Thank you darling

2011-02-28 @ 18:23:48    Postat av: Susan Gullix

Outside och Lego bygge

2011-02-28 @ 17:00:01    Postat av: Susan Gullix
Tjaha...då har det blivit sen eftermiddag nu och jag tycker minsann att denna dagen rusade förbi. Vi satte fart här hemma efter en lat och lugn morgon. Fixade undan det som skulle fixas undan och sen gick vi ut. För en gångs skull så frös man inte ihjäl. Hoppas och håller alla tummar för att det går mot varmare tider nu. Ute så klippte i alla fall Eliott alla gräs med sin gräsklippare. Hihi....i vanlig ordning då ja. Stella gungade, sprang rundor, lekte lite affär och så där som hon brukar. När vi sen kom hem så lekte och byggde barnen med Lego. Dom har byggt jätte mycket med det idag faktiskt. Och deras kreativitet är det verkligen inte fel på.

Nu är det lite lugnt och slappt...vi har ätit mat, badat och duschat. Eliott sitter vid sin dator nu och Stella tittar lite på tv. Sen ikväll får vi se vad som sker. Gissar att vi ska se på Sons of Anarchy och sen Big Brother.

Inhandlade lite nytt till barnen idag också

Dag 25

2011-02-28 @ 14:12:17    Postat av: Susan Gullix
Nu är det Dag 25 i min 25 dagars lista och det är om min favorit högtid.

Min favorit högtid är helt klart midsommar. Sommar, sol, värme, trevligt med släkt och vänner, god mat och dricka och så det viktigaste utav allt...jordgubbar. Mumma. Och sen att Eliott föddes på midsommarafton (2006) gör det hela mycket bättre. Så jo...helt klart midsommarafton som min favorit högtid.

A new week

2011-02-28 @ 09:53:57    Postat av: Susan Gullix


I väntan på att Tropikariet ska öppna i lördags


Go morron blogglandia. Här sov vi till 7.30 imorse och ohhh så skönt. I och för sig förståeligt kanske då båda barnen somnade sent igår men ändå. Gäller att trötta ut dom rejält idag då så dom somnar i tid ikväll. Men det blir nog inga problem med det.

Vi har kollat lite på barn tv, ätit frukost och myst och just nu leker barnen lite. Dom kör tåg bla och snackar en massa konstigt. Ingår väl i deras lilla lek eller så...haha. Det är nog inte meningen att mammor ska förstå. Kul att höra i alla fall.

Igår efter att barnen hade somnat så blev det att vi kollade på Big Brother och sen såg vi ett avsnitt utav Sons of Anarchy. Vi har hört bra om serien så det var dax att börja på den. Har sett 2 avsnitt och jo....den kan nog bli riktigt bra. Haha....vi och våra serier alltså.

Men nu ska jag i alla fall snart sätta fart med morgon bestyren så som att bädda, diska, plocka undan och så ska vi helst ha kläder på oss idag. Önskar er en trevlig dag!


Dagen today...

2011-02-27 @ 19:40:10    Postat av: Susan Gullix


The one and only Suzie Q


Jaha....då var det kväll och Stella ligger just nu och trilskas i sin säng. Sova ska hon inte...inte enligt henne själv vill säga. Men det ska hon enligt mig så punkt där.

Barnen har varit duktiga idag faktiskt. Dom har kunnat leka tillsammans utan så mycket bråk. Väldigt skönt faktiskt. Vi har bara varit hemma och softat runt. Skönt efter en intensiv dag som vi hade igår.

Youtube ja....alltid fastnar man där när man klickar in. Farligt farligt för man kommer inte där ifrån. Än klickar man hit och än klickar man dit. Idag råkade jag fastna extra mycket vid Riverdance. Hallå ja...tala om power i fossingarna. Och hur kul ser det inte ut då. Tänkte jag skulle börja öva så smått här hemma...haha. Jag och min lilla arme´då. Hade varit något det va? Nä men allvar....kolla bara hur jäkla coolt!



Dag 24

2011-02-27 @ 17:23:16    Postat av: Susan Gullix
Då var det dag 24 i min 25 dagars lista och det är om min favorit serie - och varför.

Haha....det här var riktigt lätt och jag tror att ni alla som läser här inne hos mig vet vilken som är min favorit serie. Eller har jag fel? Självklart är det The one and only DEXTER . Varför? Han är grym, han är cool, han är listig, han är klurig, han är rolig på ett knasigt sätt, han har en syster som svär som tusan, han är kriminalare med specialisering i blodanalys, han tycker inte om orättvisa och så är han mördare. Helt klart en serie som alltid kommer till att ligga 1:a på min lista. Hmmm....får gärna komma en till säsong nu för jag saknar min Dexter. Vilken är er favorit serie??

Go morron Sunday

2011-02-27 @ 07:53:16    Postat av: Susan Gullix
Oj...redan söndag liksom. Blev inte något fortsatt bloggande igår då dagen urartade och tålamod och lugn inte alls infann sig.

Tropikariet var vi ju på, jag och barnen, på förmiddagen (bilder finns i inlägget under). Det var jätteskoj. Dessutom så var det mycket större och finare sen sist vi var där. Det börjar ju med att man går in till fladdermössen, och apor var där också. Där var väldigt mörkt där inne och båda barnen blev lite rädda. Jag tyckte det var lite läskigt jag också eftersom fladdermössen flög kors och tvärs över huvudena...haha. Sen tittade vi på alla andra djuren som var där...krokodiler, spindlar, fiskar, hajar, apor, ödlor, skorpioner osv. Det var kul inne hos dom små söta aporna för dom vandrar ju runt fritt och var inte alls blyga eller rädda.
Det fanns även en spindel special då vi var där så vi fick oss även en titt på all världens spindlar. Hua...vad många olika spindlar det finns i alla storlekar.
Efter lite fika så tog vi en runda till innan vi åkte bussen hem. Det roliga var att båda barnen skötte sig exemplariskt.

Sen här hemma så hann jag med en kopp kaffe och sen skulle det börjas bråkas och kivas. Nej minnsann...tog på barnen och gick ut med dom. Inte en helg till då allt är upp och ner så tänkte att dom får rasta av sig ännu mera. Funkade dock inte för hela eftermiddagen och kvällen sen var det så att dom drev en till vansinne. Inga öron hade dom, testade alla gränser som finns och sen på kvällen skulle Eliott självklart inte sova utan skulle fortsätta strula med ALLT. 20.30 fick jag nog och hivade in honom i sängen!! Sen var jag självklart helt totalt slut (efter en intensiv dag) så 22.15 tog min kväll slut och jag rasade i säng.

Idag SKA det vara en bättre dag än igår...pallar inte med kaos, jag går i taket. Just nu...är det i alla fall en lugn morgon. Inget kiv och tjaffs ännu så hoppas att det fortsätter på det spåret!

Önskar er en trevlig söndag!!

Bilder från Tropikariet

2011-02-26 @ 13:42:41    Postat av: Susan Gullix
Jag och barnen åkte till Tropikariet idag och gud vad stort och fint det var där nu. Men berättar mer senare då jag har tid. Just nu låter jag bilderna tala för sig själva.

Saturday

2011-02-26 @ 08:11:14    Postat av: Susan Gullix
Go morron till denna otroligt lugna, sköna morgon. Yeah right...that´s a lie. Barnen hann knappt vakna förräns dom var i luven på varandra. Dom började redan i sängen till och med...illa, illa. Dom fick väl nog utav av att vara goda vänner igår för då klarade dom hela dagen utan att bråka och slåss. Idag är det "Du är en äckelunge", "Du är dum", "Du är ful"...yada yada yada, fight, fight. Oj, just det...det är ju helg och då förvandlas mina barn till små monster.

Nåväl....får se vad vi hittar på idag. Vädret är lite så där grått och trist men kanske en runda till Tropikariet kan vara något? Om barnen kan uppföra sig vill säga. Är lite osäker på kombinationen djur och barn på krigsstigen...haha.

Önskar er en trevlig lördag så länge i alla fall...hörs senare!

Relaxed

2011-02-25 @ 18:18:20    Postat av: Susan Gullix


Jag just nu....nermyst i fåtöljen i hemmakläder


Japp...nu hålls det fredagsmys här, nästan i alla fall. Barnen är på fortsatt gott humör och nu leker dom inne på Stellas rum. Dom varvar mellan att laga mat och klippa gräs...haha. Jag och mannen har myst ner oss i soffan och surfar runt lite. Lite senare ska vi köpa goda kebabrullar och så kolla på film till det. Shit...dreglar typ redan så sugen jag är på kebabrulle. Nu ska vi försöka hitta någon film som vi vill se senare så önskar er en trevlig fredagskväll...hörs imorgon.

Slå klackarna i taket

2011-02-25 @ 15:55:20    Postat av: Susan Gullix


Min lilla prinsessa


Åhhh...mina barn är på strålande humör idag och leker så fint. Stella sitter på sitt rum och pysslar med alla sina små grejjer och Eliott leker med sina sopbilar och grävmaskiner på sitt rum. Härligt då dom har sina lugna, goa stunder .

Själv är jag på värsta festar humöret. Skulle varit hur kul som helst att komma ut och slå klackarna i taket, sitta och dricka goda öl och ha det skoj och mys. Var verkligen evigheter sedan och det skulle jag vilja göra just i detta nu. Undrar vart jag fick det här humöret ifrån egentligen...haha. Åhhhh, så skoj det hade varit.

Nåväl...blir fredagsmys på hemmaplan med serie och gottigt. Kanske ska variera sig lite ikväll och se film istället? Vad ska ni själva hitta på ikväll?

Dag 23

2011-02-25 @ 14:41:43    Postat av: Susan Gullix
Dag 23 i min 25 dagars lista är om en låt som får mig att gråta.

Men hejsan hoppsan.....det finns ingen låt som får mig att börja gråta så det här blir ju svårt. Men det finns låtar som jag tycker är fina och det är följande:

* Mama, I´m coming home med Ozzy Osbourne
* I Surrender med Celine Dion
* There comes a time med Celine Dion

Ja...bland annat dom 3 låtarna men absolut inga som får mig att börja gråta. Nog för att jag är känslig men inte sååå känslig

För det är fredag idag...

2011-02-25 @ 12:19:49    Postat av: Susan Gullix
Så där...go morron, eller ja...go för middag kanske låter bättre. Har inte hunnit sitta på rumpan förräns nu faktiskt. När jag hade lämnat barnen på dagis så åkte jag sen direkt med mormor och Jörgen så jag kunde handla hem lite. Dom är så snälla och brukar köra mig då jag ska storhandla. Tackar för det.

Sen när jag var hemma och höll på att packa in allt så ringde Helsingborgshem eftersom jag ringde och felanmälde igår. Sen var han här på 5 minuter efter samtalet så nu är handtaget till kranen helt igen. Wohoo...snabba ryck där, det trodde jag inte. När han sen hade gått så fick jag fortsätta packa upp så ja...nu är det på fyllt i kyl, frys och skafferi igen. Gött!!

Nu har klockan hunnit bli snart 12.30 så jag sitter och latar mig lite med en god kopp kaffe och lite så innan det är dax att hämta hem barnen igen. Sen blir det fredagsmys som resten av sveriges befolkning har idag....haha.

Dag 22

2011-02-24 @ 18:49:32    Postat av: Susan Gullix
Dag 22 i min 25 dagars lista handlar om min reaktion då jag ser mig själv i speglen.

Hmm.....lite svårt det här faktiskt.Det är lite olika hur jag tycker, man har ju bra dagar och dåliga dagar typ. Och som före detta anorektiker så har jag ganska svårt att uppfatta hur min kropp egentligen ser ut. Vissa dagar tycker jag den är helt ok, man känner sig snygg och fräsch men sen finns det dom dagarna då man tycker att man är stor som ett hus. Men det är jag ju inte så klart men vissa dagar tycker man det. Men överlag är jag nog ganska nöjd. Jag är ändå 35 år och min kropp har burit  på 2 barn!

Kyligt värre

2011-02-24 @ 16:07:16    Postat av: Susan Gullix


Ute och leker i kylan


Vi begav oss ut innan idag för att leka lite. Herregud vad kallt det var...fick nästan en chock för det såg inte så kallt ut...haha. Men vi gungade, åkte kana, Eliott klippte gräset, vi promenerade lite och så i vilket fall som. Vi var väl ute en si så där i 1½ timme men sen frös vi häckarna av oss så vi gick hem.

Nu har barnen precis badat och då jag skulle tvätta av deras hår, ja vad hände då? Jo, då fick jag det jäkla kranhandtaget i näven. Jaha.....tack liksom!! Har ringt och felanmält till Helsingborgshem så hoppas att dom skyndar på.

Näää...har väl inte så mycket mer att berätta just nu men senare så kommer ett inlägg om Dag 21 i min 25 dagars lista. Oj...inte många dagar kvar på den nu ju.



 

Go morron med ont i halsen

2011-02-24 @ 09:08:09    Postat av: Susan Gullix
Go morron på er. Här blev det lite sov morgon idag då vi vaknade först 07.10. Härligt härligt. Dock så har jag vaknat med halsont och det blir visst bara värre. Känns ju inte så där jätteskönt om man säger så och jag trodde att jag var frisk nu ju. Inte riktigt för jag känner mig hängig igen. Blä liksom!! Hoppas verkligen att jag inte ska gå igenom det igen. Orkar liksom inte vara sjuk mer.

Barnen är lediga från dagis idag och just nu klipps det gräs inomhus. Det är Eliott som agerar gräsklipparman och Stella är med och asissterar...haha. Skönt då dom inte bråkar i alla fall och istället leker tillsammans. Ett par rundor med bråk har dom dock redan hunnit med och det lär väl bli några rundor till under dagen.

Solen är framme här idag (kallt ute som tusan i och för sig) så vi ska se till att komma ut en runda och leka sen tänkte jag. Kan vara skönt att få komma ut och få lite frisk luft. Men först ska här bäddas, diskas, plockas upp och lite så där.

Önskar er en bra dag!

Scream

2011-02-23 @ 17:10:11    Postat av: Susan Gullix


Hihi...vi tre innan idag...ett försök till bra bild men den blev mysig ändå


Goosh....jag är allt bra förvirrad och knasig jag. Jag och barnen var nere i tvättstugan innan för att hämta upp allt som hängde på tork. Gick hur fint som helst så klart och när vi kommer upp och jag ska hänga tillbaka tvätt nycklarna så upptäckte jag att jag inte hade dom. Attans....ner fort som fan i tvättstugan men det var klart ingen där...och in kom jag ju inte eftersom jag inte hade några nycklar. Fick stå och hålla vakt i fönstret i typ 1 timme innan där kom någon som skulle ner. Visst var nycklarna där. Smart Susan....smart. Tur att jag fick tillbaka dom i alla fall.

När jag hämtade barnen på dagis innan så blev det ett himla hallå på Eliott. Han skulle bitas, puttas och skrek som en tok. Han hade visst haft en "dålig" dag på dagis idag med lite kiv och lite så som han kan vara ibland. Nåväl...han fortsatte skrika som en galning till affären, hela vägen inne i affären och minsann hela vägen hem. Jag fattade faktiskt nada. När vi kom hem så slutade han inte utan fortsatte med att vara sur, arg och skrikig. Jag vet fortfarande inte varför han gjorde så men han vände sen efter typ  30 minuter här hemma. Inte riktigt likt honom tycker jag för att skrika så som han gjorde ute har han aldrig gjort innan. Han brukar "behärska" sig tills han kommer hem i alla fall. Men icke idag. När jag frågade honom innan varför han var så sur och arg så fick jag bara till svar att Jag har varit arg  när jag var på dagis också. Sen ville han inte prata mer om det. En dålig dag I guess men skönt att det gick över.

Nååå...nu sitter dom och tittar på Mysteriet på Greveholm...dom älskar det så då får dom ju inte missa det. Mannen kommer hem lite senare idag då det är onsdag och han spelar Badminton. Men sen ikväll så fortsätter vi på serievägen. Får se vad det blir men tror att vi ser på Chuck.

Dag 21

2011-02-23 @ 12:00:54    Postat av: Susan Gullix
Dag 21 i min 25 dagars lista kommer här och det ska vara en bild på mig själv som någon annan har tagit.

Det var INTE helt lätt att gå igenom arkivet med  miljoner bilder och hitta en bild som någon annan tagit (där man är i normalt tillstånd...haha.) Det är oftast jag som agerar fotograf. Men hittade en som jag kan visa men Eliott är också med. Fotografen är Sonia, min vän sedan vi var pyttemini små. Vi var hemma hos henne en dag och fikade och jag gissar på att det är i agusti 2006 då Eliott är ca 2 månader på bilden. Men detta är en bild som jag tycker om.

Good morning

2011-02-23 @ 08:22:46    Postat av: Susan Gullix
Jap...då vaknar man och ser att det är vitt på marken. Gah....man blir liksom lite galen. Nu är det i och för sig inte mycket utan ytterst lite MEN jag vill nog aldrig mer se snö i hela mitt liv. Herregud liksom Någon gång får det räcka och det tycker jag att det borde gjort för längesedan.

Anyway...vi är uppe och klara här i alla fall. Kollar lite på barn tv:n innan det är dax att lämna barnen på dagis. Stella har varit duktig och sovit hela natten i sin säng. Hon kom in till mig 05.50 och sa Mamma....gå upp nuuuu. Jaja.....I will, I will. Inte så att man ville direkt men vad för val hade jag...haha.

Nå...önskar er en bra dag, får se vad som sker här idag. Stella vill vara ute sen och leka efter dagis och det kan kanske vara möjligt om den dära solen kommer fram. Just nu ser det inte så hoppfullt ut. Ser bara jäkligt kallt ut...brrr.

Imse vimse spindel....

2011-02-22 @ 17:35:41    Postat av: Susan Gullix

Hihi...hur sött på en skala då? Kunde inte låta bli att lägga upp den då jag gick igenom lite videoklipp med barnen. Söta lilla Eliott. Nu förtiden så ska man vara glad om man ens får höra honom sjunga...hör inte till vanligheterna längre.

Dagen har i alla fall varit lugn. Barnen har varit på dagis vilket dom tyckte var väldigt skoj. Dom typ sprang in på dagis och Eliott hade så bråttom att han till och med glömde ta av sig lite utav ytterkläderna. Nååå...skönt att dom har saknat sitt dagis i alla fall. Hade varit illa om det hade varit på andra hållet.

Här hemma sen så har det lekts och ätit mat och lite så. Just nu sitter vi i vardgasrummet alla 3. Barnen är trötta och det är fullt förståeligt. Då antar jag att det går lika lätt och smärtfritt vid läggningen senare ikväll, precis som igår.

För min och mannens del så blir det ju fortsatt seriedax och så klart...Big Brother. Får man ju INTE missa. Är ni många här som kollar på det också eller?

Dag 20

2011-02-22 @ 15:17:37    Postat av: Susan Gullix
Dax för Dag 20 i min 25 dagars lista och det är om min favorit film.

Ojoj...det här är verkligen inte lätt då jag har sett miljontals filmer genom åren. Finns hur många bra filmer som helst  som man har sett. MEN dock så har jag 2 som får komma på delad plats eftersom båda tillhör mina favorit filmer och det går inte att bara välja en utav dom.

Den första är Dirty Dancing. My good...loooove that movie och har säkert sett den över 500 gånger. Hade den på videoband då jag var liten men jag tittade sönder det...haha.

Den andra filmen som också är min favorit film är Tidvattnets Furste. Sorglig film som jag gråter tusen tårar till men såååå fin, så gripande och så bra.



Tuesday morning

2011-02-22 @ 08:15:29    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här är vi uppe, vakna och klara...barnen är redo för dagis idag efter att ha varit hemma i 1½ vecka med sjukdommar och det där. Kan säga att dom ser fram emot att få gå iväg idag. Fullt förståeligt då jag antar att dom är lite trötta på mig nu.

Igår var det en lugn kväll. Barnen somnade fint igår utan kludd och trassel och sen kollade jag och mannen på lite spännande avsnitt utav Chuck och sen blev det Big Brother och sen ännu ett avsnitt utav Chuck innan vi la oss. Jissus...så spännande nu ju så vi måste helt klart fortsätta se ikväll.

Jag ska ta och vila en liten runda sen då barnen är lämnade. Har satt sina spår att inte vila och ta det lugnt då man är sjuk. Jag är rätt ok idag men matt till tusan. Ska se om man kan komma ikapp lite sömn som man fattas innan man fixar till det lite här hemma och allt det där.

Anyway...önskar er en bra dag!

The new star?

2011-02-21 @ 16:27:45    Postat av: Susan Gullix


Twins??


Idag har vi hållt igång här hemma. Var tvungna till att få ordning på hemmet så det fixade vi. Men frågan är i och för sig.....jag showade mer här hemma till musiken som spelades högt. Och bara så att ni vet så är golvmoppen ett alldeles utmärkt alternativ till mikrofon. Jag har "rockat" loss riktigt hårt här hemma och sjungt och showat till Britney Spears och en massa andra . Ungarna skrattade ihjäl sig här hemma kan säga. Jaja.....varför ska man vara stel och tråkig för. Finns ingen mening med det alls ju. Men men...städat blev här till slut så bra det.

Nu är Fia på väg hit och jag fick höra att hon skulle ha hembakat fika med. Mmm, mmm, mmm säger jag till det. Hon känner mig så bra det. Nu knackar det på dörren....hörs senare.


Dag 19

2011-02-21 @ 15:44:25    Postat av: Susan Gullix
Ojoj...har inte haft tid för listan under helgen men här kommer nu Dag 19 i min 25 dagars lista. Jag ska visa en bild på mitt senaste köp.

Det senaste som jag köpte (ja, förutom matvaror då) var två vanliga bas tröjor till mig själv på HM. En marinblå/vit randig och en vit. Den vita är dock inte med på bilden för den ligger i tvättkorgen.



Snabbis

2011-02-21 @ 10:14:16    Postat av: Susan Gullix
Det blir en snabbis här för jag, eller rättare sagt vi, har varit lata här hela morgonen. Barnen har tittat på Scooby Doo och jag passade då på att kolla på Big Brother som jag missade igår. Kan bli en kul säsong det ju.

Läget är fortsatt V-Ä-L-D-I-G-T förkylt här...suck och dubbel suck. Fortfarande ingen feber tack och lov så det verkar jag slippa. Men nu måste vi ta och få ordning på hemmet här hemma. Barnen ska få hjälpa till då dom vill det självmant idag. Får passa på att ta emot hjälpen då dom vill..haha. Eliott vill dammsuga på sitt rum så det ska han få göra.

Well....bättre uppdatering senare idag och flitigare med besök. Just nu.....SÄTT FART!!

***

2011-02-20 @ 17:44:32    Postat av: Susan Gullix


Lilla dottern var ute själv med mamma idag


Sååå...då var snart söndagen avklarad också. Morgonen och förmiddagen var lite turbulent här hemma och Eliott skulle absolut inte alls det vara ute då vi väl kom ut. Lite senare så fick han vara här hemma med sin pappa och så gick jag och Stella ut själv och lekte. Hade ju lovat henne och då får jag ju absolut inte bryta det...liksom. Vi gick till Dalhems lekplatsen och lekte och hade det faktiskt mysigt fast att det var svinkallt. Vi gungade, åkte kana, lekte ambulans och lite allt annat möjligt. Ganska mysigt att bara vara med ett barn och sen behövde jag och Eliott komma ifrån varandra lite. Och NEJ, bara för att jag var själv med Stella så betyder inte det att jag älskar Eliott mindre. Dessutom var han hemma och hade skoj med sin pappa. Jag älskar båda mina barn mest i världen men jag och Eliott behövde verkligen en paus från varandra ett litet tag. Inget konstigt men lika bra att förklara så ingen får för sig att jag älskar en mer eller mindre.

Sen på eftermiddagen så har vi alla lekt här hemma och barnen har varit på bra bättre humör än igår...skönt.

Jag är fortsatt piss sjuk men ja...jag överlever det också antar jag. Man klarar det mesta, supermorsa som man är...haha.

Ikväll är det Big Brother och eftersom jag är en Big Brother nörd så ska jag se det. Finns det fler BB nördar där ute mer än jag som ska se

Sunday

2011-02-20 @ 08:14:47    Postat av: Susan Gullix


I gång med att transformera sin Transformers


Det blev inte så mycket bloggande igår men sen å andra sidan så har jag raderat hela lördagen från mitt minne  så det spelar ingen roll. Vi kör direkt på söndagen istället som jag hoppas att jag slipper radera sen.

Det är fortsatt sjukt här...för min del. Barnen är friska vilket är oerhört skönt men jag är kass. Jag har i alla fall inte feber så jag får väl vara glad över det. Trots att jag är sjuk och helst skulle vilja ligga nerbäddad i sängen så ska vi bege oss ut sen. Det är ett måste för barnen att komma ut idag. Dom måste få luft och rasta av sig. Tur då att det är sol så man kanske inte fryser ihjäl.
Tänkte på det innan att snart har vi haft vinterkyla här i närmre ett halvår år. Hur sjukt är inte det? Det är ju bara till att hoppas och önska att sommaren varar bra mycket längre än 4 veckor sen detta året.

Såg faktiskt hela Melodifestivalen igår och för en gångs skull så var det en låt jag gillade. Tyckte det var helt rätt att Eric Saade gick direkt till Globen fast sen tycker jag att dom lika gärna kunde skicka honom direkt till Tyskland.


Ka-paooow

2011-02-19 @ 09:02:21    Postat av: Susan Gullix
Haha...ja, det var väl bara en tidsfråga egentligen men jag får nog anse mig själv som sjuk nu även om jag absolut inte vill och fortsätter kämpa emot mot alla medel. Men BOOM så small det till. Kroppen känns som gele, näsan öppnades som en kran och ögonen är grusigare än grusigast och jag mår bara PISS. For real! Hur kan det bara komma så? Jo, jag har hostat och kännt mig hängig i ett par dagar men den omväxlingen från det till detta på en....timme?

 Åhhhh....skit samma...orkar ändå inte sitta här hela dagen. 

Vem hostar mest?

2011-02-19 @ 07:37:43    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Känns skönt att vakna och upptäcka att man har fått sova hela natten utan barn som har vaknat utav hosta, täppt i näsan, ingen som varit ledsen, gnällig, kissig, törstig osv. Jag har i och för sig sovit inne hos Stella och Eliott har sovit i min säng med mannen så jag kan inte tala för om Eliott vaknat. Gick upp 6.30 så det hade i och för sig inte skadat att få sova liiite längre. Men det tyckte inte Stella.

Just nu sitter vi här vid morgon tv:n och typ....hostar. När en börjar hosta så börjar nästa och sen nästa. Ett jäkla host maraton oss tre emellan. Vi får hoppas att det också släpper snart.

Aptiten verkar i alla fall hittat tillbaka till Eliott. Han åt INTE middagen igår trots att han verkligen ÄLSKAR det. Han petade lite grann i fisken med det var allt. Men sen på kvällen så ville han ha både macka och youghert och även nu på morgonen här så har han ätit youghert. Tummen upp för det.

Idag ska vi i alla fall se om vi kan komma ut en liten runda. Man är ganska trött....nej, MER än trött, på att sitta här inne när man har varit "instängd" här i en hel vecka. Är i och för sig ruskigt kallt just nu ute men jag kan önska om hoppas på lite sol senare. Jag avlider ärligt talat om jag måste vara här hemma en hel dag till.

Önskar er en bra dag...och håll er friska och krya!!

Fredags mys

2011-02-18 @ 19:11:02    Postat av: Susan Gullix


Långhåriga Stella som ritar på sin ritmatta


Nu sover den lilla Sessan och Eliott sitter och tittar på mitt icke favorit program inom barn tv...AMIGO. Jag har liiite svårt för den mannen får jag säga. Eliott är inte iheller överförtjust i honom. Han brukar säga "Åhhh, nu är det han den där stissiga på tv:n igen". Haha...undrar vart han hört det ifrån. Jaja....när han har sett klart på sitt barnprogram som börjar efter "stiss Amigo" så ska han också i säng. Antar och hoppas att han är lättsomnad idag för han har haft lite utbrott lite här och var idag så han borde vara rejält trött (utmattad?).

Nåväl...senare så blir det fredagsmys med mannen, Chuck och marängswiss (oooupsii).



Dag 18

2011-02-18 @ 15:43:44    Postat av: Susan Gullix
Dag 18 min 25 dagars lista är om vad jag åt idag.

Idag har jag ätit följande:

*2 släta bullar
*Potatis, lax, hollandeissås, grönsaker, sparris

Senare ikväll så blir det lite ostbågar och glass. Ja, jag är inte världsbäst på att äta regelbundet och mellis, frukt och allt det där andra som man ska äta

Tävlar inne hos Elin

2011-02-18 @ 14:32:30    Postat av: Susan Gullix

Jag tävlar inne hos en POJKMAMMAS VARDAG om en personlig sagobok från SAGOR OCH TING. Var gärna med och tävla Du också! Tävlingen avslutas den 4 mars klockan 21.00

Little ones

2011-02-18 @ 11:44:21    Postat av: Susan Gullix


Men naaw...så små dom har varit


Vi har det fortsatt lugnt här hemma. Det är ingen som har någon ork så det där med att gå ut en liten runda känns det inte som om det är läge för. Ingen utav barnen orkar direkt leka. Det är titta på tv/dator och rita som gäller. Eliott orkar inte springa och leka Transformers, Ironman och allt håll igång som han brukar. Han är ovanligt still. Lika samma med Stella. Det var knappt att dom orkade gå till denna lilla affären. Vilken envis sjukdom som inte vill släppa taget helt om mina annars hurtiga, icke stilla sittande barn.

Maten idag har barnen beställt. Det blir potatis, lax och hollandeissås. Hoppas nu att dom äter bara. Dom har inte riktigt aptiten till att äta helt hundra.

Eftersom vi bara är hemma så får jag väl se till att få lite gjort på hemmaplan. Ska bara hitta orken...jag är inte riktigt 100 jag iheller märker jag. Haha...vilken sjukblogg det har blivit...typ.

Vad hittar ni på idag?

By the way...kul med er nya som kikar förbi. Hoppas ni trivs här och kommer igen.

Go morron med jätte arga barn

2011-02-18 @ 08:22:08    Postat av: Susan Gullix
Haha...good morning...eller vad man nu ska säga. Mina barn har varit skogstokiga på mig här hemma nu på morgonen. Jag ansåg att dom var alldeles för hostiga och snuviga för att vara på dagis idag så jag vill ha dom fortsatt kvar här hemma. Goosh...dom gick fullständigt i taket. "Dumma mamma, jag missar badet", "Åh, jag vill INTE vara hemma", "Jag VILL till dagis", "dumma dumma" and so on och så högt som möjligt. Nu har dom i alla fall lugnat ner sig då jag fick berättat för dom att där nästan inte var några barn på dagis i alla fall, många är sjuka. Fick höra av Annikka att igår var där bara 6 barn utav 22.

Jag förstår att dom är less över att vara hemma men det är ju så när man är sjuk. Och dom hostar som tokar, snorar och är trötta. Inte en chans att jag skickar iväg dom då liksom. Men en liten runda får vi se till att komma ut idag, om dom orkar förståss. Men lite frisk luft kan ju inte skada.

Läget med mig är väl så där. Hostar och hostar och har lite huvudvärk. Men annars är jag ok tycker jag. Skönt det i alla fall.

Idag är det dock fredag så vi ska mysa till det lite extra idag.

Colored by Stella

2011-02-17 @ 19:41:44    Postat av: Susan Gullix

"Mamma...kan du visa denna på din dator sen för det är så fint".

Bäst att göra som dottern säger så här får ni se hur fint hon har färglagt i sin målarbok.

Hold it against me...

2011-02-17 @ 16:47:16    Postat av: Susan Gullix
Jag är allt annat än en Britney Spears fan MEN hennes nya låt Hold it against me tilltalar mig mer och  mer. Ganska cool att släppa loss till...som jag gjorde här innan då jag drog några varv med dammsugaren...haha. Vilken himla tur att folk inte kan se mig då jag får mina ryck, för jag får det ibland. Tur dock att mina barn kan flippa ut lika mycket som jag.

I alla fall....mår väl inte lika kasst som innan men jissus, jag hostar ju ihjäl mig. Sån där hemsk rivande hosta. Inte alls behagligt kan jag säga. Men i och för sig...jag kan nog överleva hostan så länge jag slipper feber och huvudvärk som barnen hade.

Just nu chillar vi bara i soffan. Vi är ganska trötta här idag...gäspas till höger och vänster. Stella tror att hon får sova nu men hell no. Precis som om jag vill ha henne uppe sen halva natten. I don´t think so. Nej, får se till att leka lite till eller något så vi inte faller i sömn.

Bjuder på en bild utav mig själv tagen med web kameran. Me and my coffe...typ...haha. (Shit vad dålig kvalle såg jag...hmm....får vara så ändå.)

Lite less på det här nu

2011-02-17 @ 13:43:07    Postat av: Susan Gullix


Lite frisk luft gjorde gott


Jo...nu är det allt rejält tråkigt att bara sitta här hemma. Vi har ju knappt varit utanför dörrarna sedan i lördags då barnen blev sjuka. Sen blev dom ju friska igår men då blev det ju min tur istället. Vill att alla ska vara 100 % friska så vi kan hitta på något annat än att bara vara hemma. Så tråkigt!!!

Har i alla fall nyss lunchat lite här hemma och nu har Stella stängt in sig på sitt rum för att leka med sina bondgårdar och djur, Eliott sitter och tittar på sin dator och jag sitter och har dödstråkigt samtidigt som jag nästan hostar ihjäl mig. Vill nog helst att det ska bli kväll nu så man kan få gå och lägga sig och sen vakna upp imorgon och vara friskheten själv.

Gala klänning?

2011-02-17 @ 09:04:12    Postat av: Susan Gullix


Jag har suttit och kollat runt lite på vad man ska kunna tänka sig att ha på sig då det är dax för Mammablogg Galan i maj. Man vill ju så klart vara extra fin osv men det är ju skitsvårt, verkligen. Har hittat 3 stycken än så länge som jag kanske skulle tänka mig men njae...lite osäkert. Den första diggar jag jättemycket men det kanske inte riktigt är en gala klänning? Och så är alla svarta, men det är lite jag. Ni som ska dit...har ni börjat kolla runt lite? Tiden går ju faktiskt fort tills det är maj.

Freezing cold

2011-02-17 @ 08:15:11    Postat av: Susan Gullix
Go morron världen. Brrr...har legat och skakat hela natten tycker jag, frös som bara den. men var för trött och seg för att masa mig upp och ta på ytterligare ett täcke. Fryser fortfarande och är ändå fullt påklädd. Men men...i nästa stund så blir jag varm som en kamin istället. Gah....avskyr förkylningar.

Igår kom barnens farbror Robin hit på kvällen då mannen kom hem. Barnen blev överlyckliga för när Robin kommer hit så blir det massvis utav bus. Och vilka barn gillar inte bus? Det var high life här hemma och sen somnade barnen hur gott som helst...haha.

Jag och mannen såg på V och Chuck men sen somnade jag ganska tidigt här i soffan, var ju liksom inte helt kry och orkade inte vara vaken.

Idag får vi se vad det blir utav dagen. Blir ju ännu en dag på hemmaplan då jag inte är kry. Får hoppas på att barnen nöjer sig med det men det tror jag nog. Dom har ju en del lek att ta igen.

Just nu...

2011-02-16 @ 18:33:29    Postat av: Susan Gullix

Tävlar inne hos Agnes

2011-02-16 @ 16:10:14    Postat av: Susan Gullix



Jag tävlar om ett hemligt paket till ett värde av 600:- från Små Stjärnor hos Agnes!

Pictures

2011-02-16 @ 15:47:46    Postat av: Susan Gullix


Friska barn som badar bort sjukdomsbaciller...bort, bort,bort och kom aldrig mer tillbaka.

Dag 17

2011-02-16 @ 12:28:26    Postat av: Susan Gullix
Dag 17 i min 25 dagars lista handlar om en person jag skulle vilja byta liv med för en dag - och varför.

Haha...det här var hur lätt som helst för självklart skulle jag vilja byta liv för en dag med ingen mindre än CELINE DION. Varför?

Jag skulle älskat att få vara lika vacker och snygg som hon är, att få sjunga med en gudomlig röst inför massvis utav publik som avgudar en. Wohoo...förstå känslan. Men även för att få prova på hennes mammaliv och allt på "hemmaplan" så att säga. Haha....hur man nu ska både hinna repa, uppträda och vara mamma på hemmaplan på en och samma dag men hey...på ett ungefär. Men jag skulle även vilja prova på att vara kille för en dag...hmmm...nej, CELINE DION  väljer jag definitivt.

Jiiiiiiipppppiiie

2011-02-16 @ 11:15:38    Postat av: Susan Gullix
Wihooo....så glad jag är nu, ni anar inte. Efter 5 dagars sjukdom för barnen så är det nu väldigt ljust. Dom har ätit frukost idag utan problem. Dom har ju bara kunnat dricka och inte ätit knappt under dessa dagar. Och ännu mera plus är att det leks för fullt här hemma idag. Deras rum har ju i princip varit orörda men nu så...dom leker och leker...och bråkar emellan varven haha. Iiiii...back to normal verkar det som. Då är det bara jag som ska kurera mig. Första dagen idag så jag hoppas att det inte blir värre.

Nu ska jag i alla fall se till att sortera in all tvätt som vi har tvättat undan idag och sen ska jag ta tag i det gigantsika diskberget som verkligen har växt fort.

I give up

2011-02-16 @ 08:15:20    Postat av: Susan Gullix
Nää...va f*n liksom. Vi fortsätter med sjukdomar här hemma. Vem tror ni nu är på väg att bli sjuk? Jo...JAG!!!! Vaknar och har ont i halsen, hostar, har ont i näsan och ögonen. Great...precis vad jag önskade mig liksom. Hoppas bara på att feber, magont och huvudvärk håller sig väck. Känner mig ungefär som en urvriden disktrasa.

Statusen på barnen är i alla fall mycket bättre vilket jag så klart är glad för.Eliott hade väldiga problem med att somna igår för han blev jätteirriterad då han var helt täppt i lilla näsan. Klockan blev 21.30 innan han sov. Men dom är feberfria och huvudvärks fria så BRAVO, HURRA. Eliott har fortfarande liiite ont i magen och i halsen så nu tror jag att jag vågar se ljuset, lite i alla fall, att dom snart är återställda.

Men i vilket fall som så är det igång med tvätt och hela fadderullan. Här måste städas också så det är bara till att bita ihop och göra vad som skas.

Önskar er en trevlig dag och hoppas att ni har hållt er friska?

Kanske det ljusnar nu?

2011-02-15 @ 19:12:10    Postat av: Susan Gullix


Mina två älskade darlings orkade leka ett litet tag idag i alla fall


Så där...jag sitter just nu i matrummet då Stella ligger i sitt rum bredvid, dax för henne att sussa nu. Dagen har ju som sagt spenderats hemma eftersom barnen ännu är sjuka. Det har varit väldigt lugnt. Vi har kollat på filmer, vilat lite, myst och lite så. Barnen åt inget då vi åt middag, inte ens glass kunde dom få ner. Om man inte kan få i sig glass som man verkligen älskar i vanliga fall...då är man nog sjuk.

Ett litet tag dock här under kvällen så fick dom faktiskt lite ork och verkade väldigt mycket piggare. Det kunde lekas lite inne på Eliotts rum, inte mycket men lite i alla fall. Hans rum har ju i princip stått orört i 2 dagar. Lite glass fick dom också i sig senare. Tummen upp för det för jag är glad att dom får i sig något överhuvudtaget. Dock är det inte problem med vätska, så det är också bra. Stellas feber kom också igen nu här på kvällen...typiskt. Vi är inne på dag 4 nu med feber och huvudvärk så jag tycker dom har varit sjuka nog nu.
Sen är det jäkligt tråkigt att vara isolerad här hemma också för den delen.

Eliott är feberfri (peppar peppar)....han klagar mest på magont mellan varven och så har han bara lite huvudvärk säger han. Men han är klart mycket piggare än igår. Jag hoppas att denna natten blir bättre än dom andra för vi alla fattas jättemycket sömn. Jag är helt groggy så trött jag är.

Hade tänkt att vi ska se vidare på Chuck sen då båda barnen sover. Det är ju så superspännande att se nu så något avsnitt måste det bli innan jag faller i dvala...och förhoppningsvis får sova H-E-L-A natten. Ohh, gud så skönt det låter.

Hur har eran dag varit?

Status

2011-02-15 @ 13:18:23    Postat av: Susan Gullix
Nja...här hemma är det väl lite si så där. Imorse efter lite mys i soffan så verkade det som om barnen ändå skulle vara rätt piggelina idag. Eliott ville sitta och rita i paint på sid dator och Stella lekte på rummet. Dom ville till och med äta så Eliott åt faktiskt 2 mackor (han åt inget alls igår) och Stella som ALDRIG äter macka åt en hel idag. Wohoo tänkte jag och började se ljuset lite granna. MEN nu är det huvudvärk (framför allt hos Eliott) här hemma igen hos barnen, Stella är lite varm och dom är slöa och orkar inte göra någonting. Så ja, det blir till att vara hemma imorgon igen.

Vi tog oss i alla fall en vila på 1 timmes tid  för ett tag sedan, jag var så trött så det var nästintill omöjligt att hålla sig vaken. Antar att det blir så efter att inte ha fått sova på  2 nätter. Men nu har man i alla fall lite ork igen. Ska bege mig ut i köket och laga lite att äta så får jag hoppas att barnen kan få i sig något. Håller i alla fall tummarna för det.


Snälla feber, huvudvärk och allt annat som är hos mina barn nu...pleace go away för nu räcker det!!!

Dag 16

2011-02-15 @ 08:30:18    Postat av: Susan Gullix
Då var Dag 16 i min 25 dagars lista och det är om innehållet i min väska. Dock får det bli innehållet i min jacka eftersom jag bara använder väska då det är utgång eller till sommaren då ingen jacka behövs.

*Plånbok
*Ett papper
*En gammal bussbiljett
*Info om mjölktänder
*Stellas solglasögon
*Mobiltelefon
*Tändare
*En utav Eliotts vantar

Japp, det är vad som befinner sig i mina jackfickor...haha.

Vi fortsätter med feber då...

2011-02-15 @ 06:10:02    Postat av: Susan Gullix
Go morron säger jag som gått igenom ännu en sömnlös natt. Den här natten var definitivt värre än gårdagens för Stella som var i tipp topp igår har varit dålig inatt. Hon har vaknat flera gånger, varit jätte varm, ledsen, haft ont. Sen har vi Eliott som kom in någon gång under natten och det var likadant med honom. Dom har kört lite varannan gång typ. Klockan 05.20 så gick vi upp och nu ligger båda barnen i soffan, trötta som bara den så klart. Eliott har somnat och Stella är halvt vaken. Dock så verkar dom inte lika varma som under natten så får hoppas att det är på G bort.

Så...ännu en lugn dag på hemmaplan så barnen kan få kurera sig riktigt. Nu får det allt försvinna och sen stanna borta.

Hoppas att ni har fått sova gott inatt och att ni hade en mysig alla  -ans dag igår??

Valentines day

2011-02-14 @ 18:28:02    Postat av: Susan Gullix




Blev glatt överraskad då mannen kom hem med Alla-ans presenter till mig och barnen. Trodde ärligt talat att han hade glömt men tji fick jag. Eliott och Stella fick varsen I love you mugg med Alla hjärtans godis i och jag fick en ros (evighets) i en fin vas med hjärt choklad i. Vi blev självklart jätteglada. Tack så mycket -at mitt!!! Love you.

Filmvisning

2011-02-14 @ 14:59:42    Postat av: Susan Gullix
Eliott har för ett tag sedan vaknat upp från en vila på 2½ timme. Det behövde han verkligen för oj vad dålig han är idag. Han har försökt äta lite mat men det gick inte alls. Han är otroligt hängig och nu kör vi filmtajm här hemma. Han har förflyttat sig från vår säng till soffan och här sitter han invirad i en filt.  

Jag fick springa ner snabbt i källaren innan och flytta fram tvätt tiden tills på onsdag morgon istället. Inte en chans i världen att det skulle gått idag. Kan inte direkt begära att han ska springa med mig en massa upp och ner i tvättstugan idag. Stella har lekt på som bara den och är helt ok. Men jag säger inte ännu att hon är frisk för det kan vända ikväll igen. Så imorgon hålls båda barnen hemma från dagis, helt klart.

Filmen som vi ser på just nu är följande och en av Eliotts favoriter: 



Läget just nu är följande...

2011-02-14 @ 11:46:36    Postat av: Susan Gullix

Oh lord what a night...

2011-02-14 @ 08:25:14    Postat av: Susan Gullix
Ja...go morron då. Eller vet inte om det är god morgon. Natten har inte haft så många timmars sömn så idag känner man sig allt annat än fräsch.

Stella vaknade en runda en igårkväll och mådde inte bra och hade feber, men hon somnade dock om igen. Vid 23.20 tiden så vaknade Eliott...jätteledsen. Han hade feber, huvudvärk och jätteont i magen. Tårarna trillade och det var så synd om honom. Lille älskade påg. Stella vaknade åter igen, supervarm. Jag la mig i hennes säng och mannen och sonen la sig i vår säng. Då klockan var 02.30 kom mannen och sonen in till mig och Stella så jag sa till Eliott att han också kunde lägga sig där. Mannen var ju tvungen att ha några timmars sömn i alla fall eftersom han skulle iväg till jobb. Så jag har legat mellan Stella, som var varm som en kamin och vid Eliott som var ledsen och vaknade flera gånger. Klockan 05.20 gick vi upp så nej...man har inte sovit.

Innan på morgonen här så har Stella varit helt ok, ingen feber och sitt vanliga piggelin. Värre var det med Eliott som hade en djävulsk huvudvärk och feber. Han var så ledsen och hade så ont. Panodil och lite vila på soffan och sen har vi bara legat här och kollat på film. Han är bättre nu några timmar senare men har fortfarande feber, dock mindre huvudvärk och magont. Får hoppas att han kryar på sig ordentligt nu. Usch...finns inget värre än att se sina barn sjuka.

Mmm...dagen blir ju så klart lugn här hemma men får se om vi kan ta en liten runda till affären sen om Eliott piggnar till. Fattas mjölk och lite sånt där som vi måste ha hem...och Panodil till barnen.

Vi hörs sen...nu ska jag fortsätta pyssla om sjuk son.

Angry faces...

2011-02-13 @ 19:00:21    Postat av: Susan Gullix


Jag och Eliott är lite arga för att febern har kommit tillbaka


Jag måste lära mig att inte vara så snabb med att säga att barnen är friska för självklart är febern tillbaka som ett brev på posten. Stella sover i alla fall nu och jag och Eliott satt här och mös och busade framför web kameran ett tag. Vi måste ju visa hur arga vi blev för att febern kom igen, eller hur?

Nu äter han i alla fall kvällsmat och jag är glad att han äter något i alla fall. Stella kan inte äta något överhuvudtaget då hon har feber och Eliott får inte iheller i sig så mycket. Så man är ju jätteglad för det lilla liksom.

När han också sover sen så blir det soffläge. Gissar på att vi ser mer utav Chuck sen...eller film kanske. Hmmm...får se helt enkelt. Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni får en mysig kväll.



Design tips

2011-02-13 @ 16:37:27    Postat av: Susan Gullix
Tänkte tipsa er som vill ha en ny design till er blogg att kika in till Tant Kim. Hon är grym på att designa och jag har använt mig utav henne ett par gånger och det är hon som har gjort min nuvarande design. Vilket jag vet att många utav er tycker är fin.

Man skickar ett mail till henne där man skriver hur man vill ha sin design, bifogar bilder och text som man vill ha med och även i vilken prisklass det ska ligga på. Innan hon börjar så får halva summan sättas in på hennes konto och därefter börjar hon arbeta med din design. Under tiden så får du förhandsgranska hur det ser ut och hon fortsätter helt enkelt tills du är nöjd. När hon är klar så lägger hon in designen till dig efter att andra hälften av summan är inbetalt. Grymt duktig är hon och jättetrevlig att prata med.

Jag kan helhjärtat rekommendera henne om ni vill ha snygga, fräscha designer. Jag lovar er att ni inte blir besvikna. Jag har varit mer än nöjd med dom som hon har gjort till mig och det är henne som jag kommer till anlita för mina framtida designbyte.

Feber?Njae....inte direkt

2011-02-13 @ 15:01:29    Postat av: Susan Gullix
Haha...eller phew kanske jag ska säga. Det är ju definitivt inge febriga barn kvar här och skönt är det. Efter en lugn morgon så har det varit i full gång här hemma. Inte full gång som action, action, action men barnen har lekt och varit pigga.

Vi har som sagt haft en lugn och skön dag. Kollat lite å film, lekt, myst och lite så där. Nyss har vi ätit mat och är mätta i magarna. Nu är det fortsatt lugnt. Eliott sitter och spelar Spindelmannen på PS2:an, Stella kör med ett tåg, jag sitter här och Daddy Cool håller på att fixa Stellas blivande dator. Dax att hon också får en egen nu. Hon kör med sitt tåg och frågar titt som tätt Är min dator klar nu pappa? Lilla sötungen.

Dag 15

2011-02-13 @ 09:58:35    Postat av: Susan Gullix
Nu är det Dag 15 i min 25 dagars lista och idag är det om något som jag ångrar.

Hmmm...lite svårt det här faktiskt nu när jag tänker efter. Egentligen så ångrar jag väl inget direkt så där eftersom allt som hänt och skett genom livet har gjort mig till den jag är idag, eller hur? Kanske att jag ångrar lite att jag inte stod upp för mig själv mer som mindre och tonåring, att jag lät mig bli trampad på. Det ska väl vara det i så fall.



Ps. Om ni vill följa mig via Bloglovin´så gör ni det genom att klicka på plusset här uppe till vänster.

Det vaknas med feber...

2011-02-13 @ 07:15:26    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Här är det fortsatt febrigt men nu är det Eliotts tur. Han var varm igår här på kvällen och ovanligt lugn och när han vaknade här idag så klagade han på huvudvärk...och är fortsatt varm. Han ligger nerbäddad här i soffan och kollar på barn tv. Mellan varven somnar han till lite.

Läget med Stella är bättre än igår. Hon somnade ju på soffan och sen sov hon i sin säng i ett par timmar innan hon kom upp igen och var jättevarm. Hon fick ligga här på soffan och sova tills jag skulle gå och lägga mig. Hon klagar inte på huvudvärk längre och är ganska pigg...dock lite varm ännu. Så idag blir det en hemmadag så barnen kan kurera sig.

Jag och mannen roade oss igår kväll med att först kolla på Melodi festivalen men hey....vilket mög. Den ena låten var ju sämre än den andra så vi slutade kolla och tittade istället på Chuck. Det var lite bättre och roligare att se.

Ps. Om ni vill följa mig via Bloglovin´så gör ni det genom att klicka på plusset här uppe till vänster.

Kall men solig dag och litta feber

2011-02-12 @ 17:50:35    Postat av: Susan Gullix
Så där...kvällen närmar sig och man kan börja koppla av så smått. Härligt.

Jag och barnen gick ut och lekte en runda imorse (se bilder i inlägget under). Det var till att ta på den fulla munderingen utav vinterkläder för idag var det K-A-L-L-T värre. Solen var dock framme så det var rätt skönt ändå. Vi var ute på gården lite och sen begav vi oss ner till Hålan. Gungade, åkte rutschkana och lite så där. När vi var där så började Stella klaga på huvudvärk och blev helt off. Gick hem sen efter cirkus en timme ute och en runda inom affären.

Här hemma sen har det lekts men Stella har inte varit i form alls och har haft/har lite feber och huvudvärk till och från. Inte så mycket som sagt men feber oavsett om det är lite eller mycket får henne ur balans. Stackars lilla tös. Lurade i henne lite medicin innan i mjölken så det lindrade i alla fall lite och hon blev pigg ett tag. Nu ligger hon på soffan med filt och kollar lite barn tv...antagligen somnmar hon inom det snaraste. Får se sen hur natten blir.

Eliott var på uselt humör när vi var hemma igen. Han skulle bara bråka och slåss och skrika men efter ett par turer utav det och ett bad så lugnade han ner sig igen och sen har han haft sitt goa glada humör resten utav dagen. Skönt att det bara var ett par rundor och inte hela dagen. Man blir rejält slut i huvudet när han håller på så där.

I alla fall...vi ska väl se film och så senare ikväll, hoppar nog över Melodi festivalen idag. Var ju allt annat än bra sist och känner att det är ganska olönt att titta då...haha.

Hoppas att ni får en bra kväll, hörs kanske senare igen!

Några utav dagens utebilder

2011-02-12 @ 17:15:12    Postat av: Susan Gullix

A little copgirl

2011-02-12 @ 08:24:24    Postat av: Susan Gullix

Morgonstund har guld i mun

2011-02-12 @ 07:26:04    Postat av: Susan Gullix
Ja, det är väl så man brukar säga när man är uppe tidigt på morgonen? Stella tyckte att vi skulle gå upp 06.10 idag. Kan säga att jag inte höll med henne men envis som hon är så. Eliott sov i alla fall 30 minuter längre och nu är det barn tv som gäller och att försökna morgna på sig.

Jag och mannen såg ju Little Fockers igår. Hmmm, nja....inte alls lika bra och rolig som dom andra 2 och ärligt talat så kunde man lika gärna struntat i att se den. Gångerna man skrattade var ett fåtal och då var det egentligen inte ens roligt. Nåväl...får hoppas på att vi ser en bättre film ikväll.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Verkar vara skitkallt ute så det lockar inte. Kanske det kan komma fram lite sol under dagen? I så fall går vi kanske ut en runda. Längtar tills det är lika fint och grönt ute som på bilden här nedan. Goosh....sommar genast tack. Nu ska vi i alla fall fortsätta morna oss här så önskar er en bra dag så länge!

K-V-Ä-L-L

2011-02-11 @ 19:54:35    Postat av: Susan Gullix
Jodå...snart blir det kväll även i detta hemmet...vuxenkväll vill säga. Har för 1 timme sedan läst saga för Stella och lagt henne. Hon la och tramsade en hel del idag så det tog lite tid. Eliott sitter här och äter kvällsmat och sen ska han borsta tänderna och bums in i säng....Vuxentid, kvalitetstid...kalla det vad man vill men snart är det kväll även för oss stora. Film, mys och gott blir det då ja.

Over and out...ha en bra kväll.

Webcam fun

2011-02-11 @ 16:14:18    Postat av: Susan Gullix


Me and my little darlings


Haha...jag och barnen satt och flippade lite här vid web kameran innan. Ja, man måste roa sig med något och här hade vi ganska kul. Lätt roade eller vad? Blev ganska roliga bilder men den här blev väl den mest "normala".
 
Barnen har fortsatt vara på sitt goa glada humör som dom hade imorse. Stella till och med kom direkt för att ta på sig ytterkläderna då jag hämtade dom på dagis. I vanliga fall så ska hon bara det...hon ska bara, hon ska bara. Lite som Alfons Åberg..haha.

Just nu är det full lek inne på Eliotts rum, jag är nyduschad och inväntar kvällen. Tror att vi ska se film ikväll för en gångs skull. Blir i så fall att vi ser Little Fockers med Robert De Niro, Ben Stiller, Jessica Alba bla. Gillar dom andra 2 så hoppas att jag gillar denna också. Får väl allt bli lite glass och ostbågar till det....o yes.


Friday it is

2011-02-11 @ 12:22:03    Postat av: Susan Gullix
Då var det fredag och ute är det toppen väder....well, NOT!! Det regnar, regnar och regnar och är så där äckligt tråkigt grått ute. Men jag ska kanske vara nöjd eftersom det verkar vara snökaos i övriga Sverige?

Nåväl, barnen är på dagis och jag har hunnit bädda, plocka undan och lite så som man brukar göra varje dag. Varit duktig och ätit fruksot också. Plus i kanten på det liksom. Jag och frukost brukar inte gå hand i hand direkt men efter ett par timmar uppe så går det bra.

Mina barn imorse....jissus vilka änglar. Det var så mycket pussar, kramar, jag älskar dig osv. Det borstades tänder utan fight, kläderna togs på utan fight. Ingen fight alls över något. What?? Det är ju inte riktigt vad jag är van vid men hey....fortsätt så bara. Nice att det faktiskt kan vara på det sättet också, right?

Nu sitter jag mest och tar det lugnt, har ett halvt öga på Project Runway som visas på tv:n. Men funderar på att sätta igång lite härlig musik och spela högt. Det är ju aldrig dumt liksom.

(Cirka 30 minuter senare) Ameeeeeeeeen...nu snöar det f*n här också!!!

Dag 14

2011-02-11 @ 10:43:05    Postat av: Susan Gullix
Dax för Dag 14 i min 25 dagars lista och idag ska jag visa en bild på mig själv för 1 år sedan.

Det är egentligen ingen större skillnad på mig nu än för ett år sen mer än att jag hade längre, ljusare hår då och lite mindre kilo på kroppen.

Yada Yada

2011-02-10 @ 16:47:39    Postat av: Susan Gullix


Sötaste badungarna



Sååå...tillbaka och kanske kan skriva ett inlägg utan att vara irriterad och på dåligt humör. Det har lagt sig lite men antar att jag har haft en dålig dag med mig själv...eller något. Tur att jag har haft snälla, mysiga barn som gjort det hela lite enklare.

Vi har egentligen inte gjort så mycket idag utan bara varit hemma och tagit det lite lugnt. Jag hade hoppats på fint väder idag men tji fick jag. Vi var en liten runda till affären innan men höll på att frysa ihjäl. Jag såg det inte inneifrån men det blåste ju jätte mycket...blää. Nej, istället för att vara ute mer efter det så har vi lekt, städat lite, lyssnat på musik högt och flippat lite. Barnen har nyss badat också och nu sitter dom i soffan och kollar på barn tv. Båda är rejält trötta redan  eftersom dom självklart skulle upp mitt i natten imorse...ja, men typ. Gud nåde dom om dom får för sig att gå upp lika tidigt imorgon. Valium nästa eller vad då? (Observera att jag skämtar ang valium)Ja, man kan aldrig veta...folk kanske tror att jag ger mina barn valium...haha.

Mannen är iväg på After work ikväll så vet inte när han kommer hem...men jag lär ju ändå somna tidigt så det blir väl inte att man tittar på något speciellt ikväll i vilket fall som.

Nu ska jag passa på att kika in till er och se vad som hänt!


Go morron...eller liknande

2011-02-10 @ 08:42:28    Postat av: Susan Gullix
Vi var uppe alldeles för tidigt idag med tanke på när barnen kom i säng igårkväll. Jag har sovit nada...igen!!! Jag är trött, irriterad och på jäkligt dåligt humör. Ingen bra dag överhuvudtaget! Så jag gör nog rätt i att hålla mig härifrån för nu. Hörs senare kanske!

Tandläkar besök

2011-02-09 @ 16:38:42    Postat av: Susan Gullix


Duktig kille hos Tandläkaren

Japp, då har vi varit hos Tandläkaren med Eliott och som jag visste så satt han upp i stolen och gapade stort innan tandläkaren hade hunnit säga hej. Vi var där för att kolla upp hans gråa framtand, den som han slog i då han var runt 1 år. Dom sa att den har blivit lösare och gråare sedan förra gången som vi var där och han kommer troligtvis att tappa den, innan hans tänder ska tappas. Jag tycker att dom lika gärna kan ta bort den men det tycker inte dom. Antar att dom vet bäst. Han var i alla fall duktig som bara den. Stella var med för att titta och förhoppningsvis lära sig utav sin storebror. Hon är ju raka motsatsen och vägrar visa sina tänder. Kanske hon insåg nu att det inte är farligt, kan ju hoppas på det.

MEN...ännu en gång...aldrig mer båda barnen på besök hos tandläkare/doktor. Stella höll bokstavligt talat på att riva hela stället. Gah...man kan bli tokig för mindre alltså.

Nu är vi alla fall hemma, har ätit och nu leker barnen medans jag sitter med en kopp kaffe. Har lättat lite med huvudvärken så det är jag glad för. Om ett tag kommer mannen hem och sen är det dax för Föräldramöte. Hoppas att ni har haft en bra dag?


Headeache from hell

2011-02-09 @ 11:28:10    Postat av: Susan Gullix
Blä...efter en natt med massa hemska drömmar och magont så fick jag därefter en monster huvudvärk där man kan märka ordet MONSTER. Jag har ganska ofta ont i huvudet men brukar inte gnälla över det. Well, idag gör jag det. Det går ända ner i nacken och efter 2 huvudvärks tabletter imorse och efter en vila då barnen var lämnade, så är den fortfarande där. Har tagit 2 huvudvärks tabletter till så hoppas verkligen att det ger med sig. I hate headache!!

Har i alla fall nyss ätit 2 ägg och försöker ta det lite lugnt så det ger med sig. Ska iväg till tandläkaren med barnen sen och ikväll är det Föräldramöte, vill gärna vara huvudvärksfri då. Nej, får nog ha mig en god kopp kaffe också. Så där...nu har jag gnällt färdigt.

I brist på nya bilder så blir det en bild på en pytteliten Eliott som sitter och leker hemma hos mormor. 

 

Tidigt uppe idag

2011-02-09 @ 05:55:04    Postat av: Susan Gullix
Vilken natt,vilken morgon...goosh vad det blev tidigt. När klockan var runt 3 inatt så vaknade jag och hade så där skitont i magen. Det släppte inte och jag fick en gigantisk flashback bak då jag hade Utomkveds. Mmm....det gjorde i princip nästan lika ont. Det släppte i alla fall efter cirka en halvtimme.Sen har jag drömt en massa mardrömmar också!! Sen när klockan var typ 4.30 så kom Stella in och sen vid 5 så tyckte Eliott att vi skulle gå upp. Men när vi kom upp såg jag att klockan bara var 5. Attans också...men men. Vi är upp i alla fall så bara till att gilla läget, eller något.

Barnen ska till dagis idag och efter dagis så blir det till att ta bussen direkt till stan. Eliott ska till tandläkaren idag, vilket han är jätteglad för. Han älskar att gå till tandläkaren och sitter och gapar i stolen innan tandläkaren hunnit säga hej...nästan. Med andra ord helt tvärtemot Stella...hihi.

Senare ikväll så är det dax för föräldramöte på dagis, mellan 18-20, så då ska jag iväg på det.

Morgon nu i alla fall och jag ska ha mer kaffe. Lär bli en del utav den varan idag för att orka hålla ögonen öppna

Dag 13

2011-02-08 @ 16:21:35    Postat av: Susan Gullix
Nu är vi på Dag 13 i min 25 dagars lista och idag handlar det om mitt drömbröllop...wiiie.

Jag är av den typen att om jag gifter mig (vilket jag förhoppningsvis gör*hint till mannen*) så vill jag ha det stort. Man gifter sig en gång och då vill jag att det ska vara rejält. Jag har ända sedan jag var en liten flicka drömt om ett riktigt sago bröllop.

Det ska vara på sommaren då det är grönt och soligt ute och i en fin kyrka, ni vet så där gammalt fint. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Blomdekorationer och andra dekorationer ska gå i massor utav vitt med lite röda inslag här och där. I kyrkan så är det min mormors man som leder mig fram och framför mig går Eliott och Stella i sina söta kläder som valts ut med stor omsorg och sprider rosblad Givetvis är kyrkan fylld utav nära och kära.

Efter att jag och mannen har blivit hustru och man så är det festligheter, i någon stor tjusig lokal/plats där det är 3 rätters och god dricka. Självklart en gigantisk bröllopstårta också.

När det är dax för bröllopsvals så ska det spelas låten To love you more med Celine Dion...sen om hon hade varit där live hade ju varit ännu mer toppen (ja, det är inget fel med drömmar...hihi).

Min klänning skulle i alla fall se ut liknande som den här nedan, med slöja till. Bilden är lånad från Google.

Herr Storm..

2011-02-08 @ 11:29:07    Postat av: Susan Gullix
Jäklar vad det har stormat inatt..och ja, gör ännu. Var lite obehagligt att somna då det lät som...typ värsta tornadon utanför. Det knakade och mullrade och hade sig, men jag somnade till slut i alla fall. Tur det!

Vi har varit på BVC imorse innan vi skulle till dagis och Stella skulle som vanligt protestera vilt och högljutt genom att kasta sig på golvet och skrika och gråta. Allt hon skulle göra var att visa sin fot i 2 sekunder, och det visste hon. Som hon kan hålla låda alltså. Nu vet jag att oavsett vad så blir det lika kaos nästa gång hon ska till tandläkaren...eller till något annat överhuvudtaget där dom ska kolla på henne. Hujeda mig!! Det var i alla fall en liten fotvårta hon har under foten så ska fixa (hoppas jag) medel till det idag. Sist jag var på apoteket så fick jag inte medel till henne utan att någon sagt att det var en fotvårta. Det var det dummaste BVC skötesrkan hade hört sa hon.

Anyway....ska sitta ner ett tag och ta det lite lugnt innan man ska ge sig på allt annat som man måste hinna med. Hoppas att ni får en bra dag och vi hörs senare. Dyker upp ett inlägg sen om Dag 13 som handlar om mitt drömbröllop!

Jag skriker om jag inte....

2011-02-07 @ 18:35:50    Postat av: Susan Gullix


Dagens middag blev fisk i ugnen. Jäkligt gott men kanske inte så nyttigt med tanke på all smörsås. Well, who cares? Gott till tusan ju.


Phew...som man har hållt igång idag då. Hade ju tvättstugan idag och som vanligt så hade vi hur mycket tvätt som helst. Fortfarande så förstår jag inte vart allt kommer ifrån eller hur det kan försöka sig så enormt. Har blivit mycket spring där nere idag så både jag och barnen har fått oss en rejäl omgång mortion idag
.

Mellan varven ner i tvättstugan så skulle det vara handling, matlagning, lek, ätning, diskning och så vidare så ja...dagen har i alla fall inte stått stilla. Efter att vi var klara med allt så satte jag barnen i badet medans jag sorterade all rentvätt. Skönt att ha det väck för denna gången.

En annans sak. Har jag missat att det eventuellt finns en helt knasig och idiotisk utvecklingsfas hos barn eller vad?
Eliott är inne i en period då han ska skrika för allt. Alltså ställa sig rätt upp på golvet och tok skrika, gärna högre än högst. Så här kan det tex vara:

Mamma: "Eliott du ska sova nu". Eliott: "Nej, då skriker jag högt"!!
Mamma: "Eliott, kan du sitta fint i soffan"? Eliott: "Nej, då skriker jag"!!
Eliott: "Leker inte du med mig så skriker jag".
Eliott: "Får jag inte det så skriker jag".
Eliott: "Ska jag göra det så skriker jag".

Han ska skrika för allt och han skriker tok högt så man blir ju f*n galen. Så fort det inte går eller görs som han vill så kommer värsta skriket. Snart kommer även jag att ställa mig rätt upp och ner och tok skrika...kanske han blir tyst då...haha. Nej, men allvar...är det en knepig fas jag missat i 4-5 års åldern eller är det bara min son som gör så här?

Anyway...nu har min dotter somnat så nu ska jag in och joina mannen och Eliott i vardagsrummet. Sen är det snart dax för Eliott att också sussa gott. UTAN att skrika innan han ska i säng hoppas jag!

Dag 12

2011-02-07 @ 14:41:08    Postat av: Susan Gullix
Så var det då dax för Dag 12 i min 25 dagars lista som idag är om en bild på ett ställe som jag har varit på.

Bilden får bli på Parken arenan i Köpenhamn. Där var jag och min vän Marika för 2½ år sedan drygt. Bilden framkallar många otroligt roliga och upplevelsefyllda minnen. Dagen och kvällen var helt perfekt!! Vi var där och kollade på den största utav dom alla live, nämligen CELINE DION. Mmm...ni som har hängt med ett tag i min blogg vet ju att jag fullkomligt avgudar henne och hennes röst. Attans också att man inte har en tidsmaskin som kan ta en tillbaka om och om igen.

Ett utbrott

2011-02-07 @ 09:10:46    Postat av: Susan Gullix

Good morning Monday...

2011-02-07 @ 08:34:10    Postat av: Susan Gullix
Go morron bloggers. Ny dag, ny vecka...nya tag helt enkelt. Vi sov till närmre 7.30 idag så Daddy Cool fick stressa järnet här imorse. Medans han stressade och då barnen snabbt var i full gång med att leka så ringde jag till BVC och fick tid dit till Stella imorgon bitti. Där är något under hennes fot som jag vill att dom kollar för att se vad det är. Ska i alla fall dit innan dagis imorgon så vi får stressa på lite på morgonen imorgon.

Men idag ska vi ägna oss att tvätta. Jag hade (som vanligt) tagit fel på tid då jag trodde att vi skulle tvätta igår. Var visst idag istället. Aja....spelar väl inte så stor roll bara det kommer väck så. Sen ska vi se till att hinna vara ute lite också idag. Såååå skönt nu när snön är borta. Jag lovar att jag blir sur om det skulle få för sig att komma en ny period med snö. Bring in the spring pleace!!

Men...morgon än men ska snart sätta fart med alla ditt och datt som man har. Bädda, diska, plocka saker and so on...and on and on. Det tar ju liksom aldrig slut, right?

Fun outside

2011-02-06 @ 18:52:13    Postat av: Susan Gullix
Efter morgonen/fm hade passerat förbi här hemma idag så begav jag och barnen oss ut för att leka lite. Vi var här ute på gården och hade skoj som tusan. Det gungades, klipptes gräs, hoppades hage, åktes rutschkana, byggdes med stenar, det gungades, det sprangs och mycket mer. Hade även "skratt fest" då Eliott skrattade till tusan. Han skrattade så han nästan grät vilket ledde till att även jag och Stella skrattade som tusan. Härligt att få skratta så mycket. Plötsligt hade det gått nästan 2½ timme i ett nafs och begav oss upp för att laga mat och äta. Satt fint i magarna efter en massa bus ute. Blev spaghetti med köttfärssås idag, snabbt och enkelt liksom men ack så gott.

Just nu ligger Stella och ska sova, vilket hon gör vilken sekund som helst. Sen ska Eliott sova och efter det ska jag gosa ner mig i soffan. Vi ska kolla vidare på Flash Forward, grymt spännande ju.

Nedanför kommer en del bilder från då vi var ute idag. Hoppas att ni har haft en bra dag?


Stella med glasögon;)

2011-02-06 @ 08:59:53    Postat av: Susan Gullix


Haha...har nog inte visat fotona på hur Stella ser ut i sin pappas glasögon. Söt eller hur?


Nu är det i alla fall slut på att sitta och lata sig (Mmm...säkert att man FÅR sitta och lata sig en söndag, har väl sprungit upp och ner en si så där 1750 ggr redan). Nu ska jag se till att diska, bädda barnens sängar, sortera smutstvätt och plocka upp en massa annat. Sen är det dax att börja springa upp och ner i tvättstugan. Tjohoo...lugna, sköna, underbara söndag *vääääldigt ironisk*. 


Dag 10

2011-02-06 @ 08:19:33    Postat av: Susan Gullix
Glömde att skriva om Dag 10 igår i min 25 dagars lista som denna dagen handlar om något som jag oroar mig för.

Jag känner lite att det som jag oroar mig för kan jag inte skriva här riktigt. Här finns jättemånga som läser här inne och vissa delar får jag allt behålla för mig själv. Jag är ganska öppen men vissa bromsar får jag ha. Hoppas att ni respekterar det!

Men det finns ju oro ang barnen jämt och ständigt.Man oroar sig ibland i sin mammaroll, gör man rätt, gör man fel osv. Men har man barn så finns det ju ganska ofta en oro för antingen det ena eller det andra. Så är det ju!


I´m so, so tired

2011-02-06 @ 06:50:01    Postat av: Susan Gullix
Go morron världen. Alltså...inse hur trött jag är. Känns som om jag precis la mig och vips så tyckte Stella att det var dax att gå upp. Smart är hon också för hon säger "Mamma, jag behöver kissa". Jag kan ju inte precis ignorera henne då och sova vidare. Givetvis var hon inte alls kissnödig utan hon skulle bara få upp mig snabbt. Ja, hon lyckades. Eliott har lyxen kvar och sover vidare!!

Idag ska jag tvätta och sen blir det väl till att hålla sig ute med barnen. Tänker absolut inte ha en repis på gårdagen. En dag till som igår orkar jag liksom inte. Nä, vi håller tummarnma för en bra dag (och fint väder).

Såg Melodifestivalen igår också men va f*n...vilket mög. Tycker det blir värre och värre för var år, men ändå sitter man där och tittar. Nej, jag säger som vanligt...det var bättre förr!!

Såg ni och vad tyckte ni i så fall?

Playtime outside

2011-02-05 @ 16:50:35    Postat av: Susan Gullix


Det blev en tur ute så barnen fick rasta av sig


Här hemma idag så har det varit en himla massa tjatande och gnällande och ditt och datt och till slut så blev jag tokig och såg till att få ut barnen. Att det stormade och blåste kors och tvärs...ja, det fick man ju stå ut med. Jag höll på att frysa häcken av mig men barnen hade kul och fick springa av sig. Eliott klippte gräset en runda och sen kom deras kompisar ut som dom sen busade runder med. Nå...liiiite lugnare blev dom men banne mig inte mycket. Dom är som små monster idag.

Anyway...sitter med en kopp kaffe nu efter att vi har ätit. Blev mat från pizzerian idag. Nu ser jag fram emot kvällen, den är mer än välkommen nu.

I love it

2011-02-05 @ 10:16:33    Postat av: Susan Gullix
"Mamma...du är sååå fin så jag vet inte vart jag ska bli av alltså."

Jag älskar alla fina komplimanger man får utav sonen...han kan verkligen få till det, min lilla gosepåg.


Just nu sitter vi och kollar på Scooby Doo, vi tar det lugnt en blåsig och mörk lördag som denna! Vad gör ni en dag som denna?

Saturday all day long

2011-02-05 @ 08:37:53    Postat av: Susan Gullix


Transformers bygge pågår


När klockan var 6 imorse så kom Stella in till mig och tyckte att vi skulle gå upp. Jag tyckte istället att hon skulle lägga sig hos mig, vilket hon gjorde och sen sov vi vidare till strax efter 7 istället. Mycket bättre än att gå upp klockan 6. Vi har suttit och kollat lite barn tv och ätit frukost och nu har barnen gått in på sina rum för att leka lite.

Idag är det sånt där riktigt tråkväder ute. Mörkt, grått och stormigt. Inget kul alls om jag får säga min mening. Får helt enkelt roa oss på hemmaplan men det blir nog inga problem. Hoppas på att barnen kan vara kompisar även idag också. Igår lekte dom ju så fint tillsammans.

Nåväl...jag måste ha lite mer kaffe för att komma igång känner jag. Är världens segstartade på morgonen ibland.

Hoppas att ni får en bra morgon...och dag med för den delen.




Flickorna först...

2011-02-04 @ 20:24:37    Postat av: Susan Gullix
Satt inne hos Eliott då han skulle somna och så tänkte jag på min kusin Alexandra som nu i dagarna blev mamma till en liten flicka. Ganska roligt då jag tänkte vidare att alla på den kvinnliga sidan av vår släkt har fått flickor först.

Så här ser det ut i "resultat utav barnafödande" eller vad man nu ska kalla det.

*Gammelmormor: Flicka - Pojke (tror i alla fall att barn nummer 2 var en pojke. Ska kolla upp det)
*Mormor: Flicka - Pojke
*Mamma: Flicka - Pojke
*Moster 1: Flicka - Pojke
*Moster 2: Flicka - (har bara ett barn)
*Jag: Pojke - Flicka
*Kusin Alexandra: Flicka - (har bara ett barn)

Och ja, ni ser ju var det bryts. Jag fick en pojke först och sen en flicka. Dock så fick jag missfall innan vi fick Eliott och om det hade gått vägen så hade det kanske blivit en flicka. Och sen när min kusin Yasmina får barn så blir det kanske en flicka först även där.Ganska coolt tycker jag.

Friday night

2011-02-04 @ 19:19:00    Postat av: Susan Gullix
Snart är kvällen här och då ska det mysas framför tv:n med lite gott. Just nu ligger Stella i sängen och ska sova och Eliott sitter och tittar på tv med Daddy Cool. Barnen har lekt fint här tillsammans under eftermiddagen/kvällen. Tummen upp, älskar alla bråkfria dagar.

Vi lär väl fortsätta med att se på Flash Forward sen ikväll. Känns som om det var evigheter sedan som vi såg film men vi har fastnat lite i alla serier som vi tittar på. Dock saknar jag Bones...buhu. Har ju inte säsong 6 ännu...lite boring så där. Nåväl, den dyker väl upp så småningom.

Annars idag så har det varit lugna puckar faktiskt. Vi har inte gjort så mycket efter att jag hämtade barnen på dagis och dom har varit fullt upptagna med att leka tillsammans. Jag är definitivt inte den som stör för det är så enormt sällan som dom leker tillsammans utan tjaffs så jag har bara låtit dom vara.

Tror att min lilla sessa somnar vilken sekund som helst. Hon har blivit rejält snorig idag (igen) så jag hoppas att det inte kommer till att störa hennes nattsömn.

Önskar er alla en trevlig fredagskväll!

Twitter

2011-02-04 @ 18:34:15    Postat av: Susan Gullix
Jag är ny och på det här med Twittrandet men om n i vill får ni gärna lägga till mig där. Vet att ni är en del som Twittrar. SuzieQ76 heter jag där men det ser ni här nedanför.

A lot of hair in the water...

2011-02-04 @ 14:18:29    Postat av: Susan Gullix


Massor av "flytande" hår i badkaret


Ganska cool bild på Stella igår då hon badade. Hårlös är hon dock inte...hihi.

Har i alla fall hämtat hem barnen nu från dagis och dom har haft det kanon idag. Märks på Stella, för hon är trött som tusan idag. Eliott har ju varit på badhuset idag som sagt så han har haft jätteskoj.

Just nu sitter sonen vid datorn lite och kollar på Transformers. Om ett litet tag så kommer han till att springa runt här och Transformera och låta med sina kling klong ljud. Tydligen så låter det kling klong då man transformerar. Vad vet jag...jag har då aldrig provat.
Stella sitter här vid mig och gör nada. Tänkte faktiskt be henne följa med mig ut i köket så hon kan hjälpa mig duka fram lite. Lite Tacos rester från igår kan man allt klämma ner. Blev ju hur mycket som helst över sedan igår. Mmmm...gottigt värre faktiskt!

It didn´t work out och Dag 10

2011-02-04 @ 11:11:53    Postat av: Susan Gullix
Tjenis  p*nis till en ny dag då!! Barnen är lämnade på dagis sen typ 2 timmar tillbaks och jag sitter vid min nya dator som jag är completly ovan vid. Men fin är den och nöjd är jag. Har en förmåga att skriva bokstaven "S" varje gång jag ska skriva "A"...så ser det wierd ut så beror det väl på det. Skriver definitivt inte iheller lika snabbt som jag brukar men det kommer.

Det gick inte lika bra igår för Eliott då han skulle sova på kvällen. Han vägrade åter igen med att sova själv fast att han klarade det galant kvällen innan. Oavsett vad så gick det inte. Han har klarat det 2 gånger sen vi började och det är väl en si så där 2 veckor sedan nu. Jag vet inte hur jag ska göra för inget fungerar. Han har sin lilla månlampa och stora taklampan tänd i sitt rum, hans dörr är öppen och sen är det hel tänt i hallen också. Men nopp...han vägrar ändå. Hmmm...bara till att klura vidare antar jag.

Aaaa...anyway, här kommer en liten bild på dagens MOI. En ganska suddig och galen sådan. Jag kan fan inte vara seriös framför en kamera..haha. Det blir bilden i Dag 10 i min 25 dagars lista eftersom jag ska visa bild på vad jag har på mig idag.

Tacos

2011-02-03 @ 19:25:47    Postat av: Susan Gullix
Idag slog vi till med att äta Tacos...rätt så gott så där en torsdag. Äsch fan...nu ljuger jag....det var SKIT GOTT och inte bara rätt så gott. Jag menar...finns det något godare? Jag och barnen åt som om vi aldrig någonsin hade sett mat förrut..haha. Givetvis så är det massvis över så det lär nog slinka ner 1 eller 2 Tacos till ikväll.

Just nu är Stellisen på G att somna. Hon ligger i sin säng och jag sitter här utanför i matrummet. Snart träffar hon John Blund och kommer till att sova som en liten prinsessa.. Sen blir det mys med Eliott ett tag innan han också ska i säng sen. Dax för honom att bada på badhuset imorgon med dagis kompisarna. Tjohoo tycker han om det som ni alla vet.

Kolla bara in. Hur gott??

Kommentar

2011-02-03 @ 18:00:34    Postat av: Susan Gullix
Nu blev jag ju glad. Tack så mycket!

Mys dag

2011-02-03 @ 16:15:37    Postat av: Susan Gullix


Hmmm...ja, en lite småkul bild på Stella och mig


Men åhhh...vilken mysdag vi har haft idag. Båda barnen har varit på underbart humör hela dagen idag. Helt amazing, faktiskt. Vi har bara myst rundor här hemma och gjort så lite som möjligt. Lekt, ätit, lekt lite till, Eliott har duschat, Stella har badat...och så ja...lekt lite till. Inte var dag som vi har det så lugnt kan jag säga. Men ibland behöver man det så det var perfekt idag. Väldigt skönt att slippa bråk och kiv för en dag..haha. Just nu leker barnen Transformers tillsammans så jag sitter här och bloggar och kollar runt lite samtidigt som dricker en god kopp kaffe.

Ikväll hoppas jag och håller tummarna för att det går lika bra att somna själv för Eliott. Var så kul att se honom så stolt imorse. Sen när båda barnen sover senare ikväll så tror jag att jag och mannen ska kolla vidare på Flash Forward. Jag har ju i och för sig redan kollat på 10 avsnitt utav serien men den är så bra så det gör inget att jag ser om det. Så om jag somnar i soffan som jag brukar så kan jag göra det med gott samvete....hihi.

Hoppas att ni alla har haft en bra dag och välkommen till alla er nya som kikar förbi och hälsar på. Jättekul tycker jag.




Dag 9

2011-02-03 @ 10:52:07    Postat av: Susan Gullix
Nu är det Dag 9 i min 25 dagars lista och idag ska jag visa en bild på mig och min bästa vän.

Det är jag och Marika på bilden och vi är hemma hos oss en varm sommardag. Vi satt och förfestade hemma hos oss innan vi skulle ner till Festivalen och festa vidare. Detta måste vara 2005 om jag inte minns fel. Haha...vilken kul och galen kväll det blev sen.


Min bästa vän Marika och jag

He did it!!!

2011-02-03 @ 08:03:58    Postat av: Susan Gullix
O yes...jag är sååå stolt över sonen. Igår klarade han av att somna själv. Vilket enormt stort steg för honom eftersom han har varit så otroligt rädd. Men han klarade det...wiiiiie. Kan säga att han själv blev otroligt stolt också. "Mamma....jag klarade det" sa han med ett stort leende imorse. Hoppas vi på att det går lika bra ikväll!

Dag 8

2011-02-02 @ 17:19:43    Postat av: Susan Gullix
Dag 8 i min 25 dagars lista kommer nu och det handlar om en dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Hmm...både rökningen och att jag äter för mycket sötsaker..eller ja, fel överhuvudtaget, är dåliga vanor jag önskar att jag inte hade.

För att börja med rökningen. Jag har rökt i...vad blir det nu...snart 25 år va eftersom jag började röka då jag var 10 år. Mmmm...not good I know men nu gjorde jag det. Jag har försökt sluta ett flertal gånger och en gång lyckades jag. Det var vid 20 års åldern tror jag. Istället för att röka så åt jag och gick upp en massa i vikt vilket inte var populärt eftersom jag har haft ätstörningar förr och då vid det tillfället. I vilket fall som så började jag fest röka typ efter 1 år och då var det kört. Man ska aldrig börja fest röka då man har varit rökare. Har försökt ett par gånger till efter det men jag lyckas inte riktigt. Antar att jag inte har motivationen riktigt och så är jag alldeles för stressad. Men det kommer nog en dag då jag är helt redo att sluta...för gott. När vet jag inte men snart kanske. Behöver inget predikande...jag vet redan vad rökning gör med en.

Sen...äter jag helt fel. Alldeles för sent, för sällan  och alldeles för onyttigt. Vilket har satt sina spår nu. Väger väldigt, väldigt  mycket mer än vad jag har gjort förr. Kanske är jag lagom, det vet jag inte eftersom jag har lite svårt för att se hur jag själv ser ut. Eftersom jag har haft way to much trouble under alldes för många år med mat så är väl min hjärna inställd på att se "fel". Jag gillar absolut inte att jag äter så som jag gör och jag gillar absolut inte att jag stoppar i mig en massa sött....men även här har jag lite svårt att låta bli. Svag? Kanske!...Rädd också för den delen för förr då jag har velat skärpa till mig med att äta bättre har det bivit att inte äta alls. Not good!! Men här har jag det ändå lite lättare än med rökningen så jag ska skärpa till mig här med att äta bättre och rätt. Jupp...så det så Och ja....det är bara jag som kan bryta mina dåliga vanor, ingen annan. And I will!!!

Morning from hell

2011-02-02 @ 11:28:03    Postat av: Susan Gullix
Herre Gud vilken satans morgon rent ut sagt. Bättre start kunde man ju fått tycker jag men nej....vilka krig här var. Ingen skulle ta på sig, ingen skulle borsta tänderna, det skulle slåss, det skulles skrikas högt, det skulle liggas på golvet och gapas, det skulle tävlas och grinas and so on. Ärligt...jag förstår inte varför jag inte har blivit gråhårig än!! Hoppas att det humöret som dom hade i morse INTE följer med hem igen.

I alla fall...åkte ner till stan sen vid 10. Var helt enkelt tvungen till att hitta nya jeans eftersom jag inte har några som passar. Antingen är dom väldigt för små (oj, vad liten jag har varit visst) eller så är dom enorma och trillar av mig. Men hittade i alla fall ett par ganska snabbt så det var ju bra.

Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe innan jag ska ta tag i kaoset här hemma efter morgonen. Kollar lite på Tyra Banks show. Bläää säger jag bara. Handlar om Bandmask dieten. Woh the fuck vill gå på en sådan diet? Tänk att ha en Bandmask som slingrar runt i kroppen och äter en massa mat. Grose big time. Tydligen ganska många som vill gå på den dieten *ryser*.

Nopp....dricka upp mitt kaffe var det och sen sätta fart!


Min snygging

Dagen

2011-02-01 @ 20:05:23    Postat av: Susan Gullix


Stella lekte på sitt rum efter dagis....glad tjej


Då var denna dagen snart över, snabbt gick den tyckte jag. Barnen har varit på dagis och sen efter det har vi bara varit hemma. Stella har suttit och lekt på sitt rum med sina Barbie saker. Goosh...hon har gått och blivit en riktig Barbie tjej nu. Hon vill gärna sitta där inne med stängd dörr så hon inte blir störd...som hon säger..haha.

Eliott har suttit och spelat lite traktor spel på sin dator och sen har han lekt lite han med. Gräsklipparmannen börjar komma tillbaka. Han har ju haft en paus från det ett tag men nu längtar han tills han kan få ta ut sin gräsklippare och klippa gräset. Han är ju väldigt flitig med det. Han längtar till sommaren nu och jag kan bara hålla med honom. Längtar som tusan efter sol och värme.

Det här med läggningen, att somna själv för barnen. Stella klarar det galant om jag sitter i köket. Ska utöka det nu till att flytta lite längre ifrån. Men hon ligger fint i sin säng och somnar relativt snabbt. För Eliott går det lite sämre. Han vägrar somna själv och jo, han är rädd för något så jag antar att jag får vänta ut honom. Jag kan inte tvinga honom känner jag, det är liksom inte rätt. Men oavsett mutor eller vad som så vägrar han. Svårt det där tycker jag eftersom han verkligen är rädd. Men men....får vänta ut honom ett tag till och sen försöka igen kanske.

Nåja...snart kväll på riktigt här och då ska jag bara slänga mig på soffan och bara vara. Kanske vi ser någon serie idag så som Flash Forward eller Chuck.


Dag 7

2011-02-01 @ 15:49:31    Postat av: Susan Gullix
Dag 7 min 25 dagars lista handlar om vad jag skulle göra om jag fick en miljon.

Ja, vad gör man om man får en miljon?

Först och främst så hade jag hoppat utav glädje.

Det första jag hade gjort är faktiskt att åka på en weekend resa med mannen, bara han och jag för det behöver vi verkligen. Hade åkt till ett behagligt och lyxigt ställe någonstans där man kan få lyx behandling utav olika slag och bara mysa runt.

Efter en lyx/mys weekend hade hela familjen åkt till Disneyland för att kul....wihoo.

Sen hade jag köpt ett fint hus någonstans som vi hade inrett precis som vi vill ha det. Tur att vi har ganska lika smak vad gäller inredning.

Jag hade shoppat en del men vet inte riktigt vad faktiskt, lite allt möjligt antar jag. Till hem, till barnen, till mig själv, till mannen osv.

Jag hade sparat en hel del utav pengarna också så klart och sparat undan till barnen som dom kan ha då dom är större och flyttar hemmifrån.
Ett bröllop hade kanske också varit något man kunde lagt pengarna på...det hade ju inte varit dumt.


(Mmmmm....härligt att få drömma och fantisera lite...haha)