Valborg

2011-04-30 @ 11:01:02    Postat av: Susan Gullix
Go morron....eller nja, go förmiddag kanske är bättre. Idag startade morgonen här redan 6.30. Lite väl tidigt tyckte jag medans Stella tyckte annat. Jag trodde att jag var bossen här hemma.

Dagen har än så länge spenderats med att morgon mysa, äta frukost, bädda, plocka undan och diska. Där efter så har det varit en massa bus och mys i soffan och så har vi tittat lite på Ronja Rövardotter som visades på tv:n. Ganska lugnt med andra ord.

Just nu så har barnen traskat in på deras rum. Stella leker med alla sina bondgårdsgrejjer och Eliott tittar på gräsklippare på sin dator. Senare idag så ska vi som sagt (skrivet) bege oss mot Ängelholm på kalasfirande. GRATTIS till Johanna på hennes födelsedag idag 

Nu ska jag snart se till att fixa till mig lite och styra stegen mot Maxi för att handla hem lite som behövs. Önskar er ella en underbar Valborg!

Another day in the sun

2011-04-29 @ 19:34:17    Postat av: Susan Gullix
Woala......då vart det fredags kväll här hemma då. Gött får jag säga. Den lilla sover och den store är vaken ett tag till. Efter att jag hade hämtat dom på dagis så var vi ute. Blev 4 timmar till med massa lek, bus och sol utomhus. Så i princip har barnen varit ute hela dagen eftersom dom har varit ute på dagis med.

Hade med mig en lapp hem från dagis imorse då jag lämnade dom. Dax för läger nu den 11 maj ju och där var packningslistan och lite annat som stod där om lägert. Fatta att min lille påg ska på läger i 3 dagar. Ohhhh...som han längtar, ni anar inte. Han kommer till att ha det så skoj (jag funderar på att packa ner mig själv i hans väska så jag får följa med). Blir dock lite konstigt att vara utan honom.

Imorgon är det kalas dax. Jag och barnen ska fara till Ängelholm hem till Johanna som har kalasfirande. Ska bli attans skoj det....ganska längesedan som vi sågs nu tycker jag. Gäller bara att vi inte förvirrar bort oss för det är ju utanför Helsingborgs ramar...haha. Vilse med 2 barn skulle ju inte vara någon jättehit.

I alla fall....snart kväll och då sonen har somnat sen så ska jag se till att göra lite varma mackor (hur gottigt?) och till det blir det film. Kommer dock inte ihåg nu vad den heter men det kan jag berätta imorgon.

Hoppas att ni har haft en mysig dag och att ni har en mysig fredags kväll.


Bild från Påskhelgen...glömde fota idag

Fredag är det ja...

2011-04-29 @ 12:47:53    Postat av: Susan Gullix


En bild på mig från idag får det bli....tagen med webkameran


Då var det fredag idag...igen. Vissa dagar rusar och vissa går sakta. Dock har denna veckan gått fort men det är väl för att måndagen var en söndag. Hmm....ja, något i den stilen i alla fall.

Barnen är på dagis idag och leker och härjar runt. Själv har jag rymt undan lite och vilade faktiskt ett litet tag innan. Känndes bra så men huvudvärken jag hade försvann inte ändå. Får hoppas att det går över så småningom för huvudvärk är fan ett stort störnings moment. I hate it!!

Om ett tag ska jag hämta hem barnen och sen gissar jag på att dom vill vara fortsatt ute så det får vi vara. Förresten....igår var det stor LYCKA för Eliott och kan ni gissa varför? Jo...äntligen, äntligen så kom gräsklipparen och klippte gräset här utanför oss. Han har väntat och frågat varje dag när det är dax. Igår skedde det och ingen var lyckligare än Eliott. Hihi....käre påg.

Nåväl...önskar er i alla fall en härlig fredag. Gissar på att det blir en massa fredagsmys på alla olika håll?


Uppförsbacke?

2011-04-28 @ 08:54:57    Postat av: Susan Gullix
Go morron.....solen lyser här men det blåser kallt tycker jag. Hmm.....blåsten kanske försvinner och kanske det blir varmt ändå. Får i alla fall hoppas på det.

Idag är ingen riktigt bra dag känner jag. Idag vill jag inte riktigt....känslor, tankar och minnen som svallar över och helst vill jag bara bli lite ompysslad....känna mig lite liten, kramad. Blä för att inte kunna skriva av mig så som jag vill. Det är så behövligt ibland...men suck...det går ju inte, inte här där alldeles för många läser och man vet inte vilka.

Ska i alla fall snart köra ett morgon ryck här så får man liksom ta dagen lite som den kommer....men nej, jag vill inte idag...egentligen.

Varm och härlig dag

2011-04-27 @ 18:19:44    Postat av: Susan Gullix


Glass i värmen är inte helt fel


Hoppsan sa då...har faktiskt inte haft tid att blogga förräns nu men antar att det inte bara är hos mig som bloggen kommer i skymundan. Man prioriterar ju helt klart det fiiiiina vädret, eller hur?

Dagen har i alla fall gått i ett. Det var dagis lämning utav barnen imorse och idag cyklade Stella till dagis. Duktig tjej minsann. Sen var det hem och rymma undan morgon röran som alltid lyckas bli och därefter en snabb kopp kaffe innan jag begav mig iväg för att storhandla. Sen efter det så var det dax att hämta barnen igen. Dom var så klart ute och lekte och hade skoj. Vädret har varit helt underbart idag...vaaarmt och gött. Det gillas helt klart.

När vi hade varit upp om och lämnat barnens väskor så promenerade vi till Skopunkten där vi inhandlade nya sandaler till barnen och sen köpte vi glass på hemvägen. Glass en dag som denna är ju ett måste. Sen höll vi oss på gården och då lekte barnen med några andra barn här och så ritade dom massor på väggarna och marken med sina gatukritor dom har fått. Toppen kul tyckte dom att dom fick rita lite överallt...haha.

Nu hålls det lite kväll här....Eliott tittar på Sopbilar på sin dator och Stella tittar på Scooby Doo. Senare så blir det film antar jag....inget ovanligt där nej.

 


Cykling, gräsklippning och hårklippning...

2011-04-26 @ 19:28:36    Postat av: Susan Gullix
Jahapp...det var denna dagen det och fort gick den. När barnen var på dagis så städade jag undan som jag skrev innan att jag skulle göra. Skönt att ha det gjort kan jag säga. Sen då jag hämtade barnen så fortsatte vi självklart att vara ute då vädret har varit toppen även idag. Stella ville cykla och Eliott ville klippa gräset så jag sprang upp och hämtade hjälm och gräsklippare sen gav vi oss iväg på en tur i området. Stella är riktigt duktig på att cykla nu och hon är långt före mig mellan varven. Har dock sagt till henne att hon måste stanna ibland och vänta. Annars hade hon väl cyklat till Kina....typ. Stannade även och plockade lite blommor medans Eliott klippte gräs. Efter det så höll vi oss på gården och lekte ett tag innan vi gick up och åt mat. Eliott åt som en häst vilket var bra för han har blivit lite liten i maten tycker jag.

Sen körde vi vidare lite i kategorin klippning men då utav sonens hår. Klippte det kort som han brukar ha men lämnade kvar hår så han kan ha sin lilla tuppkam. Riktig tuffing är han nu ju...ja, tuffare än innan då vill säga. Ska se om han går med på att fotograferas imorgon så ni kan se.

Nu sover Stella bella och snart är det dax för Eliott....sen blir det bara lugnt framför tv:n antar jag. Hoppas ni har haft en bra dag. Har haft dåligt med tid att kika in till er men jag kommer. Don´t worry!


Bild på Stella från igår

Back to normal var det va?

2011-04-26 @ 09:11:00    Postat av: Susan Gullix
Mmm.....då var påsken över och idag är det back to normal så att säga. Man fick väcka barnen som sov gott imorse och det var dax för dagis igen. Här ska det sättas igång med att städa alldeles strax. Har ju blivit så att man har "glömt av" hemmet då man har spenderat hela dagarna ute. Ser ju ut som kaos lite grann...haha. Nej, inte så hemskt farligt men you get the point?

Igår var det ju ännu en kanon dag som spenderades utomhus. Är så härligt att ta med sig kaffe, fika, filtar och allt möjligt och ligga i solen, barnen springer runt och leker och har skoj. Har blivit många sådana dagar nu under påsken så det tackar vi för. När vi kom hem sen igen så var det rätt i badet för smutsiga barn och sen var det mat och så innan det blev avkoppling i soffan. Men som sagt...påsken är över och det är back in buisness igen.

Nu ska jag ta och sätta fart här hemma så på med musik och kör igång. Yepp....over and out!!


Mys med mannen i solen

Monday it is

2011-04-25 @ 08:32:05    Postat av: Susan Gullix


Spiderman var visst med oss ute en runda igår



Då var det måndag och så den sista påskdagen. Vi (Läs: Stella)vaknade vid 07 tiden så då var det dax att gå upp. Men solen lyser ute och det ska bli lika fint väder ute som igår så det gör inte så mycket att man går upp klockan 07. Dessutom så är jag ganska van vid detta laget. Det hålls morgon här och Stella ligger på golvet och leker med alla sina småsaker medans Eliott tittar på Björnbröder 2 som visas på 5:an.  Senare så får vi se vad som sker. Ska väl ut i fina vädret i alla fall men skulle även behöva få tag i en tid i snabb tvätten. Det är återigen en mysterium hur tvättkorgen  bara fylls så där överdrivet på två ögonblick. Nåväl...får se om jag kan hinna åt en tid där sen.

Igår blev det bara slapp framför en film då barnen hade lagt sig. Vi såg The Invasion med Nicole Kidman. Den är från 2007 faktiskt men vi hade inte sett den. Om den var bra? Mjo.....nja.....det jag såg var ju bra men hmm.....jag somnade visst i soffan till slut. Men enligt mannen som såg hela så var den bra så jag gissar på att han kan rekommendera den om någon inte har sett den.

I alla fall...önskar er en underbar måndag idag!
 

Another day out in the sun...

2011-04-24 @ 18:29:13    Postat av: Susan Gullix
Japp...då blev det ännu en lång dag ute i solen och det finns inte annat än att älska det. Vi har varit ute sedan runt 10 tiden imorse tills vid 17 tiden. Massa fika, dricka och saker med ut och sen har vi bara njötit och haft det mys. Brun har man blivit också så det är ju nice. Älskar solen och detta fina sommarvädret som är nu. Hoppas nu att det håller i sig väldigt länge och inte tar stopp efter 3 veckor.

Jag har nyss tagit en dusch och barnen leker. Gissar på att om dom sitter stilla så somnar dom. Bara bra att dom leker för dom får definitivt inte somna nu liksom. Senare ikväll så blir det lugnt och mys framför tv:n.

Hoppas att ni också har haft en mysig dag?

Lite bilder från idag då

Jag överlevde...

2011-04-24 @ 07:33:45    Postat av: Susan Gullix
Go morron...jag överlevde min 35 års dag igår och hittade varken rynkor eller gråa hårstrå...något ålderdomshem behövde jag inte iheller ringa. Tusen TACK för att gratulationer som trillade in hela dagen och kvällen på Facebook, här på bloggen, telefonsamtal, sms och i andras bloggar. Herregud...har nog aldrig fått så många gratulationer förr. Värmde jättemycket så tack tack.

Tyvärr blir det inga bilder från gårdagen för klumpigt nog så upptäckte jag nyss att jag har glömt min kamera hos min mamma igår (how to survive?). Väldigt irriterande för min kamera har jag alltid med mig vart jag än går. Suck!!

Idag är det i alla fall en ny dag...en solig och varm sådan blir det. Vi ska köra en repris på fredagen tänkte vi och vara ute och mysa och leka hela dagen. Kan bara bli toppen känner jag.

Här hemma är det bara jag och Stella som är vakna än så länge. Eliott och mannen sussar gott tillsammans och Eliott lär nog sova ett bra tag till då han var uppe länge igår kväll.

Önskar er en trevlig dag för nu ska jag gå och hämta mig lite mer kaffe.

35 år idag

2011-04-23 @ 07:28:16    Postat av: Susan Gullix

Picknick ute i sommaren

2011-04-22 @ 19:03:54    Postat av: Susan Gullix
Holy shit....här kan vi tala om sommar dag. Jaaa....SOMMAR dag!! När jag gick till affären innan medans barnen och Daddy Cool var hemma så kännde jag hur varmt det var ute. Tänkte i mitt huvud att det absolut fick bli en picknick dag ute idag.

Kaffe, dricka, massa olika fika kakor, filtar, massvis utav leksaker och bollar fick följa med ut. Jag bytte helt klart om till kjol och barnen fick ha shorts och t-shirt på sig (som senare byttes ut mot ingen tröja och linne). Inget snack om saken liksom...varmt till tusan och bye bye våren (idag i alla fall) för det räknas helt klart som en sommar dag idag. Ute så placerade vi oss ute i gräset och sen har barnen fikat och lekt till tusan...vi har bara haft en riktigt härlig och lång dag ute. En alldeles perfekt lång fredag enligt mig. Sen när vi kom upp så blev det grillad kyckling och vitlöksbröd till mat. Gott även om min (och övriga familjens) aptit försvinner lite då det är så varmt.

Kväll hålls det här nu...nja....barnen är i och för sig i full gång med att leka men det får dom göra ett tag till. Sen då dom sover så ska jag och mannen se Bones och sen får vi se vad som ses på efter det.

Men kolla in vilka härliga och sommriga bilder som togs idag

22 april...the last day

2011-04-22 @ 07:33:27    Postat av: Susan Gullix
Go morron....här vaknar vi till strålande solsken och det ska bli 20 grader varmt ute. På en skala från 1-10...hur underbart är inte det?

Igår orkade jag inte blogga.....var helt slut efter att vi hade varit ute i flera timmar och lekt. Hade ju fint väder här igår med så det lektes massor utomhus. Dock funderar jag lite nu på det här med shorts och kjol och så där. Det känns lite tidigt men goosh....det är ju varmt till tusan. Min Eliott som är konstant varm svettades så ja...kanske man kan ha shorts nu. Jag tycker alltid att det är lika svårt NÄR man kan skifta över. Hur gör ni?
Efter att vi hade varit ute igår så blev det en stoooor familjepizza till mat och sen efter det så var man helt slut, somnade även en liten runda på soffan. Gud...jag var verkligen helt tom på energi.

Idag då...min sista dag som 24 34 åring. To morrow it´s my birthday!! Känns väl......lite knas faktiskt. Men men.....man överlever väl det med antar jag...haha.

Får se vad som hittas på idag. Inne ska vi inte vara. Kanske åker iväg någonstans eller...ja, vi får se.

Önskar er en bra dag idag!

(Dom fina Awarderna som jag har fått kommer....har inte glömt dom.)


Sonen ute igår innan solen kom fram

Sol, härliga SOL...och hemsk clown!

2011-04-21 @ 08:06:21    Postat av: Susan Gullix


Ola la...kolla in vilket underbart väder vi ska få här i Helsingborg då. Underbart till tusan. Självklart ska vi vara ute idag och enligt barnen så är det cykling som gäller. Hihi...klart dom ska cykla. Men det är morgon än och vi tar det lite lugnt. Båda barnen leker och pysslar med sitt just nu och lite senare ska vi rymma undan morgonen här hemma...sen blir det till att bege sig ut. Gissar på att vi lär vara ute hela dagen lång!

Igår då såg jag och mannen film....The Hole hette den och fi fan säger jag. Vad jag inte visste innan vi tittade på den var att det skulle självklart vara med en förbannat hemsk clown. Mmmm.....ni vet väl vilket förhållande jag har till clowner? Fi, fi fan......scary as hell...jag lovar. Men filmen var bra...läskig...och för mig med min clown fobi så blev den ännu läskigare. Varje gång clownen kom så fick jag kisa jättemycket mellan fingrarna så han nästan inte syntes. Hua!!! Men ja.....den rekommenderas i alla fall.

Önskar er en bra och SOLIG dag idag...vi hörs senare!

Look at my little girl

2011-04-20 @ 18:08:29    Postat av: Susan Gullix
She dit it....det tog enbart 10 minuter för lilla fröken Stella att lära sig att cykla. Inte alls illa tycker jag eftersom hon aldrig har cyklat innan. Ohhhh...stolt mamma här nu. Vi var ute i några timmar och cyklade och Eliott snappade snabbt upp det där med att ta fart igen. Han hade glömt av det lite men kom snabbt igång igen. Duktig kille.

Middag har intagits för ett tag sedan och nu har jag två väldigt trötta barn som sitter här i soffan och kollar på barn tv. Inte alls konstigt att dom är trötta. Först en massa bus och utomhus lek på dagis och sen några timmars cykling på det. Men...Daddy Cool är på väg hem så dom piggnar snart till igen. Han fick i uppdrag att köpa med sig en kaffekokare hem för när jag skulle göra kaffe innan så bara la den vi hade av. Irriterande till max kan jag säga.

Well...kika in min duktiga tös här nedan


Morgon...och regn?

2011-04-20 @ 08:09:21    Postat av: Susan Gullix
Go morron go morron...här är en som har varit uppe innan tuppen idag och jag kan säga att jag är allt annat än piggelin. Mobilen ringde klockan 06 och då var det bara likt en zombie att vandra ner i tvättstugan. Mindre kul eller hur? Nåväl...snart dax att springa ner igen och sen är det dax att lämna barnen på dagis. Sista dagen idag och sen är dom påsk lediga. Jag ska bege mig och handla in en cykelhjälm till Stella för efter dagis är det sagt att vi ska ut och cykla. Det tråkiga är att det är supermolnigt och grått ute och det ser ut som om regnet kommer när som helst. Hoppas verkligen att det spricker upp sen under dagen och ser till att bli fint i eftermiddag. Vi hade ju så fiiiint väder igår så jag tycker gott att det kan vara det idag med. Vilken synd att jag inte är en vädergud.

I alla fall...med detta önskar jag er en bra dag så hörs vi senare. Som sagt är det alldeles strax dax att bege sig ner i den väldigt tråkiga tvättstugan igen!!

Överraskning

2011-04-19 @ 18:43:55    Postat av: Susan Gullix


Barnen fick nya cyklar idag utav mormor, Jörgen och min mamma. Dom ville inte vänta tills barnen fyller år eftersom våren är här nu och det innebär ju bla cykel time;)


Ojoj....härligt underbar och varm dag idag. Vi körde premiär på att vara utan jackor idag och det var ju bara toppen. Barnen var ute och lekte utan jackor då jag hämtade dom på dagis så vi fortsatte på det då vi var ute efter dagis. Nej, nej...absolut inte till att sitta inne en dag som denna. Gick hem efter dagis och lämnade barnens väskor, sen en mysig promenad till affären och sen var vi hemma igen och hämtade en massa saker som vi tog med ut....och fika förståss. När vi var ute så ringde mormor ang en överrsaknig som väntade till barnen. Dock var det lite osäkert om det skulle bli idag eller imorgon.

Mmmm...efter en del timmar ute så gick vi upp men efter ett tag plingade det på dörren och där stod min mormor som bad barnen följa med ner på gården. Oj...tala om överlyckliga barn då dom såg att dom hade fått cyklar. Självklart ville dom prova direkt och självklart fick dom det ett tag. Så imorgon ska det köpas cykelhjälm till lilla donnan och så ska det läras att cyklas efter dagis. Eliott kan cykla men nu var det längesedan så han är lite osäker. Men han ska bara snappa upp det där med att ta fart själv för det har han glömt av lite grann.

Japp...kvällen är här snart och cyklarna står här uppe. Stella släpper nästan inte taget om sin...haha. Mannen inväntas snart och därefter blir det lite barn tv och kvälls mys innan barnen ska i säng. Senare så gissar jag återigen på att det blir serie eller film för oss vuxna....inget ovanligt där inte. Bjuder på 2 bilder från då vi var ute och lekte också




 

The sunny day is soon to be over...

2011-04-18 @ 19:09:57    Postat av: Susan Gullix

Hoppsan...blev väldigt små bilder men det får vara så...orkar faktiskt inte göra om det. Men det är i alla fall några utav dagens bilder då vi var nere och lekte i Stadsparken.


 

Så där....nu efter att ha fått tvättat undan lite utav det enorma tvättberget så hänger det kläder på tork lite överallt i lägenheten för självklart hann inte allt torka. Men men...huvudsaken att jag fick undan lite i alla fall. Känns bra att det inte är så värst mycket att få undan imorgon.

Efter att vi kom hem från stan innan så har barnen lekt en massa, vi har ätit mat och barnen har duschat och så där. Nu är det snart kväll och det fortsätts med lek på full nivå. Vet inte vad det är men alltid (oftast i alla fall) då det snart är läggdags för den lilla så leker dom Transformers och har hur skoj som helst. Känner mig som en bov som alltid måste avbryta dom mitt i allt det roliga och då dom faktiskt leker fint tillsammans. Dom får ett tag till på sig i alla fall så hinner jag duscha innan också innan det blir dax för lillan att möta John Blund.

Ikväll då barnen sover så gissar jag å att mannen och jag ser på en film eller serie. Väljer vi film så hoppas jag att det inte blir en lika schizofren som vi såg igår...haha. Usch...det var illa det där!

Men men...nu ropar duschen så bäst att lyfta på rumpan. Ha en bra kväll alla där ute.





 

Lek nere i Stadsparken

2011-04-18 @ 14:41:37    Postat av: Susan Gullix
Haha....hmm, det är ganska ofta som dagarna inte blir som man hade tänkt här hemma. Vi städade lite och så här hemma imorse och sen därefter skulle vi även tvätta. Dock som ganska ofta, så är det alltid krångel med något i vår tvättstuga och denna gången gällde det att man INTE ens kunde komma in. Hur mycket jag än vred och vände med nycklen, puttade på dörren (till slut sparkade) så gick det inte att få upp dörrej*vlen. Gaaaanska irriterande om man säger så. Sprang upp och ringde Helsingborgshem som då undade om jag verkligen försökt få upp dörren. Nej men va fan...jag ringer till er bara för att det är kul liksom. Vad fan tror han??? Någon snubbe körde och fixade och under tiden så hade mormor hunnit ringa och frågade om vi ville till Max med henne och sen leka i Stadsparken. Ja...why not liksom? Ändrade tvätttiden och sen tog vi bussen ner mot stan istället.
Träffade upp mormor som var sugen på Hamburgare och så åt vi på Max (till barnens glädje). Där är dom dock INTE snabba och vi fick vänta i vad som kändes som 100 år. Nåja...efter att vi hade ätit så riktade vi våra steg mot Stadsparken och så lekte vi på lekplatsen där. Underbart väder och barnen hade superskoj. Dom tycker att det är jättekul att leka där.

Nu har vi varit hemma ett tag och när jag tittade på det gigantiska tvättberget så fick jag lite ångest. Ok...jag ändrade tiden tills imorgon men va fan...sååååå mycket så det är sjukt. Sprang ner i snabb tvätten i hopp om att den var ledig (la nästan ner på knä först och bad till Gud...typ). Hallelulja...det var minsann ledigt så nu tvättar jag i alla fall ändå. Så blir det inte så himla mycket imorgon. Yeah...tummen upp...eller liknande!

Bilder kommer sen...är lite lat och orkar inte föra över dom till datorn ännu. Nu...back to everything else!

Triangle

2011-04-18 @ 08:11:03    Postat av: Susan Gullix
Go morron. Guess what? Idag är det en massa sol här...ohhh, man blir så mycket gladare då, eller hur?
Men vet ni vad? Igår såg jag och mannen film efter att barnen hade lagt sig. Vi såg en film som heter Triangle. Den verkade jättebra då man såg trailern men o lord......vilken schizofren film. Jag skojar inte!! Jag kan inte ens förstå hur vi kunde se klart den. Totalt förvirrad film...och hmm.....den rekommenderas inte. Såvida man inte gillar schizofrena filmer som man blir helt confused av. Så nu vet ni det.

Idag är det i alla fall måndag och en ny vecka. Solen lyser som sagt här och det ska bli 14 grader här (och så blir det alltid lite mer plusgrader än så). Det som är ännu mer härligt är att graderna stiger dag för dag och på söndag tex så ska det bli 20 grader varmt. Ohhh....me like. Innan vi beger oss ut här idag så ska det både städas och tvättas. Inte så värst kul men även om det är fin fint väder så måste det göras. Det fixar sig inte själv direkt. Trist nog kan man kanske tycka.

Meen...som vanligt...massa kaffe innan man kan komma igång. Önskar er en bra dag och hoppas att solen skiner hos er med.

Utelek och bildbomb

2011-04-17 @ 16:01:55    Postat av: Susan Gullix
Ojoj...har faktiskt haft en riktigt härlig och mysig dag idag. Morgonen bestod utav att barnen lekte fint tillsammans utan en massa liv som det annars brukar vara då dom leker tillsammans. Sen efter lite frukost och påklädning så begav vi oss ut för idag orkade minsann solen kika fram. Dockvagn, docka, Transformers, grävskopor och sandsaker följde med ut och sen blev det en massa lek. Efter ett tag kom det dit ett gäng barn till så lekte alla tillsammans. Var ute i cirka 2½ timme och hade det mys.

Nästan nygligen så har vi ätit middag, är mätta till tusan kan jag säga. Förstår inte varför jag alltid (nästan) har förmågan att äta mig alldeles för mätt...haha. Stella sitter här i vardagsrummet och leker med alla sin bondgårdsdjur och bondgårdar och Eliott fick tillåtelse att spela lite spel på PS 2:an. Så nu känner jag att det blir lite lugna puckar resten utav dagen/kvällen. Just det....mannen och jag hann även lira lite Guitar Hero innan. Jösses, var ganska längesedan nu som man gjorde det men hey...I still got it och vann nästan alla låtar. Måste klart behålla min titel som Guitar Hero mästare.

Här nedan kommer i alla fall en bildbomb sen vi var ute innan. Se...jag lovade ju er färska bilder

Flitig innan klockan slagit 09...en söndag!

2011-04-17 @ 09:25:01    Postat av: Susan Gullix
Go morron...här är det till att vara flitig idag om jag då får säga det själv. Innan klockan hade hunnit bli 09 så har jag morgonmyst med mina två små hjärtan, bäddat, diskat, lagat köttfärssås som står och puttrar och gottar sig på spisen, plockat undan lite leksaker och annat och diskat igen. Woala är allt jag har att säga. Inte illa pinkat tycker jag...och nej, jag har inte varit uppe sedan 05 imorse utan vi sov faktiskt till en bit över 07. Och nu då? Tja...vet inte vad som ska hittas på faktiskt. Får se vad hjärnverksamheten kan komma på idag. Just nu är barnen i alla fall i full gång med att leka...dom leker snälla Transformers som räddar alla Stellas dockor och gosedjur.

Igår blev det mest en lugn dag här hemma. Vädret var så tråkigt så man kännde inte alls för att bege sig ut. Det lektes och mystes istället. Men goosh...dagen tog aldrig slut känndes det som. En sån där evighetsdag!
På kvällen då barnen hade lagt sig så jag och mannen ett avsnitt utav Bones och sen kollade vi på filmen The Way Back. Eller nja...mannen kollade film för jag somnade typ en kvart in i filmen. Ooouupsii!!!

Nej...lite kaffe nu efter att jag har varit så flitig här på morgonen. Uppdaterar mer sedan, ska få med nya foto då också tänkte jag. Ha en bra dag!

Saturday it is....

2011-04-16 @ 08:09:09    Postat av: Susan Gullix
Go morron...då var det lördag och jag kom nyss på att det är min sista lördag som 34 24 åring. Herre gud....nästa lördag fyller jag 35 25 liksom. Det låter som en konstig siffra tycker jag....hmmm? Passar inte alls. Toppen dock att det ska bli väldigt fint väder på min födelsedag.....17 grader och sol ska det bli enligt prognoserna som är nu. Tummen upp för det! Nåväl...har en vecka kvar innan det är dax att ringa ålderdomshemmet.

Idag var det faktiskt jag som vaknade först här hemma. Slog upp mina blå 6.40 för jag var så grymt kissnödig. Självklart vaknade Stella också så det fick bli till att hålla sig uppe sen. Men det gör inte så mycket. Man ska ju fånga dagen sägs det.

Eliott studsade upp cirka en kvart senare och hade Dagens skönaste:  Eliott stiger upp ur sängen, ställer sig på tå och säger glatt "Kolla mamma....jag har växt och blivit stor under natten". Därefter säger han go morron. Jag frågade om han hade drömt något om att han hade blivit större. "Nej, det bara känns som om jag har blivit större under natten". Hihi....gulle.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Solen lyser ju inte riktigt så där mycket som jag tycker utan det är mest molnigt. Får se om vi beger oss ut sen eller vad vi hittar på. Vi ska definitivt inte sitta här hela dagen i alla fall...det är ett som är säkert.

Önskar er i alla fall en bra dag...nu ska jag hålla lite morgon här.

Sunshine

2011-04-15 @ 18:40:48    Postat av: Susan Gullix
Ola la.....underbart väder ute idag får jag säga. Har jag nämnt hur mycket jag älskar solen? Looooove it.
Barnen har varit på dagis idag och då jag hade hämtat dom så var vi självklart ute och lekte. Man vill liksom inte sitta inne i detta fina vädret. Var upp om och hämtade lite sandleksaker och sen höll vi oss ute i en si så där 2 timmar tror jag det var. Känns lite i ansiktet att solen har lyst på en.
Sen då vi skulle gå upp så passade det INTE lilla donnan så hon fick en flipp här uppe sen och välte hela sitt rum. Tjolahopp vad hon kan. Well...denna gången har jag inte plockat upp efter henne. Hon får lugna ner sig med sina primadonna fasoner tycker jag.

Just nu hålls det lite fredagsmys och barnen tittar på en utav Madagskar filmerna. Senare ikväll så blir det fortsatt film gissar jag på. Ska bara komma på vilken vi ska se. Igår såg vi en film som heter The Next Three Days med Russell Crowe i huvudrollen. Den filmen rekommenderar jag helt klart. Riktigt bra faktiskt!!

I alla fall....här nedanför kommer lite utav bilderna jag tog då vi var ute och lekta i fiiiiina vädret.

Spring is the air

2011-04-14 @ 16:23:11    Postat av: Susan Gullix


Härligt vår väder är det här i Helsingborg så nu hoppas jag verkligen att det fortsätter på det hållet. Vi var ute en liten runda innan och det var ganska skönt att bara slänga på barnen gympaskor och vår jacka. En klar skillnad mot att behöva dra på en massa otympliga vinter kläder. Visst håller ni med? Dockvagnen följde också med ut så klart. Självklart måste även Stellas bebis ha lite frisk luft.

Sen har barnen förvånat mig lite gång på gång här hemma. Efter att Stella hade haft ett litet utbrott och kastat alla saker på rummet (ni som har FB har sett bilderna) så vände det. Hon bad om ursäkt och vi plockade upp tillsammans och gjorde fint. Sen har hon minsann lekt inne på sitt rum och till och med plockat upp efter sig sen. Men hon har chockerat lite mer. Hon har även gått in på toaletten själv, kissat, torkat sig, tagit på sig trosorna själv och spolat efter sig. Nämen liksom....vad hände?? För er som inte vet så tror Stella mellan varven att hon är en liten primadonna som ska ha hjälp med allt för att...som hon själv uttrycker det..."Jag orkar inte själv". Meeen...lilla primadonna livet är över så det så!!
Eliott har också lekt fint och så idag och även han har städat upp efter sig. Woala.....dom kan om dom vill. Det är bevisat.

Just nu är dom i alla fall nybadade och nu fortsätter dom med sina lekar. Stella leker mamma och har just nu picknick för sina bebisar och Eliott sitter och leker med sina Transformers gubbar samtidigt som han snackar en massa Engelska......eller nja....han tror att han snackar Engelska men det är mest.....tjolafala...moiu.....hoffinanen och så vidare....haha.



 

I´m so not my self today

2011-04-14 @ 08:43:44    Postat av: Susan Gullix
Go morron....om man nu kan kalla det för god morgon. Usel dag igår och idag är det fan inte bättre iheller. Är på bristnings gränsen. Men vad gör vi? Jo, vi stänger ner och kör vidare som om allt är bra. Brukar fungera...eller?

Expectabam sed valere Modo ita simulatis

Nåväl.....vet inte hur jag ska lösa detta med barnens rum. Jag blir galen rent ut sagt. Det är ingen som vill leka inne på Stellas rum. Det enda det rummet är till för just nu är att sova. Alla Stellas miljoner leksaker befinner sig i matrummet, hallen och vardags rummet. Hon vägrar leka där inne vilket resulterar till att hela övriga lägenheten är fulltäckt utav leksaker. Vart man än går så är där massvis med leksaker. Hur mycket jag än städar och plockar upp så är det totalt meningslöst då det ändå känns som om man befinner sig i en jäkligt stökig leksaks affär. Tänkte då på att slå ihop barnens rum igen. Så att Eliotts rum blir deras lekrum och Stellas rum blir deras sovrum. Men....Eliott verkar inte helt hundra på det. Ena sekunden vill han och nästa inte. Så hur löser jag det då? Blir galen rent ut sagt. Nå.....får se hur vi gör.

Tack förresten till alla er nya som har kikat in. Jag blir jätteglad. Ska vandra in till er sen och hälsa på er och se vad ni är för några...ska bli kul.


Klickeli klicka här så blir jag glad Jag (gullix.blogg.se) finns i kategori 1 och 8

Skadad liten son....

2011-04-13 @ 16:49:11    Postat av: Susan Gullix
Ojoj....Eliott lekte och helt plötslig skrek han "Blood mamma....blooooood". Sprang och undersökte och visst....blod i mängder från foten. Han hade rivit upp det på någon utav sakerna han hade på golvet. Jag tvättade av det och satte plåster men det blödde för mycket. Fick helt enkelt leka doktor och plåstra om det rejält. Så nu har stackars lilla sonen vääääldigt svårt för att gå och det är klart jäääääätte synd om honom. Yes....you know how it is with kidz, right? Lilla minsta skada och det är världs synd om dom...hihi.

The Mechanic och lite annat

2011-04-13 @ 11:09:24    Postat av: Susan Gullix
Go morron....till ännu en grå och regnig dag. Först blir man bortskämd med otroligt fint väder och sol i ett par dagar, ja...då blir man så klart less till tusan då det är regnigt ute. Hoppas verkligen på stor, stor sol imorgon.

Igår i alla fall då barnen hade kommit i säng så såg jag och mannen på film. Vi såg på The Mechanic där Jason Statham hade huvudrollen. Helt ok film faktiskt med mycket action. Himla tur jag hade att det var en bra film för i vanliga fall brukar det bli kassa filmer då jag väljer...haha. Men har ni inte sett den så är det faktiskt en film som jag rekommenderar.

Idag är det onsdag, barnen är på dagis i vanlig ordning. Jag har städat undan lite och så just nu väntar jag på att kaffet ska bli klart. Otroligt kaffe sugen är vad jag är....hoppas även att jag piggnar till lite för jag är så seeeeg i hela kroppen. Känns som bly ungefär....gah!!

Förresten...blev inte så igår att jag ändrade med barnens rum. Det blev soff/film varianten istället. Kan ju aldrig gissa vilken film vi såg på? Mmm.....Transformers blev det så klart men det var helt ok för min del. Det är inte bara sonen som gillar Transformers filmerna....även mamman i huset gör det. Och för att vara ärlig så vet jag inte om det är jag eller Eliott som längtar mest tills 3:an kommer. Sådan son sådan mor...eller hur var det nu??

Passar även på att påminna er som gillar min blogg att rösta HÄR inför Mammablogg Galan. En gång om dagen går det bra att rösta och jag blir GLAD för varje röst jag får.

Dax att rösta

2011-04-12 @ 19:41:59    Postat av: Susan Gullix
Nu är det dax att rösta inne hos Mammablogg Galan så om ni gillar min blogg blir jag super glad om ni röstar på min blogg. Det går att rösta på min blogg i 2 kategorier som är Bästa mammabloggen och Bästa vardagsmammabloggen och det går att rösta en gång om dagen. Blir så klart glad om ni röstar varje dag fram tills den 6 maj.

Klicka in HÄR och rösta. Tackar på förhand!

Seg och tråkig dag

2011-04-12 @ 12:45:33    Postat av: Susan Gullix
Men blä...det regnar och regnar och allt känns bara så jäkla tråkigt idag. Barnen är på dagis och ärligt talat så har jag inte gjort många knop idag. Har bäddat alla sängar och plockat undan lite men that´s it. Orkar liksom inte, vill inte!!! Idag är en sådan dag då man helst vill gräva ner sig.

Ska i alla fall om ett tag hämta hem min prins och min prinsessa och sen får jag se vad vi hittar på. Ute ska vi i alla fall inte vara i detta mög väder. Kanske tar och ändrar med barnens rum igen. Dom snackar lite om att dom vill ha samma lekrum igen så vi får se vad som sker. Får prata med dom om det och se vad dom tycker. Eller så kanske vi kryper ner i soffan med massa täcke och kuddar och kollar film och bara myser. Äsch...vi får se.

Hur har ni det hos er? Regn eller sol?

Kärlek

2011-04-11 @ 11:39:26    Postat av: Susan Gullix

Eliott och Stella.....stjärnorna i mitt liv och där kärleken är oändlig. Helt galet hur man kan älska någon så mycket och så djupt. För dessa små stjärnorna så skulle jag absolut göra allt. Eliott och Stella, mammas älsklingar....ni förstår inte hur mycket ni lyser upp varje dag med eran glädje, eran nyfikenhet, era söta leende och så mycket mer.Visst har ni bråkiga dagar också men det spelar ingen roll, det tillhör. Jag älskar er så mycket så hjärtat nästan spricker.


 

En ny och bra vecka hoppas jag

2011-04-11 @ 08:08:55    Postat av: Susan Gullix
Go morron....då var det måndag och jag hoppas att denna veckan blir så mycket bättre än den som har varit. Mannen är på jobb och jag är hemma med barnen som är lediga från dagis idag. Jag ska ge mig på att tvätta eftersom vi har tvätt tid idag och så ska jag få ordning på hemmet här hemma. Nu får man försöka återgå till det normala i det mån man kan känner jag.

I alla fall...vi sov till 07 idag igen och lilla Stella som hade en mindre bra dag igår har vaknat på solskens humör idag. Hoppas att det håller hela dagen och så hoppas jag att även solen kikar fram. Idag och än så länge finns den inte här men den kanske bara är lite svår vaknad idag.

Just nu ska jag ha mig en god kopp kaffe och sitta lite och ta det lugnt...sen måste jag börja här hemma med allt som ska göras. Det får helt enkelt ta den tid det tar!!

Vi hörs senare och jag hoppas att ni får en bra dag.

17 grader i skuggan

2011-04-10 @ 16:01:40    Postat av: Susan Gullix
Ojoj....underbart väder ute och vi sitter just nu inne. Fy skam egentligen men Stella är ur gängorna helt. Vi var ju ute innan i förmiddags (tack och lov för det) men rätt som det var och utan anledning så flippade Stella över och fick ett totalt utbrott. Jag och Eliott förstod absolut ingenting. Det var liksom bara till att packa ihop alla saker vi hade tagit med ut och bege oss upp. Hon har ju varit sjuk i feber i ett par dagar i början utav veckan men det känns som om hon inte riktigt har hittat tillbaka till att bli helt frisk. Men sen ibland så är hon helt tipp topp och lite till. Men hon måste äta, vilket hon inte  gör till någon reda. Hon är ju ganska matglad i vanliga fall men nu i ett par dagar så har det varit några tuggor på en macka, någon liten sked med mat men thats it. Och nu.....ja, hon har däckat här på soffan och är helt väck. Lilla gumman då. Har ju i och för sig hänt mycket och det kanske spelar in hur hon mår men ändå. Hon får bli helt återställd nu tycker jag och absolut få tillbaka sin aptit.

Eliott är i alla fall nöjd i vilket fall som för han får chansen att spela Spiderman på PS 2:an...haha. Men lite synd ändå att vi inte kan komma ut och leka i detta underbara väder. Får hoppas på att det är lika fint imorgon och att Stella är kurerad helt.


Nyss har vi alla fall ätit, blev hemma hamburgare idag och det var gott. Nu är det mest lugna puckar och blir väl så resten utav dagen och kvällen också antar jag. Får se om det kanske kan bli att vi ser en bra film ikväll. Det hade ju varit kanon. Nu måste jag i alla fall se till att försöka få liv i lilla donnan....ser ju helst att hon INTE är uppe hela kvällen sen.

Två bilder kommer i alla fall från då vi var ute i förmiddags

Nu kör vi....

2011-04-10 @ 07:55:57    Postat av: Susan Gullix
Så där......nu kör jag på med bloggen igen så GO MORRON. Fick sova till strax efter 07 idag så det är ju helt ok. Solen lyser ute idag så idag har jag bestämt att det får bli andra bullar här hemma idag. Ut och leka är vad vi ska göra senare. Helgen har varit aningens upp och ner vänd då både jag och mannen har varit (och ja...är) lite "handikappade". Mannen har ett knäckt reben och en väldigt skadad fot och jag är handikappad pga helt andra anledningar. Idag känner jag mig dock mer rörlig så ja...andra bullar idag fast i vår egna takt. Men just nu är det morgon än så länge och barnen tittar på barn tv, sen blir det lite frukost och sen ska dom sättas i ett bad.

Är fruktansvärt stolt över mina två älskade guldklimpar. Dom har varit så otroligt duktiga och hjälpsamma här hemma då man har varit lite "off". Dom märker när det är allvar så att säga. Älskade älskade barn!!

I alla fall...hur ni haft det? Ska självklart läsa ikapp mig hos er så klart men det får bli bitvis för det är måååånga inlägg. Ni är allt flitiga på att blogga.

Hoppas att ni får en mysig dag idag!

Snart...

2011-04-09 @ 08:08:58    Postat av: Susan Gullix
Tänkte bara meddela för alla er att jag snart kommer tillbaka till bloggen igen. Vet att ni är en del som saknar mig och det upskattar jag. Kärlek till er. Dock behöver jag några dagar till på mig så på måndag är jag kanske tillbaka på riktigt, kanske tidigare.

En del av er undrar varför jag har denna långa paus men den får jag hålla privat. Vissa grejjer är inte menade för bloggen (och resten utav världen) så jag måste låta det vara obesvarat. Anledningen till pausen behåller jag för mig själv därför. Men ni ska veta att den har behövts och ni ska även veta att jag har verkligen saknat bloggvärlden. Men ja...håll ut...jag är snart tillbaka igen. Hoppas att ni har förståelse.

Kramar till er alla kära bloggläsare!!

Time Out

2011-04-01 @ 15:00:24    Postat av: Susan Gullix
Jag tar en timeout här ifrån...

Tuppen sover men jag är vaken

2011-04-01 @ 05:05:15    Postat av: Susan Gullix
Go morron...eller om det är natt? Om klockan är innan 05 så räknas det väl till natt? Stella vaknade 04.30 och hon skulle absolut inte sova mer. Nähää....nu tittar hon på Nemo och Eliott har också precis vaknat till liv. Att dom ens orkar hålla ögonen öppna så tidigt.

Blev inte mycket mer bloggande igår och ni som blev oroliga över mitt magont kan andas ut, det blev inget mer utav det och tur det.

Vädret var supertråkigt igår, det regnade och var grått hela dagen. Roade oss här hemma med att städa lite och leka och så där. När mannen kom hem från jobb så var barnens farbror Robin med. Ojojoj...lyckliga barn, dom älskar sin bus fabror. Var high life här då dom 3 lekte Robot, Spindermannen och  Fjärils flickan...hihi. Kul hade dom så tummen upp för det.

Idag...fortsatt regn och det ska blåsa rejält enligt väderleks rapporten. Meeen....vårsol och fint väder tack. Nåväl, barnen ska till dagis senare men just nu....Nemo time.