det lugnt, väldigt lugnt. Man orkar inte så mycket då kroppen strejkar.

På bilden här kan ni se skillnaden på Eliotts ögon....ser ganska coolt ut

 

Min älskade son Eliott

2011-05-05 @ 09:23:38    Postat av: Susan Gullix

Jag måste bara säga (skriva) att jag är så fruktansvärt stolt över min älskade son. Han har gjort en helomvändning från att vara totalt vild (och allt vad det innebar och innehöll) till att bli världens goaste, mjuka och lugna barn. Sicken vändning och det har varit så ett tag nu. Inget mer med att slåss, skrika, kasta saker och allt det där som kämpades med förr. Han säger ifrån då något är fel eller om någon är taskig mot honom, tex Stella. Innan slogs han istället men nu kommer han och säger till istället. Han får inga raseri utbrott som han hade innan iheller. Inte dom här gigantiska men sen får ju alla barn mer eller "bryt" ibland men det tillhör liksom. Men allt det här vilda...galna...är väck och han är så duktig. Han gör enorma framsteg hela tiden, vill lära sig saker....är mer säker på sig själv osv. Jag spricker utav stolthet då jag tittar på min vacka son.

Älskar dig Eliott...min underbara son 

Go morron?

2011-05-05 @ 08:34:58    Postat av: Susan Gullix

Go morron....och lite blä. Är helt off och matt i hela kroppen. Har inte varit vaken så himla länge och längtar redan till kvällen. Är helt mör och skum, har huvudvärk och det känns inget vidare alls. Ska bli kul att se hur dagen blir. Dessutom så är det regnigt och grått ute så det får allt bli en lugn hemma dag känner jag. Hoppas verkligen att jag inte är på G att bli sjuk för det är inte läge för det nu!!

I alla fall...mannen kom hem strax innan 22.30 igår så det blev lite snack och så innan sängen. Tittade lite på The Pacific men en viss Herre somnade i soffan så vi stängde av. Skönt att det inte var jag för en gångs skull som somnade...haha. 

Näää.....får se om det kanske känns lite bättre om jag får i mig lite kaffe. Hoppas att ni får en bra dag idag.

Just me and my kidz...

2011-05-04 @ 18:13:02    Postat av: Susan Gullix

Jaha....då blev det lite oväntat att jag och barnen är själva här ett tag till. Fick nyss ett sms utav mannen att han blev senare idag. Ojoj....han får kompensera sen ikväll då han kommer hem *blink blink*.

Ser ni att det är liiiite ändrat här i bloggen? Har bara ändrat den bilden på barnen där dom sitter tillsammans och lagt till en liten blomma innan rubriken. Eller ja, det är inte jag som har gjort det utan det är hon som har gjort min design från början. Tant Kim.....hon äger på bloggdesigner och jag frågade om det gick bra att ändra lite och det fixade hon så klart. Tusen tusen tack. Bilden jag har nu är i och för sig från förra sommaren men den tillhör en utav mina favoritbilder då barnen är tillsammans. Nu när det är lite vårigare/sommrigare ute så tyckte jag inte att det passade med en höstbild. Eller ja...det känns ju verkligen som höst just nu men you get the point!

Annars idag har det mest varit lugnt. Vi har hållt oss här hemma då det har varit så fasligt kallt och blåsigt ute. Det har lekts, ätit mat och lite så. Imorgon är barnen lediga och jag hoppas på bättre väder.

På fredag är det bara Stella som ska till dagis för jag och Eliott ska till ögonmottagningen. Detta är den tid vi skulle fått för 1 år sedan, men som dom har glömt. Efter ett tag glömde även jag av det men det är ju ändå dom ska ge oss tid. Det kommer till att ta ett par timmar där så jag hoppas att Eliott är tålmodig, men det tror jag nog.

Well.....ska ta och avsluta nu men hoppas att ni har haft en bra dag?




 

Onsdag it is...

2011-05-04 @ 11:19:08    Postat av: Susan Gullix
Hujeda mig då...har lämnat barnen på dagis, varit en liten vända på Maxi, renbäddat alla sängar och förberett dagens middag. Och det känns som om jag har genomgått ett maraton eller liknande. Helt slut i hela kroppen och yr, fullständigt. Why liksom?? Sitter och tar det lite lugnt nu och har ätit lite Tonfisk sallad...får hoppas att den där skumma känslan försvinner snart.

Igår vet jag inte vad det var med mina barn riktigt. Av någon anledning så var dom otroligt pigga och somnade hur sent som helst. Eller ja.....Eliott somnade väl inom rimlig tid men Stella....icke sa nicke. Nåja....kanske något som gick i luften. När dom väl hade somnat sen så blev det bara soffhäng. Mannen jobbade och jag tittade på Big Brother. Ett litet beroende det där. Kollar ni och vem hoppas ni på ska vinna i så fall?


Stella bella leker med en ballong

Kallt + regnigt = mys

2011-05-03 @ 17:02:04    Postat av: Susan Gullix


Mina älskade busungar


Isch...idag är det och har varit en riktig sådan grå höstdag...ungefär. Kallt (endast 5 grader) och regnigt och bläää. Inget väder alls som jag gillar kan jag säga. I och för sig så ska jag kanske vara glad för jag har hört och läst att det snöar i andra delar utav Sverige. Så jag får väl vara nöjd så länge det inte snöar här då.

Efter att jag hade hämtat barnen på dagis så tog vi en tur in till Maxi för lite mjölk och kaffe som behövdes hem och sen tog vi det lugnt hem och gick och pratade och lite så. Här hemma sen så lekte barnen med ballonger medans jag gjorde mat. Tänk så himla kul man kan ha med en ballong. Stella var genom svettig då hon hade busat klart...haha. Medans vi åt så pratade vi lite om lägret som Eliott ska på i nästa vecka. Ojoj som han längtar. Ska bli så kul för honom för jag vet att han kommer till att älska det. Dock så påpekar han många gånger att han kommer till att sakna oss här hemma. Gulle. Vi kommer självklart till att sakna honom också, kommer ju till att bli jätte tomt utan honom här hemma.

Sen efter maten så har vi myst på, fortsatt prata och lite så. Härligt då båda barnen är på mys humör för vem gillar inte att mysa?

Förresten...har ni sett den mini serien...The Pacific? Har ni sett Band of Brothers så rekommenderar jag The Pacific. Jag och mannen började se den för några dagar sen och oh my...såååå bra. Så den ska vi fortsätta se på ikväll. Var en viss Susan som somnade mitt i avsnittet igår så vi fick stänga av mitt i.



 

Flitig....oh yes!

2011-05-02 @ 17:25:05    Postat av: Susan Gullix
Jaha.....jag som bara skulle städa undan l-i-t-e och bädda fick ett ryck och gjorde lite mer än så. Detta är vad jag har gjort idag:

*Sorterat och rensat bland "hatthyllan" i hallen
*Sorterat bort hundra miljoner skor och kastat (jag skojar inte...vart kom alla skor ifrån?)
*Städat i alla rum
*Städat i barnens rum + sorterat bland Eliotts alla leksaker som där var noll ordning bland
*Städat toaletterna
*Diskat i omgångar
*Sorterat och rensat bland barnens kläder
*Dammsugat
*Våttorkat golv
*+ lite annat småpill

Där emellan så har det lagats mat som vi har ätit och så har det roats barn. Fast dom har i och för sig lekt mycket för sig själva på sina rum eller tillsammans.

Nåja....skönt att det är klart nu i alla fall.

Närmar sig kväll och senare så...dam dam dam.....film eller serie?

Brrr.....

2011-05-02 @ 08:16:20    Postat av: Susan Gullix
Go morron i kylan. Jo...idag är det kallt minsann, i alla fall här. Men såg att det bara ska vara så i några dagar sedan kommer värmen igen. Phew!

Idag blev jag faktiskt inte väckt utav något utav barnen för ovanlighetens skull. När klockan var 07.10 så var det mannen som fick väcka mig. Då hade han och Eliott varit uppe sedan 06 tiden. Jag och Stella sov som två stockar i hennes säng. Saken är den att jag minns inte ens att jag har gått in till henne under natten. Nåja...så kan det bli och antar att man är rejält trött då.

Idag är det i alla fall måndag, ny vecka. Idag har vi inga måsten så det är rätt så skönt. Ska bara bädda och städa undan lite men det går rätt fort. Får se vad vi hittar på under dagen. Vi tar väl dagen lite som det kommer tror jag.

Än så länge så är det morgon mys som gäller i alla fall. Hoppas att ni får en bra dag idag.

En relativt lugn dag...

2011-05-01 @ 18:06:57    Postat av: Susan Gullix


En bild på mig då jag var liten får pryda inlägget idag


Idag har det varit en ganska lugn dag här hemma faktiskt, vilket har varit rätt så skönt. Jag är ju den rastlösa människan i vanliga fall men ibland så är det skönt att bara vara. Lite aktiv och flitig har jag dock varit ändå för jag har tvättat och jag som inte har sett botten utav vår tvättkorg på en si så där.....evigheter, fann den idag. Woala vad skönt med en helt tom tvättkorg. Tänk att man kan bli glad för en sådan sak liksom.

Men annars har det byggts med Lego, Transformers och lite annat som barnen har pysslat med och nyss har dom badat. Herregud vad dom busade i badet och skrattade till tusan. Härligt då dom faktiskt kan ha kul tillsammans.

Vädret blev som jag trodde ganska kallt idag. Frös som bara den då jag kilade iväg och köpte mjölk. Nu för tillfället så har det tornat upp sig med massvis utav mörka moln så det ser ut som om det kommer till att regna vilken sekund som helst. Gör i och för sig inte så mycket för lite regn skadar kanske inte....bara det är borta tills imorgon så.

Kvällen närmar sig så när barnen har somnat sen ikväll så ska vi se på film eller serie. Den vi såg igår var helt ok....ja, mer än ok faktiskt. Vad hette den nu.....hmmmm? *Tänker lite granna*.... Tucker & Dale vs Evil hette den ja. En skräck komedi är det men inte så kass som filmer i den kategorin annars brukar vara. Fick mig en del rejäla skratt och mannen likaså. Den kan jag helt klart rekommendera till er som inte har sett den.


Tada....och där kom solen ju igen. Well....over and out och hoppas att ni har haft en bra dag?

 

Kalas i Ängelholm

2011-05-01 @ 07:55:22    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här fick man inte sovmorgon trots att båda barnen somnade sent igår. Borde egentligen inte väntat mig annat men well....ändå liksom. Nåja....får väl ut desto mer utav dagen istället. Dock så är det inte alls så fint och varmt väder som jag hade hoppats på. Solen lyser...javisst....men speciellt varmt är det inte. Kanske blir det sen ändå.

Igår begav jag och barnen oss hemmifrån vid 14.30 tiden. Skulle ju ta bussen mot Ängelholm där vi skulle på kalasfirande. Vi fick vänta ett bra tag innan bussen kom men det gjorde inte så mycket. När vi skulle av så hade jag fått en beskrivning utav Johanna hur vi skulle gå men ja.....alla vet väl hur jag är. Är inte alls så där duktig på det och förvirrar alltid bort mig. Och det blev inte mer annorlunda denna gången och jag fick ringa Johanna. Hmmmm....kom inte rätt ändå och så fick jag fråga en människa jag såg på vägen. Frågade om vi var på rätt väg men det var vi inte alls...haha. Hon skulle mot det hållet vi skulle så hon guidade oss rätt. Tur det finns snälla människor.

Hemma hos Johanna sen så kom det folk så klart, vi åt smörgås tårta, kladdkaka, drack bacardi breezer (2 stycken), kaffe och en massa snack. Ungarna var ute och härjade en runda och Eliott och Stella tycket att det var kul att träffa Oliver och Josefine igen. Smörgås tårtan ja.....goosch....jag åt tills jag nästan sprack men hmmm....det är ju såååå gott. Inget ovanligt där iheller i och för sig.

När klockan var strax över 20 så kom bussen och då åkte vi hem. Var hemma cirkus 20.45 och när klockan var 21 så slogs Stella ögon igen. Hon var sååå trött lilla gumman. Strax därefter så somnade Eliott på soffan...lika trött han.

Tack Johanna för trevligt kalasfirande!!