Från sol till massa moln

2011-06-30 @ 17:26:25    Postat av: Susan Gullix


Mys vid poolen idag

Om man tittar ut nu så skulle man inte kunna tro att vi har haft det så mysigt som på bilderna, med sol och bad. För ute nu blåser det och är moln överallt och regnet kommer nog när som helst. Vilken himla tur att vi valde att gå ner på förmiddagen istället för eftermiddagen.

Vi drog ner strax efter klockan 10 men det visade sig att det var simskola då och att det egentligen inte öppnade förräns klockan 11. Men vi fick komma in i alla fall och så solade vi så länge tills simskolebarnen var klara. Marika kom ner sen med sin dotter och pojken som hon har hand om så det var ju klart kul. Bestämde att vi ska ha lite kul på kolonin sen när hon har semester. Grilla, chilla och eventuellt parera in en vin kväll. Kan bli nice det där.

 Vid ungefär 13.30 så packade vi ihop oss och styrde stegen hemmåt då vi åt lite mat och sen fortsatte vi mot Maxi för att handla jordgubbar. Vi blev ju grymt sugna på det. Så när barnen sen hade duschat så fick dom jordgubbar med grädde men jag själv väntar tills ikväll. Gott att mumsa på när vi sen kollar på Chuck (eller om det kanske har kommit någon bra film).

Just nu så leker barnen och jag väntar hem mannen när som helst. Får se vad som blir av vädret....blir säker blixtrar och dunder....och kanske magiska under?


 

The sun is shining bright

2011-06-30 @ 08:21:55    Postat av: Susan Gullix
Go morron go morron....och det till en ny sooooolig dag. Vi älskar det här vädret, det bara är så.

Igår då Linnea hade gått hem så kan jag säga att här fanns att städa. Barnens rum såg ut som bombnedslag....bokstavligt talat. Men helt klart ok för kul hade dom. Och sen när barnen skulle sova på kvällen så tog det ungefär 5 sekunder innan man hörde ljudliga snarkningar...haha.

Idag tror jag att vi tar och beger oss till poolen sen. Det är så varmt så kan vara skönt att få svalka av sig mellan varven. Men just nu håller jag på att tvätta lite tvätt i snabb tvättstugan. Lika bra liksom då det ändå var ledigt. Sen blir det till att packa ner vad vi ska ha med oss och sen hänger vi väll där mestadelen utav dagen. Jo, så får det nog allt bli.

By the way....kolla hur mysigt barnen hade det då jag hämtade dom på dagis igår. Där hade dom badat rundor hela dagen. Härligt värre ju

Ännu en härlig dag

2011-06-29 @ 18:10:08    Postat av: Susan Gullix
När jag gick och hämtade barnen på dagis så låg dom och glirade runt i poolerna som dom hade tagit fram idag. Där har dom myst rundor hela dagen förutom när dom var inne och åt middag. Härligt värre ju. Där blev ju mitt dilemma angående om vi skulle ha picknick mys eller poolhäng idag ganska enkelt att avgöra. Fick ju bli picknick och lek ute eftersom dom redan hade badat så mycket.

Vi har haft det jättemysigt ute. Fikat, blåst en massa såpbubblor och lekt, lekt, lekt. Vid strax innan 16.30 så gick vi upp och åt mat och när vi nästan hade ätit färdigt så plingade det på dörren. Det var Moa och Linnea som ville komma in och leka med Eliott och Stella. Helt ok så klart så det är vad barnen roar sig med nu. Leker för fullt men det är bara Linnea kvar. Fullt ös med andra ord.

Här kommer i alla fall lite mysiga bilder från då vi var ute innan

Picknick VS poolhäng?

2011-06-29 @ 12:50:00    Postat av: Susan Gullix
Ojsan hoppsan.....här var det visst en mamma som somnade nästan rakt upp och ner. Kännde hur ögonlocken blev tyngre och tyngre så förflyttade mig faktiskt in i sängen och vilade i en timme. Det var faktiskt riktigt skönt och nog ganska behövligt. Vilken "tur" att jag redan hade fixat undan morgon bestyren osv då.

Sitter nu med lite kaffe för att vakna till liv och funderar över vad vi ska hitta på när jag hämtat hem barnen. Det får bli antingen picknick mys ute med fika, leksaker och en massa bus och mys eller så får det bli att vi beger oss ner till poolen en runda. Poolen är egentligen det självklara valet men frågan är om det är smart att utsätta mig (eller ja...mina läkande utslag) för det. Jag menar...det har ju inte gått så lång tid och nu läker det fint. Kanske dumt att riskera och få nya utslag. Attans vilket dilemma va? Hmmm, får se, får se?

Pratade förresten med min mormor imorse. Vi skulle egentligen ses imorgon hon, jag och barnen. Var tänkt att vi skulle leka vid lekplatsen i Stadsparken och sen gå till Mc  Donalds och så. Men hon kom med en bättre idé och det blir att vi i nästa vecka åker till Tivoli i Köpenhamn istället. Wihooo liksom.....gissa vem som blev barn på nytt?

Men nu var det dagens "Vad göra i eftermiddag"?

Enjoying the breakfast

2011-06-29 @ 09:55:21    Postat av: Susan Gullix


Frukost time

Just nu ser det ut så här. Kaffe, Croissanter med ost och skinka och så lite skvaller på det. Trött mamma här idag som förhoppningsvis piggnar till efter lite frukost. Barnen är på dagis och jag ska faktiskt enbart njuta utav tystnaden (i alla fall för nu för alla som känner mig vet att jag har svårt för att b-a-r-a vara...haha). 



 

Härlig dag och nytt och fräscht

2011-06-28 @ 18:23:56    Postat av: Susan Gullix


Lek utomhus igår (i brist på dagsfärska bilder)



Vilken härligt mysig dag vi har haft. Vi var ju självklart ute och lekte efter dagis då solen strålat underbart idag. Var hem om och packade ihop lite fika och tog med leksaker. Sen höll vi oss här ute och hade det mysigt. En kompis till Eliott och Stella kom också och lekte så barnen hade lattjo lajbans. Hade egentligen velat till badet men jag får lugna mig lite i och med utslagen jag har haft. Vågar inte riktigt än med att lägga mig där och sola och bada. Det har inte kliat alls idag faktiskt och det börjar nu se riktigt bra ut. Skönt kan jag säga!!

Som ni ser så är det nytt och fräscht här. Vad tycker ni? Tyck gärna till.. Själv är jag supernöjd och tackar Kim för hjälpen. 

Just nu sitter barnen och kollar på lite barn tv. Dom är ganska trötta efter en massa bus ute i solen idag. Men det är som det ska vara. Bus ska det ju vara, eller hur?
Sen ikväll så blir det mys med mannen och så gissar jag på att vi fortsätter se på Chuck......haha. Ni måste verkligen se serien om ni inte gjort det. Rekommenderas varmt!!

Hoppas att ni har haft en bra och solig dag? 



 

Soooolig tisdag

2011-06-28 @ 12:14:26    Postat av: Susan Gullix
Go...förmiddag kanske det är nu ja. Har varit iväg och fixat och haft mig så sitter ner nu med en kopp kaffe innan det är dax att hämta hem barnen.

När barnen var lämnade på dagis idag så åkte jag iväg och storhandlade med mormor och Jörgen. Skönt att ha på fyllt här hemma igen. Väl hemma igen så var det till att packa upp allt och sen tog jag tag i det städandet som jag inte hann igår så nu är det också klart. Gött!!

Vi har urfint väder här idag så när barnen är hämtade så blir det till att packa ner lite frukt, dricka och lite bullar och sen blir det till att hålla sig ute.  

Uppdaterar mer senare men hoppas att ni har en underbar dag?

Läkaren och SOMMAR

2011-06-27 @ 18:20:55    Postat av: Susan Gullix


Eliott, livets dryck och Stella


Tjolahoppla som dagen gick *swoosch swoosch*.

Började med att ringa till Vårdcentralen imorse direkt klockan 08 och japp, utan problem så fick jag en tid till klockan 10.
När vi var där så fick jag först träffa en läkare men hon visste inte alls vad det kunde vara men hon vill kolla så att jag inte hade någon infektion. Fick gå och ta ett prov och sen fick jag vänta lite. Fick träffa läkaren sen igen och provet visade inget på infektion så det var ju bra. Sen fick jag stanna kvar och dricka Kortison så hon kunde se om det slutade lite med kliandet. Fick stanna och vänta en halvtimme och eftersom jag hade barnen med mig så väntade vi utomhus så dom kunde springa av sig lite. Det slutade klia liiiiiiiiite grann så ja, lite bättre ju. När jag träffade läkaren igen så ville hon skriva ut salva och tabletter till mig och sen sa hon att hon ska ringa mig på fredag för att höra hur det är då. Är det inte bättre eller att jag inte står ut med kliandet tills det så skickar hon en remiss direkt till hudkliniken så dom kan kolla vidare. Men det känns redan bättre efter lite smörj med salvan och tabletterna. Det kliar bara på händerna för tillfället men det går inte ens att jämföra med dom andra dagarna. Det är så lite så jag kan överleva det. Och sen är det händerna som är det värsta, där jag kilat i sönder mig totalt så kliandet där kan jag förstå eftersom det läker ihop också. Men...bara till att hålla tummarna att detta fungerar, försvinner och sen aldrig mer kommer tillbaka.

Efter att vi var klara där så var det snabbt hem och starta tvätten, snabb röjja här hemma, hänga tvätten, handla och sen har vi varit ute. För vet ni vad? SOMMAREN är här idag......WIHOOOOOOO. Den har vi väntat på ett bra tag nu så underbart att den är här (igen). Hoppas att den stannar kvar nu och inte försvinner efter ett par dagar.Efter utelek så blev det mat och sen duschning utav barn och sen ville Stella måla tånaglarna och naglarna i hennes favorit färg - ROSA. Just nu tittar dom lite barn tv men om ett tag så vet jag att dom springer iväg och leker igen. Senare... kväll för dom vuxna= Chuck!!!





 

Söndag igen...känns det som!

2011-06-26 @ 06:54:24    Postat av: Susan Gullix


Stella, Eliott och Johan fångade i dinosaouriens gap


Go morron till ännu en söndag? Jo, för visst känndes det som en söndag igår också? I varje fall kännde jag det så. Här är det bara jag och Stella som är vakna medans pågarna sover vidare. Klockan 06 tyckte Stella att det var dax att gå upp så det var bara till att lyda.

Solen skiner här än så länge så man kan kanske hålla tummarna för att det blir fint väder idag. Såg på väderleksrapporten att det ska bli finare nu i veckan här som kommer. Hopas hoppas för nu är jag så trött på detta regnade och blåsande. Lite (mycket) sol skulle absolut göra gott nu. Får se om det blir läge att bege oss till Musiklekplatsen idag kanske? Barnen tycker att det är så kul att leka där så jag tror att det blir så.

Igår kväll....tja, jag kliade på som vanligt (blir toooookig) och så kollade vi på Chuck. Längtar tills imorgon då det är måndag. Det första jag ska göra är att ringa VC här och förhoppningsvis få en tid ganska direkt. Det känns inte alls kul att jag har fått det i ansiktet kan jag säga. Det har aldrig hänt förr faktiskt då jag haft detta kliande innan. Känns nada kul att vistas ute då det känns som att alla kollar på en. Näää....detta måste jag bli av med och det snabbt.

Vad ska ni ta och hitta på idag då? 


 

Massa bus på Busfabriken

2011-06-25 @ 18:24:22    Postat av: Susan Gullix
Vid 10 tiden idag så styrde jag och barnen våra steg mot Busfabriken. Ja, vi gick hela vägen dit och inget gnäll alls på vägen. Vi hade bestämt med Sonia vid 11 och eftersom det tar cirka 45 minuter att gå dit med barn så var det bara till att vandra. Var faktiskt mysigt att gå och prata och lulla om allt och inget och båda barnen var jätte duktiga. Väl där så var det ju bara spring rätt in för barnen och dom lekte och busade hur mycket som helst under 3 timmar. Det var rätt skönt för där var inte alls många barn då vi kom dit så man hade bra koll på barnen som sprang hit och dit.
Efter att vi hade fikat och så så blev det lite mer lek innan våra tre timmar var slut och sen hade vi sällskap med Sonia och hennes barn till bussen som dom skulle ta. När vi hade sagt tack och hej då till dom så fortsatte vi samma väg hem och ännu inget gnäll från barnen att det var jobbigt att gå eller så. Mina duktiga duktiga barn!!!

Tack Sonia för en mycket trevlig dag idag.

Här hemma sen så har vi ätit mat och just nu leker barnen för fullt med bondgårdar och bondgårds djur. Dom har väl pysslat med det i 1½ timme nu och det utan att bråka. Gissar på att dom kanske somnar väldigt gott sen ikväll då det är läggdax? Därefter blir det nog att jag och mannen ser vidare på Chuck. Det är ju lite utav en drog den där serien...helt ärligt.

Här nedan kommer några utav bilderna som togs då vi var på Busfabriken:

Lördag och Busfabriken

2011-06-25 @ 08:08:22    Postat av: Susan Gullix
Go morron till en blås dag. Men säkert...VAR F*N ÄR SOMMAREN?? Man (i alla fall jag) är riktigt less på detta vädret som har varit nu i evigheter känns det som. Är sommaren redan över? Blir galen seriöst om det inte blir sol och varmt snart.

Idag ska vi i alla fall till Busfabriken. Ska dit med Sonia och hennes barn och det är hennes födelsedagspresent till Eliott. Jaa, han blev glad för han (och Stella) älskar att härja runt på Busfabriken. Ska om ett tag börja röjja undan och sen göra oss iordning, och prata med Sonia innan vi sen beger oss.


Igår i alla fall så hade vi bara en lugn och mysig dag på hemma plan. Inget speciellt firande på det sättet utan bara mös runt och gjorde lite som vi ville. Det lektes, spelades sel och lite så. Sen på kvällen så såg jag och mannen på Chuck och sen somnade jag i soffan som vanligt...haha.
Det var faktiskt rätt så skönt att inte stressa iväg någonstans. Dessutom så ser jag inte klok ut så smink och sånt där är inte att tänka på. Håller allvarligt talat på att klia ihjäl mig!!! På måndag så är det jag som ringer någon läkare för jag står inte ut mer och inget jag har (salvor,kortison och Tavegyl) hjälper.

Men men....hoppas att ni hade en trevlig midsommar och att ni får en mysig dag idag!

Midsommar

2011-06-24 @ 07:50:45    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Fick sova till 07 idag så det tackar jag för. Klart bättre än klockan 05. Men förståeligt igår i och för sig då Eliott hade en del fjärilar i magen som gjorde att han inte kunde sova. Men fast att han var uppe klockan 05 igår och att det var en intensiv dag för honom igår så somnade han ändå inte förräns en bit efter 21.....och ja, han sover ännu så det är en trött kille idag. Får se när han behagar vakna.

Jag och mannen såg Chuck igår då barnen hade somnat. Äntligen liksom för vi har väntat ett bra tag på säsong 4.Har ni inte sett den serien så rekommenderar jag den verkligen. Både spännande och rolig.

Idag är det i alla fall Midsommar men vi har inga direkta planer utan kommer bara till att ta det lugnt och mysa tror jag? Vädret ja....hmmm....som alltid på midsommar. Det lär väl regna i ett par omgångar ser det ut som.

Hoppas att ni får en trevlig midsommar vad ni än hittar på.

Eliotts födelsedag + bilder

2011-06-23 @ 17:10:47    Postat av: Susan Gullix
Eliott har haft en toppen dag och han är hur nöjd som helst. Vi började redan imorse då han vaknade klockan 05 och frågade om vi kunde gå upp och öppna paket. Sagt och gjort och han satt med ett jätte smile för varje paket han öppnade. Han blev jätteglad för all sina presenter han fick så det var ju bra. Sen lekte barnen med allt innan det sen var dax att bege sig till dagis för midsommar firande. Medans dom var där så fixade jag med tårta, ballonger och serpentiner. Ska ju inte ha kalas förräns nästa helg men tårta och så ska det klart vara på stora 5 års dagen.

Eliott blev jätteglad då vi kom hem och han blev superglad över att han fick en prinsess tårta med 5 ljus i och när han hade blåst ut ljusen sken han som en sol. Underbart att se. Gottigt var det och vi åt med god aptit...haha. Glad blev han sen också då Daddy Cool kom hem redan vid 12.30 idag (ja, jag och Stella blev klart också glada). Det blev en överraskning för oss alla 3. Sen har vi myst på och lekt inne på Eliotts rum....så ja...Eliott är nöjd till tusan.

Eliott tackar också för alla gratulationer som han har fått på FB, här på bloggen och för telefon samtalen.

Kommer lite bilder här från Eliotts födelsedags firande

GRATTIS älskade Eliott på 5 års dagen

2011-06-23 @ 06:26:40    Postat av: Susan Gullix

Paketinslagning

2011-06-22 @ 21:36:10    Postat av: Susan Gullix


Till morgondagens 5 åring

Båda barnen somnade utan problem idag då dom var fruktansvärt trötta och ja....ni ser ju vad jag har sysselsatt mig med. Paketinslagning på hög nivå. Fast att jag vet vad det innehåller så är jag otroligt nyfiken och spänd att få se Eliott öppna. Wihooo....nästan som julafton känns det. Ska bli så kul imorgon tycker jag. Han kommer att studsa upp ur sängen (säkert ganska tidigt) och säga med världens bredaste leende att "Idag mamma så fyller jag 5 år". Kan se det framför mig redan nu faktsikt.

I vilket fall som.....jag sitter här själv och glor lite på Livet på BB (mannen är på födelsedags firande). Tänk...det är helt fantastiskt att föda barn. Den grymmaste och häftigaste upplevelsen i världen. Jag skulle lätt kunna föda barn varje dag...såååå coolt!!! Synd att man inte får uppleva det igen dock.

Nu.....en kopp kaffe tack!!!


 

Sista dagen som 4 åring

2011-06-22 @ 18:09:56    Postat av: Susan Gullix
Goosh.....idag känns det som jag har varit i farten hela tiden men det är väl helt ok. Det är Eliotts sista dag som 4 åring idag för imorgon blir han 5 år. Ooooh.....min store påg ju. Har i alla fall varit lite att fixa idag så därav allt spring.

När jag hämtade dom på dagis innan så berättade Karin att han hade krockat rejält med sin kompis P så Eliott har fått en fin fin bula precis bredvid ögat. Gjorde nog rejält ont. Sen när vi gick hem så hade Eliott otur och slog sig och självklart precis på samma ställe. En till smäll precis på bulan...tala om osis. Han grät helt förtvivlat.
Sen var vi i alla fall ute och lekte för tro det eller ej men det blev faktiskt varmt idag....nja...kvavt som hell men ändå. Var ute i cirka två timmar innan vi gick upp och åt mat.

Just nu sitter dom här i soffan och tittar på barn tv. Dom verkar otroligt trötta idag faktiskt. Sen har Eliott en ed massa fjärilar i magen eftersom det är hans födelsedag imorgon...hihi.

Dom ska faktiskt till dagis ett tag imorgon fast att dom är lediga. Men det är midsommarfest så Karin frågade om dom ville vara med på det och det ville dom så klart.

Mannen är iväg på födelsedags firande ikväll så jag vet inte riktigt när han kommer hem. Men när barnen sover sen så ska jag roa mig med paketinslagning så det lär väl inte gå någon nöd på mig direkt.

För övrigt så kan jag berätta att mina eksem bara blir värre. Idag har det kliat så in i norden och jag blir galen helt ärligt talat. Mina händer ser fan inte kloka ut och jag skäms för att visa mig ute. Den där jäkla Hydrokortisonen hjälpte inte ett dugg denna gången. Såå....ett läkarbesök får nog bli inbokat för jag vill gärna kunna vistas bland folk utan att skämmas.

Visar en bild på blivande 5 åringen med en rejäl bula vid ögat och som nu är blåare än blåast.




Vad tyckte jag om Insidious??

2011-06-21 @ 19:12:11    Postat av: Susan Gullix

Just det....jag och mannen såg ju Insidious igår och jag får ju berätta vad jag tyckte om den. Jag såg ungefär halva filmen innan Eliott vaknade och var rädd för en dröm han hade drömt så andra halvan spenderades med honom liggandes på mig här i soffan (nej, han såg inte filmen så klart). Det jag såg tyckte jag var bra och ja, faktiskt bättre än Exorcismen. Den är inte direkt superhemsk och vissa saker ser liiiite löjliga ut men hey....bra film ändå (men musiken och ljuden är nog det som skrämmer mest). Sen när den nästan var slut så slummrade jag faktiskt till så liiiite missade jag innan jag vaknade igen och såg hur det slutade. Men jag rekommenderar den ändå trots att jag missade lite grann. Har man sett Exorcismen  och Paranormal Activity så ska man faktsikt se denna också. Och sen....ja, jag är en sucker för denna typen utav filmer.





Dagen??

2011-06-21 @ 17:25:48    Postat av: Susan Gullix
Hmmm....ja, dagen gick men egentligen vet jag inte vad som hände med den. En sådan där knas dag då man har lullat runt och fixat lite små pill och så där.

Blev så less på Stellas rum så har fixat där inne. Hur man är gjorde så såg det så stökigt och och oordnat ut och det har gått mig på nerverna ett tag. Fick ett ryck och fixade till så det blev bättre. Hennes kök åkte väck för det står bara och tar plats och sammlar damm i vilket fall som. Hon har inte lekt med det på evigheter så känndes ganska olönt att det stod kvar. Allt var kaos i hennes lådor med saker huller om buller (vart kommer alla saker ifrån??) Men efter att köket åkt väck och att jag hade ändrat om lite så blev det mycket bättre. Good job o yes. Eliotts lådor fick sig också en rensning men hans saker var det inte lika mycket kaos med.

Och imorgon är det Eliotts sista dag som 4 åring. På torsdag är det nämnligen hans födelsedag och han blir 5 år. Helt ofattbart och jag fattar inte....han var ju nyss min lille bebis...eller? Hua...det går ruskigt fort. Blir i alla fall kalasfirande på dagis imorgon för barnen är ju lediga på torsdag.

Mmm......hur har eran dag varit då?

The day today och Insidious

2011-06-20 @ 17:53:37    Postat av: Susan Gullix


Mannens födelsedags rosor får bli inläggets bild...fina eller hur?


Jaha....då gick denna dagen i en rasande fart...faktiskt. Vissa dagar tycker jag om då dom går fort och denna dagen var en sådan. Fick ju tur nog en tid i tvättstugan så nu är tvättkorgen tom. Eller njae....inte riktigt för det fylldes på med några smutskläder innan då barnen hade duschat. Men det svämmar i alla fall inte över så tummen upp för det.
Under tiden som det tvättades så städades det lite och barnen lekte fint på Stellas rum under tiden. Idag har dom lyckats vara goa vänner mesta delen utav dagen. Ibland kan dom, om dom vill. Annars har det väl inte hänt så mycket. Har ju varit regnigt mestadels utav dagen så nu får det nog vara färdig regnat anser jag. Sol och värme vill jag ha nu.

Ikväll blir det film. Såg att Insidious har kommit och den har jag väntat på. En riktig Susan film ju för guds skull. Måste ses....wihoo. En film då jag får krypa upp och gömma mig i mannens famn då jag blir räddNågon utav er som har sett den??



 

Bra med regn ändå?

2011-06-20 @ 13:19:32    Postat av: Susan Gullix

Det vräker ner

2011-06-20 @ 08:08:03    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Holy shit vad det fullkomligt vräker ner här idag. Ösregn till tusan och helt mörkt ute. Snacka om att man längtar efter solen och värmen nu. Men men....får allt hoppas att det inte håller på hela dagen. Har verkligen ingen lust att sitta instängd här hemma. Nog för att här är att göra men en då!

Jag och mannen såg film igår. Vi såg på Hostage med Bruce Willis. Det har ju några år på nacken och vi har ju så klart sett den innan men ojoj....den är ju så grymt bra så det är ju en film som helt klart kan se om. Dessutom så kom man ju inte ihåg allt eftersom det som sagt var några år sedan. Ni har väl sett den??

Mmmm....eftersom regnet vräker ner så vet jag inte vad som sker här idag. Det ska i alla fall städas undan lite och jag skulle behöva få en tid i tvättstugan. Har ju varit så osmart att jag glömde boka då jag sist tvättade i akut tvätten istället. Och här är ju såååå gott om tvätt tider *ironisk*.

I alla fall....hur ser det ut hos er? Regn eller sol och varmt?

Prickigt värre och längtan

2011-06-19 @ 19:04:46    Postat av: Susan Gullix


I början utav juni så spenderade vi några dagar vid poolen. Sen försvann det fina, varma sommar vädret och nu undrar jag om och när det kommer igen? Vi längtar tills vi kan bada, sola och ha det mys igen.


Dagen idag har faktiskt (och tack och lov) varit helt ok. Var ju som sagt ute och lekte i några timmar i förmiddags och sen har vi fortsatt med lek här hemma. Inga kiv och inga bråk (förutom ett väldigt litet). Känns otroligt skönt får jag säga.

Mindre kul är då att mina eksem som jag har sluppit i cirka 2 år nu har kommit tillbaka. Jag är helt prickig och jag har till och med fått lite i ansiktet. Kliar värre än värst gör det ju också. Tack och lov kanske jag får säga så är det inga röda prickar utan dom är samma färg som min hud. Men ändå liksom. Blir det värre så går jag inte ut imorgon. Jag tror att det är på grund utav vädret, (kallt, varmt, fuktigt, torrt, regnigt, kvavt...allt på samma gång)har varit så innan nämnligen men jag blir TOKIG. Har Hydrokortison salva så jag får hoppas det hjälper.

Mmmm....annars blir det en lugn kväll. Kanske kollar på film om vi hittar någon som faller oss i smaken. Får hoppas på det. Hoppas att ni har haft en bra dag?

 

Ett par timmars utelek....

2011-06-19 @ 14:27:03    Postat av: Susan Gullix


Barnen ute och leker och har skoj


Efter att vi hade morgnat oss färdigt här hemma innan idag så begav vi oss ute för att leka. Tack och lov så sken solen så tur det. Vi startade här ute på våran gård och det var med cykel, dockvagn, spannar, spadar och fotboll.....ja, och gräsklipparen förstås. Konstigt vore det annars. Sen fortsatte vi att leka på lekplatsen på skolgården  och så avslutade vi nere i "Hålan". Vi har haft det jätte mysigt tills det blev mörkt på himmlen och det började droppa. Men men....efter cirka 3 timmar ute så känndes det ändå okej att bege sig hemmåt.
Barnen har fått lite lunch i sig och nu leker dom ute på inglasningen. Vet inte vad som sker resten utav dagen....ta det lugnt kanske? Om det kanske tillåts utav barnen....haha.



 

Sunday

2011-06-19 @ 07:37:52    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Stella väckte mig 05.30 imorse och frågade om jag kunde komma in och sova i hennes säng. Självklart gjorde jag det...allt för att slippa gå upp. Blev 1 timmes sovande till så ja, bättre än inget. Nu är det bara jag och hon som är vakna för Eliott sover ännu (och mannen så klart). Eliott kom inte i säng förräns efter 21 igår. Eller nej...han kom inte alls i säng för han somnade i soffan. Varför lägga sig klanderfritt? Hoppas och håller tummarna för en bra dag idag...orkar inte ännu en dag på samma spår.  Man vill ju inte ens gå upp på morgonen då det förväntas bli en bråk dag. Inte dom här stora bråken i alla fall. Nåja....hoppas som sagt på en bra dag.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Vädret är ju fortfarande trist och det lär väl regna en hel del idag med. Men det blir ändå till att bege sig ut.....där är dom i alla fall lugna.

Hoppas att ni får en bra dag!

Uppsägning??

2011-06-18 @ 18:17:16    Postat av: Susan Gullix
Hmmm.....om man kan säga upp sig som mamma så är det precis vad jag vill göra nu. I alla fall för resten utav dagen och imorgon. Är det möjligt kanske?
Efter att jag och barnen hade varit på Musiklekplatsen i förmiddags (där vi hade det trevligt och mysigt) så lekte sen barnen fint här hemma. Mycket beröm fick dom så klart men sen strax innan middagen så bara flippade det över. Jag lovar...fullständig kaos. Ja...som en repris utav gårdagen som var över jävlig rent ut sagt. Jag förstår inte hur man kan flippa över så grymt.
Har varit ute med barnen igen...går liksom inte att ha dom här...tydligen. Höll på att frysa ihjäl på köpet men ja.....det var lugnt ute i alla fall. Just nu är jag bara så less så jag vill säga upp mig för idag och för imorgon. Jag vill inte ha en ny dag förresten....för det lär väl bli samma bråk och tråk och blä som idag och igår. Ja, jag är negativ nu men jag är less.....skit less!!!

Bild på söta ungarna idag men som förvandlas på en sekund till monster.

Fullt utav kärlek

2011-06-18 @ 14:40:34    Postat av: Susan Gullix
Det är kärlek på hög nivå här idag och jag tror att barnen tar ikapp i "snällhet" efter gårdagens bråkiga dag.
Idag leker båda barnen superfint tillsammans och det är väldigt kärvänliga ord dom emellan. En klar skillnad från igår och det gillas. Då hoppas vi att dom kör på denna linjen resten utav dagen.

Musikskapande @ Musiklekplatsen

2011-06-18 @ 13:18:02    Postat av: Susan Gullix
Jag och barnen har spenderat 1½ timme på Musiklekplatsen idag. Sen började det tyvärr att regna men vi hann ju med lite i alla fall. Här kan ni se då barnen skapar musik.

Äntligen!!!!!!!

2011-06-17 @ 21:37:56    Postat av: Susan Gullix
Min son sover nu (21.30)!! Han fortsatte på samma spår här på kvällen som han har kört på under dagen. Kan säga att jag är totalt slut. Trött i huvudet efter en massa gapande, skrikande, kaxande, hotande, slag osv. Han gick igång ordentligt här på kvällen. En jäkla tur att Stella inte vaknade i allt liv. Jag gav upp till slut...orkade inte med mer. Nu kan jag säga som så att jag hoppas att det dröjjer tills det är morgon. Nu vet jag att jag inte hinner mer än att blinka sen är det morgon...men ändå. Blir det en repis på denna dagen imorgon så flyr jag!!

Nu ska jag bära in honom i sin säng.....sen försöka hinna njuta utav tystheten!!!!!!!! 

Då kör vi en lista då´rå

2011-06-17 @ 18:25:44    Postat av: Susan Gullix
Klädsel
Vad har du på dig idag:
Min svarta Världens bästa mamma pyjamas, trosor och strumpor.
Vad använder du just nu för skor: Just nu i detta nu? Bara mina strumpor för jag är inomhus.
Favoritfärg på kläder: Mörka färger som svart och grått men ibland blir det en färgklick.

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag och Eliott.
Du pratade med: Min kära sambo
Du delade en drink med: Drinkar har jag inte druckit på evigheter så får väl svara ingen då.
Du gick på bio med: På Bio på "riktigt"  så var det med Eliott men annars har vi bio här hemma och då var det med mannen min.
Du gick på stan med: Det var med min mormor.
Skällde på dig: Om mina barn räknas så är det dom...allt dom har gjort idag...typ.

Senaste

Låt du hörde:
Det var någon låt på radion.....någon med Robyn.
Film du såg: Bläää....jag och mannen såg Sucker Punch igår men den var kass så såg inte hela. Senaste hela sedda film var I spit on your grave. Den var bra men väldigt hemsk.
Mat du åt: Hamburgare, pommes, beasås och grönsaker.
Kram: Från sonen Eliott.
Puss: Det var från mannen min.
Fest: Fest och fest...det var när vi var och grillade senaste hos Dennis och Johanna. Njo....man kan väl säga att det blev lite fest. Skoj som attans var det i alla fall.
Känslan: Got damn headache....typ.
Ilska: Har varit lite ilsk idag då båda barnen har haft värsta flippen och trotsen idag.
Resa: Räknas ner till stan....haha?
Glädje: När mannen kom hem tidigt från jobb idag....det händer nämnligen inte så ofta.
Dröm: Hmmmm...senaste jag kommer ihåg är när A kidnappade min dotter. Hemsk hemsk dröm. Tur den inte var sann....haha.
Boken du läste: I det tysta utav Vicky Jaggers.
Personen du träffade: Min sambo, dotter och son.
Personen du pratade i telefon med: Min sambo.
Personen du fick sms av: Det blir min sambo på den med.
Gången du åt en 7-eleven korv: Det har jag nog aldrig ätit...tror jag.
Gången du var utomhus: Innan idag då vi gick till affären.
Gången du sov: Det var ju inatt så klart.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hmmm.....??....kanske en vecka sedan?


Maj gad....

2011-06-17 @ 15:34:36    Postat av: Susan Gullix


Kolla noga på den här bilden. Visst ser båda Eliott och Stella ganska snälla och oskyldiga ut....söta som få är dom också. Men idag har dessa två små, söta kottar varit som två monster från yttre rymden. Dom har drivit sin mamma till vansinne, fullkomligt. Jag har slitit mitt hår mellan varven för dom har verkligen gått emot allt idag. Det har bara slagits, bråkats, trotsat och varit ordentliga fighter här hemma. Om dom har öron att lyssna med? Nej...verkligen INTE idag! Öronen sitter där dom ska för tro mig, jag har kollat efter några gånger men dom fungerar inte utav någon anledning idag.

Eller aaa....just nu är det ganska lugnt. Kan hoppas det vara resten utav dagen/kvällen. Men jo, som ni förstår så längtar jag verkligen tills det är kväll. Då det är väldigt tyst och lugnt. Krypa upp i soffan och titta på en bra film och bara vara. Jaaaa, det längtar jag till.




 

Trotsigt värre

2011-06-17 @ 09:51:23    Postat av: Susan Gullix

Så här startade denna morgonen här hemma.

Stella leker att hon är en Transformers mamma och Eliott blir skit sur för att hon leker det. "Det finns inga Transformers mammor" säger han. Jag säger att om hon vill låtsas att hon är det så är det ok. Han blir skit förbannad och ska slå henne och försöker ta i sönder hennes leksaker. Jag säger därmed att det där är inget ok beteende att göra så. Han flippar och slåss och sparkas och hotar att han ska ta sönder både det ena och det andra. Jag sa som så att slutar du inte nu så finns det ingen dator tid för dig idag (han gillar att titta på  gräsklippare på Youtube). Han fotsatte och jag sa fine....där rök din dator idag och den får du vara utan tills du kan uppföra dig. Han blev ännu mer tok arg och har skrikit så han nästan inte har någon röst kvar. Nu sitter han och är tvär sur i soffan.

Mmmm....härlig start alltså för denna trötta mamman. Får hoppas att resten utav dagen inte fortsätter i samma spår. Vissa morgnar är ju bara föööör underbara.

To tired to think

2011-06-17 @ 08:41:13    Postat av: Susan Gullix


Väldigt trött och väldigt uttråkad


Jaha....fredag idag och jag vaknar med typ noll gnista. Är skit trött och samtidigt grymt uttråkad. Och då är klockan bara 08.30. Hur ska denna dagen sluta....hmmm??? Tack och lov så roar barnen sig fint med att leka för tillfället. Tur eftersom jag är alldeles för trött för att tänka ut vad vi ska komma på att göra idag.

Mmmm....jo just det. Vi såg ju film igår, Sucker Punch. Shit...vad var det för skum film?? Jag och mannen fattade nada så vi såg inte ens klart den. Och jag som hade hört och läst så bra om den. Näää, den rekommenderar jag då verkligen inte.

Men vet ni vad? För att försöka överleva denna dagen så krävs det en del kaffe så det är vad jag ska fixa nu. Vi hörs sen men så länge önskar jag er en bra dag. 

Twitter och Sucker Punch

2011-06-16 @ 20:32:24    Postat av: Susan Gullix
Ni vet väl om att ni även kan följa mig på Twitter? SuzieQ76 heter jag där. Skriv gärna en kommentar om ni också twittrar så jag kan lägga till er där. Som ni ser har jag även en liten Twitter ruta här i bloggen på vänster sida( i kolumnen...om det nu stavas så?)


Annars är läget här att Stella nygligen har somnat i soffan för hon skulle envist inte somna i sin säng ikväll. Eliott ska snart se till att sluta sina blåa också och därefter ska jag och mannen se film. Ikväll blir det Sucker Punch.....hoppas att den är så bra som jag har hört och läst lite varstans. Till det blir det lite tårta som mannen hade med sig hem och eftersom han inte äter tårta så får jag väl äta två bitar.

I spit on your grave

2011-06-16 @ 17:41:51    Postat av: Susan Gullix

I går såg jag och mannen film. Filmen som vi såg hette I Spit On Your Grave och var en rejält hemsk film. I korta drag så handlar filmen om en tjej som blir grovt våldtagen och därefter så får man ser hur hon hämnas. Som jag skrev så var det en hemsk film och då man fick se henne bli våldtagen så ville man helst stänga av filmen. Det vände sig liksom i magen men sen ville man verkligen se hur hon hämnades....she did it Big Time. Hade fan gjort samma sak kan jag säga. Jag kan rekommendera filmen....inte våldtäkts scenerna men absolut hämnden. Och som det stod innan filmen började......är man känslig så ska man kanske inte se. Kan säga att jag tittade mellan fingrarna många gånger.

I alla fall.....torsdag den 16 juni idag och det är mannens födelsedag idag. Han är på jobb och väntas hem om ett tag. Bra....man måste ju födelsedags mysa eller hur? Jag och barnen har roat oss med att vara ute. Eliott har cyklat och sen fortsatte vi här på gården då det gungades, klipptes gräs, lektes med sandsaker, dockvagn och lite allt möjligt. Var ute i några timmar och det var toppen. Sen har jag hunnit med att städa lite också och barnen har pysslat med sitt här hemma. Nu är det mest lugnt och så får vi se när födelsedags hunken kommer hem....hihi. Snart hoppas jag i alla fall.

Får bli en bild på Eliott då han ska bege sig iväg och cykla....tyckte att den blev så fin.

GRATTIS älsklingen min

2011-06-16 @ 08:43:09    Postat av: Susan Gullix

Huvudvärk och en massa kliande

2011-06-15 @ 18:27:12    Postat av: Susan Gullix
Ojsan hoppsan....här var det dåligt med inlägg idag. Sorry for that. Dagen har i alla fall gått undan idag så det är skönt. Jag har fikat med kära mormor i stan idag...blev kaffe och en banan/choklad muffins för min del medans mormor mumsade i sig pannkakor. Snackade lite om ditt och datt och så  busade jag lite med lilla vovsingen Fritte som hon hade med sig.

Sen hämtade jag barnen på dagis och sen har vi varit ute och myst i det ganska hyffsade vädret. Eliott har klippt gräs och hjälpt arbetarna här ute med att plocka skräp medans Stella har gungat och fixat med sin bebis och dockvagn.  Dock så har jag nog någon jävla pollen allergi eller något för läääänge har det kliats massa i ögonen och jag nyser typ 100 gånger om dagen. Men idag är det ju löjligt som det kliar i ögonen....blir lite tokig. Och mmmm.....ännu en dag med huvudvärk. Grymt jobbigt!!

I alla fall...kvällen blir lugn med en eventuell film kanske. Får la se!! Hoppas att ni har haft en bra dag?

Got damn headache och Ipad

2011-06-14 @ 18:57:56    Postat av: Susan Gullix


Mina älskade barn på stranden härom dagen





 

Sitter just nu vid mannens Ipad och försöker se om det går att blogga från den. Jag är ju inte alls speciellt hej på detta men risken finns att han kanske inte får den tillbaka....haha. I alla fall....barnen sover nu efter en skoj dag på djurparken och sen i Jordbodalen. Och så klart efter en massa bus här hemma. Oj oj vad dom gick igång. Dom har en lite knepig lek dom leker ibland och det är att låtsasbråka. Dom springer, puttar på varandra och brottar ner varandra. Ingen lek alls som jag tycker om för det slutar alltid med tårar men hey...det är ingen av dom som lyssnar på sin mamma. Varför skulle man göra det liksom? Men nu sover dom gott i alla fall och jag tycker att det är skönt med tystheten eftersom jag har en huvudvärk som vägrar släppa. Jag AVSKYR verkligen huvudvärk!!! Nej nu ska jag se om det går att publicera detta då....hihi.

Djurparken

2011-06-14 @ 11:47:49    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Imorse var det en liten donna som väckte mig strax innan 05 och var väldigt bestämd om att det var morgon och att det var dax att gå upp. Men det var en minst lika envis mamma som bestämt hävdade att det var alldeles fööööör tidigt och om man ska orka till Djurparken så var det bäst att sova lite till. Jag vann och vi vaknade nästa gång strax innan 06.30.

Idag är barnen i alla fall på storutflykt med dagis. Dom har begett sig iväg till Djurparken i Helsingborg (fd Fågelparken) och därefter skulle dom bege sig vidare till skogen eller havet beroende på vädret. Mysigt för dom och vädret blev tack och lov bättre än imorse. Hade väldiga bekymmer med vad dom skulle ha på sig då det regnade men ändå var hyffsat varmt. Stella är en liten frys maja och Eliott är jämnt het som en kamin. Blev jogging byxor på dom båda och så packade jag med både shorts och extra långbyxor. Dock så fick vi byta om till shorts på Eliott då vi kom fram till dagis för han svettades redan i sina joggingbyxor. Det hade varit mycket lättare om vi hade vaknat upp till sol och varmt....haha. Dom kommer i alla fall tillbaka vid 15 tiden så det ska bli kul att höra om deras dag sen.

Annars idag är det ganska lugnt. Har lite huvudvärk som irriterar mig, precis som igår. Kanske kan ta och åska lite så kanske det släpper?

Nu ska jag ha mig lite kaffe i alla fall och kika in till er och hälsa på.

Trash trash trash

2011-06-13 @ 17:51:47    Postat av: Susan Gullix


Mina älskade hjärtan




Tjolahopp så gick dagen ganska fort. Efter en massa tvättande och undanplock imorse så blev det till att gå ut. Lite si så där med vädret (ja, jag är kräsen och vill ha strålande sol och varmt varje dag) men ganska ok ändå. Var ute och lekte i några timmar och barnen hade jätteskoj. Som det ska då man är ute och leker med andra ord. Dock är det inte så värst kul att komma ut och så ser det ut som en soptipp på lekplatsen. Då blir jag ganska arg och irriterad för än en gång.....är det så jäkla svårt att plocka upp efter sig??????

Vid och i sandlådan (ja, och övriga lekplatsen) hittar man följande: ( i alla fall en dag som denna)

*Massa glasskärvor
*Massa pappkartonger i småbitar
*Smutsiga örngott (WTF??)
*Flaskor
*Småpåsar
*Strumpor

Ehhh....vad liksom?? Om jag är ute och jag äter, dricker eller what ever ute så kastar jag mitt skräp i en spotunna/papperskorg. Inte så svårt och det tar inte så lång tid och det är liksom det man gör. Här ute finns papperskorgar, varför inte använda dom istället för att kasta allt på marken. Jävla idioter som inte kan någonting!!!

Men ja....förutom min irritation på människor som är idioter så har dagen varit bra. Just nu leker barnen för fullt och jag sitter här. Mannen kommer inte hem förräns vid 21.30 tiden idag för han ska se fotbollsmatchen mellan HIF och Gais på Olympia idag. Och yes....jag har mer eller mindre tvingat honom att gå för han har aldrig sett en fotbolls match live. Och hmmmmm.....det måste man ju ha sett eller hur? Får hoppas att han inte kommer hem sen och har omvandlats till värsta fotbolls fanatikern. Då lär jag ju klart ångra att jag skickade iväg honom....haha.

Nåja....hoppas att ni har haft en bra dag?

 

Full fart med tidig start

2011-06-13 @ 08:41:19    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här har jag varit i full gång sedan klockan 06 imorse. Började tvätta då och håller på ännu. Fick en tid i akut tvätten så får jag undan det idag istället för imorgon. Good!!!

Igår mös vi mest rundor hela dagen. Vi hade planer att bege oss till stranden från början men nää....vädret var inte riktigt så att man kunde ligga å stranden så vi höll oss hemma istället och bara slappade och tog det lugnt. Ganska chill. Dessutom så kom ju Daddy Cool hem från Sweden Rock Festivalen så dte blev mys på hög nivå och så fick han ju berätta om hur det var så klart.

På kvällen såg vi film. Vi såg The Adjustment Bureau med Matt Damon. Skit cool film som var riktigt bra så den rekommenderar jag er att se helt klart...om ni inte har sett den redan?

I alla fall...i full gång här hemma är jag så det fick bli en snabb uppdatering nu. Vill bli klar så fort som möjligt så vi sen kan bege oss uuuuuuut. Kikar in till er senare under dagen då mer tid finns.

Sunday, just an ordinary Sunday?

2011-06-12 @ 07:19:19    Postat av: Susan Gullix
Söndag idag och morgonen startade tidigt. Inget ovanligt där nej. Mannen kom hem runt 03.30 inatt (imorse?) och jag antar att han hade en grym kväll/natt igår. Ska bli kul att höra om det sen då han vaknar till liv.

Planer för idag? Hmmmm....jag hade ju tänkt att vi skulle till stranden men är lite osäker på vädret. 17 grader ska det bli idag och det känns väl lite si så där för att åka till stranden. Sitter och hoppas att det ska ändra sig på väderleks rapporten så det helt plötsligt står...typ 22-25 grader. Men sen igår så skulle det inte bli så varmt som det blev så man kan ju inte lita på väderleks rapporten iheller. Knivigt!!! Åker vi till stranden så blir det väl inte så varmt och stannar vi hemma så blir det säkert supervarmt. Vi får helt enkelt avvakta och se.

Igår kväll hade jag ganska tråkigt så jag var en liten tönt och kollade på Bring it on again. Haha.....what?? Men jo, den var väl ganska kul och mesig så det var väl okej ändå liksom. Ibland är det lite kul med mes filmer. Efter filmen så var jag grymt utttråkad och trött var jag inte så jag satt och surfade och hade mig innan jag till slut gick och la mig. Men nu idag känner jag mig som en zombie. Blir mycket kaffe idag här på morgonen kan jag lova.

Lovely day + bild bomb

2011-06-11 @ 16:08:31    Postat av: Susan Gullix
Jag och barnen for iväg imorse. Barnen ville vara ute på gåden men då jag nämnde Piratlekplatsen så blev det glada HURRA rop här hemma. Perfekt väder också för att vara där en dag som denna. Inte för kallt och inte föööör varmt. Det ligger ju så nära havet så det kan bli lite kallt om det är blåsigt. Mysigt till tusan har vi haft det i alla fall så vi är nöjda all tre.

Lekte på Piratlekplatsen en massa och sen gick vi vidare ner mot havet där barnen doppade fötterna. Dom skulle lätt kunnat bada där idag enligt dom själv och det var inte långt ifrån att dom badade med kläderna på. Men det var väldigt blåsigt just då och verkligen is kallt i vattnet. Jag fattar inte hur dom kunde plaska runt i det is kalla. Men ja....det är i och för sig Eliott och Stella vi talar om och dom är inte kloka då det kommer till vatten och bad.
Sen satte vi oss i det gröna och åt varsen glass innan vi fortsatte leka vidare på Piratlekplatsen. När vi tyckte att vi var klara där så fortsatte vi mot hamnen för att kolla på alla båtar och folk. Där gick vi sakta och njöt rundor innan vi senare tog bussen hem. Vi har verkligen njutit till fullo idag så tummen upp för det. Tänkte visa er en massa bilder som kommer här så kan ni förstå lite bättre så mysigt vi har haft det

Feberfritt och sol

2011-06-11 @ 08:09:56    Postat av: Susan Gullix
Go morron blogglandia.
Här fick vi en tidig morgon idag men det är väl inte hela världen då Stella är feberfri och solen lyser ute idag. Känner att jag gott kan överleva det.

Jag hade ju planer på att se Mission Impossible 3 igår. Jo, jag har sett den innan men eftersom det var längesedan och jag trodde att jag inte kom ihåg så mycket så började jag se den. Men ja...stängde av ganska fort för jag kom visst ihåg. Då slog jag över till Förhandlaren som visades på kanal 1 men ja....den har jag ju sett ett flertal gånger så det slutade med att jag satt vid datorn och surfade runt. Så gick det med min planerade filmkväll. Får se om jag kanske lyckas bättre ikväll.

Pratade också med mannen igår. Han har det kanon på Sweden Rock Festivalen. Tro fan det liksom....haha. Kan man inte ha det bra där undrar jag? Lyllos honom som ska få se Ozzy Osbourne i 3 timmar ikväll. Det skulle jag klart också vilja se. Grymt ju. Men jag får nöja mig med bilder och lite videos som han tar sen. Bättre än inget...eller?

I alla fall...det är morgon ännu, vi tar det lite lugnt. Senare ska vi bege oss ut i det fina vädret. Både Eliott och Stella vill leka på gården här ute. Men hey.....kan dom inte ha liiiite högre krav?? Finns ju roligare lekplatser och ställen man kan gå till än att hänga på gården menar jag. Men men....vi får se, kanske jag kan få dom på andra tankar så vi beger oss någon annanstans. Pålsjö skog skulle kunna vara ett alternativ tex.

Vad ska ni hitta på idag då?

En liten powernap för liten sessa

2011-06-10 @ 18:02:25    Postat av: Susan Gullix


Stella tog sig en powernap innan då hon fick en feberattack


Jodå, dagen har som sagt varit fortsatt lugn här hemma. Lite typiskt dock att det blev världens solsken här på eftermiddagen. Men men...inte så mycket att göra åt. Får hoppas att -en fortsätter skina imorgon.

Som ni ser på bilden så somnade Stella en runda här i soffan innan. Hon fick ännu en liten feberattack och sova är ju den bästa medicinen då sägs det. Dock (och tur?) så vaknade hon igen efter cirka 20 minuter så hon kanske kommer i säng i anständig tid ändå ikväll. Återstår att se helt enkelt. Just nu är hon i alla fall fit for fight igen och hon och Eliott leker en massa inne på hennes rum. Får se hur länge det håller innan dom kommer i luven på varandra....haha.

Ikväll blir det väl att jag tittar på tv för omväxlings skull. Är ju inte så ofta man gör det längre utan det blir ju alltid serie eller film. Men nu är mannen ju borta och att leta upp en film bland alla tusentals vi har i klädkammaren filmkammaren är ju ett evighets jobb...typ. Men äsch....kanske ska ta och börja leta där inne nu så har jag väl hittat en film lagom till klockan 21 sen? Och svårare är det då jag helst vill hitta en film som jag INTE har sett (och sen är jag kräsen också). Hmmm....vilka I-lands problem jag har va??


 

My man is gone....

2011-06-10 @ 13:15:27    Postat av: Susan Gullix


Singel lady....ja, till söndag i alla fall


Jaha.....då var mannen iväg nu till Sweden Rock Festival i Sölvesborg. Jag är mer än avundsjuk på honom för imorgon så ska han få se Ozzy Osbourne. Mmmmm.....grym upplevelse. Har sagt till att han ska fota och filma mycket så jag kan få se sen.

Båda barnen är hemma från dagis idag. Kvällen har jag fått spendera inne i Stellas säng. Hon har haft lite feber under natten så det var bara till att ringa till dagis och säga att dom skulle vara hemma. Eliott fick välja om han ville gå eller inte men han valde att stanna hemma så vi har en lugn mys fredag här. Började morgonen med att se Trassel och sen när för mannen hade begett sig så tog vi en runda till Maxi för att handla hem lite fredags gott. Barnen fick välja mat idag så vi ska ha nypotatis, köttbullar, prinskorv, creme fraiche, gräslök och så där gott. Bra val utav barnen. Senare ikväll så blir det lite godis och så där gott med.

Barnen har lekt lite här sen och nu tittar dom på Trassel för andra gången. Den fick alltså bra betyg så det är ju bra. Så ja.....eftersom Stella är lite sjuk så fortsätter vi med lugna puckar här hemma. Kan vara passande en fredag så det är helt ok. Imorgon hoppas vi på (väldigt) fint väder och en återställd Stella så vi kan gå ut och härja.

Hur har ni det en fredag som denna? 


 

En grå och regnig dag

2011-06-09 @ 12:08:13    Postat av: Susan Gullix
Så då håller vi oss inhomhus men det kan kanske vara bra att få en hemmadag också? Nja...vet inte om jag håller med för jag vill hellre vara ute men inte i detta vädret. Jag som hoppades att det skulle bli bättre men det ser inte ut så...tyvärr. Barnen roar sig fint i alla fall. Stella ligger på sitt golv i sitt rum och leker med alla sina barbie och Eliott roar sig genom att kolla på gräsklippare på Youtube och sen tar han paus där ifrån för att klippa fantasi gräs här hemma.....haha.

Men morgonen har spenderats med att jag har agerat cykel doktor...typ. Mannen pumpade däcken på Stellas cykel och sen ville Eliott ha stödhjul på sin cykel igen. Han lärde ju sig att cykla utan stödhjul förra sommaren på sin lilla cykel. Sen har han ju inte cyklat på 1 år och så har han fått en större cykel och nu vågar han inte. Vi har provat många gånger men han vågar inte så då tyckte jag att det var ok att ta på stödhjulen igen tills han känner sig säker igen. Han vill ju hemskt gärna cykla och han har kollat avundsjukt på Stella då hon har cyklat.

Mmmm....Eliotts gamla stödhjul var för små ("armarna" eller vad det nu heter?)till hans cykel så då tog jag av Stellas för hennes var större. Det gick ju jättebra men sen passade inte Eliotts gamla stödhjul till hennes cykel så det blev till att sticka till Maxi för att köpa nya. Dom var stora och bra och perfekt till Eliotts cykel så jag tog av Stellas igen och satte tillbaka på hennes cykel och så fick Eliott ha dom nya till hans. Men dom får Daddy Cool sätta på för det kunde tydligen inte jag. Massa onödigt krångel för att sätta på stödhjul...haha. Eliott cyklade i alla fall till Maxi och han sken upp som en sol över att få cykla igen. Nu får han ha stödhjul ett tag och så provar vi senare att ta av dom igen då han känner sig mer säker.

Mmmmmmm.....men nu blir det lite kaffe här för min del och sen börjar det kurra lite i magen så lite mat ska också lagas.

Hoppas att ni har en fin och solig dag hos er?

Hur svårt är det med "mitt" och "ditt"?

2011-06-08 @ 19:44:57    Postat av: Susan Gullix


Det blev några timmars lek utomhus efter dagis idag


Ja...som rubriken lyder, hur svårt kan det egentligen vara på skillnaden "mitt" och "ditt"?? Inte så himla svårt alls enligt mig. Här finns barn (alltid samma barn) här ute på gården som jag ett par gånger kommit på med att sitta på MINA barns cyklar, sparka på cyklarna osv. Jag har skällt ut dom efter noter för är det inte deras cyklar så är det hands off, inte mer med det. Härom dagen ville Stella cykla till dagis men då upptäckte vi att det inte fanns någon luft i fram hjulet. Idag då vi var ute på vår gård så var samma ungar på barnens cyklar igen (fast att jag satt där). Om jag blev tokig sist så blev jag ännu mer tokig nu(en arg Susan är inte att leka med). Ännu mera skäll fick dom men nu funderar jag på om jag ska lära mig några skälls rader på arabiska så att dom kanske kan fatta vad jag säger. Nu kommer jag aldrig mer till att ha barnens cyklar här ute vilket jag tycker är för jävligt. Vi bor här och ska kunna ha cyklar i cykel stället utan att en massa andra som går på och ska förstöra dom. MINA barn skulle aldrig fått för sig att ge sig på andra barns cyklar och OM dom skulle gjort det så skulle dom definitivt  fått en tillsägelse. I alla fall...jag bar upp cyklarna här uppe och när jag skulle fixa Stellas fram däck så upptäckte jag att ungj*vlarna har luftat bak däcket också och tagit bort ventilen och allt. Alltså...förstår ni varför jag blir så arg???? Mitt och ditt......väldigt enkelt tycker jag, eller???

I alla fall....som ni ser på bilderna så var vi ute efter dagis. Skönt väder om än väldigt kvavt och klibbigt. Barnen lekte med en massa olika och sen fick jag agera vägarbetare och bygga rallybana....haha. Var ute i lite mer än 3 timmar innan vi begav oss upp för att äta. Sen har barnen fortsatt leka här hemma och just nu har Stella lagt sig i sin säng. Dom är trötta båda två men sen har dom ju i princip varit ute hela dagen....då blir man trött. 

 

Jag hoppar över...

2011-06-08 @ 12:36:57    Postat av: Susan Gullix
Idag hoppar jag över vägandet för efter denna veckan som gått så vågar jag faktiskt inte se resultatet. Eller ja...får se om jag kanske kan ta mod till mig senare men inte ännu i alla fall. Får ta i med hårdhandskarna igen.

Igår var vi i alla fall och grillade på dagis. Det var mysigt och ingen regn kom. Skönt det för ett litet tag så såg det illa ut men det vände. Barne  lekte lite och så, vi åt korv och så kollade vi på foto från lägret och från deras verksamhet. Kul att se.

Barnen är på dagis nu men jag ska snart hämta hem dom. Får se om vi är ute...mest troligt. Ute är det klibbigt och äckligt så det kanske blir åska idag. Jag hade turen att missa det förra åskovädret, vilket tydligen var stort. Hur kan jag lyckas med att sova mig igenom det? Sover nog som en stock antar jag...haha. Nåja...får se om det kommer åska eller inte. Även om jag inte tycker om det så skulle det behövas för att rensa luften.

Jag och mannen såg film igår och den rekommenderar jag. Den var ganska häftig faktiskt. Priest heter den så se den om ni inte redan har sett den.

Nää...jag har inte så mycket att skriva faktiskt känner jag så jag låter det vara till senare. Hoppas att ni har en underbar dag.

Tjillevipp

2011-06-07 @ 15:40:59    Postat av: Susan Gullix
Hmmmm....inte bara min blogg som står stilla lite grann antar jag? Är väl fler utav er som njutit/njuter utav det underbara vädret?

Igår var vi i alla fall vid badet hela dagen igen och det var underbart. Är otroligt glad är det är så nära. Tar ju ju bara 3 minuter så är man framme. Bruna som pepparkakor är vi också så det är ju inte dumt...hihi. På kvällen efter att vi hade ätit, duschat och fått barnen i säng så såg vi film. Men hmmm.....det var visst en viss Susan som somnade.

Idag har barnen varit på dagis och jag började morgonen imorse med att tvätta. Då jag hade tvättat färdigt så upptäckte jag att det inte alls var min tvätt tid idag utan först imorgon bitti. Oooouuupppsiiii. Men ja...det var tydligen ingen som saknade sin tvätt tid för det var ingen som kom och sa till. Sen har hemmet fått sig en städning. Det har inte funnits tid till det då man hängt vid badet hela dagarna och fast att man inte är hemma så lyckas det ändå bli kaos här hemma. Visst är det konstigt??

Just nu så sitter vi mest och tar det lite lugnt. Ska om cirka 1 timme bege oss till dagis igen för vi ska grilla och ha det lite mys där. Tummen upp för det. Förhoppnings vis så får jag visa bilder i senare inlägg för servern vill inte riktigt samarbeta med mig idag.

Hoppas att ni har haft en toppen dag...ska kika in till er senare ikväll då tid finns.

6:e juni

2011-06-06 @ 07:12:11    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Orkade faktiskt inte blogga igår för jag satte mig inte ner förräns typ 19.30 och då var jag helt slut. Spenderade hela dagen vid badet och my lord.... det var VARMT igår. Eliott fick en liten down period då han blev helt off. Han fick huvudvärk, blev helt blek och bara låg ner. Jag sa 100 gånger att vi skulle gå hem men icke. Sprang hem och hämtade medicin till honom och ett stort paraply så låg han där under sen och sov ett tag. Sen efter 1 timmes tid så var han fit for fight igen. Lite solsting kanske? Skönt att han "repade" på sig igen i alla fall.

När vi kom hem så lagade jag spaghetti och köttfärssås, packade upp allt som vi hade haft med, dammsugade och sen fick jag springa till Maxi då kaffet var slut. Knäckande för det är ju inte vad man känner för när man är helt slut. Gaah. Barnen somnade sen vid 20 tiden och sen blev det till att kolla BB finalen. Både jag och mannen ville se Peter som vinnare men ja....det blev ju Simon. Osis men men.

Idag är det i alla fall en ny dag. Det blir till badet idag igen sen imorgon är det en vanlig dag och dessutom ska det åska och sånt där tråkigt imorgon och sen ska det fortsätta med tråk väder ett tag. Så får ju passa på idag så klart. Men än så länge är det morgon. Eliott tittar på morgon tv och Stella....ja, hon sover än faktiskt (kors i taket).


God morgon och good bye

2011-06-05 @ 09:34:54    Postat av: Susan Gullix
Det är SOL, det är VARMT....vi drar till badet nu så åter kommer ikväll!! Önsker er i alla fall en bra dag så länge.

@ the pool all day

2011-06-04 @ 19:42:52    Postat av: Susan Gullix


Hujeda mig...nu är man slut efter 7 timmar vid badet. Vi gick ner då dom öppnade klockan 10 och gick inte hem förräns klockan 17. Vi har haft det helt underbart hela familjen. Barnen har mest varit i den djupa delen idag och Eliott hittade sig en kompis som han har busat massor med. Stella har övat massa på att flyta på rygg och hon är helt galen. Testar nya saker hela tiden i vattnet. Kul att ingen utav mina barn är vatten rädda. Man kan faktiskt nästan tro att dom var fiskar i sitt förra liv....haha. Det är inte många minutrar som dom är uppe på "land" kan jag säga.

När vi kom hem så blev det hamburgare till mat och sen vid strax innan 19 så somnade Stella. Eliott är fortfarande uppe men vääääldigt trött. Imorgon hoppas vi på lika fint väder för då blir det helt klart till poolen igen.

Ikväll här så blir det bara en massa slapp i soffan och en bra film. Hoppas att ni också har haft en underbar dag?

 

A new summer day

2011-06-04 @ 07:04:18    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Har sovit hur gott som helst tills 6.30 då liten Stella tyckte att det var dax att gå upp. "Mamma, ska vi bada idag?" Klart att vi ska....ska ju bli 24 grader och sol. Har hört att det ska bli ostadigare väder nästa vecka så man får ju passa på.

Barnen var som sagt lätt somnade igår. Vid 19 tiden sa Stella själv att hon ville sova och några sekunder efter så snarkade hon gott i sin säng. Eliott la ett tag och tittade på barn tv här i soffan. Den ena sekunden var han vaken och i nästa sov han...haha.

Därefter så kollade jag och mannen på Wipeout som visades på 5:an. Haha...så mycket roligare än det svenska och kommentarerna som dom slängde ur sig var ju bara hur roliga som helst. Fick oss ett gäng skratt här i soffan. Efter det så kollade vi på en film med Liam Neeson (great actor by the way). Filmen hette Unknown och var grymt jäkla bra så har ni inte sett den så rekommenderas den helt klart. Så nu vet ni det.

Mmmm....Eliott sover i alla fall än men kommer väl upp han med snart. Senare så ska vi packa ner allt som ska med ner till badet och sen när dom öppnar vid 10 så drar vi dit och har det skoj och mys. Så någon mer uppdatering lär inte ske förräns ikväll.

Hoppas att ni får en mysig och solig dag!

Bad och sol vid poolen

2011-06-03 @ 19:29:22    Postat av: Susan Gullix


Premiär bad 3:e juni 2011


Vid klockan 13 idag då det hade öppnat på badet så begav jag och barnen oss ner och det tog inte mer än 3 sekunder förräns barnen hoppade i. Totalt överlyckliga....dom har ju väntat och längtat såååååå. Dom simmade för fullt, hoppade utav glädje och stannade i badet i princip hela tiden. Vad då vatten djur? Ett tag efter kom Daddy Cool också ner och då hade dom tid att komma upp och fika.....i 2 minuter innan dom kastade sig i poolen igen. Även jag badade lite idag så inte illa det inte. Härligt var det i alla fall och det var lyckliga barn som gick där ifrån sen strax innan stängningsdax.

Nu ligger Stella i sin säng och somnar alldeles strax. Snacka om trött alltså....men tar klart på krafterna att busa runt så mycket i vattnet. Eliott är fortfarande uppe men han blir nog inte iheller så långvarig han iheller.

Imorgon blir det absolut en ny dag vid poolen och så ska det ju bli varmare imorgon också. Det gillar vi.

Här ikväll blir det slapp i soffan....och en film till det. En annan är också helt slut efter att ha spenderat många timmar vid poolen.


 

Till badet idag kanske?

2011-06-03 @ 10:13:32    Postat av: Susan Gullix

Sunday? Saturday....Eh, Friday it is!

2011-06-03 @ 07:52:41    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Fick sov morgon till 07 idag så det var ju klart mycket bättre än 05.30 som jag har fått gå upp dom senaste dagarna. Tack Stella, då utökar vi det till 07.30-08 imorgon bitti. Dock så är det ju inte så där kul att vakna och vara jätte tjock i halsen, väldigt obehagligt kan jag säga.

Igår somnade barnen 21 och 21.30 och sen blev det bara att man satt och kollade på tv och slö surfade lite. Typiskt att vi inte kollade film när jag för en gångs skull höll mig vaken ända till 24. Men kollade i alla fall på Criminal Minds och CSI och lite så. Ganska spännande faktiskt.

Fint väder idag ser det ut som men ännu inga planer för dagen. Man är ju helt lost på vilken dag det är. Igår var jag inne på att det var lördag hela dagen och då känns det som söndag idag....men det är ju fredag.

Här skulle jag nu lägga in en bild men det är någon "vaising" med servern här hemma för jag kommer varken åt foton eller min mail så några foto här blir det inte än. Boring jue.

I alla fall...vad ska ni hitta på en FREDAG som denna?

Hej hej förkylning!!!!

2011-06-02 @ 17:57:19    Postat av: Susan Gullix


Mina små sockergryn ute och leker


Jaha.....som jag skrev imorse så vaknade jag med ont i halsen och jo....nu kan man väl säga att det bara blir värre. Det svider i ögonen som tusan, mer ont i halsen och förkylningshuvudvärk. Mmmm.....jag är så upplagd för att vara förkyld. Det kan ju i och för sig förklara mitt usla humör jag har haft idag och det med en combo utav lite sömn. Mitt humör har väl rakt av INTE varit det bästa idag men men.

Efter den där väldigt tiiiidiga morgonen imorse och efter att vi hållt morgon så fick båda barnen åka i badet innan vi sen gick ut och lekte. Solen sken och det var först vamt men efter ett tag försvann solen och jag höll på att frysa ihjäl. Fick faktiskt gå upp och byta till långbyxor och kofta...brrrr. Var i alla fall ute så barnen gungade, sprang rundor, Stella lekte med sin tvillingvagn och sina tvillingar och lite så. Sen ville Eliott upp till Daddy Cool så jag och Stella tog oss en runda till Maxi eftersom det var Tacos beställt idag från barnen.

Här hemma sen så somnade Stella i soffan och jag strax därefter i hennes säng eftersom Daddy Cool och Eliott spelade playstation i sovrummet. Tror att Stella nog också har förkylning på G. Dels för att hon aldrig brukar somna mitt på dagen om hon är frisk och dels för att hon har klagat på hals ont hon med. I alla fall...det var SKÖNT att få sig 1 timmes vila så där mitt på dagen.

Ikväll ska jag tröst äta lite med marängswiss, Polly och Gott och Blandat. Hoppas att där har kommit en riktigt bra film som vi kan se sen då barnen har somnat (när det nu blir?). Jag hoppas ju på att Transformers: Dark Of Moon eller Fast & Furious 5 har kommit.

Vad ska ni hitta på ikväll då?




 

Kalas firande hemma hos farmor

2011-06-02 @ 07:13:32    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här vaknar man (väldigt tiiidigt igen) och har skit ont i halsen. Verkligen jättekul.

Igår i alla fall då jag hade hämtat barnen på dagis så tog vi bussen direkt ner till stan. Gick till mannens jobb där vi sedan inväntade barnens storastyster Emma och sen åkte vi alla hem till barnens farmor som fyllde år. Där åt vi mat, bullar, kakor, drack kaffe, snackade, barnen lekte osv. Eliott var i full gång med att klippa farmors gräs och så hade dom jätteskoj med Rambo som är farmors stora hund. Trevligt hade vi och var inte hemma förräns 20 på kvällen.

När vi kom hem så ville Stella leka lite med sin tvillingvagn och sina tvilling bebisar som hon fick utav sin kusin Tilda (tack Tilda...Stella blev väldigt glad). Sen somnade Stella strax efter 20.30 och Eliott däckade som en sten i soffan strax efter. Jag och mannen kollade på serie, Game Of Thrones som är en väldigt bra serie jag kan rekommendera. Dock så har jag oturen att alltid somna och likaså igår. Jag är fruktansvärt trött nu för tiden. Det är helt sjukt!!! Vet inte vad det är men det kan inte vara riktigt männskligt att vara så trött som jag alltid är.

Nåväl....vaknar upp idag och har skitont i halsen...verkligen jättekul. Orkar fan inte bli sjuk så jag hoppas att det här halsontet inte är början på något. Then I don´t know what to do!!

Eliott sover i alla fall fortfarande och senare får vi se vad som ska hittas på. Ser ut till att bli fint väder idag så något ska i alla fall hittas på ute.

Mot kalasande....

2011-06-01 @ 12:14:00    Postat av: Susan Gullix